Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kelnerka na weselach

16.06.22, 11:23
    Szukam pracy na wakacje i podsunął mi się pomysł pracy jako kelnerka imprez okolicznościowych. Są tu jakieś osoby pracujące w tej branży?

1. Polecacie tą pracę?
    2. Jak wygląda ustalanie terminu, w którym będe pracować? Muszę się zgodzić na zaproponowany termin czy mogę odmówić z powodu innych planów?

Zaznacze jeszcze ze mam 17 lat.
    Zależy mi na dość szybkiej odpowiedzi :)
    Obserwuj wątek
      • snajper55 Re: Kelnerka na weselach 16.06.22, 14:51
        olunka23 napisała:

> Szukam pracy na wakacje i podsunął mi się pomysł pracy jako kelnerka imprez oko
        > licznościowych. Są tu jakieś osoby pracujące w tej branży?

Nie wiem jak będziesz znajdować pracodawców. Mam wrażenie, że to zwykle są osoby miejscowe. Ale może się myl. Prościej chyba zostać kelnerką w jakiejś knajpie w obleganej przez wczasowiczów miejscowości. Zwykle brakuje tam rąk do pracy w sezonie i wystarczy obdzwonić ileś knajp, aby miejsce znaleźć.

> 1. Polecacie tą pracę?
        > 2. Jak wygląda ustalanie terminu, w którym będe pracować? Muszę się zgodzić na
        > zaproponowany termin czy mogę odmówić z powodu innych planów?

Nie ma przymusu pracy, możesz się nie zgodzić.

> Zaznacze jeszcze ze mam 17 lat.
        > Zależy mi na dość szybkiej odpowiedzi :)

S.
        • olunka23 Re: Kelnerka na weselach 16.06.22, 16:18
          Sytuacja wygląda tak, że dzwoniłam juz do pobliskiego domu weselnego i jest możliwość pracy. Natomiast na te wakacje szykuje mi się kilka imprez weekendowych i zastanawiałam się czy nie będzie sytuacji, że będę musiała iść do pracy i zrezygnować z długo wyczekiwanej imprezy :)
          • silenta Re: Kelnerka na weselach 16.06.22, 18:29
            Jak rozumiem to praca dorywcza więc po prostu podasz w jakich terminach możesz pracować a w jakich nie i spytasz czy im to pasuje. Na razie jednak sugeruję przeżyć jedno takie wesele i potem podejmować dalsze decyzje bo to jest k..ewsko ciężka praca - najpierw cały dzień szykujesz salę, potem zasuwasz na imprezie a potem trzeba wszystko z sali znieść. Kelnerka nie wychodzi z ostatnim gościem.
            • olunka23 Re: Kelnerka na weselach 16.06.22, 20:54
              Zdaje sobie z tego sprawe jednak staram sie nastawić pozytywnie. Chciałabym spróbować czegoś ,,innego,,. Jeśli nie wyjdzie no to trudno ale zawsze warto probować.
              • snajper55 Re: Kelnerka na weselach 17.06.22, 12:24
                olunka23 napisała:

> Zdaje sobie z tego sprawe jednak staram sie nastawić pozytywnie. Chciałabym spr
                > óbować czegoś ,,innego,,. Jeśli nie wyjdzie no to trudno ale zawsze warto probo
                > wać.

To na pewno. Warto zbierać różne doświadczenia. Powodzenia. :)

S.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka