Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jak uratować CV

IP: *.warszawa.vectranet.pl 25.06.13, 13:35
    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    Obserwuj wątek
      • Gość: bufetowa Jak uratować CV IP: *.play-internet.pl 25.06.13, 20:39
        ale od upiększania cv w Polsce nie przybędzie miejsc pracy! może rzeczywiście dzięki skorzystaniu z usług rekrutera jakiemuś kandydatowi uda się wygrać rekrutację i zostawić za plecami 20 innych, ale wciąż te 20 osób będzie bezrobotne
        • Gość: Kate Re: Jak uratować CV IP: 46.238.228.* 28.06.13, 12:09
          > Rafał ma 30 lat, od dekady jest handlowcem. Niedawno postanowił zmienić pracę - i tu od razu zaczęły się schody. - Nie miałem pojęcia co powinno się znaleźć w moim CV.

Handlowiec z 10 letnim stażem, który nie umie sprzedać siebie? ;-)

> Pierwsza wersja dokumentu, który opracowałem miała cztery strony - przyznaje

To akurat nie jest obecnie traktowane, jako błąd, jeśli chodzi o profesjonalistów z dużym stażem pracy i o ile te 4 strony zawierają konkret.

> Po ośmiu dniach dostałem przetłumaczony dokument. Wszystko za darmo. Mogłem skorzystać z usług tłumacza, ale nie byłoby szybciej, za to drożej - dodaje.

Chyba małe wymagania ma ten pan wobec usługodawców :-) Nie wyobrażam sobie zlecić komuś tłumaczenie CV z terminem 8-dniowym. Dwa 2-3 to maks. na taką pracę. Skoro było to tłumaczenie za darmo, to OK, darowanemu koniu nie patrzy sie w zęby, jednak termin ten bynamniej nie imponuje.

> napisanie CV przez ekspertów serwisu Architekcikariery.pl to koszt 93 zł - jeśli doświadczenie wynosi nie więcej niż dwa lata

Fajny warunek ;-) Dwa lata doświadczenia zawodowego, to tyle co nic... Czyli 93zł za kilka zdań na krzyż... Nieźle się cenią.
          • Gość: Białogłowa777 Re: Jak uratować CV IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.13, 10:37
            Temu panu z 10letnim stażem nie radziłabym się zgłaszać do architektów kariery. Poszedłby z torbami. :P
      • ak-69 Jak uratować CV 25.06.13, 21:48
        >Szkolenie "on-line" to wydatek 129 zł. Ale np. tylko napisanie CV przez ekspertów serwisu
        >Architekcikariery.pl to koszt 93 zł

Jeśli napisanie CV przez ekspertów to 93zł, a szkolenie 36zł, to widać od razu jakiej jakości to niby "szkolenie" przez tych niby "ekspertów".
        Takie płatne kursy on line to jak "darmowe" oferty, "nagrody" itp. w pocztowym SPAMIE.
        Profesjonalne CV można napisać z pakietu biurowego za pomocą kreatora podając jedynie w kolejnych krokach swoje dane. Grafika super profesjonalna. List motywacyjny można mieć za darmo na podstawie wskazówek z netu dając np. w google pytanie typu: "jak napisać dobry list motywacyjny". Tak samo z CV jak bez kreatora: "jak pisać dobre CV" itp. zapytania dają ZA DARMO setki profesjonalnych porad i wręcz gotowców. Wystarczy zmienić dane na swoje.
        • Gość: Białogłowa777 Re: Jak uratować CV IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.13, 10:26
          ak-69: Zaznaczasz, że szkolenie to koszt 129 zł, a później czepiasz się, że to koszt 36 zł. Ale mniejsza o to, bo wiadomo, że w pierwszej kolejności pracę i tak dostają krewni i znajomi Królika. :P
          • ak-69 Re: Jak uratować CV 28.06.13, 12:50
            Gość portalu: Białogłowa777 napisał(a):

> ak-69: Zaznaczasz, że szkolenie to koszt 129 zł, a później czepiasz się, że to
            > koszt 36 zł. Ale mniejsza o to, bo wiadomo, że w pierwszej kolejności pracę i t
            > ak dostają krewni i znajomi Królika. :P

Liczyłem, że na 129zł składa się łącznie cena szkolenia on-line i napisanie CV, a nie jeszcze dopłacać płacąc za wszystko osobno. Za taką cenę można iść do profesjonalnego doradcy zawodowego i zrobić wszystko twarzą w twarz.
            • Gość: Białogłowa777 Re: Jak uratować CV IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.13, 10:38
              Aaaaaa. No chyba, że w ten sposób liczyć. To zwracam honor. :)
      • nick_do_komentarzy Jak uratować CV 01.07.13, 11:49
        Dajcie spokój, jak słyszę o "ekspertach HR" to zapala mi się czerwona lampka. Wzory CV są dostępne w inetrnecie (bezpłatnie), ale jak ktoś nie ma pracy i chce płacić za 'porady' to jego frajerstwo.
      • sselrats Ten atrakcyjne mezczyzna na zdjeciu niepotrzebnie 01.07.13, 17:27
        obcial pejsy. Zadnego CV by nie musial wysylac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka