user123444 20.04.16, 11:43 Będąc na targach pracy rozdałem kilka CV, jednak nie umieściłem w treści klauzuli zgody na przetwarzanie danych osobowych. Czy w takim przypadku możliwe jest że moje CV nie będzie brane pod uwagę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
humbold Re: CV bez klauzuli 20.04.16, 17:08 Biorą :) Ja często o tym zapominałem i dzwonili :) Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.kawecka Re: CV bez klauzuli 24.04.16, 15:08 Witam, bywa różnie - jest to wymóg prawny, więc teoretycznie nie, ale w praktyce bywa różnie. Natomiast na przyszłość warto umieszczać, bo część co bardziej formalnych pracodawców może się nie odezwać. Pozdrawiam Ewa Kawecka Odpowiedz Link Zgłoś
humbold Re: CV bez klauzuli 24.04.16, 23:31 Może się nie odezwać, bo za to grozi kara za brak zgody na przetwarzanie danych - bodajże do 10k PLN, ale mogę się mylić ;) Odpowiedz Link Zgłoś
der-chef Re: CV bez klauzuli 30.05.16, 11:22 Zgoda na przetwarzanie danych osobowych to nic innego jak zgoda na wprowadzenie moich danych do bazy, która potem będzie sprzedana różnym złodziejom od garów, kołder, środków na przedłużenie penisa i innego gó&$a. To powinno być zakazane. Odpowiedz Link Zgłoś
jozefpawowski Re: CV bez klauzuli 01.06.16, 01:20 Jak sie ma takie umijetnosci jak Kawecka (czyli zadne), to mozna necic pracodawce danymi osobowymi ze zgoda na walenie w kakao o 3 nad ranem , jesli bedzie mial taka fantazje. W przypadku realnych umiejetnosci forma cv to drugo, a nawet treciorzedna sprawa. Moze byc nawet na serwetce z kawiarni... Odpowiedz Link Zgłoś