Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Dziwnie podejrzane

IP: *.dynamic.chello.pl 13.11.12, 13:30
    Witam zalazłam ogłoszenie. Wystawianie rzeczy na allegro firmie z Chin. Oni to z Chin beda wysylac a ja mam tu wystawiac bo oni maja prolem z logowaniem sie na allegro z tych calych Chin czy cos. Mam pytanie czy o legalne?? Dziwnie mi to wygląda.
    Obserwuj wątek
      • tomeczek_44 Re: Dziwnie podejrzane 13.11.12, 15:22
        Gość portalu: JA napisał(a):

> Wystawianie rzeczy na allegro firmie z Chin. Oni to
        > z Chin beda wysylac a ja mam tu wystawiac bo oni maja prolem z logowaniem sie
        > na allegro z tych calych Chin czy cos. Mam pytanie czy o legalne??

Legalne to będzie, gdy założysz działalność gospodarczą, kupisz od nich te towary na faktury i będziesz płacić wszystkie cła, podatki i składki.
        Innymi słowy - najpierw kup od nich towar i zapłać, potem martw się sama co z nim dalej zrobić.
      • Gość: antysocjalista Re: Dziwnie podejrzane IP: *.acn.waw.pl 14.11.12, 13:52
        Wałek ewidentny, bo w Chinach nie blokują Allegro. Bywam regularnie, więc wiem.
        W ogóle Chiny to kraj fascynujący mnie, jak żaden inny. Tam jest prosta zasada: człowiek musi radzić sobie SAM, dzięki czemu podatki są niskie, świadczeń socjalnych praktycznie nie ma, dzięki czemu obywatele nie mają od państwa żadnych socjalnych oczekiwań.
        O ile w UE ciągle motłoch drze mordy, że to i tamto się od rządu należy, to Chińczycy zaciskają zęby i zap...ją wiedząc, że dokładnie NIC im się od państwa nie należy i NIC nie dostaną. Kiedy w Europce tego doczekam??????
        • Gość: Tom33 Nigdy. I szczęśliwej przeprowadzki do Chin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.12, 22:08
          j.w.
        • agulha Re: a propos Chin 05.12.12, 23:43
          Jakkolwiek szanuję ludzi pracujących, wolę widok polskiej emerytki byczącej się na ławce przed domem i nawet narzekającej, że trudno dostać się do lekarza na NFZ, niż widok chińskiej starowiny zbierającej plastykowe butelki od turystów, żeby, jak rozumiem, uzbierać na przeżycie.
      • agulha Re: Dziwnie podejrzane 05.12.12, 23:41
        Pomijając sprawy, o których napisali już inni (działalność gospodarcza itp.), tu prawdopodobnie chodzi o wystawienie Ciebie jako tzw. słupa. Twoja rola polegałaby na podaniu swoich prawdziwych danych osobowych i ew. prawdziwego numeru konta w Allegro, wystawieniu aukcji na przedmioty, których nie masz, i przekazaniu pieniędzy, najlepiej w sposób niepozostawiający żadnych śladów ani namiarów na odbiorcę (Western Union - pod dowolnym pretekstem, typu wysokie opłaty bankowe). W tej sposób oszust dostanie od Ciebie należność za ileś tam (drogich) przedmiotów, tyle, że nigdy ich nie wyśle do klientów. Klienci zgłoszą się do Ciebie - jak bardziej krewcy, mogą obić Ci gębę, jak mniej, zgłoszą sprawę na policję. Policja wsadzi Cię do pudła za oszustwa, pranie pieniędzy, a Urząd Skarbowy dobije zaległymi podatkami. Howgh. Powodzenia.
        • Gość: naazieniemądra Re: Dziwnie podejrzane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.12, 11:46
          agulha mądra dziewczyna :)
      • Gość: zguba Re: Dziwnie podejrzane IP: *.dynamic.chello.pl 06.12.12, 16:13
        pewnie ze walek. Jesli chcesz pracowac przez net i ustrzec sie oszustow i roznego rodzaju walkow zarejestruj sie na inboxjob.pl. Sprawdzone, mam u nich subskrypcję.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka