Dodaj do ulubionych

MAPOWANE - II TURA

18.08.15, 23:12
Cześć.

Mam do wszystkich pracowników jedno pytanie.
Ponieważ na dzisiejszym spotkaniu poinformowano nas że II etap mapowania siatki wynagrodzeń dobiega końca , proszę o informację czy ten proces trwa na Waszych sklepach ? Czy cokolwiek o tym wiecie ?
Obserwuj wątek
    • castogorzow Re: MAPOWANE - II TURA 19.08.15, 00:48
      Pierwszy etap odbył się w centrali - przypisać zgodnie ze stawką jaką się zarabia a nie zgodnie z doświadczeniem i stażem pracy.
      Drugim etapem było pewnie podpisanie aneksów... Jeżeli o to chodzi u nas już taki etap się odbył. Prawie sami początkujący z sześcio, ośmio czy nawet dziesięcioletnim i więcej stażem pracy.
    • ruletka100 Re: MAPOWANE - II TURA 19.08.15, 07:43
      Nikt na sklepie nic nie wie o drugiej turze mapowania. Jest wielu pracowników, którzy czują się poniżeni, kiedy po 10 latach pracy nazywa się ich "początkującymi" co może sugerować, że pracując tak długo niczego się nie nauczyli i nie zdobyli żadnego doświadczenia.
      • ruletka100 Re: MAPOWANE - II TURA 19.08.15, 09:25
        Jeśli po trzech latach pracy pracownik nie zasługuje żeby nazwać go "doświadczonym" to ewidentnie nie nadaje się do tej pracy, albo system szkoleń w firmie jest do niczego. Więc trzeba zwolnić takiego pracownika, bo jeśli przez trzy lata niczego się nie nauczył i jest na tym samym poziomie, co nowo przyjęty to lepiej będzie dla niego i dla firmy jeśli będzie realizował swoją karierę zawodową w innej branży. Albo trzeba pomyśleć co z firmą jest nie tak, że ludzie nie mogą się w niej niczego nauczyć i po kilku latach wciąż są w punkcie wyjścia.
        A jeśli sklep funkcjonuje dłużej niż pięć lat i pomimo małej rotacji załogi nie ma tam minimum 20% "ekspertów" to trzeba wymienić kadrę menadżerską, która nie potrafi zrekrutować odpowiednich ludzi a następnie ich wyszkolić!
    • szakal2311 Re: MAPOWANE - II TURA 19.08.15, 19:04
      U nich nigdy nie liczy się wiedza , bo jak zrobić fachowca po szkole ogrodniczej dobrego doradcę np. na dziale sanitarnym??
      Do tego trzeba mieć odpowiednie wykształcenie a to co reprezentują pseudo doradcy u was to porażka !
      Nigdy nie zrobicie dobrego doradcy bez doświadczenia zawodowego , dla przykładu jak sobie wyobrażacie dziewczynę sprzedającą instalacje elektryczne czy hydrauliczne??
      A takie osoby zatrudniacie bo one godzą się na niskie stawki a doradcom po szkole nie jesteście w stanie zagwarantować odpowiednich zarobków bo nadal uważacie , że lepszy świeży pracownik bo da się go pod dyktando ustawić i będzie kablować na współpracowników .
      A do tego te świeżaki mają kredyty i będą tyrać i nigdy się nie postawią!
      W tej firmie jak nie masz pleców nie licz na awans czy podwyżki !!!
      Pozdrawiam Darek.
      • smigbud Re: MAPOWANE - II TURA 19.08.15, 22:01
        No i musze sie tu zgodzic z szakalem bo u nas w 8123 tak to tez wlasnie wyglada!!!
      • chetna8050 Re: MAPOWANE - II TURA 19.08.15, 23:33
        No i mamy kolejny wałek pani K.
        Niebawem będzie u nas jak w Carrefour i to dzięki niej.
      • castoloza22 Re: MAPOWANE - II TURA 01.09.15, 20:18
        to nie tylko w tej
    • groszek774 Re: MAPOWANE - II TURA 20.08.15, 15:43
      jak to dobiega końca jak u nas nic takiego nie miało miejsca!!!!Po 9 latach pracy jestem "początkujący" i to tyle - nikt nie rozmawiał i nie przeprowadzał żadnych rozmów- OSZUKAŃSTOW!!!!!
      • ilikethisjob Re: MAPOWANE - II TURA 31.08.15, 11:03
        OK,minęła data 28.08 po której zgodnie z tym co pisze NSZZ na FB pracownicy mieli podpisywać papiery. Czy i na którym sklepie to już się zaczęło ?
        • niskiegowzrostu Re: MAPOWANE - II TURA 01.09.15, 10:00
          w sklepie 8003 w Poznaniu tez nie było żadnych rozmów tylko zgłosić się do asystentki dyrektora i podpisać aneks. Miałem II stopień technicznego a teraz jestem początkujący przepracowane mam 8 Lat
          o co tu chodzi?
    • trip_cieszyn Re: MAPOWANE - II TURA 02.09.15, 20:38
      8054 nie było nam zaznać łaskawości naszych włodarzy w sprawie naszego rozwoju zawodowego. Wszyscy jesteśmy ekspertami tylko stawki mamy początkujące. Poza paroma przydupasami którzy posiadając umiejętności i doświadczenie pracownika ze stażem 3 miesięcznym zostali kierownikami kategorii.. Jest mi wstyd za cześć naszej kadry kierowniczej, to co myślę o dyrekcji jest delikatnie mówiąc nieparlamentarne...
      • esox-esox Re: MAPOWANE - II TURA 12.09.15, 19:34
        Ja na szczęście mam zajebistego kierownika. Pogadal z nami wytłumaczył o co kaman w tym balaganie itd.
        Niestety kierownik jak to się mówi wyżej chuja nie podskoczy. Co z tego że dostaliśmy stopnie jak to się z niczym nie wiąże? U mnie na dziale jest chłopak który robi już 4 rok a zarabia 50 PLN więcej niż swiezynki. Żenada i śmiech na sali.
        Komuś zajebiscie się udał dowcip i szkoda tylko że nikt się nie śmieje.
        Będąc wulgarnym to w dupe sobie wsadzcie ta nowa siatkę. Do lapania murzynow do pracy chyba.
        • szakal2311 Re: MAPOWANE - II TURA 12.09.15, 22:14
          Jak nie masz pleców i nie donosisz to nie licz na podwyżki !!
          Tak to działa w waszym molochu....
          • castosolidarnosc Re: MAPOWANE - II TURA 13.09.15, 16:18
            Cześć.

Pozwolę sobie coś Wam wytłumaczyć. Szakalowi nie ma co , bo pisze żeby pisać a g..... wie!
            Najważniejsze w mapowaniu to, że jest to wymysł centrali , a po to żeby wprowadzić nowe formaty sklepów w Cieszynie i na Woli.
            Solidarność wyraziła na to zgodę ponieważ nic to nie zmieniało w naszych zarobkach, a wręcz przeciwnie spora grupa pracowników miała na tym skorzystać. Porozumienie podpisaliśmy w Cieszynie, gdzie fakt kadra kierownicza pokazała że chodzi im tylko o ich i zastępców posady. Jak czytamy powyżej nie wszyscy są w Cieszynie zadowoleni.
            Kolejną ważną a nawet najważniejszą sprawą jest to że wielu z Was łączy mapowanie z podwyżkami! A tak nie jest ! Oczywiście dzięki mapowaniu część pracowników zyskała i ich wynagrodzenia wzrosły, jednakże pracodawca nie wywiązał się ze swoich obietnic i mapowanie nie przebiegło tak jak powinno. Dlatego dla wyjścia z twarzą wprowadzono "niby" II etap! Który nic nie wnosi i nic nie zmienia a jak piszecie nie wszędzie został wprowadzony. Informacją przekazana nam brzmi : że II etap mapowania został zakończony. Będziemy to weryfikowali -dlatego prosiliśmy o podawanie sklepów , działów gdzie to zostało źle lub czy w ogóle zostało przeprowadzone !
            A my walczymy o podwyżki ! Nasze stanowisko przedstawiamy na FB www.facebook.com/solidarnosc.castorama
            Reasumując : podwyżki są w trakcie negocjacji a mapowanie będziemy weryfikowali !
            • szakal2311 Re: MAPOWANE - II TURA 13.09.15, 17:06
              I znowu żółty związek wciska kit i nadal myślą tak jak w tym rządzie że na ich obietnice ktoś da się złapać!!
              Akurat na temat waszych praktyk sporo wiem i to dzięki wam pracownicy nie dostali podwyżek!
              A wy nadal chcecie aby pisali ci co są niezadowoleni z tego mapowania do was , a wy to wykorzystacie i oni wylecą z pracy!!!
              Nadal będziecie ukrywać prawdę o sobie i nie potrafisz odpowiedzieć od 6 miesięcy na proste pytanie ??
              Kto i dlaczego ciebie przywrócił do pracy a następnie mianował Przewodniczącym tego żółtego związku??
              Wiesz dobrze , że jak powiesz prawdę a nie masz honoru to szybko wylecisz z tego swojego cieplutkiego stołeczka wraz ze swoim zastępcami!!!
              A na miejsce tych zwolnionych , bo obecnie jest tendencja do zwalniania tych niezadowolonych z długim stażem a w ich miejsce nadchodzą Zipy czyli dokładacze towaru!
              Coraz mniej klienta teraz obchodzi wiedza doradcy , bo wszystkiego dowie się z internetu a do was przyjdzie może na zakupy , ale wkrótce kiedy wam wprowadzą podatek i podniesiecie ceny to nawet 50% klientów od was się odwróci , kupią sobie przez internet!
              Zakupy w marketach budowlanych wypiera sukcesywnie zakup OnLine i to dla was będzie wkrótce gwóżdż do trumny!!!!
              • castosolidarnosc Re: MAPOWANE - II TURA 13.09.15, 17:27
                NIKT Z PRACY NIE WYLECI BO PODAJEMY NR SKLEPU I EWENTUALNIE DZIAŁU!
                BEZ DANYCH OSOBOWYCH POSZCZEGÓLNYCH PRACOWNIKÓW !
                NIE WIEM O JAKIEJ CIEPŁEJ POSADCE PISZESZ , PRZECIEŻ JA CIĄGLE PRACUJE I NIE JESTEM NA ETACIE ZWIĄZKOWYM , MOŻE ZNÓW MYLISZ NAS Z OPZZ I TWOIM PRZYJACIELEM ARTUREM !
                A SKORO TAK WSZYSTKO WIESZ TO NAPISZ ILU MAM TYCH ZASTĘPCÓW ?
                • esox-esox Re: MAPOWANE - II TURA 14.09.15, 16:14
                  Jak dla mnie to to mapowanie dało tylko tyle, że ludziom został niesmak.
                  Nazwanie kogoś początkującym po wielu latach pracy to jak splunac komuś w twarz i jeszcze kazać podziękować.

Tak jak ktoś napisał w innym wątku. Odbyło się to na zasadzie ile zarabia to do danej kategorii go wrzucić. Wszystko aby oszczędzić te 50-100 PLN na łbie.

Są sporadyczne przypadki jak u mnie ze były rozmowy itd.
                  • castosolidarnosc Re: MAPOWANE - II TURA 14.09.15, 18:50
                    Na FB wrzucę Ci skan jakie wytyczne dostały sklepy.
                    Więc jak jesteś ciekaw to zajrzyj i mimo wszystko zapraszam do rozmowy 663881545
                    • szakal2311 Re: MAPOWANE - II TURA 14.09.15, 20:05
                      Przewodniczący żółtego związku może napisz wszystkim ile zarabiasz w Castoramie , jeśli masz odwagę , bo honoru nie masz !!!
                      Jako świeżak powinieneś mieć najniższe zarobki a z tego co się dowiedziałem to nieżle zarabiasz!
                      Komu zawdzięczasz te wysokie zarobki to każdy normalny pracownik Casto po przeczytaniu tego forum bardzo dobrze wie !!!
                      A ten telefon co podałeś to niezła ściema , ale pamiętaj nagrywanie rozmów podlega karze pozbawienia wolności do lat 3 !!!
                      • esox-esox Re: MAPOWANE - II TURA 14.09.15, 22:00
                        Nie wiem szakal co cię tak boli w firmie w której nie pracujesz.
                        Poza tym myślisz kategoriami dziwnymi dla mnie.
                        Ja nikomu nie żałuję jego zarobków. Dla mnie niech każdy zarabia jak najwięcej. Mi chodzi o coś czego jak widzę nie jesteś w stanie zrozumieć.
                        Ps:
                        Coś Ci się pomieszalo. Nagrywać rozmowy możesz sobie do woli bez informowania kogokolwiek o takim fakcie. Jednak tylko na własny użytek. Nie jest to ani dowód w sądzie ani nie możesz tego upubliczniac. A dopiero ten ostatni aspekt jest karalny.
                        • niskiegowzrostu Re: MAPOWANE - II TURA 09.11.15, 08:40
                          W poznaniu w sklepie 8003 nie było wcale żadnych rozmów tylko trzeba było iść podpisywać aneksy . Tak to działa z naszym Dyrektorem . Zapraszam związki do Poznania bo jakoś nie możecie tam zajechać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka