Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

stres w pracy

29.09.04, 07:28
    Niedawno zaczęłam nową pracę. Dostałam propozycję od Prezesa firmy ( z którym
    wcześniej pracowałam kilka lat w innej firmie), aby zająć tam dość wysokie
    stanowisko. Zdecydowałam się i jestem. Niby wszyscy są mili, znam się na tym
    co robię, ale codziennie mam ten straszny lęk i stres jak mam iść do pracy.
    Mam ciągle wrażenie że coś mi sie nie uda, czegoś nie będę wiedziała, a
    najgorsze że zostanę poproszona o wygłoszenie jakiejś opinii i nie będę
    wiedziała co mówić.
    Czy Wy również macie podobne przeżycia, czy może ze mną coś nie tak? A może
    należałoby poszukać pomocy u psychologa?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Reader w trakcie IP: *.sys.teleca.se 29.09.04, 08:54
        dyskusji wyglaszaj swoje opinie w taki sposb jakbys oczekiwala na komentarz czy
        rade - "Nie wiem jak Wy ale dla mnie..., Ciekawa jestem co sadzicie bo dla mnie
        ten pomysl to..." itd itp

Podejmujac decyzje zaufaj sobie, a w sprawach super-hiper waznych konsultuj sie
        z przelozonym - zawsze bedzie mozna wspolnie brac odpowiedzialnosc.

Poza tym "cala reszta" jest w takiej samej sytuacji jak Ty. Graja - udajac, ze
        wiedza co robia i mowia a tak na serio, to wiedza polowe... :-)

Glowa do gory. Jesli masz problem by zaufac sobie to moze zaufaj prezesowi - w
        koncu to on zaproponowal Tobie stanowisko...

• Gość: ADAM Re: stres w pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 10:21
        TO MINIE!!! tak, minie...ja tak miałem przez rok ale ja jestem NIENORMALNY.
        a jak czegoś nie bedziesz wiedziała...to mów, że sprawdzisz, że będziesz
        musiała się upewnić co do jakichś informacji...ogólnie RÓB WRAŻENIE, że wiesz
        wszystko ale nie więcej od szefa( może się okazać zakompleksiony i cię wywali
        nawet jak będziesz wiedziała....)
      • wurth25 Re: stres w pracy 29.09.04, 12:09
        Nie wiem czy to minie....bo ja to mam i nie mija mi to,gdy idę do pracy to.....
        jakbym szedła na skazanie:(
        Może zabrzmi to.....ale gdy idziesz do pracy to staraj się nie mysleć o niej,
        gdy jesteś już to staraj się przebywać wśród ludzi i być ciągle czymś zajęta
        aby nie mieć czasu na myślenie....a gdy jesteś już w domu to nie myśl o dniu
        jutrzejszym.Może to troche śmieszne ale jeśli Ci się uda to,to jesteś już
        na dobrej drodze do wyjścia "na prostą".
        A i pamiętaj staraj się mieć przyjaciół "pod ręką",nie być samotną gdy Cie coś
        gnębi.....nie dużo ale szczerych i oddanych...wiem ,ze trudno dziś o takich
        ale są!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka