Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

smak napoju - smak sukcesu

22.03.02, 09:05
    możecie mi nie wierzyć ale wygrywałem pieniądze w zakładach gdzie musiałem
    stwierdzić po smaku coli gdzie jest produkowana, najgorsza była z warszawy, a
    najlepsza z radzymina cole z mcdonalda poznam nawet po kolorze, chciałem
    zapytać jak to się dzieje? czemu każdy zakład ma inną wodę na tyle inną że cola
    jest nie do picia tylko do odrdzewiania. czemu nie ma jakiejś kontroli? to mi
    uświadomiło jak traktuje się klientów w Polsce. A już produkowanie przez
    koncern tylu opakowań jednorazowych to skandal. Czysty biznes na każdym kroku
    zero sentymentu. trzeba być idiotą żeby wierzyć, iż wasze praktyki to szansa
    dla młodych. na każdym kroku widać że interesuje was zysk i tylko zysk nie
    ludzie.
    Obserwuj wątek
      • coca_cola Re: smak napoju - smak sukcesu 28.03.02, 12:10
        somkojie.glass napisał(a):

> możecie mi nie wierzyć ale wygrywałem pieniądze w zakładach gdzie musiałem
        > stwierdzić po smaku coli gdzie jest produkowana, najgorsza była z warszawy, a
        > najlepsza z radzymina cole z mcdonalda poznam nawet po kolorze, chciałem
        > zapytać jak to się dzieje? czemu każdy zakład ma inną wodę na tyle inną że cola
        >
        > jest nie do picia tylko do odrdzewiania. czemu nie ma jakiejś kontroli? to mi
        > uświadomiło jak traktuje się klientów w Polsce. A już produkowanie przez
        > koncern tylu opakowań jednorazowych to skandal. Czysty biznes na każdym kroku
        > zero sentymentu. trzeba być idiotą żeby wierzyć, iż wasze praktyki to szansa
        > dla młodych. na każdym kroku widać że interesuje was zysk i tylko zysk nie
        > ludzie.

Coca-Cola produkowana jest w Polsce tylko w trzech miejscach: w Radzyminie koło
        Warszawy oraz w Staniątkach (gmina Niepołomice) koło Krakowa i w Łodzi. Nie ma
        zakładu produkcyjnego w Warszawie. Wszystkie zakłady mają własne ujęcia wody ze
        studni głębinowych. Wszystkie stosują ten sam, bardzo złożony system uzdatniania
        wody. Dlatego, niezależnie od tego, gdzie Coca-Cola jest produkowana, jej smak
        powinien być (i jest!) niemalże identyczny (zgodny z naszymi bardzo
        restrykcyjnymi standardami). Dla Twojej informacji - na odczucia smakowe ma wpływ
        także temperatura napoju i jego stopień nagazowania.
        Restauracje McDonald's natomiast otrzymują od nas półprodukt, który miesza się z
        wodą już na miejscu w odpowiednich proporcjach - zaleconych przez Coca-Colę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka