Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    18.09.12, 16:17
    Cześć, mam pytanie, czy ktoś z Was korzystał z usługi pisania CV na pracuj.pl ? Mają tam dość wysokie ceny , nie wiem czy warto , a potrzebuję mieć dobre, sama się nieco gmatwam :))

pozdrawiam :) ania
    Obserwuj wątek
      • Gość: Pan Jabu nie warto. IP: *.noc.fibertech.net.pl 18.09.12, 18:07
        Szkoda pieniędzy, naprawdę.
        Poszukaj na takim lansiarskim portalu Go*****ine.pl (kropkuję, bo mi nie płacą za reklamę), tam są różni kadrowcy (dla niepoznaki nazywający się "menedżerami HR" albo nawet specjalistami, jest też taki jeden prezesik w czapeczce - takie ma zdjęcie, naprawdę! wyjątkowo śmieszny gostek - uśmiejesz się jak poczytasz jego napuszone wpisy), którzy pomogą Ci w korekcie życiorysu.

Ale i tak w Twoim CV najważniejszą i w zasadzie jedyną istotną rubryką jest "kapitał relacyjny", czyli KZTS (=Kto Za Tobą Stoi) albo JWKMCZ (=Jaki Ważny Krewny Może Cię Zaprotegować). Bez urazy, ale nie licz na cuda wywołane wysyłaniem własnego CV, nie w tym kraju (w innych zresztą też nie, a może nawet jeszcze bardziej).
        • rubinex Re: nie warto. 19.09.12, 12:47
          Różnie może być i na pewno nie jest tak zawsze jak pisze Pan Jabu o KZTS itd.
          W końcu nie raz już zmieniałem pracę i za każdym razem ostatecznie mnie wybierali - oczywiście po aktywnym poszukiwaniu. Czy to moje CV o tym zaważyło - w pierwszym etapie rekrutacji - z pewnością. Musiało widocznie przyciągać jakoś uwagę i niekoniecznie przez KZTS, a już na pewno nie przez JWKMCZ - jak wspomniał przedmówca, z całym szacunkiem.

Co do CV na pracuj.pl - no, tam to jest niezła propaganda. I ceny chyba nieadekwatne. Więc tu chyba się zgodzę z Panem Jabu.
      • Gość: solista-man aloszka-art IP: *.centertel.pl 19.09.12, 17:42
        Aniu, ja zamówiłem CV u aloszka-art i nie żałuję. To było już jakiś czas temu, no ale warto spytać.

• rubinex Re: aloszka-art 19.09.12, 18:51
          Byłem właśnie na jej stronie. Takie CV to jak osobista reklama. Rekruter na pewno by nie przegapił takich dzieł - szczególnie tego zdjęcia wykreowanego na stanowisko aktorki/modelki :)
          W każdym razie babeczka ma pomysły. Ciekawe tylko jak kosztowne...
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka