Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jak zarobić w internecie?

20.03.13, 18:14
    Pierdolenie o Chopinie. Pewnie napisał to jakiś gimbus :)
    Obserwuj wątek
      • anikssa Re: Jak zarobić w internecie? 11.02.15, 19:56
        yhyy w internecie to sie można narobić a nie zarobić :P śmieszne są stawki za jakieś zdalne prace, interesowałam się kiedyś
        • matt.lippa Re: Jak zarobić w internecie? 04.08.15, 23:34
          właśnie, okazjonalnego wystawienia jakichś gratów na allegro (a nie profesjonalnej sprzedaży, np wlasnego sklepu) raczej nikt by nie nazwal zarabianiem. albo spróbuj utrzymać rodzinę z klikania w reklamy. to są grosze. komuś się pomerdało regularne zarabianie w Internecie czy praca/działalność zdalna z jakimkolwiek zarobieniem choćby złotówki.
      • humbold Jak zarobić w internecie? 28.07.15, 13:08
        Niestety, ale internet jest opanowany przez hindusów, którzy z uwagi na koszty życia w ich kraju mogą oferować śmieszne stawki, za które nam nawet nie opłaca się ruszyć palcem. Co gorsza powoli do głosu dochodzi Bangladesz.

Tak więc jak można wziąć zlecenie za 200 PLN i robić je tydzień, gdzie na miesiąc masz do zapłaty 1100 PLN ZUS....
      • ak-69 Re: Jak zarobić w internecie? 05.08.15, 00:23
        Gdy miałem problemy ze zdrowiem mieszkając w Gdańsku pracowałem przez Internet dla stacji radiowej w Warszawie.
        Edytowałem ścieżki dźwiękowe audycji, przerabiałem pliki muzyczne itp.
        Wbrew pozorom wcale nie trzeba było być super specjalistą w tej dziedzinie. Wystarczyło dobrze obsługiwać komputer, Internet i nauczyć się biegle obsługiwać edytora plików dźwiękowych. Nie trudniejsze niż nauka np. Worda, Excela, edytora plików graficznych itp.
      • ak-69 Re: Jak zarobić w internecie? 04.12.15, 23:44
        Z takimi reklamami rzekomej płatnej pracy radzę uważać.

Ja miałem przez rok pracę internetową na umowę o dzieło, ale zanim się z nimi skontaktowałem, a nawet przed wejściem na ich stronę, dokładnie sobie o nich poczytałem. Np w Google: "nazwa firmy....praca...opinie..." i dopiero wtedy na ich stronę.

Przede wszystkim przy rejestracji podawać jak najmniej NASZYCH DANYCH OSOBOWYCH. Jaka gwarancja, że "firma" nawet nie będąca zarejestrowana w wykazie pracodawców faktycznie oferuje pracę o dzieło, zlecenie, a nie jedynie zajmuje się KRADZIEŻĄ DANYCH OSOBOWYCH przez internet.
        Dając e-mail, telefon, adres, zwłaszcza pesel tak jakbyście rozdawali klucze do swoich mieszkań nieznanym ludziom, którzy poproszą o to na ulicy mówiących, że wtedy za darmo przywiozą wam nowe meble.

Samo podanie adresu e-mail nieznanej osobie, instytucji jest ryzykiem, że DAMY SIĘ WYKORZYSTAĆ za darmo, a nie zarobimy. NIE MA NIC ZA DARMO. To tak jak z rzekomo darmową aktualizacją nowego płatnego, komercyjnego systemu od naszej starej wersji do nowej, która darmowa nie jest. Tak naprawdę nie mamy nowego systemu za darmo lecz stajemy się darmowymi testerami nowego systemu.
        Podobnie z pracą...

Jakaś mini reklama płatnej pracy od rzekomego pracownika "firmy" jeszcze o niczym nie świadczy.
        Nasze DANE OSOBOWE, nawet wydawałoby się banalny adres e-mail otwierają wrota do nas wszelkim SPAMEROM, nawet CYBERPRZESTĘPCOM. Jak ktoś zna się na programowaniu to co za problem do pozornie uczciwej wiadomości dodać załącznik, odnośnik, nawet obrazek w którego kliknięcie wrzuci nam w system WIRUSA, TROJANA itp.
        Wtedy zalewanie naszej poczty setkami reklam spamerskich tygodniowo, a nawet w przypadku złośliwego ukrytego oprogramowania włamanie na nasze konto bankowe, dla takiego sieciowego "eksperta", złodzieja danych jedynie formalność.

Przy zakładaniu konta, rejestracji u takich internetowych "pracodawców" niektórzy niedoświadczeni, naiwni internauci poza e-mailem, imieniem, nazwiskiem, podają nie tylko dokładny adres, telefon, ale wręcz numer PESEL. Z takimi danymi formalnością wyrobić sobie dowód osobisty podszywający się pod nas i np. wzięcie kredytu na 100tys.po spłatę którego upomni się bank za parę miesięcy od nas.

Numeru pesel nie żąda żaden uczciwy pracodawca przed faktycznym zatrudnieniem. Dopiero potem przy rozliczeniach otrzymanych zarobków do urzędu skarbowego w formularzach pit.
      • ak-69 Re: Jak zarobić w internecie? 03.02.16, 16:51
        Jak dajecie się nabrać na jakieś prace sieciowe w których rzekomo COŚ ZA NIC, to uważajcie.

Jak w każdej dziedzinie NIE MA NIC ZA DARMO.

Dając się wciągnąć w jakieś niezbyt uczciwe procedery łatwo nieświadomie obniżyć swoją REPUTACJĘ w sieci obniżając ją negatywnymi opiniami innych sieciowców. A potem nie wiadomo skąd zdziwienie, że nigdzie nie możecie się znaleźć w sieci, np. w Google. A jak już to w miejscu niewidocznym dla innych i ciężko wygoglować własną stronę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka