Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

wymarzona praca- niania

27.03.13, 10:29
    wymagania 26-40 lat, wyższe wykształcenie pedagogiczne, znajomośc dwóch języków- płynna zeby rozmawiac z dzieckiem , umiejetnośc , grania na jakimś instrumencie, śpiewania, tańczenia, znajomosc zabaw dla dzieci . obowiazki - poza opieka nad dzieckiem: gotowanie dla calej rodziny, utrzymywanie porzadków, spacery z dzieckiem i psem. Opiekunka musi być niepaląca, nie pijąca, bez tatuaży, BMI w normie, zmotoryzowana, jeżdzaca na nartach, łyżwach konno .... itd itd.....

płaca 3 zł btutto za godzinę praca w godzinach 6-18

atrakcyjna prawda?

rodzice którzsy szukaja opiekunki powinni sie zastanowaic czy w głowi im jeszcze coś zostało ...
    Obserwuj wątek
      • snajper55 Re: wymarzona praca- niania 27.03.13, 10:55
        oliwija napisała:

> wymagania 26-40 lat, wyższe wykształcenie pedagogiczne, znajomośc dwóch języków
        > - płynna zeby rozmawiac z dzieckiem , umiejetnośc , grania na jakimś instrumenc
        > ie, śpiewania, tańczenia, znajomosc zabaw dla dzieci . obowiazki - poza opieka
        > nad dzieckiem: gotowanie dla calej rodziny, utrzymywanie porzadków, spacery z d
        > zieckiem i psem. Opiekunka musi być niepaląca, nie pijąca, bez tatuaży, BMI w n
        > ormie, zmotoryzowana, jeżdzaca na nartach, łyżwach konno .... itd itd.....
        >
        >
        > płaca 3 zł btutto za godzinę praca w godzinach 6-18
        >
        > atrakcyjna prawda?
        >
        > rodzice którzsy szukaja opiekunki powinni sie zastanowaic czy w głowi im jesz
        > cze coś zostało ...

Pan domu pewnie jeszcze perę obowiązków niani dorzuci... :D

S.
      • nchyb Re: wymarzona praca- niania 27.03.13, 11:03
        a gdzie takie cudo znalazłaś, daj linka, może więcej tam dowcipów to się pośmiejemy :)
      • tomeczek_44 "BMI w normie" :) 27.03.13, 11:53
        oliwija napisała:

> Opiekunka musi być (...) BMI w normie

A to akurat dziwne. Powinno być "Opiekunka nie może mieć wskaźnika BMI lepszego niż pani domu" . Inaczej mogłaby wpaść w oko panu domu. :)
        • nchyb Re: "BMI w normie" :) 27.03.13, 13:44
          a może właśnie pan domu lubi te przy kości i dlatego żona się broni ;)
          • oliwija Re: "BMI w normie" :) 27.03.13, 14:28
            było na pewnym portalu z darmowymi ogloszeniami. juz go nie ma.

Nie wiem co pan domu lubi a co nie
            • nchyb Re: "BMI w normie" :) 28.03.13, 06:55
              no widzisz, oferta była tak atrakcyjna, że mnóstwo kandydatek się pojawiło i szybko zdjęli ogłoszenie :)

a na serio, jakoś nie wierzę w to ogłoszenie
              wydumane i nigdzie go już nie ma
              chyba że faktycznie na forum żarty i dowcipy...
              • oliwija Re: "BMI w normie" :) 28.03.13, 07:50
                nchyb napisała:

> no widzisz, oferta była tak atrakcyjna, że mnóstwo kandydatek się pojawiło i sz
                > ybko zdjęli ogłoszenie :)

atrakacyjna? hmmmmmmmmmmmmm byłaby atrakcyjna gdyby płacili 3 tys do rączki

> a na serio, jakoś nie wierzę w to ogłoszenie
                > wydumane i nigdzie go już nie ma
                > chyba że faktycznie na forum żarty i dowcipy...

a w ogłoszenia trzeba wierzyć? pierwszy raz sie z tym spotykam.
                • nchyb Re: "BMI w normie" :) 28.03.13, 08:53
                  pojęcia ironia i sarkazm chyba nie są ci obce? chyba nikt nie wierzy, ze to było atrakcyjne...

i tak jak piszę, nie dowierzam, by to było ogłoszenie na serio, zniknęło podobno błyskawicznie, w necie nigdzie ani śladu - wyłącznie w twoim poście :)
                  Albo ktoś z ciebie zażartował, albo ty z nas, albo ktoś zakpił ze wszystkich i wzór tego, czego należy unikać - zamieścił...
                  • oliwija Re: "BMI w normie" :) 28.03.13, 08:58
                    nchyb napisała:

> pojęcia ironia i sarkazm chyba nie są ci obce? chyba nikt nie wierzy, ze to był
                    > o atrakcyjne...

nie wiem w co kto wierzy srednio mnie to interesuje. kwestia wiary nie podlega dysusji.
                    takich ogłoszen i podobnych na portalu , ktorego tu nie moge zareklamować jest codziennie pwlno. ale powiem ci ze to chodzi o portal g..... ee.pl proponowane są prace jako opiekunki za 3 zl brutto na godzine. chcesz to sobie poszukaj.....

> i tak jak piszę, nie dowierzam, by to było ogłoszenie na serio, zniknęło podobn
                    > o błyskawicznie, w necie nigdzie ani śladu - wyłącznie w twoim poście :)
                    nie pisałam ze zniknęło błyskawicznie wisiało parę dni a znikneło wczoraj kolo popołudniu.

> Albo ktoś z ciebie zażartował, albo ty z nas, albo ktoś zakpił ze wszystkich i
                    > wzór tego, czego należy unikać - zamieścił...

analizuj sobie dalej..... jak nie masz nic innego do roboty.

a swoja droga strasznie musisz byc zdesperowana i pamietliwa skoro skas mnie tam pamietasz i przywiazujesz do tefgo uwagę. dla mniekazdy w sieci jest tylko nickiem i naprawde mam gdzies co kiedys napisał. ale widocznie ty masz wylącznie zycie w sieci- wspólczuje
                    • nchyb Re: "BMI w normie" :) 28.03.13, 10:47
                      potraktowaliśmy wraz z moimi przedmówcami to ogłoszenie wyłącznie w kategorii żartu, bo inaczej traktować go nie mozna. To pewne, bo nie sądzę, by dobrze wykształcona osoba, spełniająca te warunki, była aż tak zdesperowana by na 3zł brutto się rzucić za ciężką i odpowiedzialną pracę. Więc wyłącznie to wykpić można, a na pewno nie brać na poważnie.

Co do reszty twojej wypowiedzi - kompletnie nie wiem o co ci chodzi.

Zainteresowało mnie tak bzdurne ogłoszenie więc jego treść wpisałam w gogla i tam pokazało, ze jedynie w tym watku jest. Stąd moje zdziwienie i pytanie, gdzie to było.

Co do zapamietywania ciebie, czy twojego nicka, czy twoich wypowiedzi, coś sobie dopowiadasz i nie mam pojęcia na jakiej podstawie. Po cholerę miałabym ciebie zapamietywać? Twoje wypowiedzi jedynie w tym watku widzę, a gdzie indziej ani mnie ziębią ani grzeją, bo odnosiłam się wyłącznie do tego konkretnego ogłoszenia, którego nigdzie jednak nie ma. I tyle...
                      • oliwija Re: "BMI w normie" :) 28.03.13, 19:02
                        nchyb napisała:

> Co do reszty twojej wypowiedzi - kompletnie nie wiem o co ci chodzi.

no oczywiście bo po co mialabyś rozumiec...

> Zainteresowało mnie tak bzdurne ogłoszenie więc jego treść wpisałam w gogla i t
                        > am pokazało, ze jedynie w tym watku jest. Stąd moje zdziwienie i pytanie, gdzie
                        > to było.

to była relacja z przeczytania ogłoszenia a nie ogłoszenie skopiowane z jakiejs strony.
                        a na marginesie masz ciekawe zajecie zeby szukać takich bzdur w necie.
                        >
                        > Co do zapamietywania ciebie, czy twojego nicka, czy twoich wypowiedzi, coś sobi
                        > e dopowiadasz i nie mam pojęcia na jakiej podstawie. Po cholerę miałabym ciebie
                        > zapamietywać? Twoje wypowiedzi jedynie w tym watku widzę, a gdzie indziej ani
                        > mnie ziębią ani grzeją, bo odnosiłam się wyłącznie do tego konkretnego ogłoszen
                        > ia, którego nigdzie jednak nie ma. I tyle...

wiesz mnie tój nick swieta wiem ze gdzies sie spotałysmy na jakims forum. tu akurat w moich wypowiedziach nie było sakrkazmu itd......

amen
                        • oliwija Re: "BMI w normie" :) 28.03.13, 19:04
                          a podobne ogłoszenie jest tutaj. placa równie ogromna...

www.gumtree.pl/cp-opiekunki-nianie/lodz/niania-do-dzieci-468242346
                          • nchyb Re: "BMI w normie" :) 28.03.13, 19:27
                            no, podobne to ono nie jest :)

jest różnica pomiędzy 3 zł brutto a 6 zł netto.
                            A zapis o braku zwierząt i nałogów - w przypadku np alergika wydaje mi się oczywisty.

Nie o to chodzi, pierwsze ogłoszenie wydawało mi się zupełnie z księżyca, nierealne nawet w naszej sytuacji na rynku pracy. Więc dlatego zostało tu obśmiane, a ty mam wrażenie, ze obrazasz się o to, ze nie dość poważnie podchodzimy do niego.

A co mamy zrobić? Do PIPu podać? Prawo nie zabrania dawania komediowych ogłoszeń, a jeżeli ktoś się na nie złapie, to chyba na nic więcej nie ma szansy. Więc zastanawiam się, po co wspomniałaś o tym ogłoszeniu na forum? Dla śmiechu? No to pośmialiśmy się :)

A co do nicka, przed chwila skojarzyłam, bo zajrzałam na jedno zamknięte forum, mamy dzieci w podobnym wieku :)
                            Pozdrawiam i nie obrazaj się, ze nie dość poważnie podchodzę do tak głupich ofert pracy. Nie wierzę, by ktokolwiek się na to złapał. To nie była oferta do osób o obnizonym poziomie umysłowym... ;)
                            • oliwija Re: "BMI w normie" :) 28.03.13, 19:38
                              jasne ja sie juz obrażam......

to ze zostało obśmiane to i owszem mnie tez rozsmieszyło.....

pracowalbyś za 6 zl netto?

ogłoszeń praca za 3 zl brutto czy netto jest mnostwo, najlepiej zebys pracowala za darmo 24 godziny na dobe. ale osobie ,ktra sie z tym nigdy nie spotkała bo nie musiala walczyc o swój byt coś takiego do głowy nie przyjdzie.

na tym koncze dyskusje z toba.
                              • nchyb Re: "BMI w normie" :) 28.03.13, 20:18
                                > pracowalbyś za 6 zl netto?

gdybym nie miała możliwości na nic innego, a musiałabym dać dzieciom jeść? tak, oczywiście i szukałabym czegoś lepszego.
                                Całkiem dużo osób pracuje za tyle, bo musi, to w sumie odpowiednik płacy minimalnej. W świecie poza stolicą i wielkimi miastami - to norma niestety...
                                natomiast 3zł brutto to całkiem inna bajka. Właśnie - bajka...

> na tym koncze dyskusje z toba.
                                jak sobie życzysz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka