Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ile zarabia szef "Solidarności" Piotr Duda?

IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.13, 19:11
    Oni nigdy ie byli biedni
    Obserwuj wątek
      • Gość: gośc Ile zarabia szef "Solidarności" Piotr Duda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.13, 19:30
        syty glodnego nie zrozumie za taka kase mozna żyć
        • krzych.korab Fizole, dalej wierzycie że związki walczą o was ? 16.05.13, 05:39
          Oni mają was w dupie. Chodzi o kasę dla swoich.
          • Gość: moe 11 tysięcy to w sumie nie jest wiele IP: *.homenett.pl 16.05.13, 07:04
            I jak to w GW propagandowej tubie ,zarobki podano zapewne z podatkiem.
            Niedługo będą podawać z podatkiem telewizyjnym ;)
            • Gość: adax Re: 11 tysięcy to w sumie nie jest wiele IP: *.ngk.com.pl 16.05.13, 07:54
              no jedyne jakieś 7 tyś średnio po oskładkowaniu.. chętnie wezmę to niewiele..
              • plummen Re: 11 tysięcy to w sumie nie jest wiele 16.05.13, 09:07
                Gość portalu: adax napisał(a):

> no jedyne jakieś 7 tyś średnio po oskładkowaniu.. chętnie wezmę to niewiele..

Plus darmowe jedzonko, czynsz, ciuchy.
                • mariuszdd Re: 11 tysięcy to w sumie nie jest wiele 16.05.13, 09:28
                  Tutaj co 2 tygodnie piszą ile byle informatyk zarabia ,nawet bez konkretnego wykształcenia ;) i to z byle pipidówki .
                  Ba gazetowy informatyk w "szukaj praca" nie wstaje bez 5 tysięcy na rękę i bierze tą kasę ze wstydem ,bo to nędzny grosz ,nie wspomnę o operatorach walca drogowego ,którzy pławią sie w gotówce.
                  Byle prezes ina spółdzielni ,często stary postkomunistyczny dziad ciśnie 50 tysięcy miesięcznie na rękę ;) i ch...a nie da sie wypie...ć.
                  To on zarabia nędznie ,jezeli weźmie sie pod uwage odpowiedzialność ,medialność ,w sumie to nawet można go określić że jest celebrytą TV i gazet ,czyli sprzedaje swoją twarz .
                • rk111 Re: 11 tysięcy to w sumie nie jest wiele 16.05.13, 14:27
                  Duda zarabia więcej niz premier ale pociesze was pan Guc z OPZZ czy pan Miller z SLD zarabiaja tyle samo co pan Duda z 'solidarności".
            • Gość: AnnnaS Re: 11 tysięcy to w sumie....nie jest wiele? IP: *.dynamic.chello.pl 16.05.13, 18:45
              To niewiele te jedenaście tysięcy plus dodatki, fakt, zapewne wkrótce zażąda więcej?
              • Gość: abc Solidarność i OPZZ = kamienicznicy IP: 176.102.176.* 17.05.13, 15:31
                PRzy takich kosztach trzeba szybko gdzieś zarobić:

Solidarność i OPZZ = kamienicznicy
          • Gość: kruk77 Re: Fizole, dalej wierzycie że związki walczą o w IP: *.dynamic.chello.pl 16.05.13, 17:58
            Nie jestem fizolem, a może jestem ponieważ jestem informatykiem. Z Twojego stylu pisania można wnioskować, że też jesteś fizolem i to o wąskim spojrzeniu horyzontalnym. Horyzont zdarzeń budowany przez zwiazki zawodowe jest jak najbardziej pozytywny. Trochę spolaryzowany jest o ~60 stopni i DLATEGO GO NIEDOSTRZEGAWSZ. Pochyl z pokorą swoją głowę, a ujrzysz dużo wiecej. Spróbuj, a przekonasz się, że mam rację
      • Gość: opt Ile zarabia szef "Solidarności" Piotr Duda? IP: *.150.155.63.internetia.net.pl 15.05.13, 19:30
        Tyle ile milionom emerytów się pogorszyło o tyle nielicznym się poprawiło. Nie słyszałem by Duda strajkował w proteście przeciw oszukańczej waloryzacji kwotowej,
        • Gość: ziuta Re: Ile zarabia szef "Solidarności" Piotr Duda? IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.13, 19:59
          i to jest ta obluda politykow, zwiazkowcow i wszelakiej masci nierobow w tym kraju a pozniej wystapi o odszkodowanie jak Romaszewski za szykany przez rzad Tuska
        • Gość: pablo.b Re: Ile zarabia szef "Solidarności" Piotr Duda? IP: *.zone2.bethere.co.uk 16.05.13, 09:48
          dobra świnia zawsze koryto znajdzie, a jak zeżre to płacze że mało
        • Gość: gość Re: Ile zarabia szef "Solidarności" Piotr Duda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.13, 13:29
          a gdzie była du.a gdy mnie zomo pałowało? gdzie była du.a gdy jechałem do sanatorium w Wiśniczu? Wielki, kaczor jego mać, "bojownik"

na szczęście w 1990 gdy zobaczyłem co bolek z kaczkami robią z Solidarności - wypisałem się z tego towarzystwa.

Mój kolega - znacznie bardziej zasłużony w bojach z zomo - idealista - w "związku" został. KIlka lat temu zachorował na raka. Potrzebne było 25 tys. na lekarstwa. Zebraliśmy co mogliśmy, ale to była 1/3 kwoty. Zwróciliśmy się do "solidurności" (bo tego,. co teraz działa pod tą nazwą - Solidarnością nazwać nie sposób). Wyśmiali nas. Kolega zmarł.

Nie przypuszczałem, że kliedykolwiek to napiszę, ale widząc jakie du.y wylazły na naszych spałowanych plecach do "godności" - powiem, ze:

SZCZERZE ŻAŁUJĘ IŻ BĘDĄC MŁODY I GŁUPI W LATACH 80-TYCH przyłożyłem się z lekka do obalenia "komuny"

• rk111 Re: Ile zarabia szef "Solidarności" Piotr Duda? 16.05.13, 14:30
            To jesteś głupi bo to co proponuje Duda czy Kaczyński to jest własnie konuna bis.
      • Gość: Tomala Ile zarabia szef "Solidarności" Piotr Duda? IP: *.teleaudio.pl 15.05.13, 20:37
        Pod tym artykułem oczywiście tylko pseudonim. To jest typowe uwalanie politycznego konkurenta. Nie wierzę, że nie na zlecenie inaczej autor by się pochwalił nazwiskiem.

Ile powinien zarabiać szef organizacji większej niż dziesiątki dużych przedsiębiorstw? 1600 zł? No proszę niech odważny dziennikarz poda stawkę.

Duda walczy z rządową propozycją 12-godzinnego dnia pracy i dlatego spotyka się z takim j.w. podkładanymi świniami. Jutro napiszą, że ma odstające uszy, a żona się puszcza.
        • Gość: sratytaty Re: Ile zarabia szef "Solidarności" Piotr Duda? IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.13, 20:43
          Przecież to tylko omówienie artykułu z Wprost. Naucz się czytać.
        • nikodem_73 Re: Ile zarabia szef "Solidarności" Piotr Duda? 16.05.13, 00:36
          Dobry człowieku.

Jeżeli pan Duda robi to co robi z przekonania to powinien to robić za darmo. Pro publico bono.

Sądzę, że za 11 tysi miesięcznie znalazłoby się kilku ludzi, którzy byliby gotowi zastąpić go w tym "trudzie".
          • Gość: Tomala Re: Ile zarabia szef "Solidarności" Piotr Duda? IP: *.dynamic.chello.pl 16.05.13, 10:19
            Cały rząd powinien za darmo robić "pro publico bono". Urzędnicy tak samo.
            • nikodem_73 Re: Ile zarabia szef "Solidarności" Piotr Duda? 16.05.13, 14:04
              A to oni też "jadą" po bogatych? :>

I chciałbym Cię uświadomić, że są kraje, gdzie SŁUŻBA publiczna traktowana jest jako działanie dla wspólnoty - jest NIEOPŁACANA.

Taki burmistrz, czy rajca nie dostaje NIC - jest wolontariuszem. Jedyną kasę dostaje wyłącznie na pracowników (których wymiana nie jest mile widziana).
              • Gość: Tomala Re: Ile zarabia szef "Solidarności" Piotr Duda? IP: *.teleaudio.pl 16.05.13, 17:51
                No i co z tego, że "jedzie po bogatych"? 10 tys. - przy braku czasu na wszystko - to owszem dużo, ale dla biedaka.

Naczytałeś się Korwina. W paru małych mieścinach w USA tak jest jak mówisz.

Wskaż mi proszę taki kraj na świecie, w którym szef kilkusettysięcznej organizacji zarabia mniej niż 4 średnie krajowe.

• Gość: adax Re: Ile zarabia szef "Solidarności" Piotr Duda? IP: *.ngk.com.pl 16.05.13, 07:55
          Ile? NIC tzn. 0, to powinna być posada honorowa, wtedy byłby może uznany za bezstronnego.
        • rk111 Re: Ile zarabia szef "Solidarności" Piotr Duda? 16.05.13, 14:29
          Pół roku będzie 12 godzinny dzień pracy a następne pół roku 4 godzinny dzień pracy .
          • Gość: Tomala Re: Ile zarabia szef "Solidarności" Piotr Duda? IP: *.teleaudio.pl 16.05.13, 17:58
            > Pół roku będzie 12 godzinny dzień pracy a następne pół roku 4 godzinny dzień pr
            > acy .

Dziś PIP nie jest w stanie skontrolować nawet legalności pracy, a co dopiero mówić o nadgodzinach. 12h pracy nie będzie trwało pół roku, tylko de facto zawsze.
        • Gość: (gość portalu) Re: Ile zarabia szef "Solidarności" Piotr Duda? IP: *.jmdi.pl 16.05.13, 15:04
          A jakim to dochodem, w porównaniu do tych dziesiątek dużych przedsiębiorstw, może pochwalić się ta organizacja, że jej szef zasługuje na 11 tyś zł pensji?
          • Gość: Tomala Re: Ile zarabia szef "Solidarności" Piotr Duda? IP: *.teleaudio.pl 16.05.13, 17:57
            Czyli, że szef wielkiej organizacji ma robić za darmo, bo jakiś koleś, co nigdy nikomu nie pomógł uważa, że tak ma być?

Dawaj stawkę zamiast odmawiać odpowiedzi. Duda ma za darmo pracować? Dzieci mają nic nie jeść?
      • mk.i Ile zarabia szef "Solidarności" Piotr Duda? 15.05.13, 20:42
        A może tak ktoś zrobi zestawienie na czyje polecenie walczyli z Polską od 1985 roku i kto ich w imię wolności finansował. Od kogo V kolumna dostawała kasę . Gdzie podziała się 10 mln Solidarność wstydzi się dziś czy dalej obdziela się bierze przykład PO zacnym naszym opozycjoniście zacnym senatorze z odszkodowaniem wysądzonym od ,,wolnej" Polski . To on stwierdził że nie POtrzebnie rozwalili 10 tys zakładów pracy zbudowanych przez naszych ojców .
        Duda wytyka jeszcze ma odwagę to organizuje ,,wolna" prasa nagonkę . Wolna zielona wyspa od rozumu z biskupimi danielami .
        • Gość: franek Re: Ile zarabia szef "Solidarności" Piotr Duda? IP: *.play-internet.pl 16.05.13, 00:23
          Oni walczyli nie z Polsdką tylko z klasą takich jak ty i twoja rodzina. Uważaliście się za właścicieli Polski bo tak wam pozwolił Związek Radziecki.
          Dziś macie gorzej niż wtedy i narzekacie i nie lubicie następców i wypluwacie z wątrobny te kwasy,....
      • Gość: Obserwator Ile zarabia szef "Solidarności" Piotr Duda? IP: *.play-internet.pl 15.05.13, 20:43
        Zakłamane "...", beznadziejne "....", nieudaczne "...."....Tyle się zarabia w związkach???!!! Za Nic NieRobienie???!!!
      • lokator Ile zarabia szef "Solidarności" Piotr Duda? 15.05.13, 20:45
        Patrząc na parę pierwszych komentarzy zabieg socjotechniczny udał się. Nastawienie czytelników do szefa Solidarności jest negatywne.

----------------------------------------------------
        ""Obalić rząd. To główne hasło Piotra Dudy w ostatnich miesiącach. - Biedni znajdą bogatych za murami rezydencji - złowieszczo zapowiedział niedawno szef "S" w "Rzeczpospolitej". Mocne. Jak na wodza związkowego z prawdziwego zdarzenia przystało" - pisze tygodnik."

Przeanalizujmy:
        Podane zarobki oznaczają, że Duda zarabia tyle ile premier. Partia premiera została wybrana głosami paru milionów Polaków, ale obietnica "zielonej wyspy" nie została zrealizowana. Więcej, mamy do czynienia nie z ułatwieniami życia, ale ze zwiększonymi obciążeniami, którym zwykły człowiek musi podołać. Wniosek - premier źle wykonuje swoje obowiązki, na swoją pensję nie zapracował.
        Duda. Jego obietnica to obalenie kompromitującego się na każdym kroku rządu. Dudę wspiera mniej członków Solidarności niż liczy elektorat PO. Jeśli w tych warunkach Duda będzie miał udział w zrealizowaniu swojego celu (samodzielnie tzn. tylko przy udziale Związku tego nie zrobi) to znaczy, że jest bardziej skuteczny w realizowaniu obietnic niż Tusk.
        Czy w takim przypadku nie powinien zarabiać co najmniej tyle samo co nieudacznik i karierowicz ("prezydentura była by ukoronowaniem mojej kariery politycznej - Tusk, parę lat temu) premier?
        Poczekajmy parę miesięcy z oceną.
        • heine-ken Re: Ile zarabia szef "Solidarności" Piotr Duda? 16.05.13, 14:30
          Sam Duda jest kwintesencją totalnej bezproduktywności, podobnie jak władze wszelkich innych związków. Obalić rząd? Najpierw zrobić demolkę i zastanowić się co dalej? Czy Duda już wie, że należy zamienić Tuska na Kaczora, dając MSW Antkowi, MSZ Fotydze, edukację Sobeckiej i Rydzykowi, itd? I wtedy stanie się super, będziemy chodzili do pracy na dwie godziny dziennie inkasując za to kuuupę kasy? Bo co się stanie, podziękujemy za kapitalizm i wrócimy do socjalizma? Czy po prostu wydrukujemy potrzebne pieniądze?

Związki zawsze były i będą rozwydrzonym dzieckiem, które tylko tupie z okrzykami "żądamy pieniędzy i wszystkiego najlepszego", okazjonalnie organizujące najebkę na wycieczce z paleniem opon i przepychankami z Policją. Duda nie będzie dowoził żadnych obietnic, bo on nie jest do dowożenia czegokolwiek. Jego rolą jest organizowanie bezkonstruktywnych igrzysk dla prostaków i okazyjna demolka (jako wentyl społecznych emocji), i za taką rolę kilkuset czołowych związkowców zarabia po kilkanaście a nawet kilkadziesiąt tysi miesięcznie (PGNiG, KGHM), uczyniwszy sobie z tego doskonały sposób na życie. Więc z oceną czego mamy czekać? Że nie wniesie nic konstruktywnego do życia publicznego, nic nie poprawi, nie zoptymalizuje, itd. jest pewne. Że zrobi kilka awantur, strajków, sabotaży i wydrze siłą jakieś pieniądze dla kogoś też jest pewne. Że ma świetne źródło utrzymania i bardzo przyzwoitą pensję za "bycie", a nie za efekty, też.
      • wmc-33 A niech sobie zarabia ile chce! 15.05.13, 21:33
        Dopóki barany mu wierzą i chcą tyle płacić, niech płacą. Muszę oczywiście przyznać, że moja hojność zmalałaby radykalnie, gdyby na tak piękne zarobki szły również moje składki. Syty głodnego nie zrozumie.
        • Gość: B. Re: A niech sobie zarabia ile chce! IP: 91.212.223.* 16.05.13, 11:14
          ,,Rzetelny" dziennikarz podając ,,zarabia ok. 11 tys zł" zapomniał dodać, że to kwota brutto, a więc netto 7.200 zł, a ostatnie3-4 m-ce roku po przekroczeniu progu 85 tyś brutto wypłata netto jest ok. 6.500 zł. Czy to tak dużo, jak na Szefa Związku Krajowego??? Krytykanci i opłaceni naganiacze forumowi z polecenia Lewiatana walnijcie sie w swoje tępe puste główki. DUDA jesteśmy z TOBĄ- rób porządek jak najszybciej z tymi złodziejami kraju.
          • Gość: mp Re: A niech sobie zarabia ile chce! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.13, 13:57
            pan Duda ma również inne źródła dochodów. wspomniano o tym w tekście
          • Gość: JK Re: A niech sobie zarabia ile chce! IP: *.dynamic.chello.pl 16.05.13, 16:27
            To chyba normalne, że podaje się kwoty brutto?
      • kot2ka Ile zarabia szef "Solidarności" Piotr Duda? 15.05.13, 21:47
        Zasra.. Solidaruch ma wielki pęd ale do robienia kasy. Gdzie to bydł. ma wstyd ??? gdzie zażenowanie ??? Powiem wam w du... !!!!!
      • novina1 Ile zarabia szef "Solidarności" Piotr Duda? 15.05.13, 21:55
        Ustawa o związkach zawodowych,które reprezentują ok 10% zatrudnionych to relikt po prawdziwej Solidarności....paniska są ostentacyjnie bezczelni, bo wiedzą,że nie można ich zwolnić - chyba,że doprowadzą do upadku firmy...vide odcinek komediowego serialu "tygrysy europy"....niech pokażą, że przy obecnym prawie pracy można dać dobrze zarobić,nie będąc monopolistą.....a,tak, to niby wiedzą jak..ale nie mają czym...
      • Gość: to są Ile zarabia szef "Solidarności" Piotr Duda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.13, 22:03
        złodzieje złodzieje złodzieje złodzieje złodzieje złodzieje złodzieje złodzieje złodzieje złodzieje złodzieje złodzieje złodzieje złodzieje złodzieje złodzieje złodzieje złodzieje złodzieje złodzieje złodzieje złodzieje złodzieje złodzieje złodzieje złodzieje złodzieje złodzieje złodzieje złodzieje złodzieje złodzieje złodzieje złodzieje złodzieje złodzieje złodzieje złodzieje złodzieje złodzieje złodzieje złodzieje złodzieje złodzieje złodzieje złodzieje złodzieje złodzieje złodzieje złodzieje złodzieje złodzieje złodzieje złodzieje złodzieje złodzieje złodzieje złodzieje złodzieje złodzieje złodzieje złodzieje złodzieje złodzieje złodzieje ...
        • Gość: maniek Re: Ile zarabia szef "Solidarności" Piotr Duda? IP: *.radom.vectranet.pl 15.05.13, 22:11
          Dopóki nie będzie finansowanie związków zawodowych z dobrowolnych składek pracowników dopóty będzie totalna samowola przewodniczących. Mam nieodparte wrażenie, że związkowcy coraz częściej mają gdzie interes narodu, a jedynie wąskiej uprzywilejowanej grupy, która ich utrzymuje (górnicy, rolnicy itp.). ZW nie raz doprowadziły firmy na skraj bankructwa swoimi nierealnymi żądaniami.
          • Gość: cehaem Re: Ile zarabia szef "Solidarności" Piotr Duda? IP: *.bb.sky.com 15.05.13, 23:01
            Zwiazki finansujace sie tylko i wylacznie ze skladek szybko stana sie bezzebnymi tygrysami, bo beda musialy ograniczyc dzialalnosc a robiacy "po godzinach" zwiazkowcy latwo zostama pozarci przez zawodowych politykow i biznes.
            • rk111 Re: Ile zarabia szef "Solidarności" Piotr Duda? 16.05.13, 14:34
              Nie tylko związki powinny być finansowane ze składek członkowskich ale i partie polityczne organizacje społeczne czy związki wyznaniowe.
              • cehaem Re: Ile zarabia szef "Solidarności" Piotr Duda? 18.05.13, 12:43
                Zwiazki wyznaniowe tak, organizacje polityczne nie. Bo inaczej Kulczyk z Solorzen "kupia" sobie partie. Tak bardzo, jak mnie denerwuja utuczone na panstwowym gadajace glowy, tak rowniez i wiem, ze jesli dotacje znikna, to bedzie jeszcze gorzej
      • morfeusz_1 Re: Ile zarabia szef "Solidarności" Piotr Duda? 15.05.13, 22:22

" Pińcet złotych dla mnie nie ma, a sam forsą sra ! "

Miś
      • nessuno Ile zarabia szef "Solidarności" Piotr Duda? 15.05.13, 22:36
        hehe, pieprzone bydło żyje nie gorzej, niż ci, których chce zwalczać. Właściwie, to powinno się zakazać tym sku,rwielom używania nazwy "Solidarność" bo Solidarności, tej sprzed ćwierć wieku już dawno nie ma.
        Dziwię się Kukizowi,że zadaje się z tym podejrzanym typkiem.
      • Gość: nie tak dużo Ile zarabia szef "Solidarności" Piotr Duda? IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.13, 23:18
        no ..toć to jest niewiele więcej co zarobić potrafią panie obsługujące zwolnienia w szpitalu, w którym zwalnia się masowo ludzi
      • Gość: Q. Mam pomysł na nowoczesną solidarność. IP: *.proxnet.pl 16.05.13, 00:04
        Do tego potrzebne jest niekonwencjonalne myślenie. Kto wie może zamiast słów powinno się posłuchać ,np. takiego utworu: Cloud Atlas (Finale). Trzeba spojrzeć na całe życie, które się toczy od miliardów lat na tej planecie i próbować wyciągnąć wnioski. Nawet jeśli tylko jedna jednostka tutaj się męczy to wszyscy pozostali powinni wziąć to pod uwagę tzn. że nasz sukces, nasze zadowolenie z istnienia życia na planecie ziemia jest okupione nieszczęściem tej jednej jednostki dla której ten z pozoru wspaniały świat jest piekłem. Można wzruszyć ramionami i stwierdzić: cóż na to możemy poradzić taki już ten świat jest. Jednak pomimo naszych różnych słabości i niedoskonałości jestem pewien, że w głębi serca stać nas na coś wielkiego, na coś co przekracza wyobrażenia naszej codziennej rzeczywistości... Dla dobra nieszczęśliwych, cierpiących, zmęczonych, poniżanych, wykorzystywanych, zniewolonych czy chorych jednostek moglibyśmy opuścić ziemską rzeczywistość i przerwać kołowrót narodzin i śmierci, przerwać niekończącą się walkę o byt, o przetrwanie, całą tą szamotaninę okupioną strachem, stresem i bólem. Piszę to po to bo mało jest ludzi, którzy stawiają takie tezy, a wydaje mi się, że naprawdę warto się nad tym zastanowić. Co mamy do stracenia? I tak wszyscy będziemy musieli opuścić tą rzeczywistość. Możemy biernie czekać na swoją kolej albo możemy sami zdecydować i wspólnie opuścić ten padół. Zostawiamy za sobą ziemskie problemy, pozorne bogactwa i przyjemności, z podniesionym czołem mierzymy się z ostatecznością. Nie ma żadnych gwarancji na sukces, ale jak długo będziemy biernie się przyglądać lub znosić to co jest nieakceptowalne, jak długo będziemy pytać "dlaczego" i rozkładać bezsilnie ręce? Każdy ma prawo do bycia szczęśliwym, całkowicie wolnym, niezależnym od nikogo i niczego, wolnym od bólu, wolnym od strachu i stresu. Jeśli Bóg istnieje, po prostu staniemy przed nim i może poznamy cel tego wszystkiego, zawsze też możemy dostać bilet powrotny: nic straconego. No cóż, w ostateczności może czekać na nas nieistnienie. I co z tego? Tylko przyśpieszylibyśmy to co nieuniknione, ale w zamian osiągnęlibyśmy coś co jest bezcenne: przerwalibyśmy wszelkie cierpienie na planecie ziemia. Czy można osiągnąć coś wspanialszego? Oczywiście można pomyśleć też o innych planetach, ale na razie pomyślmy chociaż o jednej. ;)
        • Gość: Wujek Staszek Re: Mam pomysł na nowoczesną solidarność. IP: *.be.jnj.com 16.05.13, 11:29
          Jesteś nienormalny.
      • Gość: fabio Ile zarabia szef "Solidarności" Piotr Duda? IP: *.xdsl.centertel.pl 16.05.13, 00:34
        Nie rozumie krytyki Dudy. Co to jest 11000zł? Może w stosunku do tego co zarabiamy to tak, ale nie do tego co powinniśmy zarabiać. Co robi Rząd aby ułatwić pracodawcą prowadzenie firmy (poza płacą minimalną), w jaki sposób zmniejsza koszty pracy? Czy pracodawcy nie szukają za wszelką cenę przez to oszczędności. Dodatkowo wymyślony przez kogoś kryzys. Pojawił się Duda, ma jakieś inicjatywy, nie po drodze mu z Rządem, krytykuje Go, Solidarność wywala kasę na akcje promocyjne, słychać o niej w telewizji i wiadomo na czym jej zależy. A tu krytyka bo Pan przewodniczący ma 3 średnie krajowe. A może trochę poparcia i zaangażowania. Czy widzicie w tv jak ludzie demonstrują we Francji ,Hiszpanii, Najłatwiej krytykować związki gdy czuję się frustrację ze się w pracy ciągle dyma.ym przez pracodawcę. Ja tu widzę winę rządzących. Oni powinni stworzyć taki system aby żyło się nam wszystkim lepiej. Ale czy to jest w ich interesie, czy w ogóle mają to na uwadze? Nie sądzę.
      • jotys dzisiejsza S działa na zasadach kościoła - 16.05.13, 06:54
        łupi głupich prostaczków.
        • Gość: rozbawiony Re: rewelacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.13, 18:38
          Takich jak ty
      • Gość: gość I tak zarabia mniej jak były min Grad. IP: 81.15.230.* 16.05.13, 07:12
        A ile zainkasował autor tego artykułu za tak patriotyczny artykuł.
        Jak się ma pensja Dudy do premi zaikasowanej przez prezesów upadających Polskich firm.
        • Gość: do pajaca wyżej Re: I tak zarabia mniej jak były min Grad. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.13, 13:50
          a czy "prezesi upadających firm" krzyczą, że trzeba odebrać bogatym - dudziarski hipokryto?
      • bogdan331 Ile zarabia szef "Solidarności" Piotr Duda? 16.05.13, 09:12
        Szef "S" jak sku...el.Kasuje na głupich związkowcach nie umiejących związać końca z końcem.
      • kodob Ile zarabia szef "Solidarności" Piotr Duda? 16.05.13, 09:13
        A ile ma zarabiać szef ogolnokrajowej organizacji, najlepszy i najbardziej skuteczny polityk opozycyjny?
        • Gość: PiotrS.1976 Re: Ile zarabia szef "Solidarności" Piotr Duda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.13, 12:21
          Pal sześć zarobki nie wiem czy to dużo czy mało ale przepraszam gdzie etos związkowca - samochód z kierowcą to najzwyczajniej w świecie nie pasuje.
        • rk111 Re: Ile zarabia szef "Solidarności" Piotr Duda? 16.05.13, 14:37
          Sam z moich pieniędzy zarabia krocie a morde wydziera że inni zarabiaja tyle co on . moralnośc kalego ale PiSory takie fauszywa są.
      • Gość: XXX To straszne, dostaje pewnie jakieś 7-8 na rękę IP: *.ip.netia.com.pl 16.05.13, 09:45
        Patrząc na pensje w budżetówce (te nie z nowego nadania), to niedużo Porównując z zarobkami prezesów firm i koncernów - to jest kieszonkowe ich 5 letnich śmieciowatych dzieci.

To jest godna pensja kogoś, kto nas, pracowników, reprezentuje. Duda, trzymaj się mocno!
        • rk111 Re: To straszne, dostaje pewnie jakieś 7-8 na ręk 16.05.13, 14:39
          Kogo on reprezentuje bo na pewno nie mnie , członka Solidarności od 84 roku.
          • Gość: zdumiony Re: niesamowite IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.13, 18:42
            To masz staz czlonkowski 1929 lata
      • Gość: gosciu Ile zarabia szef "Solidarności" Piotr Duda? IP: 80.72.39.* 16.05.13, 10:07
        To zwykły spasiony polityk a nie związkowiec.
      • karolinamarcin A Kto z komentujących należy do ,,S'' i płaci ? 16.05.13, 10:20
        Jestem członkiem NSZZ,,Solidarność'' płacę składki i mnie nie żal, nie przeraża mnie ten ,,niby'' gazeciarski news. Co odróżnia Dudę od np Kulczyka, Czarneckiego, czy szefów banków? Duda jest pracodawcą, który zatrudnia na umowy o pracę na czas nieokreślony, płaci za pracę i wszystko inne terminowo i uczciwie. Co go różni od np Rostowskiego mnistra fianasów? Duda nie jest emerytem i nie pobiera jak Rostowski tłustej emerytury i nie pensji ministra, chociaż mamy szereg młodych bezrobotnych bez emerytur. Co różnie Dudę od GW? Duda młodych zatrudnia na umowy o pracę, GW przyjmuje na staże, albo umowy na czas określony lub umowyo dzieła!!! Co Dudę różni od Prezesów np PGNiG? Za nieudolność nie otrzyma 1,5 mln odprawy!!! Za bycie przez dwa tygodnie, pół roku szefen na Narodwym nie otrzyma od Ministry pół miliona z podatków wszystkich obywateli, a jego pensja to dobrowolna składka członków związku!!! GW nauczcie się zatrudniać uczciwie, później snujcie sensacyjne newsy!!!
        • Gość: zacK Re: A Kto z komentujących należy do ,,S'' i płaci IP: 159.50.249.* 16.05.13, 11:38
          CO go rozni??? ze jest szefem SOLIDARNOSCI! a nie Kulczyk inwestment, PGNiG etc
        • Gość: Szakal Re: A Kto z komentujących należy do ,,S'' i płaci IP: *.dynamic.lte.plus.pl 16.05.13, 11:42
          Dobrze powiedziane. Krótko i na temat.
        • bierik Re: A Kto z komentujących należy do ,,S'' i płaci 16.05.13, 11:42
          on walczy o wzrost bezrobocia i robi to jawnie. Mówienie o ozusowaniu umów o dzieło itd to na przykład wyrok śmierci dla tysięcy emerytów pracujących w agencjach ochrony, by dorobić do głodowych emerytur. Ale tych ma gdzieś, za to głowę odda za górnicze 13-nastki
          • lokalny7 Re: A Kto z komentujących należy do ,,S'' i płaci 16.05.13, 12:28
            bierik" biedny i głupi emerycie wykorzystywany przez "firmy ochroniarskie "płacące 3,8złotego za godzinę -zmądrzej wreszcie
            Te złodziejskie psełdo firmy może w końcu zaczną płacikć normalne pieniądze, będziesz miał urlop itd.....
            A wyrok śmierci to masz od urodzenia w tym kraju !Duda może Ci to życie przedłużyć
            i polepszyć.
            • silthor Re: A Kto z komentujących należy do ,,S'' i płaci 16.05.13, 13:04
              "Duda może Ci to życie przedłużyć i polepszyć."

Hahahahaha, tom się uśmiał.

Jedyne co Duda uzyska to zwiększenie bezrobocia. Każdy kraj, w którym prawo pracy robi się pod dyktat związków zawodowych, kończy z gigantycznym bezrobociem i znikaniem inwestycji. Ale Dudy to nie obchodzi, bo książę Duda zgarnia co najmniej kilkanaście tysięcy miesięcznie, ma limuzynę i apartamenty.

Im głupsze i bardziej populistyczne są związki zawodowe w jakimś kraju, tym mniej jest w nim miejsc pracy. Tak to działa od dziesięcioleci. Jedyne co Duda może osiągnąć, to pogorszenie sytuacji.
            • bierik Re: A Kto z komentujących należy do ,,S'' i płaci 16.05.13, 15:03
              poczytaj trochę o świecie, który cię otacza - market ma na ochronę 20 tysięcy/miesiąc, wypisuje przetarg na te 20 tysięcy i bierze ZAWSZE najtańszą ofertę. Najtańsza oferta zawsze oznacza emerytów na umowach. Albo ty w markecie zapłacisz więcej (pójdziesz do innego marketu), albo market ujmie sobie zysku (hahaha), albo firma ochroniarska wywali na pysk emerytów i weźmie studentów (i tak właśnie się stanie)
          • Gość: M Re: A Kto z komentujących należy do ,,S'' i płaci IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.05.13, 12:29
            dzięki umowom o dzieło i zleceniom, nie mam szansy na umowę o pracę, a sam pracowałem w ochronie i te ,,głodowe'' emerytury to najbardziej widać po wojskowych i milicjantach, mają takie brzuchy to z niedożywienia szczególnie!!! Młody chłopak wywalany jest przez Solid z etatu na zlecenie, ale faktycznie mu się poleszpy, proponuję zamiast pisać coś o branzy o której się nic nie wie, najpierw pogadać, w ochornie działa MOZ Pracowników Ochrony NSZZ,,Solidarność'' pogadaj i się dowiedz jak to My źle działamy i nie pleć bzdur a i pomyśl, bo powtarasz jak lemign bzdury, bzdury, bzdury ...Rostowski też ma ,,głodową'' emeryturę
            • rydzyk_fizyk Re: A Kto z komentujących należy do ,,S'' i płaci 16.05.13, 16:54
              Poza tym zgodnie z orzecznictwem SN - praca w ochronie i tak stanowi stosunek pracy niezależnie jak nazwie się umowę.
        • silthor Re: A Kto z komentujących należy do ,,S'' i płaci 16.05.13, 12:33
          Fascynujące, że ciągle w swym poście atakujesz GW, podczas gdy jest to informacja "Wprost".

Dzięki za kolejny dowód głupoty członków związków zawodowych. Spadajcie do Korei Płn, miłośnicy bolszewizmu.
          • Gość: M Re: A Kto z komentujących należy do ,,S'' i płaci IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.05.13, 14:27
            trzeba tępić głupotę i powtarzanie głupoty za kimś też, stąd i GW się obrywa, bo powtarza się głupotę i tacy jak Ty ,,wybitni'' zaczynają bezmyślnie wierzyć w to, nie znając faktów, jakie to prymitywne, czyżby elektoracik PO
            • Gość: Silthor Re: A Kto z komentujących należy do ,,S'' i płaci IP: *.c201.msk.pl 16.05.13, 16:08
              Yhm, czyli jak rozumiem nieprawdą jest, że Duda zarabia 11 tys. i zasiada w zarządzie spółki (co Duda sam przyznał - lol) i dostaje kasę za obrady Komisji Trójstronnej.

Pomyśl nim coś napiszesz następnym razem, bo jedynie utwierdziłeś mnie w przekonaniu, że nie za bardzo wiesz, co piszesz, a także nie za bardzo rozumiesz, co czytasz.

• rk111 Re: A Kto z komentujących należy do ,,S'' i płaci 16.05.13, 14:46
          Rostowskiego emerytura pochodzi z funduszu emerytalnego jaki sobie opłacał pracując za granica więc co wam do tego jak oszczędzał to ma , natomiast pensja to własnie tyle ile ma Duda i to jest skandal ze związkowy aparadczyk ma tyle kasy ile wicepremier.
      • Gość: energetykon Folwark zwierzecy gazety atak na Solidarność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.13, 12:10
        He, he gazeta atakuje solidarność. Do czego to doszło. Zupełnie jak w folwarku zwierzecym. Sami zajeli miejsce świń.
      • Gość: zerozer52 Ile zarabia szef "Solidarności" Piotr Duda? IP: *.dynamic.chello.pl 16.05.13, 12:45
        Przecież solidaruchom tylko o kasę chodzi.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka