Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

DO PRACODAWCOW I DO MLODYCH

IP: *.gwardii.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 17.06.04, 16:33
    Witam was!

Powiem prosto i konkretnie! Powiedzcie mi jak tu sie nie zalamac: jestem
    tegoroczna absolwentka technikum ekonomicznego, o studiach w tym roku nie mam
    co marzyc bo mnie na nie po prostu nie stac, chcialabym wiec isc do
    pracy,codziennie na necie spedzam 2 godz, szukam,czytam ogloszenia,dzwonie
    tak jak wielu bezrobotnych mam jeszcze ostatnie resztki tlacej sie nadzieji,
    wystarczyla by mi na poczatek praca nie wiem w sklepie aby zdobyc
    doswiadczenie placa tez nie wygorowana byle tylko pracowac i zdobywac
    doswiadczenie i co sie okazuje? Na posadzie sprzedawcy w saloniku prasowym
    musisz miec co najmniej 2 letnie doswiadczenie w handlu, wiadomo kase
    fiskalna opanowana itd aha No to sory to gdzie taki absolwent ma takie
    doswiadczenie zdobyc??? No dobra nie zalamuje sie tym trafiam na ogloszenie z
    banku super mysle moze trafi sie praca w moim kierunku:praktyki w banku
    zaliczylam wiec spoko, no i co sie okazuje? Na stanowisko obslugi klienta
    wymagania: wyksztalcenie min srednie, wymagania:2letnie doswiadczenie w
    bezposredniej obsludze klienta no to wiecie co ja nie wiem jak my mlodzi
    ludzie mamy miec nadzieje na to ze w tym kraju mozna wogole znalezc prace
    majac 20,21,22,23,.... bedac mlodym i chetnym do pracy. Pracodawcow do guzik
    obchodzi! Oni chca mlodych,energicznych,wyksztalconych i doswiadczonych w
    wieku 25lat To oni powinni zmienic nastawienie i zatrudniac mlodych ludzi aby
    dac im szanse na zdobycie umiejetnosci a nie tylko pajacowac i wymagac a
    pozniej wyzyskiwac i szantazowac! Mogly by im sie wreszcie otworzyc te klapki
    na oczach. Wiec jesli czyta to jakis pracodawca w imieniu wszystkich mlodych
    ludzi Prosze DAJCIE MLODYM SZANSE I NIE ZAMYKAJCIE PRZED NIMI DRZWI DAJCIE
    MOZLIWOSC ZDOBYCIA DOSWIADCZENIA przeciez mlody nie bedzie zajmowal od razu
    wysokiego stanowiska ale moze pracowac gdzies na zapleczy podpatrywac prace
    specjalistow!
    Dziekuje za przeczytanie
    Obserwuj wątek
      • Gość: Student Re: DO PRACODAWCOW I DO MLODYCH IP: *.welnowiec.net / *.welnowiec.net 17.06.04, 17:00
        W PEŁNI POPIERAM CHOC SAM NIEDAWNO ZNALZŁEM PSEUDO PRACE ZA # ZETA NA GODZINE
        ROBIE JAKO OCHRONA NA HIPERMARKECIE PO 14 GODZIN STANIA:( A CHCIAŁ BYM ROBIC
        COŚ INNEGO ZA WIEKSZA KASĘ CHOCIAŻ TE %ZŁ NA GODZINE:)
      • nigredo3 Re: DO PRACODAWCOW I DO MLODYCH 18.06.04, 06:50
        przede wszystkim nie trać nadziei. Gdy czytam ogłoszenia to wszędzie chcą ludzi
        z doświadczeniem, wszędzie. Ale popatrz na to inaczej: wszędzie zapewniają
        wspaniałe warunki rozwoju, atmosferę i inne kłamstwa :-) A prawda jest taka, że
        chcą zatrudnić ludzi niekoniecznie takich z doświadczeniem ale takich którzy
        chcą i będą pracować. Praktyki + dobre referencje to naprawdę sporo. Próbuj
        dalej. A poza tym dobry pracodawca zrozumie twoją sytuację, doceni twoje
        umiejętności nabyte w szkole, twoją chęć rozwoju itd. a z ograniczonym szefem
        nie warto mieć do czynienia.
        • Gość: Milena Re: DO PRACODAWCOW I DO MLODYCH IP: *.bmj.net.pl 18.06.04, 11:14
          Dziekuje Ci nigredo3 za wsparcie na duchu i dobre rady bardzo sie przydadza,
          jednak w obecnych czasach uczciwych pracodawcow mozna znalezc bardzo rzadko bo
          wszyscy sa nastawieni na jak najwiekszy zysk jak najmniejszym kosztem,
          oczywiscie ze bede szukac dalej i sie nie poddam a noz znajde takiego uczciwego
          Pozdrawiam goraca
      • Gość: bary Re: DO PRACODAWCOW I DO MLODYCH IP: *.ib.com.pl 18.06.04, 08:32
        Daj spokój, nie masz co marzyć o studiach... Brednie!!! Prace można znaleźć
        trzeba się tylko przyłożyć, zmobilizować. Jestem w identycznej sytuacji jak ty,
        jednak będę studiował w tym roku!!!
        • Gość: Milena Re: DO PRACODAWCOW I DO MLODYCH IP: *.bmj.net.pl 18.06.04, 11:12
          Bary no oki moze troche mnie niezrozumiales, glownym problemem jest to ze nikt
          nie chce przyjac absolwenta zaraz po szkole, wymaganajest praktyka tylko nie
          wiem gdzie taki absolwent ma ja zdobyc jak wszyscy zamykaja przed nim drzwi! Ty
          bedziesz studiowal gratulacje! tyle ze inni nieraz nie maja wyboru, ja
          zamierzam isc na studia jednak dopiero za rok bo wiem ze musze na nie
          zarobic,praca i studia czemu nie? ty jestes szczesciarzem i ja znalazles ale
          wyobraz sobie ze inni nie maja takiego szczescia, po drugie w jakim trybie
          bedziesz studiowal? zaocznym? musisz miec niezle platna ta prace!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka