Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

praca w domu

IP: *.debica197.tnp.pl 17.10.12, 17:55
    czy ktoś wie o sprawdzonej pracy w domu typu składanie czegoś
    Obserwuj wątek
      • snajper55 Re: praca w domu 17.10.12, 18:07
        Gość portalu: 14ewcia napisał(a):

> czy ktoś wie o sprawdzonej pracy w domu typu składanie czegoś

Ja słyszałem o wielu sprawdzonych takich pracach - składanie długopisów, sztucznych kwiatów, zabawek, ofert reklamowych. Wszystkie po sprawdzeniu okazały się oszustwami. Podać ci na nie namiary?

S.
        • Gość: 14ewcia Re: praca w domu IP: *.debica197.tnp.pl 17.10.12, 21:00
          a czemu te prace to klapa
          • snajper55 Re: praca w domu 18.10.12, 00:55
            Gość portalu: 14ewcia napisał(a):

> a czemu te prace to klapa

Ponieważ twoja rola sprowadza się do wysyłania pieniędzy a nie ich zarabiania.

Na przykład:

Wariant 1. Wysyłasz 70 PLN i dostajesz instrukcję oraz tak zwany próbny pakiet części, czyli jeden długopis. W instrukcji jest zaś napisane jak masz zarobić pieniądze - masz kupić części długopisów u producenta, skręcić długopisy i je sprzedać. Tu rozmowa z tym, który na tym zarabia, czyli dostaje przekazy na 70 PLN:

demotywatory.pl/3933792

Wariant 2 Wysyłasz 70 PLN i dostajesz części 20 długopisów. Twój zarobek wyniesie 10 PLN, jeśli skręcisz je i sprzedasz po 3 PLN. Ale jeśli je sprzedasz po 5 PLN, to zarobisz nawet 30 PLN. W sklepie takie długopisy sprzedawane są po złotówce.

Wariant 3 Wysyłasz 70 PLN i dostajesz broszurkę oraz informację, że musisz jeszcze zapłacić 30 PLN za materiały szkoleniowe. Jeśli zapłacisz, to dostajesz kolejną broszurkę oraz informację, że musisz zapłacić jeszcze 40 PLN za ubezpieczenie. Jeśli zapłacisz, dostajesz informację o ubezpieczeniu i o tym, że musisz jeszcze zapłacić...

Wariant 4 Wysyłasz 70 PLN i dostajesz instrukcję oraz części jednego długopisu, który masz złożyć na próbę i odesłać (na swój koszt) do pracodawcy. Po jakimś czasie dostajesz informację, że długopis został źle złożony i do tej pracy się nie nadajesz. Ale proponują ci składanie kwiatków plastykowych. W tym celu musisz wysłać 70 PLN aby otrzymać instrukcję i próbny kwiatek do złożenia.

Wariant 5 ...

S.
            • tomeczek_44 Re: praca w domu 18.10.12, 09:19
              snajper55 napisał:

> Wariant 5 ...

Zapisujesz się do Yapoga :)
      • Gość: Krzysiek Re: praca w domu IP: *.adsl.inetia.pl 19.10.12, 09:44
        Tak jak inne osoby na forum - nie bawiłem się w chałupnictwo ale dzisiaj znalazłem przypadkiem artykuł:
        sshadee.uchwycone-chwile.pl/2012/10/17/chalupnictwo-czyli-z-taka-praca-wiecej-traca/
      • Gość: Magdalena Re: praca w domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.13, 19:15
        Dzień Dobry!
        Chciałabym się czegoś więcej dowiedzieć na temat składania długopisów. Ile razy należałoby się tym zajmować-w miesiącu czy w tygodniu? Bardzo mi zalezy na tej pracy.

Pozdrawiam i Czekam z niecierpliwością na odpowiedź.
        • snajper55 Re: praca w domu 02.06.13, 00:11
          Gość portalu: Magdalena napisał(a):

> Dzień Dobry!
          > Chciałabym się czegoś więcej dowiedzieć na temat składania długopisów. Ile razy
          > należałoby się tym zajmować-w miesiącu czy w tygodniu? Bardzo mi zalezy na tej
          > pracy.

Ta praca nie wymaga dużo wysiłku. Wyślesz raz czy kilka razy pieniądze i na tym twoje zadanie się skończy. Na szczęście takich firm jest więcej i będziesz mogła wysyłać kasę jeszcze wiele razy.

S.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka