Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o.o.

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.04, 12:48
    Praca w firmie Atlantic Sp. z o.o. , producenta bielizny, przypomina grę w
    najsłabsze ogniwo. Spełnia trzy najważniejsze zasady powyższego teleturnieju.
    1.Systematyczne, prawie co miesięczne wyrzucanie pracowników każdego
    szczebla – chyba kogoś w firmie to bawi, lub po prostu nie ma innego pomysłu
    na rozwój firmy.
    2.W trakcie gry wszyscy bez wyjątku tkwią w jednym bagnie, udając że świetnie
    się bawią – ODGÓRNY NAKAZ W FIRMIE.
    3.Nagroda za zwycięstwo (płaca) teoretycznie jest niewielka, a w praktyce
    gorzej niż mierna - już po trzech miesiącach orientujesz się, że obiecanej
    marchewki nigdy nie ujrzysz; za to często będziesz miał spotkania z
    przysłowiowym kijem.
    Jeżeli lubisz takie gierki to zapraszam serdecznie. Jeżeli nie masz żadnej
    pracy to też zapraszam, bo nie masz nic do stracenia. Zawsze w trakcie możesz
    szukać sobie czegoś lepszego, jak robi to każdy w firmie Atlantic.
    Ostrzegam jednak. Jest coraz gorzej zarówno dla pracowników jak i partnerów.
    Stałe, ogromne braki towarowe, problemy finansowe, bardzo duża rotacja
    pracowników, oraz nieustanne zmienianie strategii (kilka razy w roku) nie
    mogą przynieść nic dobrego. Oby ATLANTIC nie podzielił losu TYTANICA.

ps. Łatwo jest płynąć bez przeszkód Panie W.R. Ostatnie lata pokazują kto
    jest rekinem biznesu. Okazuje się, że Pan niestety pływa jedynie z prądem.
    Chyba czas abdykować i ustąpić miejsca komuś kto wyprowadzi szefa na wyższe
    miejsce w rankingu najbogatyszych, a nie na najniższe (hmm.... prawie
    najniższe - 99). Proszę nie sugerować się zasadą, że kapitan schodzi ze
    statku ostatni. Dla jego dobra proszę ustpić miejsce lepszemu. Jest jeszcze
    czas.

Obserwuj wątek
      • Gość: PH-owiec Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.04, 13:23
        Zgadzam się w zupełności i przyłączam się do ostrzeżeń. Miałem nieprzyjemność
        pracować jako Przedstawiciel Handlowy dla tejże firmy. Nie dajcie nabrać się na
        doskonałą otoczkę firmy. Atlantic to piękne jabłko, ale niestety gnijące od
        środka.
      • Gość: XYZ Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.04, 13:44
        Ja jeszcze pracuję, ale już szukam czegoś nowego. Tak źle jak teraz już dawno
        nie było.
        • Gość: baby_doll@ftv.pl [...] IP: 62.29.138.* 26.07.04, 19:47
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Heweliusz Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: 213.147.34.* 16.08.04, 14:18
        Ja też ostrzagam - po roku jestem zniechęcony - istna "fabryka małp" i "świat
        dzikich zwierząt" - wszędzie jeden wielki burd...
      • Gość: grygi Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 21:26
        Witam,

cóż w maju zeszłego roku kandydowałem na stanowisko analityka. Podobno byłem
        drugi no i się nie dostałem. Na rozmowie wszystko wyglądało ok choć moja
        kuzynka ostrzegała mnie przed tą firmą z powodu niskich płac. Wtedy szukałem
        pierwszej pracy dlatego bardzo mi zależało. Na podstawie Waszych postów widać
        że miałem szczęście - tym bardziej że pracuję w większej firmie i lubie to co
        robię.

pzdr.

ps. jechałem 2 razy z Gdańska Intercity do Wawy bo za pierwszym razem gościowi
        się pomylił się termin rozmowy. Kto jechał to wie ile mnie ta pomyłka
        kosztowała.
        • Gość: xyz Ostrzegam!!! dr filozofii z wyrokiem w zawiasach IP: *.alan.krakow.pl 18.06.05, 03:28
          „Prowadzenie biura” rozumiemy, jako zajmowanie się tym wszystkim, co powoduje,
          że firma pracuje sprawnie. Od planowania wszelkich działań firmowych, poprzez
          nawiązywanie kontaktów z kontrahentami, pisanie ofert, dbałość o poziom obsługi
          klientów, po koordynację i ocenę wyników pracy innych osób.

Dla jednych zapewne żartobliwe, a dla innych deprymujące określenie „idealna”
          oznacza tylko „wystarczającą” sprawność w wymienionych dziedzinach.

[ więcej ]

Webmaster
          Poszukujemy zdolnych webmasterów z "zacięciem" plastycznym i ambicjami,
          samodzielnych, ale także potrafiących pracować w zespole.

do przyjęcia

bardzo dobra znajomość HTML, CSS, PHP, MySQL,

mile widziane

dogłębna znajomość grafiki komputerowej

opanowany Flash, Javascript, Java

talent plastyczny, oko do kompozycji i operowania kolorem

nie do przyjęcia

nastawienie na problemy, a nie rozwiązania

brak samokrytycyzmu

zgryźliwy charakter ;-)

studia dzienne*

* w wyjątkowych przypadkach – do rozważenia.

Stałe zapotrzebowanie na „materiał ludzki"
          handlowcy, programiści, serwisanci i inni...

Zawsze poszukujemy do pracy i współpracy:

świetnych grafików komputerowych (czyli takich, którzy biegle obsługują
          • Gość: abc Re: Ostrzegam!!! dr filozofii z wyrokiem w zawia IP: *.autocom.pl 10.07.05, 23:44
            chciałam spytac czemu tytuł postu jest taki a treść o pracy?czy tytuł ma jakis
            zwiazke z treścią-czy jest to praca nielegalna-bo znalazłam takie ogloszenie??
      • Gość: XXXX ATLANTIC?!!!??? IP: *.erathia.org / *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.04, 09:43
        BLLLEEEEEEEEEE
        • Gość: mgrinz Re: ATLANTIC?!!!??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 10:15
          hi hi normalnie jak moja poprzednia firma... ale nie łamcie się taki syf jest w wielu miejscach, u mnie też trwał wyścig szczurów o stanowiska za 800 zł... tak ludzi omamił wielki prezes...
          hehehe... nawet najwięksi jego zwolennicy nie wytrzymali jego charakteru dłużej jak 1.5 roku... rotacja, wywalał czasem po 2 osoby miesięcznie, a biuro miało jakieś 18-22 (z czego 5 to jego stara kadra i członkowie rady nadzorczej) osób, więc wyobraźcie sobie co u mnie była za rotacja, skoro rocznie wymieniało się około 5 osób... koleś bazował na absolwentach których brał na dopłaty, młodzi ludzie się starali i pracowali za dwóch.. wiadomo, każdy miał nadzieję,, bo pezes obiecywał dużo, ale potem był tylko kij, za najdrobniejszy błąd nagana i wylanie ... o raju ponoć miał już kilkanaście procesów... ale czasem ta moja była firma się ogłasza... także nie łamcie się, pełno jest takich...
          • veritas1 no wiesz, 26.11.04, 19:50
            często to nawet nie jest tak, że jest potrzebna osoba na dane stanowisko...
            nie rzadko jest tak, że "czyjś dzieciak" skończył studia i trzeba to
            stanowisko utworzyć pod niego... z waszych (ja nie pracuję)
            podatków... taki kraj...
            jeszcze gdyby nie było tak wielkiego bezrobocia i tylu wykształconych
            wspaniałych młodych ludzi, którzy muszą patrzeć jak
            zatrudnia się debila z plecami, to by aż tak nie bolało...
            przykłady... PKP oficalnie się redukuje, niby nie zatrudniają nikogo, ale...
            niektórym się udaje dorwać stołek za 2000,
            policja... ile to już o niej było wątków na tym forum.. ludzi z dziwnych
            powodów nie zdają testów, wszystko tajne, od niczego nie
            można się odwołać... sprawni i inteligentni szukają pracy, a koleś co był
            dresem chodzi w mundurze...
            wojsko... sam się po studiach 3 razy zgłaszałem na ochotnika, ale "pan nie
            jest w wieku poborowym"... no nie dziwne, jak skończyć
            polibudę mając 18 lat ???
            sam pracowałem w państwowej spółce... absolwenci zapieprzali za 800 zł, jak
            się skończyło dofinansowanie to ich wywalano, a
            członkowie rady nadzorczej za posiedzenie (de facto za jedzenie ciastek i
            picie soczków przez 3 godziny w miesiącu ) zarabiali za
            swoją "pracę" po 3-4 tysiące (za jedno, góra dwa posiedzenia rady spółki)...
            tacy z "plecami" nie muszą nic umieć, ktoś ich
            "wsadzi" do paru spółek... może 12 godzin w miesiącu a na koncie za to 10
            tysięcy...
            ja też od czasu do czasu ślę jakieś CV, ale tylko wtedy jeśli rodzina dowie
            się , że jest chociaż 1 % szans... bo mniej więcej 5 %
            tych ogłoszeń jest "uczciwych"... ale 95 % nie...
            sam przez 2.5 roku od ukończenia studiów byłem na 2 rozmowach, ale tylko
            dlatego, że owe rozmowy miałem załatwione... niestety
            ktoś miał większe plecy... choć są dziesiątki tysięcy ludzi co ślą i 500 CV
            od kilku lat i nic...
            samemu już mi się nie chce nic słać, bo po 2.5 roku bezowocnego słania CV
            (zero odpowiedzi) co można powiedzieć ? chyba tyle, że
            szlag trafia... zwłaszcza jak widzę gości z podwórka, co mają zawodówę, a
            mają 1500 np. za zwykłe stanie w sklepie albo za
            cieciowanie... ja na moje 800 musiałem zapie..ć ostro, a ktoś z 4 razy
            niższymi kwalifikacjami ma 1500 za siedzenie na krzesełku i
            od czasu do czasu podanie komuś klucza...
            próbujcie, ale ja sobie biuletyn służby cywilnej odpuszczam... zwłaszcza że
            wiem jak to "od środka" wygląda... jest obowiązek dać
            ogłoszenie i tyle...
            ja za mniej jak 1000 na rękę nie będę pracował... bo już robiłem za 800 i to
            nie starczy na samodzielne życie, a nie po to się
            pracuje, aby do śmierci z matką w kawalerce siedzieć...

ja też robiłem w spółce skarbu państwa... ale robota była inna...
            pracownicy byli podzieleni na dwie kategorie:
            - fachowcy, absolwenci; ludzie brani na krótko (max 3 umowy trzymiesięczne)
            zapieprzali mocno na swoje 800 zł... jak robiłem
            szybko i miałem skończone po 6 godzinach, to jeszcze mi dowalali "żebym się
            nie nudził" i nieraz się siedziało 2 godziny więcej...
            aż w końcu wywalili, aby wziąć na dofinansowanie nowego absolwenta...
            - "swoi" , czyli jakoś tam powiązana stara kadra, ewentaulnie rodzina
            prezesa; duże wypłaty, co miesiąc po 500 premii, a ich dzień
            to kawka, papieros i narzekanie na "absolwentów", że się wza wolno ruszają...
            natomiast ci "swoi" stanowili pod względem ekonomicznym większość kosztów...
            popieram to, że połowę urzędników należy wyrzucić (nieraz kilka dni się
            dodzwonić nie można, bo paniusie słuchawki poodkładały),
            ból polega na tym, że nie zredukuje się tych co trzeba...
            u matki w pracy było tak, że np. wywalono fachowca za 3 tysiące, a na jego
            miejsce przyszło 4 krewnych królika za 4 tysiące każdy
            (dwójka z nich zajmuje się jedynie romansowaniem ze sobą)... więc komórka 2
            osobowa rozrosła się do 6 osób... Miller i Buzek
            obiecywali zredukować administrację, a jak sam Urban w NIE i gazeta Wprost
            przyznają... liczba urzędników od czasu 1997 wzrosła
            2.5 raza...
            prawda wygląda tak, że przy kilkumilionowym bezrobociu pełno jest
            dzieci "prom,inentów" którym trzeba wymyślić etat...

dla mnie też rodzina, hobby, przyjaciele to rzecz najważniejsza... ale...
            żyjemy w kraju (jak pokazują ostatnie statystyki)
            najbardziej zapracowanym w UE...
            we francji czas pracy wynosi bodajże 35 godzin tygodniowo... w
            polsce "średni" 44 godziny...
            a naprawdę są ludzi co w pracy spędzają nawet 72 godziny (12 * 6 ) tej pracy
            starczyło by na dwie osoby... ale muszą ustąpić ze
            względu na brak gdzie indziej... nadmiar pracy szkodzi, zawały, nerwice,
            pewnie i kłopoty łóżkowe, brak znajomych, alienacja,
            człowiek nie w jakie są filmy, kto wydał płytę... potem kobieta odchodzi bo
            nie masz czasu na spacer... ale Jaro pomyśl o tym, że
            kasa którą masz to szczyt marzeń wielu ludzi, ludzie w tym kraju muszą
            pracować za 700 i to nie są jakieś głąby, ale nawet ludzi
            po studiach, z językami...
            więc sorry, ale nie narzekaj, bo za taką kasę to trzeba "zaiwaniać", coś za
            coś... musisz zdać sobie sprawę co jest ważniejsze
            "dom" czy "utrzymanie domu" ? "rodzina" czy "utrzymanie rodziny"...
            znajdź "środek", tak aby był czas na rodzinę, hobby, kolegów i
            aby pieniądze starczyły... ludzie którzy całe życie pracują nie żyją, a potem
            część z nich umiera nawet nie wydając tego co
            zarobili...

pieprzenie, że w tym kraju jest super, tylko polak jak zwykle niezadowolony...
            ja od czerwca 2002 wysłałem kilkaset CV, co tydzień kupowałem gazetę, koszty
            tego przez ponad 2 lata + znaczki , koperty,
            ksero dokumentów to razem może i ponad 500 zł + 700 na garnitur i buty, a
            efekt zerowy...korzystałem z ogłoszeń w necie i
            nikt ani razu mnie na żadną poważną rozmowę nie zaprosił ani razu... od
            czerwca 2002 byłem łącznie na 7 rozmowach (3 miałem
            załatwione po znajomości, 3 to były firmy w stylu YAP (wątek:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=140&w=14140351), czyli ukryta
            akwizycja, która zaprasza każdego a co tydzień od 3 lat jest ogłoszenie w GW,
            1 rozmowa zakończyła się umową o pracę, ale
            tylko dlatego, że pracodawca miał dofinansowanie z urzędu pracy, jak się
            skończyło dofinansowanie to mnie wywyalił) więc nie
            pieprz, że w tym kraju jest dobrze...
      • Gość: <> PRACA W ATLANTIC IP: *.erathia.org / *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.04, 10:30
        Przyznam,że popieram wypowiedzi gości portalu co do pracy w firmie Atlantic.
        Nie widzimy co dzieje się w głównej siedzibie ale dzięki takim informacją można
        ostrzec przed podjęciem decyzji o pracy. Ostanio bardzo wiele się zmieniło
        oczywiście na niekorzyść pracowników-biednych robaczków, które starają się jak
        mogą a szefostwo główne tego nie widzi!!!!!To nie ich wina, że: po pierwsze
        klientki trąbią, że staniki spłaszczają biust i zle leżą (a projektanci są
        głusi na tak istotne rady!!!), po dugie: obniżcie ceny choć minimalnie!!!ludzie
        chcą kupować ale cena ich odstrasza!!!, a po trzecie: zatrudnijcie nowych
        projektantów bielizny!!!!!Odświeżcie również i ich bo jak dalej tak pójdzie to
        nic ciekawego i wartego tych cen nie będzie!!!! I jeszcze jedno: wszyscy na was
        zarabiają a wy tego nie doceniacie!!!!Tylko widzicie, że plan jest nie
        wyrobiony (specjalnie nierealny plan bo po co godne pensje zarobić!!!!).
        Najpierw w swoje szeregi spoglądnijcie!Widzicie winę we wszystkich, którzy was
        otaczają. A wy jesteście perfekcyjni:). Przyda się trochę szacunku dla
        podwładnych! A jeżeli po raz kolejny zmienią się zasady wspaniałej pracy u was
        to, uwierzcie mi, sami zostaniecie na lodzie! Miejcie to na uwadze bo warto
        czasami posłuchać postronnych ludzi.Życzę powodzenia:)
        • Gość: bebe Re: PRACA W ATLANTIC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 17:48
          Atlantic zostanie na lodzie i to juz niedługo, a wszystko przez nieudolnych
          kierowników, co prawda już niektórych nie ma ale jeszcze pozostało kilku
          nieudaczników( zwłaszcza takiej jednej). Tylko patrzyć jak niedługo firme
          będzie trzeba sprzedać.
      • Gość: Asia Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.crowley.pl 14.01.05, 15:49
        Bardzo Proszę o wszelkie informacje na temat Pana Biskupiaka, który pracował w
        firmie Atlantik. Bardzo pilne!!
      • gm35 Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. 06.05.05, 13:55
        a moze znajdzie sie ktos z obecnych pracownikow i powie czy sie cos
        zmienilo na gorsze lub moze lepsze ????
      • zazdrosny_maz Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. 06.05.05, 15:12
        koleżanka pracuje od jakiegos czassu i sobie chwali
        ale cena nie zawsze jest adekwatna do jakości
      • Gość: G Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.chello.pl 06.05.05, 19:24
        no proszę czyli nie ma jedności :)) może jednak nei jest az tak zle w tym Atlanticu !!!! ja znam osoby , ktore sa zadowolone !!

a może ujawini sie jeszcze jakiś pracownik najlepiej obecny i nie na wypowiedzeniu :))))
        • Gość: gość Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.chello.pl 21.06.05, 20:22
          Ludzie na Wołoskiej to pryszcz na Grzedach to sie dopiero dzieje!
          • Gość: xxx gość Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 22:08
            o Grzedach to jest już zupełnie inna bajka... Fakt, że tam też jest nie
            najlepiej i wszyscy o tym wiedzą. A przynajmniej wiedzą Ci, których cokolwiek
            to interesuje (a nie oszukujmy się, ale tych ludzi jest tyle co kot
            napłakał...).
      • Gość: A Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.chello.pl 07.05.05, 20:37
        ciekawe ???? ~!!!!
        • Gość: pracownik Atlantic Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.05, 11:23
          Czesc. Powiem szczerze że w Atlanticu do końca roku 2003 było super do puki nie
          zwolnili dyrektora handlowego niejakiego Jacka.C (rewelacja jeżeli chodzi o
          zarządzanie). zastąpił go Vice dyrektor niejaki Witek,Wojtek na szczescie
          tymczasowo bo to co o nim sądziłem to się potwierdziło gdy został bez kapitana.
          Brak samodzielności w podejmowaniu decyzji... mądrych decyzji. No i po nim
          istna katastrofa Atlantica ktora ciągnie się do dnia dzisiejszego i się
          rozszerza.
          Miejsce Dyrektora sprzedaży zajął tutaj fanfary..... Andrzej M .Największe
          odkrycie prezesa Wojciecha M. Został awansowany gdy wcześniej otworzyl jedyny
          sklep na zachodzie a dokladniej w Niemczech i nie myślcie że w jakimś berlinie
          czy Frankfurcie nad Menem Otworzyl go w Wolfsburgu:))))) i tak facet ktory
          zajmował się otwieraniem sklepów teraz Zarządza sprzedażą. Jak ktos zna
          Atlantic to wie jak było za czasów Jacka .C a jak jest za czasów Andrzeja M to
          tak jakby mercedesa zastąpić maluchem.
          Niestety prezes jest oślepiony nie wiem czym chociaż jest dla mnie naprawdę
          autorytetem jezeli chodzi o zarządzanie to trochę za mało kontroluje to co się
          dzieje w jego ogrodku.
          Po krótce jeszcze powiem gwiazdy kliki Atlantic
          na czele niezłomnie stoi Andrzej M a zaraz obok niego Przemysław P zwany
          cwaniakiem niezle wykolegował wszystkich regionalnych ps muszą nieźle tankować
          z Andrzejem M w koncu oby dwaj nie z Warszawy:)))))
          następni do wzięcia pod lupę przez Prezesa Wojceicha to:
          manager produktu ale chyba za mocną ma pozycję ze względu na znajomości u
          Dyrektora finansowego:)))
          pani od zasobów ludzkich hehhhh o niej już nie będę pisał bo byłoby to
          rzenujące ale ona i jej sitwa jest do wywalenia z wielkim hukiem, z resztą
          więcej pracowitych ludzi którzy byli zagrorzeniem dla SITWY OBECNEJ ZOSTAŁO JUŻ
          SKUTECZNIE USUNIĘTYCH.
          a było ich okolo 10 osób na przełomie roku 2004/2005.
          Pozdrawiam wspaniałego człowieka dzięki któremu Atlantic stał się obecnie taką
          potęgą byłego oczywiście Dyrektora exportu Pana FILIPA .D
          Aha tak wogole to PANIE WOJTKU OCZY SZEROKO OTWARTE I WIĘCEJ KONTROLI PROPONUJE.
          OGRANICZONE ZAUFANIE DO PRACOWNIKÓW Z NAJWYŻSZEGO SZCZEBLA
          RESPEKT DLA PANA BO JEST PAN WIELKI CAŁY CZAS PANA PODZIWIAM ALE OSTATNIMI
          CZASY NIE DOWIERZAM
          NIECH PAN NIE DOPUŚCI DO TEGO BY SITWA RZĄDZILA PANA FIRMĄ W TEN SPOSÓB.

• Gość: AtlanPic :) Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 23:04
            To wszystko niestety smutna prawda, Atlantic przypomina tonący statek, który
            mknie do przodu, a załoga ponaglana przez "oficerów politycznych" wznosi
            gromkie radosne okrzyki. Wszystko byłoby fajnie - gdyby nie to, że wody w
            butach coraz więcej. Całe szczęście, że ostatnio chociaż w dziale informatyki
            dzieje się lepiej, od kiedy wyleciał dyletant, który uważał się za pępek
            informatycznego świata a był jedynie siewcą chaosu - jeśli tylko pojawiał się w
            pracy, od razu było wiadomo, że nie ma co dzwonić do informatyków po pomoc, bo
            będą zarobieni po uszy. Jak tego pana nie było - oaza spokoju i wszystko
            działało....Oczywiście indywiduum owo pozostawało głuche na wszelkie rady i
            sugestie. Typowy przysłowiowy kozieł. Oczywiście bliski kolega jaśnie pana
            Dyrektora B.B, który dopóki był nad nim - dopóty chronił jego 4 litery. Kiedy
            zmieniłą się dyrekcja i nikt już nie chronił jego d....w/w informatyk od 7
            boleści wyleciał jak z procy. Szkoda tylko, że zdążył napsuć ludziom krwi i
            zwolnić kilka porządnych osób.
            • tichonov Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. 21.06.05, 11:08

W dawnych czasach nazwano by to pieniactwem, obecnie jest to "słuszna krytyka
              ustroju kapitalistycznego i panujących stosunków klasowych". Na szczęście żyjemy
              w państwie, gdzie swoboda wypowiedzi zagwarantowana jest prawem.

Jednak istnieje różnica pomiędzy zwolnieniem z pracy (procy?), a odejściem do
              innego przedsiębiorstwa na lepszych warunkach.

Cóż, nie będę się rozwodził nad problemem - Atlantic jest firmą, nie komuną
              hippisowską.
              Jako firma prywatna - podejmuje decyzje poprzez dyrektorów, a nie aktyw
              ludowo-partyjny (jak chcieliby przedmówcy).

A jeżeli komuś się to nie podoba - cóż, może się wypowiedzieć.
              I tyle.

Jednakże wypowiedzi takie jak powyższa mogą często zaważyć na przyszłości
              zawodowej piszącego (nigdy nie wiadomo, gdzie się kiedyś trafi i na kogo). Czego
              przedmówcy nie życzę.

Wiaczesław "Sztyrlitz" Tichonov

P.S.

Krycie dupy - hmm. Brzmi dość groźnie, zważywszy na ostatnią paradę równości.

• Gość: Paralaksa Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 23:23
                W dawnych czasach miast na łamach internetu wyrażonoby takiemu krytykę rózgami.
                Poza tym krytyka dotyczy konkretnej osoby i jej dyletanctwa - myślę, że
                uzurpowanie sobie prawa do bycia częścią "ustroju kapitalistycznego i
                panujących stosunków klasowych" to lekka przesada. Nie każdy idiota musi od
                razu mieć miejsce w historii dziejów.

Co do zwolnienia w/w osoby to ja rónież słyszałam o tym, że gość ma wylecieć
                jeszcze ze 2 miesiące przed jego wykopaniem. Prawda taka, że uciekł jak pies z
                podkulonym ogonem z jednej firmy do innej gdyż tutaj grunt palił mu się pod
                nogami. Współczuję biedakom, którzy złapali się na lep jego gadaniny i dali mu
                lepsze warunki niż miał w Atlantic'u - bo jak widać po tym co narobił - nawet
                na to nie zasłużył.

Co do aktywu ludowo-partyjnego, to o ile mnie pamięć nie myli to już niejaki
                Feliks Dzierżyński próbował go wziąć za mordę twierdząc, że wie lepiej - i co
                mu z tego przyszło ? Człowiek, o którym mowa skończył podobnie jak pomnik wyżej
                wspomnianego Feliksa, po prostu go zezłomowano, i nawet jeśli truchło przerobią
                na żyletki lub coś innego pożytecznego - to Feliksowi to już zwisa (więc krycie
                dupy zbędne, nawet w obliczu parady).

pozdrawiam
            • Gość: xxx.gość Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 17:55
              W zupełnością zgadzam się ze stwierdzeniem, że Atlantic zaczyna tonąć...
              Wystarczy spojrzeć na to co sie dzieje w sklepach firmowych... I w jaki sposób
              traktowani są tam pracownicy (tzn. sprzedawcy)... To jest koszmar, a nie
              praca... Nie bede opisywć jak wygląda tam praca, bo szkoda (i tak już
              zniszczonego) zdrowia...
              • Gość: pierre Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.05, 16:22
                powiem wam że panuje wolność słowa i krytyka może jest i w zupełności należna,
                ale warto tutaj parę słów wyjaśnienia.
                Firma Atlantic jest firmą prywatną więc to jaką politykę firma przyjmie jest
                wyłączną decyzją osób nią zawiadujących.
                Dla tych co nie mieli styczności z naukami zarządzania czy to zasobami ludzkimi
                czy też przedsiębiorstwem wspomnę że istnieją różne strategie zarządzania
                poczynając od agresywnych kończąc na schodzeniu z rynku.
                Widocznie taka jest aktualna strategia firmy, że ograniczają czynnik ludzki
                który notabene jest największym kosztem przedsiębiorstwa. Tylko ludzie którzy
                takich decyzji w życiu nie podejmowali mogą tak krytycznie wypowiadać się na
                temat zwolnień. Nie chcę bronić nikogo natomiast chciałbym wytłumaczyć na czym
                polega zarządzanie. Duże znaczenie ma otoczenie, konkurencja no i co tu mówić
                styl zarządzania.
                Może i styl zwalniania ma dużo do życzenia w tej firmie z tego co widzę, ale
                sądzę że jest raczej zgodny z polityką firmy niż z polityką jakiegoś Pana
                Andrzeja M czy kierownika IT.
                Oby Atlantic nie zatonął bo dużo pracy włożyliśmy w to żeby pływał:))))
                Pozdrawiam wszytkich w Atlantic i życzę przyjaznych wiatrów w żagle:)))
                Były pracownik .
                • Gość: pierre Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.05, 16:25
                  PS jeżeli ktoś chcialby się zagłębić w tematykę zarządzania zasobami ludzkimi
                  oraz zarządzania przedsiębiorstwem chętnie służę pomocą na tym forum.
                  Myślę że to bedzie bardziej przydatne w życiu:))))))
                  • Gość: xxx gość Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 17:32
                    zarządzanie zarządzaniem, a szacunek należy się chyba każdemu człowiekowi -
                    nawet jeśli jest to tylko zwykły, szary pracownik prywatnej firmy...
                    • Gość: Zorro Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 00:11
                      Jasne !!!

Dodatkowo - polityka, polityką - ale jeśli zwalniani są fachowcy - a na ich
                      miejsce przyjmowani "kolesie", którzy nie sprawdzają się na w/w stanowiskach -
                      to chyba nie jest to zgodne z żadną polityką. Dla mnie sprawa jest prosta,
                      jeśli decyzje byłyby słuszne, to firmie wyszłoby to na dobre, niezależnie od
                      narzekania ludzi. Ale jeśli ludziom pracuje się coraz gorzej, a firma powoli
                      podupada - to psami poszczuć takich kierowników !!!
                  • zzzytkaaa Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. 07.07.05, 14:06
                    ja bardzo bym chciała pogłębić moją wiedzę w zakresie HR....
                    • Gość: pierre HR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.05, 09:40
                      ktory zakres HR Ciebie interesuje?
                      Czy interesuje Ciebie strategia zzl czy też proces rekrutacji , a może
                      motywacji?? a moze wartościowanie stanowisk?
                      Jeżeli chcesz posiąść wiedziedzę kompletną od podstaw to zalożę specjalnie dla
                      Ciebie oddzielne forum, ale po godzinach pracy:))))
                    • Gość: pierre Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 17:59
                      Widzę że zniknęła wypopwiedź Grześka i moja odpowiedź czyli za Grześka ktoś się
                      podszył albo.......
                      To dobrze bo to był zły post
          • Gość: były pracownik ooo Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 22:45
            jeszcze nalezy wspomniec o heterze Monice B. ktora stoi obok Przemka P, ja bym
            ja tez wypieergolił bo to wielka sukaa której Wojtek R załatwił robote a Ania S
            (jeśli jeszcze pracuje- nie wiem czemu prezes jeszcze jej nie wylał, to też jej
            znajoma więc radze uważać na te fałszywe france. Panie prezesie one stanowczo
            zadużo zarabiają - wszyscy o tym mówią w firmie, taaka kasa taka kasa i za co,
            oni gó.. robią, przecież firma ma kłopoty finansowe więc lepiej chyba obciąć
            kase tym osobom a dać zarobić tym którzy naprawde harują dla pana
            (przedstawiciele i sprzedawcy)- niech się pan zastanowi panie Wojciechu M.
      • Gość: ja jeszcze pracuję Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 18:55
        ale warchoł
      • kol.3 Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. 17.06.05, 21:51
        Też słyszałam, że firma jest fatalna.
      • Gość: DR Re: Ostrzegam!!! PREKURSOR IP: *.alan.krakow.pl 18.06.05, 03:24
        Tu tylko zobaczcie www.wolontariat.pl albo praca na czarno (właściciel dostał
        13 czerwca 2003 Pilnie poszukujemy pracowników.
        Na stanowiska:
        1. idealnej osoby do prowadzenia biura;
        2. utalentowanego webmastera.
        Szczegóły w dziale praca.

wyrok w zawiasach)
        • Gość: abc Re: Ostrzegam!!! PREKURSOR IP: *.autocom.pl 10.07.05, 23:45
          chciałabym wiedziec czy ostrzga Pan przed firma prekursor??
      • Gość: Nadgodziny Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 00:14
        I jeszcze zmuszają ludzi do pracy po godzinach, za co "z zasady" nie płacą.
        Teoretycznie niby można odebrać - ale jak się zaczniesz o to upominać to
        wylecisz na zbity ryj. Reasumując pracujesz na półtora etatu, a bulą ci za
        jeden. Jedyne wyjście to iść do sądu !!!
        • Gość: xxx gość Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 22:37
          Tylko niestety sądy mają takich spraw na pęczki, i nie sądze zeby w ogóle
          zamierzały coś z tym zrobić... :/
          • Gość: pierre Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.06.05, 18:52
            napisyałem że styl zarządzania może i ma do życzenia dużo i nie chce na ten
            temat polemizować, niestety takie są czasy że menadżerowie polscy za bardzo
            skupiają sie na celu samym w sobie i zapominają że w strategi przedsiębiorstwa
            najważniejszy jest czynnik ludzki nie bedę mowil o etyce i tak dalej, ale
            mylicie nadal pojęcia . Ja napisałem o strategi zarządzania a nie o stylu
            zarządzania i zwolnienia pracowników są naturalnym elementem danej strategii
            firmy lub też ich zatrudnianie. Wiadomo że nie zawsze zatrudnienie lub
            zwolnienie jest trafne ale to decyzja i pieniądze właścicieli firmy i oni
            decydują o tym wiec ludzie weźcie się do pracy zamiast tutaj polemizować bo to
            i tak nic nie daje:DDDDDD
            • Gość: gaper Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.blt.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 09:02
              Taki „styl zarządzania”, powodujący dużą rotację pracowniczą i co za tym idzie
              frustrację, ma wpływ na ich wydajność. Nigdy nie przynosi firmie założonych
              pozytywnych efektów.
              >wiec ludzie weźcie się do pracy zamiast tutaj polemizować bo to
              >i tak nic nie daje: DDDDDD
              I tutaj się mylisz, takie polemiki o traktowaniu najważniejszego, tj. potencjału
              ludzkiego, nie wpływa dobrze na wizerunek firmy i pośrednio przyczynia się do
              spadku dochodu firmy.
              Natomiast twoje wypowiedź a zwłaszcza ostatnie zdanie, daje powód do
              zastanowienia się czy nie jesteś udziałowcem firmy Titanic par dom Atlantic:->
              • Gość: Kiwi Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 22:47
                Widzę, że grono ludzi, którzy mają wpływ na rozpad Atlantic’a powiększa się
                systematycznie – wśród nich jest jeszcze jedna osoba – Grzegorza D. On razem z
                pozostałymi uczestnikami tego procederu, skutecznie niszczy to na co inni
                pracowali przez wiele lat. W tej chwili systematyczna i ciężka praca oraz
                lojalność wobec Firmy już nie wystarcza, liczy się cwaniactwo i kombinatorstwo.
                Nie ważne jak, byle osiągnąć cel – nawet po trupach. Tyle tylko, że ten cel ma
                się nijak do metod pracy jakie reprezentuje G. D. Ale uwaga Panie G.D. czas
                zweryfikuje złe decyzje ….. Może należałoby w końcu zainteresować się na
                poważnie swoją pracą zamiast oskarżać innych o brak chęci do pracy – samemu
                robiąc niewiele. Nie masz racji Gaper - trzeba rozmawiać o złych pracownikach
                nawet jeśli zajmują kierownicze stanowiska, a nie chować głowę w piasek bo to
                oni psują wizerunek firmy.
                • Gość: gaper Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: 80.50.49.* 06.07.05, 23:29
                  Kiwi - opacznie moją wypowiedź zinterpretowałeś:-(
                  Jeżeli się skupia pracowników w ramach układów a nie rozlicza z efektów
                  wypracowanych, to niczego dobrego nie przyniesie. Częste zwolnienia sprzyjają
                  frustracji załogi a nie sprzyjają mobilności i wydajności. Oczywiście,
                  udziałowcy spółki tez powinni okresowo weryfikować kierownictwo i patrzyć nie
                  tylko na efekty finansowe, które mogą być chwilowe zależne od koniunktury, ale
                  również na współpracę zespołem.
                  • Gość: pierre Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 09:12
                    Gaper czytać czytac i czytać.
                    Polecam dużo lektury
                    Nie mam obecnie nic wspólnego z atlanticiem i mieć nie będę natomiast przerost
                    zatrudnienia o ktorym pisalem jest zły i tylko to miałem na myśli
                    A poza tym ja też byłem zwolniony i to w sposób budzący co najmniej mieszane
                    uczucia od strony etycznej.
                    A Pana Grzegorza wspominam mile czlowiek mial glowe na karku ale nie wiem jak
                    jest za czasów nowych rządów w Atlanticu
                    • Gość: anonim Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 12:38
                      Witam,
                      pracowałam w tej firmie i mimo, że sama się zwolniłam to najgorszemu wrogowi
                      pracy tam nie życzę. Kierownictwo w ocenie pracownika kieruję się własną
                      sympatią, wywołaną wyjatkowym podlizywaniem się, a nie wykonywaną pracą. Premie
                      za moją pracę dostawała dziewczyna, która robiła to wyjątkowo dobrze. Ja nie
                      zamierzałam się zniżać do tego poziomu, więc zmieniłam pracę, czego życzę
                      wszystkim normalnym pracownikom, którzy tam trafili. A propos nadgodzin to też
                      ciekawa rzecz, że jednego dnia można tam siedzieć do którejś w nocy (oczywiście
                      nikt Ci za to nie zapłaci), ale spróbuj się spóźniź następnego 5 min....
                  • Gość: Kiwi Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 19:34
                    Gaper zobacz co Ty piszesz: najpierw twierdzisz, że skupia się pracowników w
                    ramach układów, a póżniej twierdzisz, że częste zwolnienia nie sprzyjają
                    mobilności i wydajności, no to co to za układ? To dlaczego oni są zwalniani?
                    Może układ jest chory? Od dawna wiadomo,że frustracja ( i nie tylko)
                    pracowników żle wpływa na wydajność. Ameryki nie odkrywasz, tylko co się kryje
                    pod tajemniczą "współpracą z zespołem". Kto i na jakich zasadach powinien
                    współpracować? Może Pan G.D. nie ma o tym pojęcia , a ludzie cierpią...
                    • Gość: olga811 Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 14:23
                      a w księgowości jak jest? Mam jutro rozmowę w Atlanticu do działu księgowości.
                      Napiszcie jeśli wiecie coś więcej. Z góry dzięki!
                      • Gość: eureka Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: 64.236.188.* 30.09.05, 08:56
                        jedyny normalny dział w firmie
                        • Gość: Zbulwersowany/na Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 23:33
                          Nie jedyny! Jeszcze jeden kiedyś był - do przedwczoraj - Logistyka!

Przedwczoraj Atlantic zwolnil Naszego Dyrektora. Tak, to był NASZ dyrektor!
                          To był prawdziwy profesjonalista, który zdobył nasze uznanie ciężką własną
                          pracą.
                          Nikt z nas nie miał do tej pory takiego Szefa, Szefa przez wielkie "S".
                          Jak przyszedł wszyscy się bali, że jak zwykle będą czystki, a tu nic. Nikogo
                          nie zwolnił, żeby wstawić swoich ludzi.Pierwszy Szef do którego mieliśmy 100%
                          zaufanie.

Facet nie tylko wymaga, ale słucha tego co mowimy. Ten Gość pracował z nami a
                          nie tylko zarządzał.
                          Nie potrafiliśmy czegoś zrobić- to nas uczył. Jeśli nie było czasu - zrobił za
                          nas a później nam tłumaczyl dlaczego zrobił tak, a nie inaczej.Zrobil duzo za
                          nas, bo nie potrafilismy.

Drzwi Szefa NIGDY nie były dla nas zamknięte. Logistyka pomimo wielu zmian w
                          Atlanticu zawsze potrafiła sprostać wymaganiom klientów i sprzedaży tylko
                          dlatego, że byliśmy SUPER ZESPOŁEM.
                          Każdy chciał przyjść do Logistyki, bo wiadomo było czego sie można tam
                          spodziewać.
                          Bez Kapitana NIGDY już nie będzie dobrze w Logistyce.

Szefie-Dyrektorze - chylimy czoła przed pana wiedzą i podjściem do zespołu,
                          który sam pan stworzył.Jestesmy Pana ludzmi!
                          Nie wiem, kto wpadł na taki głupi pomysł, żeby zwolnić Naszego Dyrektora, ale
                          gdyby chciał nas zabrać ze sobą to chyba Wszyscy byśmy za nim poszli (poza
                          kilkoma wszami, ale takie tez muszą żyć).

Najlepsze jest to, ze zawsze starał sie zrozumiec Sprzedaż i wszelkie nerwowe
                          sytuacje byly rozladowywane tak, żeby dogodzić Sprzedaży.
                          Przez niego my tez zaczelismy tak działać. Nie tlko liczby sie licza i umowa -
                          zawsze przeciez można sie dogadać.
                          Teraz ktoś inny bedzie miał farta i jakaś inna firma skorzysta i przeżyje
                          rozkwit Logistyki.
                          Szefie, my nie chcemy pracować z kimś innym, albo nas stąd zabierz!!!!!
                          Nie chcemy pracować z ludzmi sciagnietymi przez Pana..... wszyscy wiemy przez
                          kogo!
                          Panie Prezesie - niech Pan cos zrobi! Niech Pan porozmawia z ludzmi w 4 oczy!!!
                          Niech Pan nie słucha filtrowanych informacji.
                          Niech Pan zejdzie do magazyny jak nasz Dyrektor i niech Pan posłucha Swoich
                          ludzi! My sie teraz boimy!
                          • Gość: abc Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 17:44
                            A jak! Wrocław rządzi! Trzeba umieścić swojaków na kluczowych stanowiskach.
                            Klasyczne rozwiązanie - jak sam pisałeś/łaś czystka!
                            Dziwne, ze tak długo trzymal Dyrektora. Chyba po to, żeby zrobił czarną robotę,
                            wszystko ustawił i na gotowe można przyjąć swojaka, któremu sie przypisze
                            zasługi.
                            Szefu był za głupi. Siedział po nocach i tak go wyje.... Lepiej robić dużo
                            szumu i się opie..ć albo rozdzielić robotę!
                            W łańcuchu trzeba być teraz kombinatorem, a nie pracować! Albo być z Wrocławia!
                            Ja się stąd zawijam przy najbliższej okazji.
                            • Gość: WILEKA WSZA Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 21:58
                              W końcu ktoś zrobił coś mądrego (brawo dla DYREKTORA który to zrobił, pełen
                              szacunek).

TERAZ BIADA INNEJ FIRMIE GDZIE TA "WIELKA LOGISTYCZNA GŁOWA TRAFI".

A tak na marginesie Panie J. nie ośmieszał by się Pan takimi bredniami jakie są
                              napisane wyżej.

Pozdrawiam

• Gość: abc Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 22:44
                                Chyba nigdy z tym człowiekiem nie pracowałeś. Bez układzików nie utrzymałbyś
                                sie na powierzchni. Koleś był bezukładowy i dlatego nie ciągnął swoich.
                                Niesty mało jest ludzi, którzy lubią DYREKTORA, który to zrobił. I nie
                                za to, że to zrobił, tylko za sposób pracy. Na to też trzeba sobie zapracować.
                                • Gość: były pracownik Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.chello.pl 02.12.05, 18:26
                                  swojaka też wsadził na magazyn gumowe ucho.
                                  • Gość: Zbulwersowany/na Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 00:34
                                    Koles nie mial zadnych przywilejow ani taryfy ulgowej.Byl tak samo traktowany
                                    jak cala reszta.Poza tym podlegal bezposrednio komus innemu.
                                    • Gość: WIELKA WSZA Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 14:04
                                      HA HA HA HA
                                      Tylko do sklepu jeździł dyra samochodem służbowym:-)

Nie ośmieszaj się

A co drugi dzień był u niego w pokoju.

Chciałbym zobaczyć jego pasek z pensją. Nie wypowiadaj się już bo to jest
                                      śmieszne.
                                      • Gość: młody dyro:) [...] IP: *.chello.pl 03.12.05, 18:44
                                        • Gość: Ktoś Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 23:37
                                          Panowie, nie przeginajcie! To nie jest ring!
                                          • Gość: WIELKA WSZA Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 00:18
                                            Racja sory. Tylko nie lubie jak ktoś mnie od "zrytów" cokolwiek to oznacza
                                            wyzywa. Wjęc oko za oko :-)
                                            • Gość: Ktoś Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 09:35
                                              Zdarza się.
                                              Staram się zrozumieć jak zawsze Wszystkich.
                                              Mimo tego, że mnie nie lubisz ja uważam, że jesteś dobry w tym, co robisz.
                                              Ale na logistyce się nie znasz, tak jak ja się nie znam na Twojej działce.

Pozdrawiam i życzę powodzenia
                                              • Gość: WIELKA WSZA Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 16:35
                                                Dlatego włąśnie jestem tam gdzie jestem i nie pcham się do logistyki. A ta
                                                wypowiedź trochę mnie zaskoczyła. Pełen szacunek za to dla Ciebie.

Także pozdrawiam i życze powodzenia
                                          • Gość: antywsza Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: 212.189.37.* 05.12.05, 12:54
                                            a co do pana J to osobiście uważam że nic dobrego dla pracowników nie zrobił,
                                            to człowiek który patrzy tylko na własne dobro taki był zawsze i wali mnie że
                                            go wyrzucili !!!
                                            • Gość: red cross Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 18:01
                                              punkt widzenia zależy od punktu siedzenia

P.S
                                              LUDZIE TO TYLKO PRACA, powodzenia ;)
                                              • Gość: Zbulwersowany/na Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 00:31
                                                Racja, to tylko praca.
                                                Ale to jest wkurzające jak zwalnia się człowieka,który jak Prezes na ostatniej
                                                wigilii powiedział: "Padł nam magazyn ale on go podniósł".
                                                Murzyn zrobił swoje murzyn może (musi) odejść!
                                                Z tym gościem aż się chciało iść do pracy!Był spokój!To nie jest moje zdanie,
                                                to jest Nasze zdanie!
                                                Poza tym gość wiedział co robi.Był profesjonalistą.Czuliśmy, że nie jest to
                                                błądzenie.Wiedział jak wyjść z każdej sytuacji.
                                                Pierwszy nasz Dyro,który słuchał co mówią starzy pracownicy z doświadczeniem i
                                                liczył się z naszym zdaniem.A nie tylko przyszedł i się wymądrzał.
                                                Owszem są ludzie, którym nie pasował, ale to normalne.
                                                Szkoda. To wszystko.
                                                • Gość: abc Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 09:18
                                                  Będziemy pracować albo z byłym Dyrektoremm albo z nikim.
                                                  Jak przyjdzie nowy to ma przesrane.
                                                  Ha ha ha może zastosujemy strajk włoski?
                                                  To sie sprzedaż posra jak nie da się nic zrobić!
                                                  • Gość: WIELKA WSZA Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 14:39
                                                    No przestańcie już pisac te brednie. Róbcie sobie strajk włoski to was wkońcu
                                                    wypierdzielą z tej firmy.

Pozdrawiam
                                                    • Gość: BYŁY PRACOWNIK Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.chello.pl 07.12.05, 21:00
                                                      NO I MOŻE WTEDY PÓJDĄ NA ODSTRZAŁ DWIE NAJWIEKSZE MENDY MAGAZYNU (PAN p... I PAN
                                                      KASZTAN) CHYBA ŻE CHWYCA ZA OSTATNIĄ DESKĘ RATUNKU I PODPIER.... SAMI SIEBIE
                                                    • Gość: abc Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 23:16
                                                      No teraz to zadziała.Jak był Dyro moglłeś sobie podp... i tak to nic nie dawało.
                                                      A teraz trzeba bedzie kupić wazelinke bo bez tego wypad.
                                                      Bedzie super atmosferka. Juz jest ekstra.
                                                      Rzygać mi sie chce jak teraz mam iśc do roboty.
                                                    • Gość: XYZ Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 01:38
                                                      Wiecie dlaczego Szefu wyleciał?
                                                      Bo zamiast wyp... kogoś jak coś źle zrobił, to sie z nim cackał!
                                                      Za mięki był.
                                                      Jak w dupę dostaniesz od nowego to będziesz się modlił żeby strary wrócił.
                                                      Myślisz ze nowy ci pomoze? Tylko się później nie zdziw jak dostaniesz papier
                                                    • Gość: wwwww Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.k.mcnet.pl 08.12.05, 13:52
                                                      wwwwwwwww
                                                    • Gość: W24 Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 23:20
                                                      Każdy pisze to i ja dodam swoje.
                                                      Pracuje w centrali i to są moje obserwacje.
                                                      Pan J. i pan Tabelka byli kiedyś równymi partnerami dyrektorami.
                                                      Struktura sie zmieniła i pan Tabelka zostal szefem pana J. niekoniecznie znajac
                                                      sie na tym co robi pan J. Ciezko miec podwladnego ktory wie wiecej od szefa i
                                                      dlatego pana J. już nie ma.
                                                      Odszedł dyrektor z champions league a zamiast niego przyjdzie nowy dyrektor, z
                                                      ligi okregowej.Takie dochodza słuchy. Zawsze jakieś pieniadze w budżecie
                                                      zostaną.
                                                      Jesli te oszczednosci maja pomoc Atlanticowi to wszystko gra.
                                                      Ale jesli ktos piecze swoja pieczeń kosztem Atlantica to nie fer.
                                                      Chyba oszczednosci są dużo mniejsze jak straty spowodowane zmianami.
                                                      Na szczescie pracuję w innym ddepartamencie.

• Gość: zyx Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.chello.pl 11.12.05, 15:42
                                                      stary już bym chyba wolał wylecie niz pracowac za takie pieniądze jakie dawał mi
                                                      pan J, co to za logistyk który oszczędza budzet kosztem pracowników, sam bym tak
                                                      potrafił, spytaj się gościu kogoś na magazynie ile zarabial w grudniu dwa lata
                                                      temu a ile teraz dzięki panu J.B. I kogo teraz obchodzi, że człowiek nie był
                                                      ostry , wielu by na pewno chciało żeby tacy ludzie jak "wielka świnia (czy może
                                                      wsza)" nie osmieszali już dłużej Atlantica, chciało by kiedyś przyjsc do
                                                      przełożonego jak do człowieka a nie do k.... która traktuje ich jak szmaty
                                                      między gra w Qeaka a bazgraniem na nagrobkach. Więc dlaczego powiedz mi
                                                      człowieku tacy ludzie dalej pracują a "wielki" pan J robił swoje głupawe
                                                      uśmieszmi zwalniając coraz wiecej pracownikow magazynu i pakowalni. Szkoda tylko
                                                      ze ktos tak pozno zauwazyl ze czlowiek ten - NIC NIE POTRAFI !!!
                                                    • Gość: abc Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 12:34
                                                      Wiesz co to jest budżet? Miałeś kiedyś z tym do czynienia?
                                                      Jak zarobisz 1000zł to wydasz 2000zł? Nie! Bo tego się nie da zrobić!
                                                      Wydaje ci się, że przychodzi dyrektor i sypie kasą z rękawa! Otóż nie!
                                                      W firmie jest coraz gorsza sprzedaż to z czego wziąść pieniądze? Ile było
                                                      zamówień kiedyś? Ile było zamówień w piątek czy w czwartek? ! 10 razy mniej?
                                                      A to, że zwolnił ludzi to wybór ludzi.
                                                      Przyszedł i powiedział, że mamy określoną ilość pieniędzy dla ludzi.
                                                      Dlatego są dwie opcje:
                                                      1. albo zwalniamy kilka osób
                                                      2. albo pozostałe osoby godzą się na niższe wynagrodzenie tak, żeby starczyło
                                                      dla tych co mają być zwolnieni!
                                                      I co? Może ty powiedziałeś, że oddasz część swojej kasy innym? Który z nas
                                                      powiedział, że odda część swojej kasy dla innych! Ku... nikt! Więc się nie
                                                      czepiaj! Nie znam gościa który by tak zrobił! Facet ma klasę! Ale niestety nie
                                                      jest to w naszej firmie popularne. Garnitur i biały kołnierzyk to jest standard!

Rzeczywiście, za bardzo nas szanował! Powinien wyp... kilka osób bez pytania,
                                                      wtedy by było super!
                                                      I jeszcze jedno. Wiesz, że wyników (bo były bardzo wyśróbowane) przez jakichś
                                                      czas nie było a jakoś dziwnie dostawałeś premię? Nie powinieneś dostać a
                                                      jednak! Mało, bo tyle widocznie mógł dać! I jestem pewny, że kasa w budżecie
                                                      przeznaczona dla nas była wydawana cała dla ludzi! A jak nie było to
                                                      przynajmniej powiedział dziękuję!
                                                      Tak w ogóle to kasy budżetowej na zwykłych ludzi nie chyba nie dzielił dyrektor
                                                      tylko my sami.

Wielką sztuką natomiast jest wyrabiać się ze wszystkim przy mniejszej ilości
                                                      ludzi! To trzeba umieć!
                                                      Wiesz, że gdyby nie zmniejszył kosztów wszyscy poszliby na trawkę? Wiesz, że
                                                      tylko dzięki niemu tu pracujesz, bo okazaliśmy się tańsi i lepsi od jakiś
                                                      innych gó..anych firm które chciały robić za nas logistykę? Przypomnij sobie
                                                      buraków w garniturach którzy chodzili po magazynie? Myślisz że to były
                                                      wycieczki?
                                                      Dlatego nie pieprz głupot zanim się nie dowiesz jak jest na prawdę!
                                                    • Gość: red cross Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 18:05
                                                      Drodzy parafianie,

Uświadomcie sobie jedną rzecz że redukacja zatrudnienia nic i tak nie rozwiąże a
                                                      jeśli to na krótki okres, potrzebna jest sprzedaż na odpowiednim poziomie,jeśli
                                                      nie to firma skończy w szczękach na stadionie.
                                                      Niech "experci" od sprzedaży pomyślą jak ją realnie zwiększyć, chociaż słowo
                                                      experci to zbyt szumne określenie, sory wycofuję je a zastąpię je odpowiednim
                                                      "drobne cwaniaczki" a co najgorsze bez wizji szok jak nie symulant to inna miernota
                                                    • Gość: Klient Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 07:42
                                                      Do połowy 2004 były tragicznie.Zaczęło się poprawiać i w krótkim czasie zrobiło
                                                      się bardzo dobrze. Teraz jest tak jak powinno być.
                                                      Jest mi obojętne czy zmieni się ktoś na stołku dyrektorskim ale
                                                      NIE SPIEPRZCIE TEGO CO ZROBIŁ BYŁY DYREKTOR.

Pozdrawiam

PS
                                                      Jedyny mankament to opakowania mające się nijak do tego co jest w środku.
                                                      Od 2004 jest z tym coraz gorzej.I z tym powinien prezes zrobić porządek.
                                                      A może to dlatego zwolnili dyrektora?
                                                    • Gość: inny klijent [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 10:00
                                                    • Gość: Pytek ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 17:25
                                                      Który z punktów regulaminu został złamany?
                                                    • Gość: Kodownica Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 17:51
                                                      Drogi "inny klijencie"
                                                      Nie licz na to, że nowy coś poprawi bo to nie jego działka.
                                                      Ten od którego to zależy nadal pracuje w firmie i ma się świetnie.
                                                      Za Kody odpowiadał zupełnie inny dział nie kierowany przez dyrektora i
                                                      bynajmniej dyrektor nie miał na kody żadnego wpływu.
                                                      Stary dyrektor walczył o dobre kody, bo to robi bałagan nie tylko u ciebie
                                                      drogi "klijencie", ale także psuje pracę magazynu i robi zamieszanie w systemie.
                                                      Życzę udanej współpracy
                                                      Pozdrawiam
                                                      Kodownica
                              • Gość: Zbulwersowany/na Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 00:28
                                Przeżyliśmy już 3 dyrektorów, przeżyjemy kolejnych.
                                Napewno pracuję dłużej jak Pan J. i wiele widziałem co się w firmie dzieje.
                                Widzieliśmy jak było kiedy przyszedł, widzimy jak jest teraz.
                                Gość był bardzo wporządku i dużo zrobił.
                                Komentarze,że biada innej fimie... sa złośliwe i bez sensu.
                                Zastanawiamy się tylko nad tym po co psuć coś co dobrze chodzi?
                                Ale od takich decyzji widać są mądrzejsi.
                              • Gość: Mag Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 09:32
                                Chyba nigdy nie pracowałeś w magazynie za tysiąc zł i nie wiesz jak trudno jest
                                przeżyć do pierwszego za takie pieniądze.
                                • Gość: WIELKA WSZA Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.k.mcnet.pl 02.12.05, 10:17
                                  Zastanawiam się tylko w którym dziale pracujecie, że tak dobrze wam było
                                  z "WASZYM SZEFEM"? Bo mi tyle pomógł co Hans żydowi za okupacji. Jak zgłaszałem
                                  jakiś problem to niestety musiałem go sam rozwiązywać. A jak rozwiązałem to On
                                  zierał laury a ja miałem z tego tylko satysfakcje i standardową
                                  odpowiedź "JESTESCIE MISTRZAMI SWIATA".
                                  Więc dla mnie MISTRZEM ŚWIATA jest DTREKTOR który go wyj.... Może zobaczy też
                                  innych z działu logistyki do odstrzału.(a jest ich tam troche)

Pozdrawiam
                                  WIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEELKA WSZA
                                  • Gość: Zbulwersowany/na Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 17:43
                                    Gdyby Dyro robił wszystko za ciebie nie mialbys pracy i bylbys
                                    niepotrzebny.Usłyszałeś przynajmniej "JESTESCIE MISTRZAMI SWIATA".Czy ktorys z
                                    szefow powiedzial tobie kiedys "DZIEKUJE"?Bo ja to słyszałem od Dyra ale od
                                    nikogo wiecej.
                                    Liczyl sie z naszym zdaniem i z tego co piszesz z twoim tez!

Kazdy musi dostac marchewke i kij.Niesty marchewki chyba nie miał i tylko to
                                    mogl zrobic.

Teraz dopiero zobaczysz jak ci pomoga.Nie umiesz czegos albo nie zrobisz to ci
                                    podziekuja, ale za prace.
                                    • Gość: WIELKA WSZA Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 20:30
                                      Mam do Ciebie prośbę:

SKOŃCZ PIER...IĆ SMUTY. NIGDY MI NIE POMUGŁ I NIE ZAŁATWIŁ SPRAWY ZA MNIE. A
                                      JAK BYŁ TAKI DOBRY TO DLACZEGO GO ZWOLNILI? BO BYŁ ZA DOBRY? KTO SŁYSZAŁ ŻEBY
                                      DYREKTOR MIAŁ DYREKTORA. ŚMIECHU WARTE.

JESTEŚ CHYBA ZAŚLEPIONY/NA JEGO BREDNIAMI I PIĘKNYMI GADKAMI. BO TYLKO TO ON
                                      POTRAFIŁ. MOŻE I FACET BYŁ INTELIGĘTNY ALE Z PRAKTYCZNĄ LOGISTYKĄ MIAŁ MAŁO
                                      WSPÓLNEGO.

BRAŁ PIENIĄDZE ZA NIC. NAPISZ ILE PISAŁ PEWNĄ UMOWĘ? MIESIĄC, DWA, TRZY? I NA
                                      JAKIM POZIOMIE ONA BYŁA?
                                      A CZY KTOKOLWIEK RESPEKTOWAŁ WARUNKI TEJ UMOWY? MOŻE DZIAŁ HANDLOWY? MAM DOWODY
                                      ŻE NIEKIEDY BYŁ PRZEKRACZANY I TO PRAWIE O 100%. I CO TRZEBA BYŁO TYRAĆ.
                                      WIESZ JUŻ KTO PISZE?
                                      JAK WIESZ TO NIE PISZ WIĘCEJ BZDUR O SWOIM "SZEFIE DYREKTORZE"
                                      A JAK NIE WIESZ TO NA ŻYCZENIE MOGĘ NAPISAĆ, ALE TY TEŻ SIĘ PRZEDSTAW. A MOŻE
                                      JESZCZE PRACUJESZ I BOISZ SIĘ, ŻE KTOŚ POPATRZY NA TWOJE ŁAPKI ?????????????
                                      (A KTOS POWINIEN POPATRZEĆ)

POZDRAWIAM

• Gość: Zbulwersowany/na Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 00:26
                                        Widocznie na to nie zasluzyles,zeby ci pomogl.
                                        Ty masz czlowieku kompleks na jego punkcie.
                                        W tobie jest bardzo duzo agresji. Opanuj sie. Popracuj nad soba!
                                        Na forum ty piszesz swoje zdanie, my tez. Na szczescie nie musimy sie
                                        przedstawiac.
                                        I jeszcze jedno: nie pisz o dowodach, umowie, 100%. Pracujemy w tej samej
                                        firmie i na publicznym forum takich informacji sie nie zamieszcza.
                                        Umowa umową ale sprzedawac trzeba. Bez sprzedazy nie bedzie w firmie ani ciebie
                                        ani mnie.Tego nauczyl nas Dyro, nie mysleć tylko o wlasnej d...
                                        Gdyby wszyscy mysleli tak jak ty firmy by juz nie bylo.
                                        • Gość: WIELKA WSZA Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 13:49
                                          Wszystko ok. Tylko po co piszesz że Dyro był taki super jak do niczego się nie
                                          nadawał.
                                          Nie pisz mi też że gdyby wszyscy mieli takie podejście jak ja to by tej firmy
                                          niebyło, bo właśnie dla tej firmy poświęciłem KAWAŁ mojego życia. I przez
                                          takich ludzi jak Dyro nie tylko w naszej firmie, ale także i w innych są
                                          zwolnienia. Bo ludzie tacy jak on biorą duże pieniądze za coś czego nie robią.
                                          A oszczędności szuka się na najniższym szczeblu. Nie będę dawał przykładów bo
                                          napiszesz, że na publicznym forum takich tematów się nie porusza.
                                          Nie ukrywam nielubię i nie będę lubił TWOJEGO DYRA. Nie mam na jego punkcie
                                          żadnego kompleksu.
                                          A swoją drogą sprzedawać trzeba tylko czyim kosztem? Chłopaków na magazynie?
                                          Dla mnie logistyka to dział mający na celu najlepsze rozplanowanie pracy
                                          transportu/zamówień/przyjęć/wydań z magazynów. A w naszej firmie był za to
                                          odpowiedzialny chyba TWÓJ DYRO? I co było to normalnie zaplanowane? Odpowiedz
                                          na to pytanie? I jak teraz wygląda twój DYRO?

Mówisz, że koleś nie zatrudniał swoich ludzi. A pewien typ na magazynie to co z
                                          ogłoszenia przyszedł? A na samym początku, kto przejął pewien magazyn? Całe
                                          szczęście zaczął z nieodpowiednim człowiekiem walczyć i źle się to dla niego
                                          skończyło. (pozdrowionka dla wygranego :-) )

Dziwię się tyklo dlaczego DYRO tak długo pracował w tej firmie? Może kiedyś ta
                                          firma będzie miała logistyka z prawdziwego zdarzenia.

Więcej przykładów nie będę zamieszczał bo oskarżysz mnie o ujawnianie tajemnic
                                          firmy.

A swoją drogą to boje się, że jak zwolnili TWOJEGO DYRA to zaczniesz
                                          sabotować "zły" ATLANTIC w ramach zemsty.
                                          A może już nie pracujesz w naszej firmie?

Jak masz tak dużo racji z powodu Dyra i walczysz jak lwica/lew za niego to się
                                          przedstaw. Niech zobaczą wszyscy że chcesz tak dużo dobrego dla firmy.

Pozdrawiam
      • Gość: Mechanik Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 20:52
        To co się w polskich firmach wyrabia to woła o pomste do nieba. Proceder ten
        osiągną już w naszym kraju apogeum. Jedyne co można zrobić to za przykładem
        Czerwonych Khmerów z Kambodży zagnać tych bydlaków i nierobów na pola śmierci i
        do kamieniołomów.
        • Gość: były pracownik Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.chello.pl 28.12.05, 19:49
          układy mniejsze czy większe zawsze były w tej firmie, niestety nie da sie tego
          przeskoczyc... szkoda tylko, że tylu zdolnych i oddanych tej firmie ludzi już
          tam nie pracuje... wyścig szczurów nadal tam trwa...
          • Gość: byly pracownik Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.06, 16:17
            Niestety pewnie mało już zostało ludzi których znam w Atlanticu większość
            znalazło sobie pracę w innych renomowanych firmach i większość nadal jest
            lojalna i nie pracuje w firmach konkurencyjnych . Ciekawe tylko czy taka
            postawa jest doceniana he he w erze kasy chyba nie
      • Gość: WIELKA WSZA Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 22:57
        A dlaczego w firmie nie byłeś taki wyszczekany? Może miałeś coś w ustach? Co
        bałeś się że ktoś Ci ryj obije? A chyba nikogo do siebie nie przekonałeś
        sprzedajczyku.
        • Gość: antywsza Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: 212.189.37.* 05.12.05, 12:40
          to może ty bys tak wyjawił swój zryty łeb, a takich cwaniaków jak ty to się
          chyba boją tacy jak ty zryty łbie, wpier... ha ha no ale przynajmniej mogę
          stwierdzić że jesteś z okolic Grząd idioto.
          • Gość: WIELKA WSZA Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 14:33
            Źle wnioskujesz. Ja skończyłem z tobą rozmowe.

pozdrawiam
            • Gość: antywsza Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.chello.pl 07.12.05, 22:39
              ta
              • Gość: byly pracownik Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.05, 10:49
                Czytając to co tutaj piszecie sądzę że tytul powinien się dawno zmienic na
                Zapraszam do pracy w Atlantic bo dużo jest do zrobienia lub naprawienia. Ja
                powiem Wam jedno mimoże poprzez uklady nie pracuję już w Atlantic to żałuję
                tego bardzo. Bardzo lubilem tą firmę pracowaliśmy z kolegami po kilkanaście
                godzin dziennie i nikt nawet nie płakał i co śmieszniejsze pracowaliśmy za
                trzykrotnie mniejszą pensję niż obecni ludzi na podobnych stanowiskach, tyle że
                my to robiliśmy z pasji do pracy co teraz staje się jak widzę bialym krukiem w
                tej firmie. Także potrzeba ludzi z pasją w firmie Atlantic .
                Ps , nie znam Pana J ale jeżeli miał pasję w tym co robił to skończył tak jak
                wielu z nas nie miał twardego tyłka i go usuneli Ci co byli bardziej cwani:))
                No bo musicie sobie zdać z jednego sprawę . Nikt nie będzie trzymał kogoś kto
                może być lepszy bo boi się o swoje stanowisko. puki się wspina po stolkach i
                jest daleko to wtedy się nazywa promocja pracownika:)))
                Pozdrawiam i życzę firmie Atlantic aby w nowym roku zwiększyła się ilość osób
                działajacych z pasja taich którzy będą chcieli aby firma była Najlepsza a nie
                takich którzy chcą aby ich kieszenie były najpelniejsze:)))))
                A korzystając z okzaji że zapewne czyta to prezes to chcialem życzyć panie
                Wojtku dużo zdrowia i samych oddanych pracowników tak jak było to np 7 lat temu.
                i wszystkim sczęśliwego nowego roku 2006 abyście mogli spojrzeć za kilka lat na
                firmę Atlantic tak jak ja patrzylem i powiedziec sobie tak to moja dobra robota.
                • Gość: byly pracownik Co nowego w Atlantic Sp. Z o.o. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.06, 16:20
                  zmieniłem treść i chyba warto pisać pozytywnie a nie negatywnie ,
                  Szczęśliwego Nowego Roku 2006 dla wszystkich pracowników także Atlantica
                • Gość: atlantic Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.chello.pl 19.01.06, 21:54
                  A co sądzicie o nowym dyrektorze który jest za pana J.
                  • Gość: ~Atlantic Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 20:34
                    To chyba widać po tym co się dzieje!
                    Żadnego planu wszystko na żywioł!
                    Gdzie słynny harmonogram Pana Tabelki? Nie wypalił! Nie potrafił nikt go
                    zrobić! Teraz to nikt nie potrafiłby go nawet egzekwować!
                    Relpeniszment też nic nie zrobił! Wszystko na ostatnią chwilę! Bo repleniszment
                    nie umie nic zrobić!
                    Oby tak dalej! Jeszcze kilka genialnych decyzji i leżymy i kwiczymy!
                    To jest profesjonalne działanie! Tak się traci wiarygodność i zaufanie u
                    klientów!
                    Ciekawe kiedy Prezes coś z tym zrobi?
                    Gdyby tak Prezes wszystko wiedział to zmieniłoby się jego podejście do pseudo
                    profesjpnalistów!
                  • Gość: :) Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.chello.pl 28.01.06, 19:03
                    Praca w handlu jest dla ludzi, którzy mają dużo wytrwałości w pracy z
                    wymagającymi klientami, jak i z wymagającym szefostwem, które mimo naszych
                    wielkich starań, myśli, że jednak mało dajemy z siebie. Nie mówiąc już o pensji
                    zwykłej sprzedawczyni kiedy nie zostanie wyrobiony plan. Czyli już debet w
                    tydzień po wypłacie aby opłacić rachunki i żyć jako tako. Kiedyś było inaczej -
                    można było normalnie żyć mimo nie wyrobionego planu, ponieważ granice
                    procentowe były obniżone i to bardzo dużo. Życzę dużo wytrwałości Atlantic'owi,
                    który ma wyroby bardzo fajne, aby mimo dużych zmian, pamiętał o swoich
                    podwładnych, które na nich pracują i tworzą wizerunek Waszej firmy. Zastanawia
                    mnie czy główne szefostwo wyżyłoby z pensji zwykłej sprzedawczyni???Pomyślcie o
                    tym!!!A one właśnie w waszej firmie spędzają najlepsze godziny swojego życia za
                    podstawę średniej pensji krajowej(gdy nie wyrobią planu):(((( Pozwodzenia
                    • Gość: gość Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o IP: *.chello.pl 28.01.06, 21:06
                      ale żeby przerobić w sklepie firmowym lub sieci ktoś musi to naszykować nie
                      zapominaj o Grzędach my jesteśmy ostatnim ogniwem i tez pracujemy za minimum!
                      • Gość: ~Atlantic Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 10:20
                        Ciekawe co by zrobił nowy gdyby zastał taką sytuację jaką zastał pan J w 2004?
                        Pewnie wtedy Atlantica by już nie było.

Wszyscy słyszeli jak sam Prezes na ogólnym forum powiedział, że pan J podniósł
                        magazyn. I pewnie dlatego go zwolnili.

Spotykaliśmy się z klientami i nie raz było nam wstyd za to co oferowała nasza
                        Logistyka (dlaczego to wszyscy wiemy). Później sytuacja się poprawiła i
                        słyszeliśmy z rynku, że Atlantic ma najlepszy serwis spośród firm z branży. Co
                        tu dużo gadać, to robota pan J i jak on to mówił jego zespołu.

Jak pojawił się pan J stał się możliwy dialog pomiędzy Sprzedażą i Logistyką.
                        Ludzie się dogadywali i można było wszystko załatwić.

Co z tego, że teraz magazyn stara się jak może jeśli wszystko jest robione na
                        żywioł bez planu i bez sensu? Nie ma kompetentnej osoby która jest w stanie nad
                        tym zapanować. Ani nowy ani Tabelka tego nie zrobią. Nie ma nawet do kogo
                        zadzwonić, żeby coś załatwić.

Klienci są teraz bardzo kapryśni. Bez współpracy z Logistyką leżymy.
                        Logistyka została rozpieprzona i niedługo klienci dadzą nam to odczuć.

Może gdyby J wrócił to unormowałby sytuację? Ale w tej firmie nie zdarzają się
                        powroty, a to szkoda.
                        • Gość: ~Atlantic Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 13:09
                          Zastanawiacie się dlaczego to piszę?
                          Pracuję w firmie bardzo długo, mam rodzinę na utrzymaniu i zależy mi na tej
                          robocie. Zawsze sprzedawałem towar Atlantica i lubię to robić, chociaż jest
                          coraz trudniej.
                          Poporostu boję się, bo znów jest kryzys w logistyce. niestety wszyscy jesteśmy
                          od niej uzależnieni.
                          Nie ma ludzi nie zastąpionych, ale są ludzie niekompetentni.
                          • Gość: zxy Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o IP: 212.189.37.* 02.02.06, 11:08
                            przestańcie juz z tym panem J, każdy wiem że jedyne co zrobił to zaoszczędził
                            na budżecie, no właśnie zaoszczedził ale kosztem pracowników, gośc po
                            podstawówce też by tak potrafił, może powiedziałby wprost ludziom a nie jak pan
                            J robił dobrą minę do złej gry - wciskając ludziom kit że będzie lepiej, kto
                            chce takiego dyrektora ... ? Bo ja nie !!!
                            • Gość: były pracownik co Wy dajecie Atlanticowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 13:58
                              Powiem Wam jedno, rozumiem z tych wypowiedzi jedynie żal osoby która z tego co
                              się domyślam pracuje w sklepie firmowym Atlantic.
                              Niestety plany nie zawsze są realne i nigdy do końca nie da się przewidzieć co
                              może się wydarzyć w zbliżającym się miesiącu np : jak śmierć papierza i wtedy
                              wszystko staje:((((, ale zawsze inteligentni kierownicy mieli do dyspozycji tzw
                              premię uznaniową to było za czasow dyrektora który na zarządzaniu zęby zjadł a
                              nie jakiś tam z przypadku:))). Jeżeli plan nawalił to żeby nie krzywdzic
                              obsługi naliczało się premię uznaniową nie byle jaką bo zdaje sie do 30 %
                              podstawy interpretując to zasługami np wysiłkiem włożonym w pracę dbałość o
                              klienta o wizerunek marki itp itd (apropo bardzo wpływają te skłądowe na
                              późniejsze wykonania planów). Nie wiem jak jest teraz ale jakoś mnie to nie
                              interesuje:))Także reasumując jak ktoś slusznie zauważył być może droga na
                              żywioł jaka z tego co czytam aktualnie występuje jest powodem braku planu
                              awaryjnego a także analizy wydarzeń i podjęcia korekty aby błędy się
                              niepowtarzaly. Tyle na temat sprzedaży
                              A teraz na temat magazynu.
                              Marne są Wasze narzekania że ten był lepszy a ten gorszy bo tak na prawde to z
                              tego co ja pamiętam to logistyka kończy się na odpowiedzialności tego co wydaje
                              paczki. Jeżeli przychodzi paczka to większość błędów jaka występuje to
                              niezgodność dostawy z zamówieniem. Czy nie jest to błąd czynnika ludzkiego????
                              Ja wierze że super jest dostać premię za jak najmniej błędów itd ale w takim
                              razie pytanie,
                              Za co jest płaca podstawowa ??? Co należy do podstawowych zadań pracownika
                              magazynu???? Czy jest to przybycie do magazynu i bycie gotowym do pracy????
                              Chyba każdy z Was posiada opis stanowiska i kompetencji prawda???
                              Niestety to pracodawca podejmuje ryzyko zatrudnienia pracownika.. Zapytacie
                              zapewne dlaczego.? Odpowiedź jest prosta Wy od razu wiecie ile dostaniecie
                              minimalnie za miesiąc pracy , natomiast pracodawca nie wie co my pracownicy
                              jesteśmy warci i czy dobrze zainwestował czy nie...
                              Pozdrawiam Was wszystkich i życzę dużej wydajności na stanowisku pracy i
                              komentarzy z waszymi sukcesami w pracy a nie jedynie z narzekaniami ( nie
                              dotyczy Pani sprzedawczyni o ile stara się a plan jest niewykonywany z powodu
                              np braku klientów czyli źle działającego działu marketingu) ,a ciekawy jestm co
                              na to Pan kierownik który jest zapewne Pani przełożonym hmmmm . On Pani pomoże
                              na pewno :)))))))))))))
                              • Gość: Mruczek Re: Porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 23:49
                                Najbardziej mnie wkurzają firmowe obiboki i wazeliniarze.Dużo hałasu wokół
                                siebie. I tacy, co slizgają sie na tyłkach innych pracowitych ludzi.
                                Wazeliniarze zawsze beda pracować w Atlanticu. Wazne ile robisz halasu a nie to
                                co zrobiles dla firmy.
                                Odcina sie żywe gałezie a dead wood pozostaje. Ale przyjdzie czas ze to
                                wszystko sie rozsypie. Juz nie długo. I co wtedy zrobią ci co nie potrafia
                                pracowac? Ryba psuje sie od głowy. Na palcach jednej reki można policzyc ludzi,
                                ktorzy sie znaja na swojej robocie. Najlepiej dowalić tym lepszym więcej
                                roboty. Jak nie upadną to dowalić im jeszcze. O mnie nikt nie słyszy. Dopiero
                                będzie słychać jak odejdę i trzeba będzie podzielić moje obowiązki. Mam tego
                                dość. Najbardziej mam dosc leniwego przełożonego. Porazka
                                • Gość: atlantic Re: Porażka IP: *.chello.pl 03.06.06, 19:48
                                  gdzie pracujesz w tej firmie na grzędach czy na wołoskiej????????
                                  • Gość: Mruczek Re: Porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 21:26
                                    Jak napiszę gdzie pracuje to skojarzysz. Wierz mi że nie chce się ujawnić. Tak
                                    piszę, bo mam dość. Już nie wyrabiam i nie mogę o nic zapytać przełożonego bo
                                    on na niczym się nie zna. Kto takiego buca trzyma? Szkoda gadać.
                                    • Gość: ja Re: Porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 17:38
                                      Mogę tylko powiedzieć, że czytanie tych waszych wypocin jest żenujące.
                                      Pracuję już trochę w Naszej firmie i znam w niej prawie wszystkich, ( no może
                                      po za obsługą SF) i dziwi mnie, że jeszcze u nas pracujecie. Jeżeli kiedyś
                                      stwierdzę, że więcej nie dam rady pracować w tej firmie, żucam tą pracę
                                      następnego dnia. Radzę, przeglądajcie poniedziałkową "Wyborczą", a szczególnie
                                      dodatek "Praca", zapewniam Was ofert pracy jest bardzo dużo.

• Gość: abc Re: Porażka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.06, 22:17
                                        A ja radzę przeglądać słownik ortograficzny. Też może być od poniedziałku
                                      • Gość: gość Re: Porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 21:47
                                        Sam je czytasz, nikt ci nie każe.
                                        Pewnie jestes kims, kto ma układy na górze, bo inaczej już byś wyleciał.
                              • Gość: aga Re: co Wy dajecie Atlanticowi IP: *.chello.pl 31.08.06, 19:51
                                co nowego w atlanticu??? poprawiło się cos.... ?
                                • Gość: gość Re: co Wy dajecie Atlanticowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 21:44
                                  Oczywiście, że się poprawiło!!! I to jeszcze jak!
                                  Zaczynamy szukać ludzi na miejsca tych, co przez wiele lat wypruwali żyły i
                                  zostali zwolnieni! Teraz kryterium jest wykształcenie minimum średnie, bo
                                  zawsze można mniej zapłacic.
                                  Lepiej sciągnijcie tych, których zwolniliście zamiast szukać nowych.

Wiem jedno: nie ma osoby, która by się przyznała, że zle zrobiła zwalniając
                                  kogoś.
                                  Nie polecam pracy w tej firmie. Przy pierwszej ofercie zmieniam pracę.
                                  • Gość: byly z atlantica Re: co Wy dajecie Atlanticowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 10:28
                                    dziękuję za uznanie dla tych co pracowali i zostali zwolnieni:))))
                                    nie wiem jak jest teraz i co się dzieje w atlantic, ale milo wspominam pracę w
                                    atlantic oczywiście oprócz faktu zwolnienia :))))
                                    Powiem jedno , rzeczywiście dużo z nas ktorzy zostali zwolnieni ma pracę w
                                    super koncernach i radzi sobie świetnie.
                                    Nadal jednak popieram dewizę dawnych pracowników z atlantic . Nie patrz na to
                                    jak pracują inni tylko sam pracuj jak najlepiej potrafisz:))))
                                    Kiedyś to zostanie wynagrodzone jak nie w tej to zapewniam , że w następnej
                                    pracy
                                    Pozdrawiam i życze optymizmu.
      • Gość: brak szacunku Re: Ostrzegam!!! przed pracą w Atlantic Sp. z o. IP: *.play-internet.pl 10.09.14, 21:27
        Dzień dobry ,Dnia 5,09,2014 robiłem z żoną zakupy w sklepie Atlantic , i byłem świadkiem ^brzydkiej^ sytuacji jaka miała miejsce w centrum handlowym Factory Outlet .Wszystko było w porządku do momentu gdy wszedł jeden z dwóch pracowników bodajże tej firmy , od razu po wejściu nie zważając na osoby będące na sklepie , i wykrzykując do pracownic jakieś pretensje , wynikające z jakiegoś remontu , i mimo zwrócenia uwagi przez pracowice iż klienci są na sklepie , i prosząc o poszanowanie osób trzecich i spokojne wytłumaczenie ów Mężczyzna nie przejął sie prośbą , i kontynuował swoją emocjonalną wypowiedź .Zachowanie którego byłem świadkiem ,świadczy o wizerunku firmy , oraz o braku poszanowanie dla Kobiety i klientów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka