manuskrypt1 19.06.13, 23:12 Umowa o pracę kończy mi się, kiedy będę już na macierzyńskim. Czy w takim wypadku mogą mi nie przedłużyć tej umowy? Czy mogą przedłużyć do końca macierzyńskiego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
snajper55 Re: Macierzyński 20.06.13, 00:29 manuskrypt1 napisała: > Umowa o pracę kończy mi się, kiedy będę już na macierzyńskim. Czy w takim wypad > ku mogą mi nie przedłużyć tej umowy? Czy mogą przedłużyć do końca macierzyńskie > go? Umowa na czas określony przedłuża się do dnia porodu. Rozumiem, że już urodziłaś więc żadnego przedłużenia umowy nie będzie. Umowa skończy się gdy upłynie okres na jaki została zawarta. Skończy się też urlop macierzyński. Będziesz miała jedynie wypłacany przez ZUS zasiłek macierzyński. S. Odpowiedz Link Zgłoś
manuskrypt1 Re: Macierzyński 22.06.13, 07:55 Nie, jeszcze nie urodziłam. Termin mam na początku lipca (4 lipca). A umowę o pracę mam do końca lipca. Dlatego byłam ciekawa, czy będąc już 3 tygodnie na macierzyńskim, mogą mi nie przedłużyć umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Macierzyński 23.06.13, 12:10 manuskrypt1 napisała: > Nie, jeszcze nie urodziłam. Termin mam na początku lipca (4 lipca). A umowę o p > racę mam do końca lipca. Dlatego byłam ciekawa, czy będąc już 3 tygodnie na mac > ierzyńskim, mogą mi nie przedłużyć umowy. Nie tyle mogą nie przedłużyć, co nie mogą przedłużyć. Umową na czas określony przedłuża się tylko do dnia porodu. Skoro urodzisz w trakcie umowy to do kiedy umowa miałby być przedłużana? S. Odpowiedz Link Zgłoś
manuskrypt1 Re: Macierzyński 24.06.13, 07:55 Miałam nadzieję, że chociaż na czas macierzyńskiego muszą mi przedłużyć, skoro urodzę jeszcze podczas umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
agulha Re: Macierzyński 24.06.13, 22:06 Mam nadzieję, że odezwie się snajper i potwierdzi, ale wydaje mi się, że o ile umowy Ci nie muszą przedłużać (mam na myśli obowiązek ustawowy, bo gdyby dobra wola była, to chyba nawet i na macierzyńskim można z kimś podpisać kolejną umowę, choćby i na czas nieokreślony), to powinnaś chyba dostawać zasiłek macierzyński, tyle, że po rozwiązaniu umowy nie z firmy, ale z ZUS. Tak? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Macierzyński 24.06.13, 22:20 agulha napisała: > Mam nadzieję, że odezwie się snajper i potwierdzi, ale wydaje mi się, że o ile > umowy Ci nie muszą przedłużać (mam na myśli obowiązek ustawowy, bo gdyby dobra > wola była, to chyba nawet i na macierzyńskim można z kimś podpisać kolejną umow > ę, choćby i na czas nieokreślony), to powinnaś chyba dostawać zasiłek macierzyń > ski, tyle, że po rozwiązaniu umowy nie z firmy, ale z ZUS. Tak? Tak. Napisałem w pierwszym moim poście: "Umowa skończy się gdy upłynie okres na jaki została zawarta. Skończy się też urlop macierzyński. Będziesz miała jedynie wypłacany przez ZUS zasiłek macierzyński. " S. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Macierzyński 25.06.13, 20:45 Czyli pieniądze będą. Nie będzie ciągłości zatrudnienia. Da się z tym przetrwać. Odpowiedz Link Zgłoś