Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Assessment Center w banku

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 19:18
    Czesc,

niedlugo bede pryechodzic ASSESSMENT CENTER w banku PEKAO SA. Moze ktos
    przechodzil to w tym albo innym banku i podzielilby sie doswiadczeniami?
    Jakie byly zadania? O co pytali? Jak sie zachowac, zeby wypasc dobrze?
    Pozdrawiam i bede wdzieczna za porady
    Obserwuj wątek
      • Gość: atomek Re: Assessment Center w banku IP: *.umcs.lublin.pl 10.10.04, 13:36
        Jak byłem na praktykach w Pekao to jeden gostek mi opowiadał, ze rozwiązywane
        sa case'y w grupach.
      • matatek Re: Assessment Center w banku 11.10.04, 16:20
        1/ bądź aktywna! muszą Cię zapamiętać!
        2/ dąż do dominacji w grupie
        3/ w przypadku niewiedzy zaabsorbuj kierujących: jaki masz problem i jakie np
        widzisz wielowariantowe propozycje rozwiązania
        4/oczywiście nie przeginaj: nadgorliwość gorsza od faszyzmu ...chociaż znałem
        paru co zostali przez to dyrektorami - ale oni mieli po prostu bardzo leniwych
        zwierzchników, no i szczególnie wychylali się dopiero po zatrudnieniu na
        stałe :)))
      • Gość: hysperyda Re: Assessment Center w banku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 18:38
        Nie moge sie zgodzic z przedmowca (nie do konca)!
        Firma rekrutujaca pracownikow metoda Assessment Center ma ustalony tzw. profil
        kompetencyjny kandydata. Jest on (powinien byc) dostosowany do wymogow
        stanowiska, zespolu w ktorym nowa osoba bedzie pracowala itp...
        Nie zawsze szukaja supermenow, lideropw i wymiataczy!!! Nie rob z siebie kogos
        kim nie jestes!!! I tak nie uda Ci sie przez kilka godzin w natloku spraw i
        problemow udawac kogos innego!!! A Assessment Center to wlasnie taka gonitwa
        zadan:)

Laura, na jakie stanowisko startujesz???
      • Gość: izolda Re: Assessment Center w banku IP: *.icpnet.pl 11.10.04, 19:07
        czesć laura
        przechodziłam to assesment center 2 lata temu i musze ci powiedziec że miałam
        troche pecha. w mojej grupie były 3 osobu które w tym czasie juz w pekao sa
        miały posadje stazystów i to assesment center potrzebne im było żeby przejsc
        kolejny szczebel w ich karierze. Wiec jak sie pewnie domyslasz własnie te 3
        osoby przeszły to assesment center pomimo tego że nie zabierały głosu lub
        mówiły bez sensu, argumentowały bez sensu ale przeciez takie własnie jest
        zycie... Teraz są wielkimi panam managerami. Wiec zycze ci abys trafiła do
        grupy w której nikt nie ma pleców lub układów co jednak będzie trudne.
        Powodzenia.
        Pamietaj że warto wykazac się kreatywnością!
      • Gość: Art Re: Assessment Center w banku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 21:39
        Brałem w nim udział w sierpniu 2004. Przygotuj się na bezsensowną zabawę w
        dyrektorów. Będzie coś o samolocie, ekspasji banku - w sumie 5 zadań. Raczej
        tematu bardzo luźno związane z bakowością. Zapewne pozostali ludzie w grupie
        będą bardzo aktywni. Wobec tego nie należy pozostawać w tyle i też coś mówić.
        Życzę powodzenia
      • Gość: majka Re: Assessment Center w banku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 22:19
        przechodzilam to jakis rok temu...
        tak chyba 5 zadan - rozbicie samolotu na bezludnej wyspie i co dalej,
        projektowanie gazetki, ekspansja banku, problem w firmie i osrodek
        wypoczynkowy. Ciekzo powiedziec jak sie zachowywac...u nas ludzie duzo mowili,
        wszyscy, czy z sensem czy nie..mowili...nie ma recepty..tak jak ktos tu jzu
        wspomnial wszystko zalezy od stanowiska i kogo szukaja.
        Badz soba, nie daj sie zagadac..i powodzenia!!!daj znac jak poszlo!
        • Gość: Laura Re: Assessment Center w banku IP: *.bibl.pg.gda.pl 12.10.04, 10:21
          Wielkie dzieki za rady. Jak przejde ten sądny dzień, to się odezwę, jak było i
          czy zaliczyłam. W sumie od tego uzależniają czy przedłuzą mi umowę o pracę, czy
          nie. Teraz pracuję jako dysponent w banku.
      • Gość: astrum AC w PEKAO IP: *.dynamic.chello.pl 10.06.14, 21:28
        Hej,

czy ktos jeszcze moze podzielic sie wrazeniami z Assesment Center w Pekao?
        Jakie zadania?
        Rozwiązywal ktos moze jeszcze ich testy z angielskiego? Na co warto zwrocic uwage? jaki poziom?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka