Gość: Karol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.04, 18:56 to ja mam w polsce wiecej niz ten na 1 pierwszym miejscu. Brutalne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tubu5000 Administrator 50tys? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 18:58 50tys funtow rocznie? To bardzo duzo. Czy ktos moglby potwierdzic to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Administrator 50tys? IP: *.physiol.ox.ac.uk 15.09.04, 19:10 50 to troche za duzo. Bardziej realne jest 30-40'000 funtow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hlp Re: Administrator 50tys? IP: 217.20.47.* 15.09.04, 19:11 Administrator zeby tyle zarobic musi byc niezly. W IT przecietne place zaczynaja sie od 35k. Warto sobie zreszta zarknac na www.jobserve.co.uk. Osobiscie mieszkam w UK dopiero 3.5 roku i dlatego pewnie nie udalo mi sie spotkac murarza ktory zarabia 45k rocznie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hans Klos U Helmutow administrator sieci ... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.09.04, 19:27 ... dostaje miedzy 30 a 40 tysiecy Euro. Musi do tego byc naprawde dobry. Biorac pod uwage przelicznik funta na euro, to wynikaloby, ze administrator w Anglii zarabialby 75 tysiecy rocznie. Uwazam, ye to gowno prawda. Informacje o cenach w internecie musza pisac fantasci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Glowny u Lloydsa moze miec wiecej - zalezy GDZIE. IP: *.range81-157.btcentralplus.com 15.09.04, 19:39 Tyle juz pare lat temu mial kolega, Anglik, odpowiadajacy za siec kontroli franchisingu McDonaldsa. Placa w sieciach uniwersyteckich nie wyglada tak rozowo. Przychylam sie do twej opinii - place niemieckie na pewno nie sa nizsze od brytyjskich, choc znow: zalezy GDZIE sie pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafian Re: U Helmutow administrator sieci ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 21:56 Może auto pomylił admina np. z jakimś super programistą czy analitykiem, większość ludzi i tak nie wiem co my robimy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mada Re: U Helmutow administrator sieci ... IP: 212.73.167.* 16.09.04, 07:12 Tez tak uwazam... I malo tego mieszkam do 10lat na przemian w Londynie i Malmö i wiem jak sie zarabia.... Ten kto to napisal jest fantasta i tylko podjudza ludzi do wyjazdu po lepsza kase a rzeczywistosc jest okropna...... Odpowiedz Link Zgłoś
mgv Re: U Helmutow administrator sieci ... 16.09.04, 13:23 Jesli tak "OKROPNIE" placja jak wspominasz to dlaczego juz 10 lat pracujesz za granica? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: U Helmutow administrator sieci ... IP: *.lycopodium.com.au / *.wa.westnet.com.au 16.09.04, 07:19 cos ci sie przelicznik pomylil... funt jest wart wiecej niz euro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: U Helmutow administrator sieci ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 23:26 Nie, nie pomylił mu się. Tylko Ty musisz umieć (rozumieć) czytać. Ten człowiek mówi o EURO (75 tys EUR) Odpowiedz Link Zgłoś
nusko Re: U Helmutow administrator sieci ... 16.09.04, 08:01 30-40 tys euro brutto rocznie? chlopie w niemczech w porzadnej firmie to zwykly pc-techniker ponad 50 tys wyciaga popatrz na taryfy w roznych branzach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poli Re: U Helmutow administrator sieci ... IP: *.picsel.com 16.09.04, 11:44 masz racje bo to ye goowno prawda - srednia zarobkow dla informatykow (administratorow sieci) w UK - z min. 2 letnim doswiadczeniem - to 20-25 tys funtow. Programisci 25-30 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helmut Re: U Helmutow administrator sieci ... IP: *.GG.NRW.DE / *.nrw.de 16.09.04, 13:51 Jestem administratorem sieci (105 User) "u Helmutow" zarabiam 36.000 euro brutto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cn Re: U Helmutow administrator sieci ... IP: .1.* / *.canadalife.com 16.09.04, 17:20 moim zdaniem calkiem mozliwe: np. w Londynie koszt zycia jest o wiele wiekszy niz w niemczech lub reszcie anglii. takze niemieckie 30-40 moze byc wiecej warte niz 50 K funtow. ja np. zarabiam troche wiecej niz lokalna przecietna ale znam ludzi (polakow tez) ktorzy zarabiaja 2-3 razy wiecej za podobna prace. mozliwe? mozliwe. maja wiecej szczescia i sa lepsi ode mnie. badanie 100 polakow to nie jest zadna statystyka, wielu ludzi pewnie zawyza, np. slyszalem o polaku, ktory mowil ze 'mial' 50m basen w londynie buhahaha Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik Re: U Helmutow administrator sieci ... 16.09.04, 19:40 To nieprawda, ze w Londynie koszt zycia jest wyzszy niz w Niemczech. Ogolnie w Anglii prawdziwy koszty zycia jest dosc niski. Drogie sa przyjemnosci oraz sam wynajem (lub kupno) mieszkania. Rzeczy typu ubrania czy wyzywienie sa tanie, jesli nie chce sie oczywiscie kupowac jakis wspanialych markowych rzeczy. Jeszcze jedna uwaga - mieszkam od jakiegos czasu na prowincji w Anglii. Niech mnie ktos poprawi, jesli sadzi inaczej, ale naprawde nie rozumiem, gdzie te wyzsze koszty w Londynie? Ceny w sklepach tych samych sieci sa podobne, koszty wynajecia mieszkan - wiadomo, zalezy od dzielnicy, jedynie koszty dojazdow, bo Londyn to duze miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cn Re: U Helmutow administrator sieci ... IP: .1.* / 204.101.88.* 16.09.04, 21:54 nie rozumiem co wg ciebie znaczy prawdziwy koszt zycia? ktos ci placi za mieszkanie, jest za 'darmo' jak za komuny? zgadzam sie w zupelnosci z tym co napisales, ale dla mnie "Drogie sa przyjemnosci oraz sam wynajem (lub kupno) mieszkania" wlasnie o to chodzilo. chodzi o kupno (wynajem) mieszkania. dla mnie to polowa wyplaty ale wiem, ze na przedmiesciach londynu nawet calej by zabraklo na podobny dom. mieszkanie, hehehe, w kanadzie ponad polowa ludzi mieszka we wlasnym domu. o tym pisalem mozesz dac mi 100K CAD w 'duzym' miescie w kanadzie lub 100K funtow w Londynie, wybiore kanade. bede mial wyzszy standard zycia za mniejsze pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jano W Stanach Administraotr: $50K - $90K IP: *.dsl.sfldmi.ameritech.net 17.09.04, 03:20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly admin Re: W Stanach Administraotr: $50K - $90K IP: *.dsl.mdsnwi.ameritech.net 17.09.04, 09:26 Zalezy. Zalezy od doswiadczenia, dziedziny, specjalizacji firmy itd, itd... Nalezy tez wziac pod uwage, ze o prace w IT w USA jest teraz nie latwo i jest ogromna konkurencja na rynku....najwiecej pieniedzy w konsultingu zabezpieczania sieci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poli Re: W Stanach Administraotr: $50K - $90K IP: *.picsel.com 17.09.04, 12:25 Mysle ze warto dodac ze w USA nie ma kodeksu pracy - czyli, nie przysluguja ci platne urlopy ani sick-pay kiedy jestes chory i nie mozesz isc do parcy, tak samo tez nie sa limitowane godziny pracy. USA jest dalekie od raju - jesli chcesz cos osiagnac - musisz sie psowiecic parcy, inazcej konkurencja cie wygryzie. Co z tego ze zarabaisz duzo, jak nie masz zcasu sie tym nacieszyc ;]. Takze... hmmm... chyba lepiej parcowac w UK... 22 dni urlopu, do 3 dnich mozna sobie chorowac bez zwolnienia lekarskiego, przerwa na lunch ustawowa, unemployment benefits (swiadczenia socjalne dla bezrobotnych, inwalidow i dla rodzin z dziecmi), ie te pe i te de. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Zarabia. Jako subkontraktor w dobrych firmach, to IP: *.range81-157.btcentralplus.com 15.09.04, 19:48 min.700-800 funtow tygodniowo. Ale nie sadze, ze Polak, a raczej ...Irlandczyk. Place w drogowce siegaja u Murphy'ego nawet 1000 funtow na tydzien. Ale znow nie dla Polaka, przynajmniej poki nie zdobedzie miejscowego papierka - np.NVQ na mlot pneumatyczny. Normalny murarz (hej, to nie Polska, nie "pod tynk", czerwona lub zolta cegla ustawiana na bacznosc + pointing)miesci sie w przedziale 400-500 funtow tygodniowo. Ok. 50.000 to z reguly dochod murarzy pracujacych na wlasny rachunek po ludziach - przy mniejszym dochodzie by sie to im nie oplacalo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontraktor Re: Zarabia. Jako subkontraktor w dobrych firmach IP: *.112-200-80.adsl.skynet.be 15.09.04, 22:14 konraktor zarabia 350-500 GPB dziennie. Ja mam 560 Euro/dzien w Belgii. nie narzekam ;-). To co pisza to nie fantazjie . Jak eni wierzysz polecam www.jobserve.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WMI Re: Zarabia. Jako subkontraktor w dobrych firmach IP: *.access.ch 16.09.04, 11:44 No tak, ale gdzie te czasy, kiedy rozmowe zaczynalo sie od 1000 EUR i jeszcze mozna bylo wybrzydzac ... a jakich matolow brali do roboty ... A normalny admin w UK na stalej posadzie, to ma 50K moze po 10 latach pracy. W. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontraktor Re: Zarabia. Jako subkontraktor w dobrych firmach IP: *.242.81.adsl.skynet.be 16.09.04, 20:46 > No tak, ale gdzie te czasy, kiedy rozmowe zaczynalo sie od 1000 EUR i jeszcze > mozna bylo wybrzydzac ... a jakich matolow brali do roboty ... iii dlatego dotcomy pieprznely ;-), no i te miel czasy juz nie wroca. Choc teraz stawki na rynki IT sa kolo 600-650 Euro/dzien. No chyba ze investemnt banking wtedy 750+ ;-) > > A normalny admin w UK na stalej posadzie, to ma 50K moze po 10 latach pracy. eee tam po 5 zrobia go 'redundant' i przyjma losia ale taniego z perspektywa 50k po 10 latach. money must flow ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GONIEC BRUKOWY Re: Administrator 50tys? IP: *.cable.ubr03.mort.blueyonder.co.uk 15.09.04, 21:56 Przede wszystkim te zarobki, to sa zarobki brutto, bez odjetego taxu i IN (netto wychodzi duzo duzo mniej). Sa wziete z gornej polki i zeby sie dostac na takie stanowisko to trzeba 1000 CV wyslac, by byc na jednej rozmowie, z ktorej i tak nici. Czyli najlepiej to od razu slac 4000, bo do 3 razy sztuka i za czwartym sie na pewno uda. Biorac pod uwage koszty zycia w Londynia, to wydaje mi sie ze administrator sieci w Polsce zapewne nie mniej odlozy w kraju nad Wisla niz w Londynie. A wydaje mi sie to wszystko z autopsji. Dlaczego "GW" tak miesza ludziom w glowach? ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poli Re: Administrator 50tys? IP: *.picsel.com 16.09.04, 11:49 Tak brutto - ale w UK podatki sa ow iele nizsze. Najwyzsza popzreczka podatkowa to £36.000 na rok - to juz dowood ze ten artykul wprowadza w blad. Jesli zarabiasz do 36.tys to podatek razem z NI (ichnim zusem) to ok 25% twojej pensji. Powyzej 36 to gdzies 32% Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik Re: Administrator 50tys? 16.09.04, 19:48 Nie zapominaj o podatkach lokalnych - jesli mieszkasz w normalnym mieszkaniu, a nie na pokoju, to troche Cie wynosza. Nie wiem jak w innych hrabstwach, ale w Suffolk, tu gdzie mieszkam, 1200 funtow rocznie. A co do tych pensji - faktycznie sa troche wziete z ksiezyca. Owszem, mozna sie bez problemu utrzymac za place rzedu 10-12 tys. Wystarczy miec odrobine wiecej, zeby cos odkladac. Ale zeby dostac pensje wieksza niz 20tys. rocznie, to juz sie trzeba troche postarac. Przynajmniej bez praktyki na angielskim rynku. wiadomo, jak ktos jest Polakiem, ale tu sie wychowal (i nie chodzi mi o znajomosc jezyka w sumie, tylko o znajomosc ich zwyczajow, przyzwyczajen, realiow), to szybciej dojdzie do wyzszej pensji niz przyjezdny. Ja majac 14500 rocznie nie narzekam, chociaz wiem, ze jest to srednia pensja. Moglbym przejsc do firmy, gdzie placa wiecej, ale mialbym glupsza robote i mniej bym sie nauczyl, wiec na razie przyzwyczajam sie do realiow w takich warunkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poli Re: Administrator 50tys? IP: *.picsel.com 17.09.04, 12:32 Podatki lokalne, tak zwany Council Tax rooznicuja sie w zaleznosci od miasta i wartosci nieruchomosci - 1200-1500 na rok to goorna granica - srednia jest gdzies kolo 900-1000 na rok. W Council Tax wliczona jest oplata za wode, wywooz smieci i "scieki", a reszta wplywa do kasy miasta. Jesli mieszkasz sam placisz 25% mniej, studenci sa zwolnieni z council taxu calkowicie. Odpowiedz Link Zgłoś
darkness Re: Administrator 50tys? 16.09.04, 10:24 Roznoszenie ulotek za 6 kafli :D niesamowite jest życie w Londynie ... hehe , a nadal apeluje , kto chce jechaćze man do Anglii ? w polowie pazdziernika to kontak na meila please :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Administrator 50tys? IP: 213.52.200.* 22.10.04, 18:00 Mieszkam w Anglii 5 Lat i jak asystentka zarabiam 35000 rocznie. Fakt, ze znam 3 jezyki obce. Moj maz jest informatykiem (device driver developer) i zarabia 100tys,. Jeszcze marudzi, ze malo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Administrator 50tys? IP: 64.214.94.* 15.09.04, 20:16 w US zarobki zaleza od wielkosci sieci i wydajnosci pracy. Jezeli wezmiesz pod skrzydla wiecej obowiazkow, mozesz nawet zarobic do $180k rocznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek ze szwecji Re: Administrator 50tys? IP: *.349-1-64736c11.cust.bredbandsbolaget.se 15.09.04, 21:38 To nieprawda! Te czasy minely. 4-5lat temo to napwno tak bylo ale teraz nawet jest cieszko o prace.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek wedrowniczek Cieszko.... IP: 12.150.181.* 15.09.04, 23:56 Jest cieszko jak sie nie zna jezyka - nawet wlasnego nie mowiac juz o obcym. Odpowiedz Link Zgłoś
nusko Re: Administrator 50tys? 16.09.04, 07:59 mpge to potwierdzic na podstawie niemiec, tu zarabia administrator okolo 75-100 tys euro brutto rocznie to wychodzi gdzies kolo 50-80tys funtow jak sie nie myle (w zaleznosci oczywiscie w jakiej firmie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: locussolus Re: Administrator 50tys? IP: 213.94.210.* 16.09.04, 22:14 Odlicz od tego jeszcze podatek, koszty utrzymania- mieszkania w 6osob w 3 pokojach zatechlym mieszkaniu i zostaniesz z niewielka ilosci apieniedzy an utrzymanie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poli Re: Administrator 50tys? IP: *.picsel.com 17.09.04, 12:52 Pfff... stary... zarabiam 50tys na rok, wynajmuje duze 3 pokojowe meiszkanei (gdzies pewnei ze 100-120 m^2) + prywatny ogrood w luksusowej dzielnicy Edinburgha, w ktoorym mieszkam z dziewczyna... Place podatki, nie oszczedzam na jedzeniu, ciuchach ani na przyjemnosciach i zostaje mi miesiecznie jakies £1500+ do odlozenia i wydania na cokolwiek chce. Zle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.polonia.de Przesolone... tak ze nic nie tonie... IP: 195.14.209.* 17.09.04, 10:34 fantastycznie... jakies sa podstawy tych plac? tylko niedosyc taki artykul prowokuje, a z realiami nie ma wiele wspolnego. ... Odpowiedz Link Zgłoś
pawel20032 Re: Administrator 50tys? 18.09.04, 18:04 Temu hujowi co to napisal powinni urwac jaja, Ja robie jako muraz przez 4 lata i ciagle u anglikow (firmy, agencje, prywatnie ) i nigdy nie wtciagnelem tyle, ani zaden ze znanych mi anglikow. Moze ten dupek uslyszal o dobrej dniowce na cenie i pomnozyl to przez ilosc dni w roku, wyjdzie nawet wiecej ale nikt nie da rady zlapac takiej roboty na okraglo ( moj rekord to 300£ na dzien ale w takich pracach robi sie po 2-3 dni i musisz szukac nowej, nieraz pare dni). A skad on ma te wiadomosci o kurwach, moze sam jako kurwa robil. Ile taka menda robi takimi glupimi artykulami zlego tnikt nie pomysli, pozniej jak rodzina w kraju pomysli ile np. maz/ syn/ corka - prostytutka moze, przysyla i porowna do artykulu to co se mogo wymyslic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mic Re: Administrator 50tys? IP: *.adsl-surfen.hetnet.nl 18.09.04, 22:59 bzdura, chyba ze ktos na wyzszym stanowisku kierowniczym sam pracuje w UE w branzy wie cos wiem na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate Re: Administrator 50tys - NIE PRAWDA! IP: 213.78.70.* 29.09.04, 00:17 ZALEZY JESZCZE JAKI ADMINISTRATOR ALE PRZEWAZNIE OD £15 DO £25tys. MAX! WIEM BO SAMA PRACUJE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Naukowiec IP: *.physiol.ox.ac.uk 15.09.04, 19:09 Jestem naukowcem, 3 lata na uniwersytecie angielskim, mam doktorat i zarabiam 21'000 funtow rocznie czyli pomiedzy pracownikiem fizycznym a monterem. I to dopiero absurd, a my w Polsce narzekamy ze jest nierownosc! Pozdrawiam, Pawel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Toz to pensja pielegniarki sredniego grade IP: *.range81-157.btcentralplus.com 15.09.04, 19:33 Nie wiem, czy masz dydaktyke - z ta z brytyjskim doktoratem mialbys ponad 30.000K, ale to tez zalezy od uczelni (mysle o tych z prawem ustalania wlasnych fees, a ty przeciez na takiej jestes) Jako cielawostka: tyle rocznie moze zarobic opiekunka w domu starcow, jesli ustawia sobie prace w weekendy lub na noce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Toz to pensja pielegniarki sredniego grade IP: *.physiol.ox.ac.uk 15.09.04, 20:05 tylko ze ja mam doktorat z anglii - taka jest pensja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . I na TYM uniwersytecie? Nie mozesz byc lecturer IP: *.range81-156.btcentralplus.com 15.09.04, 20:52 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: I na TYM uniwersytecie? Nie mozesz byc lectur IP: *.physiol.ox.ac.uk 16.09.04, 10:01 oj widac ze nie po fachu jestes. lecturer na poziomie koledzowym zarabia moze 1000-4000 rocznie. ja mam 2500 i wiecej trudno jest dostac. nie ma szans do 30'000 dojsc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZUru Re: I na TYM uniwersytecie? Nie mozesz byc lectur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 10:34 Ja też mam brytyjski doktorat - i co z tego? w Londynie może i są stawki typu 30k ale to raczej na poziomie reader no i dochodzi oczywiście słynne London allowance czyli dodatek na koszty życia w Londku.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtas Naukowiec do Ameryki IP: 141.228.156.* 16.09.04, 09:15 I mozesz przychodzic do pracy na 10, masz 5 h zajec ze studentami a wakacji to ile wlezie (bo i tak nikt nie zauwazy ze cie nie ma latem). 21k dla postdoca to i tak sporo, jak mieszkasz poza Londynem to dobrze sobie zyjesz. A jak jest tak zle to czemu jeszcze nie jestes w Ameryce? Tam placa znacznie wiecej tylko trzeba duzo pracowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hyt Re: Naukowiec IP: *.pcz.czest.pl 16.09.04, 15:14 Rany, zenujace, powaznie tak malo placa?! Ja, bedac adiunktem prowincjonalnej politechniki w Polsce zarabiam (z nadgodzinami za dydaktyke, ale bez zadnych zlecen z grantow itp.) prawie 10 000 funtow rocznie. Czynsz za 50-cio metrowe mieszkanie (co prawda wlasne) to ok. 40 funtow miesiecznie, aha i wlasnie ide na dwudaniowy obiadek w pobliskim barze za niecalego funta. Wracaj lepiej do Polski! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Naukowiec IP: *.physiol.ox.ac.uk 16.09.04, 15:36 tak - w Polsce jest wiele plusow o ktorych dopiero sie dowadujemy jak je stracimy zaganica. no i doliczyc rodzine do calego rownania. i po jakiej stronie jest znak '>', PL czy GB? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nalykawiec Re: Naukowiec IP: *.chello.pl 11.10.04, 17:30 Chyba nie na uczelni? Albo kursik funta Ci sie chlopie pomylil. Akurat pensja adiunkta jest w miare dokladnie okreslona w tym kraju, wiec nie zmyslaj (ponad 60 tys. zl/rok???). Bo wielu profesorow z zazdrosci szlag trafi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Consultant Czesc Pawel.. IP: 5.3.1R4D* / 170.252.64.* 16.09.04, 15:36 ..Przyjdz do Accenture i od razu bedzie weselej; pozdrawiam - Aga ex:Oxford Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Czesc Pawel.. IP: *.physiol.ox.ac.uk 16.09.04, 15:38 Hej aga! slyszalem ze G.K. bedzie u was pracowac! super! maly ten swiat co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Consultant Re: Czesc Pawel.. IP: 5.3.1R4D* / 170.252.64.* 16.09.04, 15:42 Jeszcze jaki maly tez swiat hahaaaa GK dostal oferte ale nie w strategii i z tego co wiem, wciaz zwleka z podpisaniem kontraktu. Zobaczymy.. Pozdrowionkaa a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoeT Naukowiec naukowcowi nie rowny IP: 5.5R* / *.ext.ti.com 17.09.04, 03:46 Gość portalu: Pawel napisał(a): > Jestem naukowcem, 3 lata na uniwersytecie angielskim, mam doktorat i zarabiam > 21'000 funtow rocznie ... Znalem dwu profesorow na uniwersytecie w SLC w Utah, USA. Matematyk zarabial $40k rocznie, elektronik $70k. Obaj byli porownywalni z okolo 20 lat stazu. Bylo to 12 lat temu, teraz pewnie zrabiaja 50% wiecej. Pensja zalezy rowniez od jakosci uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Zrabiasz 46 tys PLN na miesiąc?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 19:12 Jeśli takto ciesz sie, niewielu tyle może w Polsce zarobić..Ba mając "normalną pracę wydawałoby się zarobi sie tyle w ciągu 2 lat...Co ten z górnej listy na miesiąc I to jest brutalne... Odpowiedz Link Zgłoś
alternative 200-300 tys GBP rocznie. Bank inwestycyjny 15.09.04, 19:17 jestem traderem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cycek Re: 200-300 tys GBP rocznie. Bank inwestycyjny IP: *.range217-42.btcentralplus.com 15.09.04, 19:26 pokaz IP ty traderze, hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hans Klos Jakbys byl tym kim chcialbys byc, to ... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.09.04, 19:30 ... nie mial bys czasu aby czytac TA gazete, a juz na pewno aby cos w niej pisac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cycek Dokladnie, nastepny wannabe heheheh n/t IP: *.range217-42.btcentralplus.com 15.09.04, 19:32 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pete 0,5 mln $ to prawie tyle co prezes United Airlines IP: *.131.10.131.Dial1.Chicago1.Level3.net 15.09.04, 20:29 Myslisz ze Ci ktos w to uwierzy. Chlopie do takich prac to nie biora Polakow. Ty mozesz co nawyzec tradowac jakies drobne transakcje i jak wyjdziesz 100 tys $ na rok to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
tommyiommi Re: 0,5 mln $ to prawie tyle co prezes United Air 16.09.04, 12:33 Sam nie jestem traderem ale mam z nimi z racji zawodu bliski kontakt. Jest to absolutnie mozliwe tylko trzeba wiedziec, ze: a/ sa to dochody brutto b/ uwzgledniaja tzw bonus roczny ( ktory jest opcjonalny ) W niektorych przypadkach moga to byc nawet wyzsze dochody. A jezeli chodzi o czas to zaden problem znalezc chwile zeby wejsc w gazete. Wspomniana lista nie obejmuje zarobkow w londyskich instytucjach finansowych ( bankach, domach brokerskich etc. ) ,tu byscie sie dopiero zdziwili koledzy programisci i administratorzy sieci. Nie mowie oczywiscie o stanowiskach clerk'ow, ale np Risk Managerow. Pozdrawiam kolege Trader'a ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Lista płac Polaków w Londynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 19:17 no coz, widac warto byc prostytutka. dziewczyny do roboty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alternative Jasne... W Polsce znajomi do 20000 miesiecznie 15.09.04, 19:21 i mowimy tu o najbardziej atrakcyjnych zawodach: menedzerowie w konsultingu, traderzy, dyrektorzy sprzedazy. A ja ustawilem sie najlepiej;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepeszylla A kogo to intersuje jak sie ustawiles, frustracie? IP: 62.231.40.* 15.09.04, 19:33 To nie jest tematem tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
alternative Frustratow to tutaj mnostwo widze 15.09.04, 19:45 ziejacych z zawisci po moich poprzednich postach. Potwierdzacie tylko wszyscy obiegowa opinie o polakach, nienawidzacych kazdego komu udalo sie osiagnac cokolwiek wiecej pona przecietna. Powtorze, tak, zarobilem 270000 GBP w zeszlym roku. A takich jak Wy musze udawac ze nie widze na ulicy, choc czasem nawet chetnie pogadaloby sie z kims z Polski . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . A co to? Handel sprzetem gorniczym z zamknietych IP: *.range81-157.btcentralplus.com 15.09.04, 19:53 brytyjskich kopalni dla polskich spolek weglowych? Kable? Z bankow - AIB? Sam takich znam - mozemy pogadac o wspolnych znajomych. Nie boj sie: jestem 100% Anglikiem, tyle ze specjalista od spraw polskich - mozna ze mna i po polsku pogadac, i w paru innych jezykach slowianskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cycek [...] IP: *.range217-42.btcentralplus.com 15.09.04, 20:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oxford praca w oxfordzie IP: *.server.ntli.net 15.09.04, 22:05 jezeli ktos jest zainteresowany praca w branzy gastronomicznej milo zatrudnie jak i wynajme mieszkanie. mieszkam na stale w oxfordzie tak wiec sluze pomoca pozdrawiam aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: praca w oxfordzie IP: *.physiol.ox.ac.uk 16.09.04, 10:51 W ktorym miejscu w miescie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: praca w oxfordzie IP: 217.96.8.* 26.09.04, 15:48 Czesc Aga, mam zamiar podjac prace w Dubline w Sieci hoteli. na poczatek nauka potem cos okolo F&B manager. Jesli siedzisz w tamtejszej gastronomi, to moze powiesz mi czego moge sie spodziewac. Pozdrawiam, Marek moj e-mail : marek.pawlowicz@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pete Re: Frustratow to tutaj mnostwo widze IP: *.131.10.131.Dial1.Chicago1.Level3.net 15.09.04, 20:57 Proponuje Ci przejsc sie po centrum Londynu z napisem na czole ile zarobiles. widze ze jestes z tego bardzo dumny. Ciekaw jestem czy ten zarobek nie jest uzyskany np. przez wzrost wartosci np. nieruchomosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepeszylla Kochany, zycze Ci jak najlepiej. Odnosze jednak IP: 62.231.40.* 15.09.04, 22:06 wrazenie ze piszesz tylko dlatego ze masz niepohamowana chec pochwalenia sie wszystkim wkolo jaki to z ciebie kozak. A moze to wszystko to tylko kolejna prowokacja, a ja lyknalem haczyk? Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik Re: Frustratow to tutaj mnostwo widze 16.09.04, 20:00 Niestety, widac ze Ci sie brytyjska maniera juz udzielila - wszystkich traktowac plytko, niespecjalnie sie przejmujac, czy troche zbytnio sie nie chwalisz. I nie mowie tu o pierwszym poscie, tylko o nastepnych. W poziom zarobkow to Ci akurat wierze, chociaz zdaje sobie tez sprawe, ze poziom wydatkow, aby to utrzymac, masz niemaly. Ale jesli to lubisz - powodzenia. I skoro masz taki spokoj finansowy, to nie wyzywaj sie na innych, ktorzy czasem nie maja szans sie tak urzadzic. Tylko wykaz sie odrobina zrozumienia, a czasem potlumacz rzeczowo. Kto powiedzial, ze trzeba dbac tylko o kontrahentow? Zwyklych ludzi spotkanych na ulicy tez sie oplaca traktowac z szacunkiem, jeszcze sie o tym zapewne przekonasz. Pozdrowienia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Lista płac Polaków w Londynie IP: 217.98.64.* 15.09.04, 19:22 a za czyszczenie kibli jaka jest stawka ? Odpowiedz Link Zgłoś
alternative Do nauki, tumoku! Za czyszczenie kibli 15.09.04, 19:24 pewnie cos kolo minimalnej, obstawiam 5GBP na godzine Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Ja tez, ale jesli bedzie mial firme czyszczenia IP: *.range81-157.btcentralplus.com 15.09.04, 19:56 kibli i zlapie dobre kontrakty, np. w biurowcach, to bedzie mogl realnie myslec o 100.000 rocznie - sam o tym wiesz. A inwestycja w to, jak zapewne wiesz, niewielka. Oplaca sie tez ponoc szczury lapac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Re: Do nauki, tumoku! Za czyszczenie kibli IP: *.prw.pl 16.09.04, 10:58 Witam. Czy mogę zapytac z jakiejś części naszej ojczyzny pochodzisz? Czy nie jestto przypadkiem Dolny Śląsk? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GONIEC BRUKOWY Re: Lista płac Polaków w Londynie IP: *.cable.ubr03.mort.blueyonder.co.uk 16.09.04, 00:16 To tez nie jest takie proste niestety. Dobrzy by bylo miec najpierw referencje :) Ale z £7 ph, nawet wiecej mozna wziac :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotek Re: Lista płac Polaków w Londynie IP: *.range217-42.btcentralplus.com 15.09.04, 19:25 jasssssne, sprzedawczyni w sklepie, murarz, monter scaffoldow powyzej 40 patykow heheheheheheheheehehehe, dawno sie tak nie usmialem, chyba w przeliczeniu na zlote... wiecej niz lekarz, architekt itepe. ale bzdury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glupek Re: Lista płac Polaków w Londynie IP: 80.41.185.* 15.09.04, 19:45 Jak nic glupi jestem, ze wzialem sie za odpowiedzialna robote w mojej firmie - logistyka. Po co ja tu siedze za 72 tys rocznie plus samochod, jestem dyrektorem, skoro sklepowa mogl bym byc lub monterem rusztowan. Ale GW wie lepiej. I tak zacheca naiwniakow do pracy w Anglii a potem siedza na dworcu Victoria i skielcza. Swoja droga to znam zarobki w mojej firmie i plasujemy sie licho przy "statystykach" gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Sprzedawczyni max 6-7 funtow na godzine; IP: *.range81-157.btcentralplus.com 15.09.04, 20:03 scaffolding zapewne podobnie, ale murarz z pelnym brytyjskim CIS (a nie CIS 4) tyle jako subkontraktor w dobrej firmie na dobrym kontrakcie (np. gmachy uzytecznosci publicznej w Londynie) naprawde zarobi - w br. w sezonie monterom plyt gipsowych na tego typu budowach placono w Londynie i 180 dniowki (ale nie Polakom - NVQ i referencje miejscowe niezbedne). W naszej gminie polskim GP oferuje sie 55-65.000 rocznie w NHS; ale z II stopniem specjalizacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natka369 Re: Lista płac Polaków w Londynie IP: *.range217-43.btcentralplus.com 15.09.04, 19:41 autor jak widać ma bujną wyobraźnie albo pisał na podstawie opinii kogos kto przyjechał tu w maju...i wrócił tydzień później jak mu sie fundusze skończyły, co prawda DOBRY informatyk może zarobić powyżej 60 tyś GBP (nawet do 100tyś)ale tylko z długaśnaą praktyką w oczywiście znanej na rynku angielskim firmie, na początek może dostać co najwyżej 25tyś. Pamiętać musi jednak że koszty utrzymania są około siedem razy wyższe niż w Polsce... Super jest porównywać ile gdzie można zarobić szkoda że nie podajecie ile trzeba zainwestować w to żeby tu mieszkać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . W Londynie? Mysle, ze nie ponizej 250.000 za IP: *.range81-156.btcentralplus.com 15.09.04, 20:44 maly domek lub lepsze mieszkanie; w City to i 400.000 za studio. Koszty utrzymania? Nie 7, ale 4 razy wyzsze - mieszkalem w Polsce 6 lat (1994- 2000). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bognus Re: Lista płac Polaków w Londynie IP: *.pool.mediaWays.net 15.09.04, 21:17 Pierwsza czesc tej listy jest imponujaca ale obawiam sie jednak ze niezbyt realistyczna. Osoba przyjezdzajaca z Polski do Londynu, nie majaca odpowiednich kontaktow i referencji w postaci stazu w jakies powaznej firmie ma wlasciwie minimalne szanse na taki dobrze oplacalny job. Bardziej prawdopodobne jest, ze trzeba przez lata wspinac sie drabinie kariery i zadowalic sie duzo mniejszymi sumami. Ale to zaklada przeprowadzke do Anglii, a tam jak wiadomo pogoda jest beznadziejna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr Re: Lista płac Polaków w Londynie IP: 80.41.185.* 15.09.04, 19:52 Coraz bardziej naiwni jestescie w tej Gazecie. Jak wy opracowujecie te statystyki?Ja mieszkam w Londynie od kilkunastu lat, pracuje w dziale HR w miedzynarodowej firmie. I o takich zarobkach to jeszcze nigdy nie slyszalam. Szczegolnie w przypadku montera lub sprzedawcy, czy murarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gruby Re: Lista płac Polaków w Londynie IP: *.server.ntli.net 15.09.04, 20:09 No coz ,punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. Osobiscie uwazam podane wartosci za nieco zawyzone,chociaz nalezy pamietac iz duzo zalezy od konkretnego przykladu. Od siebie moge dodac iz znam przypadki gdzie osoby pracujace na tym samym stanowisku zarabialy okolo 12000 i 18000 rocznie (zalezalo jak sie ktos ugadal z pracodawca).Nie wolno generalizowac, po przeczytaniu artykulu chce zostac administratorem sieci ;) Odpowiedz Link Zgłoś
miroslawgrabietz Niech zyje inzynieria - 85 tysiecy rocznie 15.09.04, 20:02 35 funtow na godzine razy 50 godzin razy 50 tygodni - 85000 rocznie. Inzynier projektant instalacji petrochemicznych dla czolowej brytyjskiej firmy naftowej. W Polsce bylem bezrobotnym :) Nigdy juz w Polsce nie zaplace zlotowki podatku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CASSANDRA FR WYSOKI POZIOM DYSKUSJI IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 16.09.04, 17:31 Nie wiem o czym tu dyskutujecie, widac ze wiekszosc intelokutorow pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontraktor ha ha jak dlugo?! IP: *.242.81.adsl.skynet.be 16.09.04, 20:49 jak jestes kontraktorem to wiedz ze hossa nie jest 4ever. jak skonczy sie projekt wyjebia bez pardonu. i zeby nie placic 'notice period' oskarza o breach of CoC. c'est la vie BTW 35 funtow to kiepska placa jak na kontraktora twoj pimp pewno kupil 2 ferrari za kaske zdzierana z ciebie ( on klientowi wystawia fakturke na 70 GPB/hr ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steph Re: Lista płac Polaków w Londynie IP: *.range217-44.btcentralplus.com 15.09.04, 20:36 Sprzedawczyni w sklepie za £47.5K????? Albo masz na mysli zlotowki albo ten polski dentysta zrobil ci krzywde w organie powyzej ramion. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pirug 1.000.000 Euro Jacek M. vice-president Carlsberg-T IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 20:38 1.000.000 Euro Jacek M. vice-president Carlsberg-Tetley ds. Finansowych.......... ladnie, prawda, Polak potrafi....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joker Re: 1.000.000 Euro Jacek M. vice-president Carlsb IP: 5.5R3D* / *.cache.pol.co.uk 17.09.04, 11:32 Jak juz vice -president to nie do spraw finansowych. To ile tam jest tych prezydentow? A moze cos zmyslilo alo popieprzylo? Zawsze mozesz zostac dziennikarzem GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normalny Re: 1.000.000 Euro Jacek M. vice-president Carlsb IP: *.bphpbk.pl 28.09.04, 11:09 Gość portalu: Joker napisał(a): > Jak juz vice -president to nie do spraw finansowych. To ile tam jest tych > prezydentow? A moze cos zmyslilo alo popieprzylo? Zawsze mozesz zostac > dziennikarzem GW. Wystarczy minuta w internecie zeby znalezc taka informacje... Jacek M., wiceprezes ds. finansowych w Firmie Carlsberg-Okocim, od 2 lutego 2004 roku zostanie wiceprezesem ds. finansów w Carlsberg-Tetley Brewering Ltd w Northampton (Wielka Brytania), zatrudniającym 2800 osób i będącym największą firmą Carlsberga w całej grupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ams Re: Lista płac Polaków w Londynie IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.04, 21:45 To się ciesz, bo nie wszyscy tak mają, a tak a`propos to ile masz lat i gdzie pracujesż? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kralik Re: Lista płac Polaków w Londynie IP: *.proxy.aol.com 15.09.04, 21:45 Gosc nie bardzo wie co mowi, ja mieszkam w Londynie od przeszlo 9 lat i widzialem wiele, ale te zarobki i ta kariera...? to tylko moze swiadczyc o calkowitej nieznajomosci tematu, albo o bardzo wybujalej wyobrazni. Proponowal bym gosciowi zeby troch sie nauczyl jezyka i przestal pierdoly wygadywac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grouch kompromitacja! GW=BZDURY na kolkach... IP: 5.5R* / *.online-age.net 15.09.04, 22:00 GW schodzi na psy, jak mozna drukowac takie bzdury? czlowiek, ktory to napisal to kompletny ignorant "redaktor", ktory to zaakceptowal i wydrukowal powinien wrocic do sprzatania biur smutny poziom poslkiego dziennikarstwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GONIEC BRUKOWY Re: kompromitacja! GW=BZDURY na kolkach... IP: *.cable.ubr03.mort.blueyonder.co.uk 15.09.04, 22:14 Bo sie skumplowali z Goncem, ale nawet jak by wzieli Alternatywy - Ch*jowiny, Coolture - Ch*juwe, czy PE - ch*j wie, to rowniez by wiecej nie napisali :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: kompromitacja! GW=BZDURY na kolkach... IP: *.coco.pl 16.09.04, 14:27 to dlaczego czytasz GW ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Nastepny dziennikarzyna ktoremu... IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 15.09.04, 22:05 ktos kit wcisnal. W glowie sie nie miesci. Co za bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mam tylko.... PROPONUJE BY KELNERKA PROSTYTUTKA IP: *.de / 141.78.101.* 15.09.04, 22:09 zostala i wyciagnie wtedy 77,5 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KANAPKI Polacy leza na kocach, a zakonnice donosza im kana IP: *.de / 141.78.101.* 15.09.04, 22:15 kanapki. O jakich wy pieniadzach mowicie. Polacy w Londynie pobobni Rumunom w Warszawie przed 15 laty - bieda z nedza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Londoner Re: Lista płac Polaków w Londynie IP: *.proxy.aol.com 15.09.04, 22:20 Dupki z gazety znowu buzuja. A moze pomyslicie jak sciagnac do Polski tych bezdomnych z Victori. Tez mieli zarabiac po 50 tys. funtow. A moze dupki wytlumaczycie najpierw jak szukac tej pracy, moze nie za 50 ale chociaz za 15 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: londoner Re: Lista płac Polaków w Londynie IP: *.server.ntli.net 15.09.04, 22:23 osobiscie sciagnelam 5 polakow z victorii londyn do praqcy do oxfordu wynajmuje im mieszkanie i zalatwilam prace, ludzie przyjezdzaja bez przygotowania i stad tez tyle niespodzianek powodzenia dla dzielnych aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do londoner Re: Lista płac Polaków w Londynie IP: *.server.ntli.net 15.09.04, 22:24 sorry ten o polakch ktorych Sciagnelam do oxfordu napisany jest przez mnie DO LONDONERA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Londoner Re: Lista płac Polaków w Londynie IP: *.proxy.aol.com 15.09.04, 22:37 Te cwoki z gazety koszernej juz raz nabuzowaly glupkow i teraz zywia sie w darmowych kuchniach i mieszkaja pod chmurka. Nadawanie takiego tytulu swiadczy o calkowitej ignorancji autora, albo o celowej manipulacji. Pieniadze, ktore sa podawane zarobic moze kazdy nie tylko "Polacy" - po spelnieniu warunkow oczywiscie. I bycie Polakiem czy murzynem nie ma tutaj nic do rzeczy - nieodpowiedzialne cwoki powinny raczej pisac jak sie taka prace dostaje i na przyklad ile zostaje, po wydaniu na mieszkanie i zycie np. w Londynie. Magia cyfr jest calkowicie uludna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Lista płac Polaków w Londynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 20:07 To forum to jakies nie porozumienie.Kto wa takich bzdur naopowiadał!W UK oczywiscie zarabia sie wiecej(jeżeli przeliczamy na PLN) ale tez sa inne koszty utrzymania.Własne mieszkanie na kredyt bedziesz mógł kupić po mniej wiecej 5 lata pobytu zarabiajac jakieś 28.000-35.000 funtów.Ale takie zarobki wymagaja naprawde dobrej znajomości angielskiego oraz doswiadczenia w pracy,a tam wymagania w pracy sa naprawde inne niz w Polsce ( przedewszyskim jezeli mówimy o sferze usług i finansów- u nas to dopiero raczkuje!)Jezeli ktos tutaj napisał ze jako administrator mozna zarabiać 45.000Funtów rocznie,tak to prawda ale trzeba wyjaśnic jakie do tego trzeba miec kwalifikacje i doświadczenia.W anglii stopiuje sie to na 1,2,i 3 level( te 45.000 funtów to ten trzeci poziom). podawanie takich nieprawdiwych informacji powoduje tylko potem frustracje w Anglii,no bo przeciez o czym innym czytałem.Naprawde sie dziwie kto tak bzurne informacje podaje na forum.Prosze sobie np.wyobrazic sytuacje z POlski- przenosze sie do Warszawy bo tam mogę zarobić 2.500 zl netto,ale musze wynając jakieś lokum,opłacić elektr.,gaz,kablówke(jeżeli chcę miec),pójść do Pabu(i takie tam jeszcze) i generalnie życie w stolicy jest drozsze.Ale jestem w Polsce i zawsze moge szybko wrócić do domu(bo np.pracodawca mnie zwolnił lub porosic o pomoc rodzine.A tam tak samo wszystko połacasz z pensji i musisz odłozyc na czarna godzinę bo nigdy nie wiadomo jak długo bedziesz pracował a przez pierwszy rok pobytu nie masz zapomogi. Także zawsze liczcie żena początku będzieci zarabiać jakieś 12.000-18.000 funtów nawet wpaniali komputerowcy! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AOL SREDNIA MOZE WYJDZIE Z 30.....ALE ANGIEL. NA 100% IP: 198.161.203.* 15.09.04, 22:24 I DOSWIADCZENIE 100%... BEZ ZNAJOMOSCI JEDNAK NIE MOZLIWE.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poli Re: SREDNIA MOZE WYJDZIE Z 30.....ALE ANGIEL. NA IP: *.picsel.com 17.09.04, 12:56 e tammm. pie***sz, mam 50k/rok, nie ejstem anglikiem i nawet nie moowie perfekt po angielsku (akcent i te de) - parce zalatwiane przez agencje (wiec zadnych plecow nie ma). Liczy sie to CO MASZ W GLOWIE i jak sie potrafosz zaperzentowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Welcome to Poland [...] IP: *.spray.net.pl 15.09.04, 22:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student 1980 Re: Lista płac Polaków w Londynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.04, 23:24 Bylem dwa miesiace w londynie i tygodniowo na reke zarabialem 207 f z 44 godziny pracy nie wiem zkad sa te dane a wykorzystywanie sa glownie Ci ktorzy nic nie umieja powiedziec po angielsku i to jest najbardziej przykre bo z jednym takim rozmawialem i powiedzial mi ze on do szkoly sie w anglii ie wybiere i tak pewnie zawsze bedzxie dymal za grosze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Zkad ty sie tam wziales student???? IP: 12.150.181.* 16.09.04, 00:02 Ty nawet po polsku nie potrafisz poprawnie napisac dwoch zdan. Ciekawe jaka uczelnie skonczyles? Piszez jak Walesa. .....nie wiem zkad sa te dane a wykorzystywanie sa glownie Ci ktorzy nic nie umieja powiedziec po angielsku i to jest najbardziej przykre bo z jednym takim rozmawialem i powiedzial mi ze on do szkoly sie w anglii ie wybiere i tak pewnie zawsze bedzxie dymal za grosze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: super mario's wife Re: LONDYNSKIE ZAROBKI IP: *.in-addr.btopenworld.com 16.09.04, 00:43 Oj Gazeto Wyborcza... taka plama, od ponad siedmiu lat mieszkam na stale w Anglii i niezle rozbawil mnie ten artykul, skad te dane? Fakt, ze w Londynie zarabia sie wiecej niz na prowincji czy polnocy Anglii, ale zeby sprzedawca zarabial 45K to juz gruba przesada, wystarczy przejrzec jakakolwiek gazete z praca i latwo sie zorientowac ze dane te sa wyssane z palca. Kierowca malej ciezarowki zarabia u mnie 18K rocznie , a sama niegdys pracujac na samodzielnym stanowisku w biurze zarabialam ponad 25K + samochod i inne perks (Bristol), sredni zwykly urzednik zarabia pomiedzy 12 a 18 K rocznie, w fabryczkach pomiedzy 250-350 tygodniowo zalezy czy sie chce nadgodziny robic czy nie...... ogolnie artykul zupelnie nie odpowiada rzeczywistosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie_anglik Re: LONDYNSKIE ZAROBKI IP: *.vhb.de 16.09.04, 08:36 czatj uwaznie artykul a potem dyskutuj, tam wyraznie stoi ze w zaleznosci od firmy, co nieznaczy ze kazdy tak zarobi wiesz w niemczech za ta sama prace w przedsiebiorstwie gdzie nie ma rady zakladowej i zwiazkow zawodowych i nie ma tyrf na wyplaty mozesz nawetz o polowe mnie zarobic niz w porzadnej znanej firmie, jak widze jeszcze za krotko mieszkasz na zachodzie, albo zyjesz tylko w okreslonym srodowisku ludzi ktorzy ponad 20k na rok nigdy w zyciu nie wyciagna Odpowiedz Link Zgłoś
micki45 Re: LONDYNSKIE ZAROBKI 16.09.04, 10:31 co Ty za bzdury kosisz..mieszkam w Austri..i znam kilku angliow ktorzy tu pracuja..bo lepiej zarabiaja. i lepsze socjalne ..ja tu juz jestem 25 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie_anglik Re: LONDYNSKIE ZAROBKI IP: *.vhb.de 16.09.04, 10:34 nie kosze bzdur mowie jak jest niestety moj arbeitsvertrag zabrania mi mowic ile zarabiam bo jak bys sie dowiedzial to bys spuchl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Bawarii To napisz... ja nie spuchne... IP: *.de / 141.78.101.* 16.09.04, 12:12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie_anglik Re: To napisz... ja nie spuchne... IP: *.vhb.de 16.09.04, 12:48 nie napisze bo zlamie tym umowe o prace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z londynu Re: To napisz... ja nie spuchne... IP: 195.217.138.* 16.09.04, 16:30 no pewnie!Nie rob tego!!!bo jak napiszesz te cyfry na klawiaturze to odrazu przybiegna dwaj panowie w mundurach i brutalnie zalaza kajdanki, nie mowiac o tym ze wylecisz z pracy... Get real man - przed kim chcesz zaimponowac na forum?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myslacy Re: To napisz... ja nie spuchne... IP: *.dip.t-dialin.net 16.09.04, 18:12 on nie chce zaimponowac mysle, tylko jako porzadny niemiec trzyma sie regul i przepisow wiecej takich na trzeba, a bedzie wszstkim lepiej, polacy przez to swoje chwalenie sie i przesadzanie ile gdzie zarabiaja, maca innym i robia nadzieje. sami sobie robicie mlyn a potem spicie po dworcach bez grosza przy duszy, wiesz ja tez nikomu nie mowie ile zarabiam bo po co mnie nawet nie interesuje ile ktos zarabia :-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cynik Re: To napisz... ja nie spuchne... IP: *.cix.ptc.pl 21.09.04, 12:43 a swistak siedzi i zawija w te sreberka ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: LONDYNSKIE ZAROBKI IP: *.dhaka.net 16.09.04, 10:58 Mieszkam w Oxfordzie, jestem polozna zarejestrowana w UK, zarabian 21K,lista plac podana przez Gazete, zupelnie nie odpowiada rzeczywiskosci. Anglia nie jest RAJEM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sapiens_sapiens recepta na sukces jest bardzo prosta IP: *.nsw.bigpond.net.au 16.09.04, 01:09 urodzic sie kobieta i zostac prostytutka :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dubliner Re: Lista płac Polaków w Londynie IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 01:09 GAZETA, napiszcie tez kiedys o Dublinie. Z Dublina do Londynu niedaleko, a od 1 maja tez sie wiele dzieje. Mozna napisac ciekawe artykuly o tym miejscu, w ktorym na szczescie jest mniej Polakow niz w tym zasranym Londynie i chyba bedzie zawsze mniej! Na szczescie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z londynu Re: Lista płac Polaków w Londynie IP: 195.217.138.* 16.09.04, 16:46 Bardzo sie ciesze ze jestem w Londynie, a nie w Dublinie - twoj epitet wskazuje jacy ludzie jezdza do Dublina... Odpowiedz Link Zgłoś