Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    IP: *.nplay.net.pl 08.03.13, 17:37
    czy ktoś zorientowany w temacie mógłby udzielić informacji dotyczących zapłaty za staż?
    rozpocząłem go pierwszego marca, a urząd wypłaca 14stego każdego miesiąca... to znaczy ze dostane w tym miesiącu kasę za połowę miesiąca (10 dni roboczych) czy muszę czekać aż do 14 kwietnia i dostanę zapłatę za 1,5 miesiąca? jak to jest?
    Obserwuj wątek
      • Gość: archigen Re: staż IP: *.range86-161.btcentralplus.com 08.03.13, 20:41
        Dostaniesz w tym miesiącu pół.
      • Gość: sis Re: staż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.13, 20:52
        Stypendium stażowe dostaniesz do 14 kwietnia za cały miesiąc marzec (nie dostaniesz za 1,5 miesiaca). Stypendium jest wypłacane po złożeniu w UP listy obecności, którą składa się na koniec miesiąca. Po złożeniu listy obecności UP ma 14 dni na wypłacenie stypendium.
      • Gość: archigen Re: staż IP: *.range86-161.btcentralplus.com 09.03.13, 09:54
        sis, ma rację. w sumie nie doczytałam Twojego przypadku. wiem tylko że nie mozesz dostać za 1,5 miesiąca. Ty masz sparwę prostą zacząłeś pierwszego, wiec ostatniego dnia miesiaca wysyłasz listę - ona ma dojśc do 3 dni roboczych, a później oni do chyba 10 dni mają zapłacić. Stąd wynika to że płacą 14 (choć mogą wcześniej). Zapłacą Ci do 14 ale za miesiąc, nie za miesiąc i 14 dni. Gdybyś zaczął parcę np. 20 to też by Ci zapalcili 14 tylko przeliczoną stawkę za ileość przepracowanych dni.
        Podsumowując Sis ma racje, a ty dostaniesz kasę do 14 następnego miesiąca, ale tylko za 31 przepracowanych dni. Howgh.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka