outlook13 14.12.07, 17:05 I jak Wam się podoba nasza żałosna perspektywa? Nieco odbiega od tej zaprezentowanej na poprzednim spotkaniu...nawet komentować się nie chce. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
outlook13 Re: CRW idzie na dno 14.12.07, 19:03 hm, zdaje się,że ktoś ma plan wywalenia ok.400 pracowników. Nic więcej chyba nie trzeba dodawać. Odpowiedz Link
mrowkaonline Re: CRW idzie na dno 14.12.07, 19:57 Proszę podziel się wiadomościami. Będąc szarym pracownikiem oficjalną drogą niczego sie nie dowiem. Nie wiem czy mam zacząć już szukać nowej pracy... Odpowiedz Link
zwiazkowiec Re: CRW idzie na dno 14.12.07, 20:10 Mrówka-zacznij szukać roboty jeżeli nie masz dobrych układów ze swoim szefem, i jeżeli ten szef nie stoi dobrze w rankingach Warszawki. Na pierwszy ogień będą zwalniani ci którzy nie mają żadnych układów z szefami. Teraz uwaga: skąd ja to wiem? Wiem to od kogoś właśnie z CRW w Warszawie, kto juz nie pracuje w PKO od jakiegoś czasu, ale kto mi powiedział że taka jest polityka zwolnień w CRW: Warszawa zawsze konsultuje zwolnienia z naczelnikiem zamiejscowym CRW, i to naczelnik typuje do odstrzału. I na podstawie znanych mi osób zwolnionych z CRW zarówno w detalu jak i korporatach, a nawet i w Warszawce w CRW wiem, ze tak jest na 100%. /kłaniam się derekcjo CRW, widzicie-nawet u Was mam swoich informatorów :))) / Odpowiedz Link
zwiazkowiec Re: CRW idzie na dno 14.12.07, 20:04 No pisałem jakiś czas temu że tak prawdopodobnie będzie. To później oburzona derekcja CRW listy słała po oddziałach w Polsce jakoby różni "związkowcy" plotki siali i bujdy wstawiali, i jak to derekcja jest cacy i dba o swoich pracowników i w ogóle tylko do rany przyłóż, a związki są "be". Po raz kolejny się okazało, że oddziały CRW to bydło od czarnej roboty, a Warszawka na tym wszystkim łapę trzyma i to tam będą decydować o losie tego bydła. Zresztą... Przecież los CRW jest przesądzony: nigdzie w bankach nie ma windykacji, wiec i w PKO nie będzie. Zostaną nieliczni do przyjmowania spraw i zakładania, do zawierania ugód, i do wypychania tych spraw na zewnątrz firmom windykacyjnym do odzysku albo do sprzedaży. Egzekucji i upadłości nie będzie PKO prowadzić. Więc należy sie spodziewać połaczenia oddziałów CRW detalu i korporatów po najbliższej sprzedaży. A w dalszym terminie pewno powstanie jakieś centrum windykacji, gdzie oddziały merytoryczne będą wypychać sprawy. Prochu w tym CRW w Warszawce nie wymyślili, idą za wzorek TPSA, które ma centrum windykacji w Katowicach czy Sosnowcu. Odpowiedz Link
outlook13 Re: CRW idzie na dno 14.12.07, 22:23 Do Związkowca: nie wiem dlaczego jeszcze Warszawka piszesz wielką literą? :-) Do Mrówki: zdecydowanie szukaj! Pozdrawiam wszystkich Nieszczęśników, do których i ja się zaliczam. Odpowiedz Link
zwnat Re: CRW idzie na dno 14.12.07, 22:35 outlook13, pozdrawiam i gratuluje trafnej diagnozy w innym wątku - nadszedł czas wystrzelenia nas w kosmos i to definitywnie; związkowiec ma raczej nieaktualne informacje... i jak sie czujecie CRW na orbicie? no cóż, pko nas nie chce, a jak trafnie ktos gdzieś zauważył pozbywa sie w tej chwili najlepiej wykształconych i wszechstronnych pracowników (bez urazy, pozdrawiam inne jednostki) Odpowiedz Link
outlook13 Re: CRW idzie na dno 14.12.07, 22:46 Zwnat - między innymi mnie zdarzyło się wyrazić taki pogląd.Zostalismy wystrzeleni jak śmieci w kosmos.Przykro tylko, że mądre głowy nie było stać na minimum cywilnej odwagi tylko tanie chwyty.Nikt się nie potnie jak usłyszy prawdę wcześniej. Ale przecież trzeba było wprowadzić sprawy do egzekutora i wykonac parę innych poleceń. Tak naprawdę to teraz mam tylko ochotę pójśc na piwo z paroma osobami z tego forum, których zresztą nie znam. a na myśl o CRW....sami wiecie Odpowiedz Link
zwnat Re: CRW idzie na dno 14.12.07, 22:54 na piwo, czemu nie, chętnie a co innego mozna zrobić, porządki w szafach i szufladach? chociaż sie narzekało na pracę, jednak troche szkoda m.in. fajnych i inteligentnych ludzi w CRW (poznało sie trochę choćby na szkoleniach, dlatego pogląd o pozbywaniu sie najlepszej kadry nie jest wyrazem żalu do centrali czy wybujałego ego) Odpowiedz Link
outlook13 Re: CRW idzie na dno 14.12.07, 23:05 Mam to samo odczuciw-wiecznie się narzekało, bo i nie raz było na co. Zresztą od zawsze wszyscy traktowali nas jak mięso armatnie i istoty winne wszystkiemu co było w banku nie tak. Ale pomimo tego, można było spotkać parę osób, z kt. dało się nie tylko pogadać, ale i czegoś nauczyć. jak trwga to... do windykacji. Nie raz słyszało się pozytywne opinie o pracownikach CRW.Nie będę się powtarzać-ten potencjał został zaprzepaszczony. Ktoś inny skorzysta z dobrych pracowników.Przepraszam,ale chyba nie trzeba mieć np. wyższych studiów, ew. wieloletniej praktyki czy wiedzy zdobytej po latach żeby obdzwaniać klientów. naprawdę szkoda Odpowiedz Link
rolo-tomasi Re: CRW idzie na dno 16.12.07, 13:09 Witam No cóż, jeśli mogę wrzucić kilka kamyków do naszego ogródka, to powiem szczerze, że, cytując Halamę: "ja wiedziałem, że tak będzie" ;), co nie daje mi jakiegoś poczucia satysfakcji ... Ot po prostu sprawdziły się moje wizje ... Niestety na obecnym etapie nie pozostaje jak tylko szukać roboty + podchodzić do wszystkiego z uśmiechem i dystansem. Niestety nic więcej nie można zrobić ... Wszystkie zapewnienia i informacje Dyrekcji okazały sie jednym wielkim oszustwem, że wspomnę: nie będzie łączenia wydziałów - no rzeczywiście nie będzie, bo wywalone zostaną ZWK (już de facto ich nie ma w strukturze), więc nie będzie połączeń ZWD+ZWK, logiczne ... Przejmujemy więcej spraw z oddziałów, no normalnie nie powiem, mnie zasypują teczkami jak cholera ... ;) (żart ...) itp. Żałosnym jest również fakt, iz dyrekcja nie znalazła siły argumentów aby przekonać wierchuszkę o podwyższeniu nagród za Pakiet ... No przecież kwotowo było super, a ilościowo nie tyle ile trzeba ... A czy Pan Dyrektor w ogóle rozmawiał? Moim zdaniem NIE. Przed weekendem dobiły mnie podziękowania Pana Dyrektora, które nota bene dostali wszyscy pracownicy ... No Panie Dyrektorze liczyłem, że będą one chociaż na papierze firmowym i w ogóle ... ;) Nie wysilił się Pan ..., no ale rozumiem: zmiana stołka i związany z tym brak czasu robią swoje ... Zasadniczo Wesołych Świąt życzę i powodzenia w szukaniu roboty!!! Odpowiedz Link
slowik.3 Re: CRW idzie na dno 16.12.07, 20:02 W związku z wejściem Alnowy do Oddziału, w m-cu XII brak spraw, WAPIRY nie wiedzą jak się te sprawy przekazuje.Przykre Odpowiedz Link
outlook13 Re: CRW idzie na dno 17.12.07, 17:32 Informacje przesłane dziś pracownikom CRW na skrzynki zdecydowanie podniosły morale mrówek:-) Życzę Wszystkim, pomimo wszystko - choć to bardzo trudne w obecnej sytuacji, aby spędzili te Święta najspokojniej jak się da, myśląc o bliskich a nie o pko. A sznownej dyrekcji życzę, aby ktoś ich kiedyś potraktował tak jak oni nas. Odpowiedz Link
rolo-tomasi Re: CRW idzie na dno 17.12.07, 21:55 Cóż w świetle dzisiejszych "njusów" moje ostatnie utyskiwania są żałosne ... :( Dyrekcja zaszalała na maksa ... Zrobiła w bambuko wszystkich w terenie ... majstersztyk ... Pracowników ZWK - bo ci wg pogłosek byli najszybciej na wylocie i wszyscy pocieszali sie ich kosztem, pracowników ZWD - bo ci myśleli, że trochę dłużej przetrwają, no i naczelników - bo ci myśleli, że coś tam tam jednak w terenie powstanie i wskoczą z automatu na kierownictwo ... a tu psikus ... wszyscy wyrolowani przez jednego spryciarza rozdającego karty ... Pan Dyrektor musi wyglądać jak Pinokio ... Tak przy okazji za jakie zasługi Pan Dyrektor awansował? Za, jak sie sam wyraził w piątek nieefektywna strukturę, no przecież sam ją z takim zaangażowaniem wdrażał, a może za słynnego na całą Polskę EGZEKUTORA - mizerny program, na który łoży się miliony i który nie wszedł do użytku w terminie ... Co jeszcze przeważyło za awansem ...??? Jestem ciekaw ... A pozostali fumfle królika skaczący ze stołka na stołek, jakimi cechami i predyspozycjami zawodowymi się wykazali w cyntrali??? Normalnie praca w cyntrali jawi mi się jak Ziemia Obiecana ... Możliwości awansu nieograniczone, normalnie amerykański sen ..., od call center do dyrektorowania ... JADĘ!!! A tak przy okazji: proszę Panie Dyrektorze o podanie - publiczne - ile bank wydaje kasy aby odzyskać 1 PLN??? Proszę też podać jak zostało to wyliczone ... Wtedy porozmawiamy o efektywności windykacji i restrukturyzacji o której podobno wie Pan wszystko ... Jeszcze raz wszystkim Spokojnych i Wesołych Świat życzę. Odpowiedz Link
laguna_25 Re: CRW idzie na dno 16.02.08, 11:27 Te,związkowiec,a może powiesz,co robią związki,żeby było inaczej? Odpowiedz Link
agni45 Re: CRW idzie na dno 17.12.07, 19:01 W tym miejscu chciałbym bardzo podziękować całej Dyrekcji CRW za prezent świąteczny. Jednocześnie chciałbym życzyć Wam drodzy Dyrektorzy aby kolejne Święta mieliście takie "spokojne" i "wesołe" jak my teraz. Szkoda, że musieliście użyć fortelu (myslę tu o spotkaniu listopadowym), aby murzyni zrobili wszystko, a potem jak to bywało w czasach feudalnych - won!!! Żebyście mieli trochę cywilnej odwagi i stanęli przed załogą i powiedzieli o planach. Na to niestety nie stać Was. To przykre. A tak nasuwa się pytanie, dlaczego w Centrali nie ma konkursów na stanowiska Dyrektorów, tylko cały czas te same osoby przesiadają się z jednego stołka na drugi, a u nas mają być konkursy, nawet na pracownika szeregowego. Odpowiedz Link
naczal Re: CRW idzie na dno 17.12.07, 20:05 No właśnie to jest bardzo ciekawe. Rozumiem jest mniej miejsc pracy niż potencjalnych chętnych, więc konkurs jest zasadny, ale dlaczego tylko na dole ? A na jakiej zasadzie warszawka obsadziła się na stołkach bez konkursu, szczególnie, że niektóre nominacje to nie wiadomo czy śmiac się czy płakac. Odpowiedz Link
mik-lo Re: CRW idzie na dno 17.12.07, 21:04 A co konkretnie przyszło na skrzynki? Nie było mnie w pracy i nie jestem w temacie. Odpowiedz Link
outlook13 Re: CRW idzie na dno 17.12.07, 21:18 Baaardzo trafna uwaga.Nieco śmieszne wydaje się, że na froncie będziemy się bić kto ma stać w 1 szeregu (i jeszcze konkurs urządzac- całkiem jak w chińskiej fabryce), a w sztabie panuje dziedziczenie stanowisk wśród członków tej samej dynastii.Którzy oczywiście mają szerokie specjalizacje i znają się na wszystkim.Tak po prawdzie zaciekawiła mnie proporcja roboli do zarzandzających. Niedługo nie będą mieli komu poleceń wydawać:-) Odpowiedz Link
zwnat Re: CRW idzie na dno 20.12.07, 23:13 Hej, CRW!!! Wesołych Świąt wszystkim życzę, spokoju, odpoczynku od pracy i radosnej atmosfery a w pracy , no cóż, również, ten czas który nam pozostał wspominajmy mile, może warto uśmiechnąć sie do innych, do których nie usmiechaliśmy sie przez ostatnie lata już sie ludzie zaczynaja szykowac do odejścia, bez wielkich emocji, ale z żalem, rozmowy w pracy zawsze dochodza do tematu zwolnień i planów, ale na spokojnie chyba dyrekcja może być spokojna, nikt rewolucji nie zrobi, część nawet odetchnęła z ulgą i szykuje sie na odpoczynek od PKO wesołych Świąt!!! Odpowiedz Link
pretorian42 Re: CRW idzie na dno 21.12.07, 19:40 Przykro czytać. Swego czasu miałem sporo znajomych w CRW. Niestety kontakt się urwał wraz ze zmianą pracy. Może nieco uchylicie rąbka tajemnicy? Co z Wami będzie? Któż to tak awansuje ambitnie pan PM czy DD i gdzież on tak się wspina? Przykro patrzeć jak się wszystko sypie w strukturze organizacyjnej PKO. A było tyle hałasu z wydzielaniem SJO i miało byc dobrze. Szkoda , że ówczesny prezes Podsiadło nie wspomniał, że to tylko tymczasem, po to by przygotować likwidację niektórych "zapleczowych" służb w banku Odpowiedz Link
zwiazkowiec Re: CRW idzie na dno 21.12.07, 23:45 No pan PM został dyrektorem dyrektorów-wielkim koordynatorem, czyli będzie na czele całego departamentu. Czego szkoda najbardziej w tym banku? Tego, że połowa a może i 3/4 pary- czyli sił ludzkich i środków idzie w cholere, na marne. Ustala sie plany po których ma być raj na ziemi-ludzie tyrają miesiacami, a potem kolejne zarzadzenia, i to co było -na co poszło tyle zaangażowania ludzkiego i srodków-to się wywala w błoto. Dawniej to PKO mógłby jeszcze NIK skontrolować pod kątem niegospodarności, której na każdym kroku pełno w PKO. Ale teraz NIK już nie ma chyba takiego prawa kontroli... szkoda-sam bym doniesienie wysłał, pewno by było grubsze od prospektu emisyjnego. Odpowiedz Link
apacz01 Re: CRW idzie na dno 22.12.07, 11:28 PIP myślę,że wszędzie, a Sanepid na niektórych placówkach też miałyby co robić. Zdrowy rozsądek i gospodarskie myślenie wygrywa z absurdalnymi instrukcjami. Czy Ci który je tworzą choć raz sprzedali jakiś produkt lub wywindykowali wierzytelność ?. Wątpię, bo wtedy przepisy które tworzą nie byłyby rodem z kosmosu. Moim skromnym zdaniem Pan PM zna się na windykacji jak kura na pieprzu. Odpowiedz Link
cylon12 Re: CRW idzie na dno 30.12.07, 21:37 A w CRW miły nastrój ! Sprzedaż 3 wprowadzona, sprawy na bieżąco obsługiwane, ludzie uśmiechnięci. Zapał do pracy aż kipi. Jeszcze tak dotąd nigdy nie było !!! .............. Odpowiedz Link
zwnat Re: CRW idzie na dno 11.01.08, 23:47 CRW zupełnie ucichło, czyżby rzeczywistość nas przygniotła zupełnie? Wszyscy czekają na dalsze informacje o harmonogramie zwolnień, czy nawał pracy w ostatnich dniach (nie mówiąc co dalej sie szykuje) oszołomił nas wszystkich? pozdr dla CRW Odpowiedz Link
mrowkaonline Re: CRW idzie na dno 12.01.08, 20:02 nie ma o czym pisać. nikogo nie obchodzą nasze żale... więc dalej wykonujemy bieżącą pracę i próbujemy zrealizować odgórne zalecenia (jednak z zupełnie innym nastawieniem). wypełniliśmy nawet plany urlopowe na 2008r., choć wciąż nie wiemy ile czasu nam pozostało na jego wykorzystanie. i myślimy co by tu dalej ze sobą zrobić???? na pocieszenie pozostaje fakt, że w nowym miejscu pracy może być tylko lepiej. Odpowiedz Link
rolo-tomasi Re: CRW idzie na dno 12.01.08, 23:11 Cześć. Dokładnie tak. Wszyscy mają nas głęboko w dupie ... Nasz dyrekcja przypala g...pa, że się jej koncepcja pomiędzy październikiem a grudniem, w ciągu 3 tygodni diametralnie zmieniła ... BTW: to pan PM wymyślił obecnie wprowadzana strukturę, to jego autorski pomysł ... To tak żeby było jasne ... Wymyślił strukturę i do niej dopasował ilość zatrudnianych osób, które chcąc pracować muszą przejść od nowa rozmowy i wykazać się kwalifikacjami, no ale ludzki pan nie zapomniał o swoich druhach: sprawiedliwie wszystkich obdzielił stołkami w nowej strukturze i teraz jest cool ... Wysyłają teraz jakieś idiotyczne pytanio-podchody: ile osób ma prawo jazdy i chce pracować w WIT ... Osobiście widzę to jako odmóżdżające i nierozwojowe zajęcie, chyba że na przetrzymanie ... W mojej ocenie WIT niczego nie nauczy, a raczej głęboko uwsteczni ... Pozdrawiam wszystkich w Nowym Roku 2008 i optymizmu życzę! Odpowiedz Link
zwnat Re: CRW idzie na dno 12.01.08, 23:21 no właśnie, z planami urlopów to dość zabawne, na pytania, jak planować urlop nikt nie umie odpowiedzieć, trochę bez sensu takie planowanie na cały rok Odpowiedz Link
mrowka_d Re: CRW idzie na dno 18.01.08, 20:56 Szanowni Państwo nazwę forum należy zmienić, gdyż jest tendencyjne. Nasza organizacja przechodzi proces restrukturyzacji w wyniku, którego będzie sprawniej działać, będzie przynosić lepsze wyniki dla Banku. Najważniejszym dobem jest kondycja organizacji jako całości a siłę jej można mierzyć jakością najsłabszego ogniwa. Dlatego też dla dobra organizacji jako całości nieraz należy poświęcić partykularne dobro jednostki. Niejeden wiele temu Bankowi zawdzięcza. Nawet w sytacji przymusowego zakończenia pracy w tej organizacji bedzie mógł wykorzystać zdobyte umiejętności i nieraz łza w oku się zakręci z sentymentu do tego Banku. Odpowiedz Link
dale67 Re: CRW idzie na dno 18.01.08, 22:05 mamy nadzieję że w wyniku procesu kolejnej restrukturyzacji i ciebie dla dobra organizacji jako całości poświęcą i spuszczą do kanału np. na kilka lat przed emeryturą, a ty ze łzą w oku i z sentymentm bedziesz wspominac swój Bank, tym razem ty jako najsłabsze ogniwo. Czego ci na tym forum serdecznie zyczymy...... Odpowiedz Link
mrowka_d Re: CRW idzie na dno 18.01.08, 22:19 Nie ma co się obrażąć, większość czynności technicznych, które dotychczas wykonywali pracownicy zrobi szybszy, niezwodniejszy system bankowy. Natomiast lepsza - scentralizowana organizacjia pozwoli na ograniczenie zbędnych kosztów stałych i osobowych, co umożliwi utrzymać Bankowi pozycję lidera na rynku, z czego powinniśmy się wszyscy cieszyć. Nie można wiecznie oglądać się za siebie, patrzmy optymistycznie w przyszłość i zamiast pytać co mogę dostać, lepiej zapytać jak mogę się przyczynić dla sukcesu organizacji. Odpowiedz Link
dale67 Re: CRW idzie na dno 18.01.08, 22:26 co "Oni" ci zrobili....chyba pranie mózgu, współczuję Odpowiedz Link
mrowka_d Re: CRW idzie na dno 18.01.08, 22:36 Niech każdy popatrzy na siebie, czy efektywnie wykorzystuje czas w pracy? Jeśli nie to niech nie ma pretensji, że dostał wypowiedzenie. Dla dobra innych sam powinień się zwolnić, żeby Bank nie tracił na jego kosztowną odprawę. Przecież pieniądze te można lepiej wykorzystać. Odpowiedz Link
cylon12 Re: CRW idzie na dno 19.01.08, 00:29 Heh - masz rację !!! Można lepiej !!! Np. na lepsze furki służbowe dla prezesa i jego świty lub zwiększenie ich wynagrodzeń ! Odpowiedz Link
mrowka_d Re: CRW idzie na dno 19.01.08, 09:03 Tu bym się zgodził. Wbrew pozorom stworzenie lepszych warunków dla kadry zarządzającej może przynieść większe efekty dla organizacji niż rozdawanie tych środków szeregowym pracownikom. Zobrazuję to przykładem: czy przy podwyżce 10% pracownik będzie wydajniej pracował o 10%- oczywiście, że nie. Ewentualne podwyżki mogą jedynie mogą wywołać wzrost roszczeń płacowych przy braku wzrostu efektywności. Odpowiedz Link
benjamin20 Re: CRW idzie na dno 19.01.08, 11:42 cóż za podejście do pracownika. Proponuję alternatywnie ocenić pracę Zarządu. Czy jeżeli członkowie Zarządu otrzymają 20 % podwyżki, to będą pracować o 20 % wydajniej??? Domniemanym jest, że obecnie Zarząd trzyma się swoich stołków i nie sądzę, aby konieczne było motywowanie ich do pozostania na owych stanowiskach fundując samochody warte 250 tys. pln. Obecnie mamy niedoetatowane stanowiska kasjera-dysponenta, tam należałoby ukierunkować siły pracowniczo-robotnicze.Tam jest potrzeba mocnej motywacji do pozostania na tych stanowiskach!!! Pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Odpowiedz Link
mrowka_d Re: CRW idzie na dno 19.01.08, 13:54 Do sprawy należy starać się podejść obiektywnie. Kasiera - dysponenta potrafi zastąpić człowiek z ulicy po któtkim przeszkoleniu. Stąd nie potrzebna jest dodatkowa motywacja finanowa by efektywnie wykonywała swoją pracę. Analogicznie dotyczy to również większości pracowników CRW, których również łatwo można zastąpić czy to inną osobą, czy odpowiednim systemem komputerowym. W czasie rewolucji przemysłowej były przecież przypadki niszczenia maszyn przez robotników, które zabierały im pracę. Postępu przez narzekanie nie można powstrzymać. Natomiast nie powinno się żałowąć środków dla zapewnienia odpowiednich warunków pracy dla ścisłej kadry zarządczej (nie mówię o śrdniej kadrze kierowniczej) która jest mózgiem zmiany. Odpowiedz Link
uczciwy_pracownik Re: CRW idzie na dno 20.01.08, 12:02 Postępu nie można wstrzymywać to jak narazie jedyne zdanie z którym można się zgodzić. Bo reszta to jakieś dziwne myslenie. Może i tych środków również nie powinno się żałować dla zwykłego pracownika, który wypracowuje ten gigantyczny zysk i wypracowuje wynagrodzenie dla całego gremium Zarządu.. Bo jakoś jak narazie te"cudowne" pomysły zarządzających to raczej więcej przeszkadzają w pracy temu zwykłemu pracownikowi niż mu ją ułatwiają. Odpowiedz Link
ad63 Re: CRW idzie na dno 19.01.08, 11:56 Ludziska kochani. Babę albo popie....ło albo jest to prowokatorka. Dlatego proponuję nie podjemowacać z nią dyskusji. Odpowiedz Link
mrowka_d Re: CRW idzie na dno 19.01.08, 13:56 Do sprawy należy starać się podejść obiektywnie. Kasiera - dysponenta potrafi zastąpić człowiek z ulicy po któtkim przeszkoleniu. Stąd nie potrzebna jest dodatkowa motywacja finanowa by efektywnie wykonywała swoją pracę. Analogicznie dotyczy to również większości pracowników CRW, których również łatwo można zastąpić czy to inną osobą, czy odpowiednim systemem komputerowym. W czasie rewolucji przemysłowej były przecież przypadki niszczenia maszyn przez robotników, które zabierały im pracę. Postępu przez narzekanie nie można powstrzymać. Natomiast nie powinno się żałowąć środków dla zapewnienia odpowiednich warunków pracy dla ścisłej kadry zarządczej (nie mówię o śrdniej kadrze kierowniczej) która jest mózgiem zmiany. Odpowiedz Link
diabolo13 Re: CRW idzie na dno 19.01.08, 15:04 Pracownicy najpierw sami muszą szanować siebie, jak jest w PKO wszyscy wiemy, natomiast CRW jest już skazane, nie ma co płakać trzeba szukać nowej pracy. Już kiedyś pytałem po co mamy związki zawodowe, to one powinny zadbać o jednostki, które nie będą w stanie znaleźć sobie nowej pracy. Odpowiedz Link
benjamin20 Re: CRW idzie na dno 19.01.08, 15:11 Szanowna Mrówko, zapewne zgadzasz się także z takim podejściem do kosztów rzeczowych, gdzie nie wolno nam przekraczać planu. Dlatego też każdą kartę papieru szanujemy, energię oszczędzamy, długopisy kupujemy sami, po to aby na górze kupić samochody. Jest to na pewno zgodne z nowym otwarciem. Odpowiedz Link
mrowka_d Re: CRW idzie na dno 19.01.08, 16:02 Oczywiście, że się zgadzam, gdyż nowy samochód osób reprezentujących Bank tworzy jego dobry wizerunek (somochód powinien kosztować i 2 razy tyle). Natomiast koszty na materiały biurowe dla zbędnych pracowników na zbędnych stanowiskach to dopiero jest nieuzasadniony koszt. Odpowiedz Link
agata9942 Re: CRW idzie na dno 19.01.08, 19:27 do mrowka_d - ale z Ciebie cwaniak. Nic dodać nic ująć. Odpowiedz Link
mrowka_d Re: CRW idzie na dno 19.01.08, 19:50 Przepraszam,że to tak zabrzmiało, ale gdy się przyjrzysz sprawie to, to tak właśnie wygląda. Nie powinno się chyba samemu okłamywać i tworzyć fikcyjnego świata na własne partykularne potrzeby. Zostaną zwolnieni wszyscy, którzy nie mieszczą się w aktualnej koncepcji i nie ma co zaklinać rzeki by zmieniła prąd żeby omineła źdżbło trawy. Odpowiedz Link
bru-no Re: CRW idzie na dno 20.01.08, 10:43 Mrówka jest kimś z góry, nie wa innego wyjścia. Jestem bardzo efektywnym wydajnym pracownikiem CRW, corocznie nagradzanym i co, kto mi kupi papier ksero, nie ma podpisanych umów na dostawcę, a pracowac trzeba, mam kupić sobie sama??? Lekka przesada,tak jak z tymi redukcjami, wystarczy popatrzeć na kwartalne wyniki crw, jeśli jestem z Wydziału z czołówki crw, to znaczy że wydział ma wyniki, a w aktualnych planach (tymi z grudnia 2007r.) ma on zniknąc , jak to wytłumaczyć... Odpowiedz Link
bru-no Re: CRW idzie na dno 20.01.08, 10:50 A jeśli chodzi o kasjera-dysponenta, mrówko zobacz jak Alonowa "polepszyła" pracę kasjera-dyspneta, brak słów, a te kolejki od lat , były i zawsze będą, a w nowym systemie jest jeszcze gotrzej i nie jest to wina kasjera (przyjdzie nowy przeszkolony i nic nie zrobi!!) niedługo nie będzie kolejek gdyż klienci odejdą. Kasjer to kasjer a dysponent to dysponent , klient nie jest winien temu, że nie chce karty bankomatowej, to że chce załatwić swoje czynności przy kasie (np. pobrać pieniązki) nie znaczy że musi swoje odstać za karę. Nie chciał karty to niech stoi. Jest to bardzo przykre, przecież klient nasz Pan, lecz nie jest winą kasjera to, że ma promowac produkty banku w KASIE!!!!!!!!!!!!!! Może to robić lecz w przypadku braku kolejki. Co wy na to forumowicze i Pan Panie Prezesie. Chyba że ja czegoś nie rozumiem. Odpowiedz Link
uczciwy_pracownik Re: CRW idzie na dno 20.01.08, 11:57 Pewnie że można lepiej wykorzystać np. zwiększając zatrudnienie w Centrali, w której liczba poszukiwanych etatów jest większa niż liczba etatów w oddziałach i SJO w całej Polsce. Odpowiedz Link
uczciwy_pracownik Re: CRW idzie na dno 20.01.08, 11:54 " ...Nie ma co się obrażąć, większość czynności technicznych, które dotychczas wykonywali pracownicy zrobi szybszy, niezwodniejszy system bankowy.... " ale jak bedzie naprawde szybszy i niezawodniejszy . A wiadomo jak jest ;) Odpowiedz Link
apacz01 Re: CRW idzie na dno 20.01.08, 10:43 do mrowka_d "Zbędne materiały dla zbędnych pracowników", czy Ty w ogóle jesteś pracownikiem CRW ?. Ktoś kto stara się gospodarować oszczędnie nie kupuje byle g..., bo go na to nie stać. Nie trafione zamówienia, cięcia tam gdzie nie trzeba, chybione systemy, działania w myśl " nie wie prawica co czyni lewica" to przede wszystkim generuje koszty. To centralę należy zreorganizować w pierwszej kolejności, a nam dać odpowiednie narzędzia do pracy. Ktoś kiedyś powiedział " ciągła reorganizacja firmy prowadzi do jej dezorganizacji". Odpowiedz Link
uczciwy_pracownik Re: CRW idzie na dno 20.01.08, 12:15 Tu szczególnie na myśl przychodzą Mobilne Punkty Sprzedaży. Poszła na nie gigantyczna kasa tylko po to by po krotkim czasie stwierdzic, że to jednak zły pomysł. Ale za ten pomysł ktoś dostał pewnie gigantyczna premie. A takich kwiatkow jest wiecej. Odpowiedz Link
bru-no Re: CRW idzie na dno 20.01.08, 11:06 Jeszcze jedno, prawdopodobnie 500 najlepszych pracowników sprzedaży otrzymało podwyżki wynagrodzeń, a co z nami pracownikami wydziałów windykacji, nie można było zrobić też takiego chwytu byśmy pracowali jak najlepiej a nie nas zwalniać!! Przecież mamy takie dobre wyniki, najpierw były łączenia wydziałów CRW, a teraz już nie ma nasz dyrektor innego pomysłu, więć trzeba nas pozwalniać, przyjdą nowi tańsi pracownicy lecz do Warszawy, która się rozrośnie i wtedy dopiero się okaże jakie wyniki będą, lecz nas już nie będzie ,co Pan na to Panie Prezesie???? Rozumiem,że pracownik mało wydajny powinien odejść, lecz ten wydajny????? Można było się przypatrzeć wynikom pakietu 2007,myślę, że przez tę promocję okazało się kto jest dobry a kto nie, kto jest wydajny a kto bnie, komu zależy na pracy a komu nie, kto powinien dostać podwyżkę a kto nie. Niestety znowu bedą podwyżki lecz dla każdego po równo,niesprawiedliwe !!!! Lecz jest wina Naczelnika no i naszych władz, które nie narzucą za co dać tą podwyżkę, co brać pod uwagę. Znowu byli mało wydajni szefowie dostaną tyle co my najmniej zarabiający. Przykre Odpowiedz Link
mrowka_d Re: CRW idzie na dno 20.01.08, 11:32 Żeby zrozumieć system musisz nabrać dystansu do siebie. Nie jest istotne jak Ty indywidualnie podchodzisz do pracy. Ważne jest by osiągnąć maksymalą wydajność pracowników minimalnym kosztem - to się nazywa efektywne zarządzanie, przeczytasz to w każdy podręczniku menagera. Jeżeli nagrody były wystarczającą zachetą (jak Sama mówisz)do jak najlepszego zrealizowania zadania to były dobre nagrody (po co dawać wiecej jak można mniej - to by było niuzasadnione i świadczyło o rozrzutności decydentów). Pomimo tych wszystkich narzekań jakoś nie widzę tłumów zwalniających się z CRW, widać płaca była (chyba na dzień dzisiejszy już można mówić w czasie przeszłym) adekwatna do wykonywanej pracy. Odpowiedz Link
diabolo13 Re: CRW idzie na dno 20.01.08, 11:54 mrowka_d mimo, że cię nie lubię to jednak muszę się z tym zgodzić. Zwalniających się z jakoś nie widać. Odpowiedz Link
crw1 Re: CRW idzie na dno 20.01.08, 13:45 >Pomimo tych wszystkich narzekań jakoś nie widzę tłumó > w zwalniających się z CRW, widać płaca była (chyba na dzień >dzisiejszy już możn > a mówić w czasie przeszłym) adekwatna do wykonywanej pracy. A ja widziałem. Może nie tłumy, ale u mnie w wydziale zwolniła się w ciągu roku jedna czwarta pracowników, jakieś 15 osób, z czego większość bez odpraw. I wszyscy sobie chwalą nową robotę. Pamiętajmy, że pieniądze to nie wszystko. Jak jest fajny szef, dobra atmosfera w pracy, spoko ludzie, to można przeboleć niec niższe, oczywiście są granice, płace. A jak jest nerwowo, beznadziejny szef, krzyki i pretensje o wszystko, to tego nie zrekompensują żadne pieniądze. Wtedy tylko zmiana pracy albo szefa:) Odpowiedz Link
mrowka_d Re: CRW idzie na dno 20.01.08, 15:36 O tym rozmawialiśmy wyżej, by pracownicy sami się zwalniali i zaoszczędzali kosztów odpraw. Pięniądze tak zaoszczędzone napewno zostaną wykorzystane lepiej w nowej scentralizowanej strukturze (nieprzewidującej ośrodków zamiejscowych) z nowymi ludźmi na pokładzie (nie odziedziczonymi z przypadkowej zbieraniny jak to miało miejsce w oddziałach - gdzie w ramach selekcji negatywnej do najmniej poważanej windykacji trafiali ludzie, którzy do niczego się już nie nadawali). Odpowiedz Link
apacz01 Re: CRW idzie na dno 20.01.08, 18:15 Czytam i oczom nie wierzę, albo jesteś z Centrali albo jesteś zarozumiałym pyszałkiem. W CRW jak wszędzie są różni ludzie, ale bez przesad nie jesteśmy odpadami. Tak oczywiście pozwalniamy się aby pko mogło na nas zaoszczędzić. Słyszymy, że firmy zewnętrzne są od nas wydajniejsze, ale one nie mają centrali, sprawozdań, tabelek itp. rzeczy do wypełnienie. Oczywiście wszystko w terminie niemalże zwrotnym. Przestaliśmy tak naprawdę być windykatorami, jesteśmy gryzipiórkami i wypełniaczami tabelek i zestawień. Biorąc to pod uwagę i tak osiągamy niezłe wyniki. Zresztą co ja się będę denerwować, koleżanki i koledzy z CRW Wy wiecie o czym mówię. Nie dajmy sobie wmówić, że jesteśmy nic nie warci. Odpowiedz Link
mrowka_d Re: CRW idzie na dno 20.01.08, 18:26 Bez urazy. Ten sam los czeka również i pracowników centrali. Firma zewnętrzna zawsze bedzie wydajniejsza i tylko pewne ograniczenia prawne (głównie podatkowe) uniemożliwiają sfinalizowanie całego procesu w tym roku. Odpowiedz Link
bru-no Re: CRW idzie na dno 20.01.08, 19:30 Mrówka wracaj do swego mrowiska i nie wmawiaj nam jacy my jestesmy, same odpadki???? Jesteś żałosny. Ja przeszłam do windykacji z działu sprzedaży i wcale nie miałam tam złych wyników, lecz te narzucane plany, zgroza!!!! To jesli widykator nie może dostać podwyżki na jaką zasługuje, to dlaczego sprzedażowcy dostali 2 razy w roku? My też pracujemy na wyniki tego banku, a co sprzedaż sprzedała to my teraz obrabiamy, kredyty udzielane ze zdolnością kredytową naciąganą byle by tylko narzucony plan wyrobić. Czy ktoś się z audytu analizował kiedyś ile może jeden klient mieć kredytów???? A ma ich ogrom, kr.gotówkowy, odnawialny,debet,mieszkaniowy a nawet samochodowy, wszystko dostał, w końcu górnik to będzie go stać na spłatę, ale jak traci pracę to co!!!! Są wprawdzie zabezpieczenia ale nie każdy kredyt go ma np.odnawialny -nie ma , a kwoty pozostałe do spłaty są wielkie. Po prostu nigdy nie pracowałeś w windykacji, nie czułeś się zbędny, zawsze byłes u władzy, po prostu w centrali. A o karze jaką dostała firma, która odkupiła od nas wierzytelności słyszałeś ? Takie metody pochwalasz? Windykacja takich metod nie stosuje, a w ogóle to już nie jest windykacja..... Windykator windykuje a nie zajmuje się innymi czynnościami takimi jak np. wpisywanie poczty przychodzącej, takich czynności firmy zewnetrzne nie wykonują. Nie mam po prostu słów!! Odpowiedz Link
apacz01 Re: CRW idzie na dno 20.01.08, 19:42 Może i masz rację. Zdaję sobie sprawę z konieczności zmian jak również z tego iż dotknie ona w pierwszej kolejności nas szaraczków. Złości mnie to, że nikt tam na górze nie traktuje mnie poważnie. Pewne decyzje nie zapadają z dnia na dzień, więc po co opowiadać bajki. W październiku tak, w grudniu w ramach gwiazdkowego prezentu siak. Po co wysyłać nas gremialnie na szkolenia jak i tak w większości jesteśmy do zwolnienia, oczywiście jak skończymy sprzedaż. Trochę więcej klasy i poszanowania pracowników. Żal mi, że po tylu latach pracy zostałam w ten sposób potraktowana, tym bardziej iż ja traktowałam poważnie mojego pracodawcę. Odpowiedz Link
mrowka_d Re: CRW idzie na dno 20.01.08, 21:24 Nigdy, w żadnym banku windykacjia nie była prorytetowa, miała tylko posprzątać po sprzedaży. Jest to dział o którym wszyscy z chęcią by zapomnieli i pewnie by się to udało, gdyby nie trzeba było tworzyć rezerw. Dlatego też z punktu widzenia całości pracownicy tych komórek, w których skumulowane są wszelkie straty nie zasługują na dodatkowe gratyfikacje. Jedynym sposobem pozbycia się tego "problemu" jest sprzedaż wierzytelności lub przesuniecie w miarę możliwości całej windykacji poza bank. Straty ze złych kredytów stają sie wtedy zyskami z ich sprzedaży. Proces ten należy traktować w kategoriach "konieczności dziejowej". A metody? ważny jest cel. Odpowiedz Link
cylon12 Re: CRW idzie na dno 20.01.08, 22:04 No, no mrówkojadzie - czy czymkolwiek tam jesteś ! Brawo !!! Adol Hitler nie powstydziłby się takiego rzecznika "zmian" na nowe i lepsze !!! Gdyby Adolf zatrudnił ciebie a nie Gebbelsa - to niemcy do dzisiaj by nie wiedzieli, że wojnę przegrali !!! Takich ludzi jak ty potrzebuje drapieżny kapitalizm !!! Wszak cel uświęca środki !!! Więc skoro celem kapitalizmu jest zysk to po trupach !!! Co tam pracownik !!! Do rzeźni z nim - jak już jest niepotrzebny !!! Odpowiedz Link
rolo-tomasi Re: CRW idzie na dno 20.01.08, 22:14 Witam W mojej ocenie to co pisze mrowka_d to tylko sprytna żonglerka słowna niby speca od zarządzania organizacją, a tak naprawdę jest to trywialny bełkot sprytnego ściemniacza, nie powiem - dobrze operującego słowem pisanym ... Nie masz zielonego pojęcia o zarządzaniu. To co przedstawiasz to jakaś chora i zdehumanizowana organizacja, z robotami zamiast ludzi - wytwór pseudo-menadżera ... BTW: poczytaj sobie Griffin'a, o ile wiesz z czym to się je ..., a szczególnie o etycznym i społecznym kontekście zarządzania ... Poza tym nie ściemniaj, że cokolwiek wiesz o wydajności windykacji ... Napisz wg jakich danych to liczysz, tak publicznie i bez wykrętów ... Powiem Ci: nic nienapiszesz, bo żadnych danych pozwalających na porównanie efektywności firmy zewnętrznej a windykacji po prostu NIE MA ... Jeśli cokolwiek wiesz o bankowości to zapytaj się, ale tak nieoficjalnie jak wychodzi np. BGŻ na oddawaniu spraw na zewnątrz ... Ja znam odpowiedź, no ale może Ty też czegoś ciekawego się dowiesz ... Poza tym przestań dyskredytować ludzi z CRW Ty nadęty pyszałku ... CRW rzeczywiście idzie na dno, ale nie masz najmniejszego prawa urągać ich zawodowej godności swoimi wywodami (dla mnie chorymi)... To tyle. Bez odbioru. BTW: Ludziska uważajcie to jakaś mutacja TROLLA, nie paście go. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
mrowka_d Re: CRW idzie na dno 20.01.08, 22:36 Pierwszoplanowym nie jest ile bank otrzyma za sprzedane wierzytelności. Naistotniejsze jest wyczyszczenie bilansu - to jest zysk banku. Symboliczna złotówka to już dużo, opłaca się nawet dopłacić do tranzakcji niż utzymywać rezerwy i... (jakby powiedziała sprzedaż) armię darmozjadów z CRW. Wiem, że niektórym trudno zakceptować rzeczywistość ale to jest raczej problem psychiatry niż banku. Odpowiedz Link
zwiazkowiec Re: CRW idzie na dno 20.01.08, 23:24 mrówka-problemem psychiatry zdaje się jesteś Ty od jakiegoś czasu... Przyznaj się- od ilu miesięcy bierzesz psychotropy? Odpowiedz Link
mrowka_d Re: CRW idzie na dno 20.01.08, 23:39 Rozumiem, że niektórym łatwiej jest narzekać i niż pomyśleć. Nie bez powodu przecież trafili do windykacji (napewno nie za zasługi intelektualne). Odpowiedz Link
outlook13 Re: CRW idzie na dno 21.01.08, 12:15 Po raz kolejny zgdzam się z Rolo - Tomasi. a Mrówce przypominam,że w ramach pakietu Lux Med przysługują pracownikom darmowe wizyty u psychiatry. Tak się składa,że nowoczesne zarządzanie organizacją dawno zmieniło filozofię postępowania i taka drapieżna dehumanizacja nie jest już w modzie,ale do tego decydenci jeszcze nie dojrzeli. Osobiście uważam,że szkoda czasu na podjazdy i takie teksty,które mają tylko sprowokować ludzi i tak będących w dołku.Pomińmy je milczeniem. I druga kwestia - tak się jakoś składa,że ludzie z CRW zwalniają się sami i nie jest to takie marginalne zjawisko. I nie ma żadnego powodu, dla którego nie mieliby wziąć odpraw, bo im się one należą w związku z likwidacją stanowisk pracy. Byłoby naprawdę rewelacyjnie gdyby w innych jednostkach naszego molocha pracowali ludzie o takiej wiedzy, zaangażowaniu i potencjale. a nie manipulatorzy, którzy biją pianę na forum, a na spotkaniach okłamują pracowników "w żywe oczy". Odpowiedz Link
wi-sk Re: CRW idzie na dno 21.01.08, 17:32 To powiedz jeszcze, że te złe kredyty oraz ogromna ilość sald debetowych to wina CRW. A może tak popatrzeć, że gdyby sprzedawcy nie udzielali ktedytów bez wnikliwej analizy, bo trzeba plan wykonać to nie byłoby takiej ilości spraw w CRW a te co już tam trafią byłyby obsługiwane zgodnie z procedurą. Jeżeli jesteś tak wszechwiedzący to zapewne wiesz ile spraw przypada na jednego pracownika, do tego jeszcze dojdą różnego rodzaju bzdurne polecenia nadchodzące z góry. Przy takim nawale pracy nie jesteś w stanie wyegzekwować prawie nic. Na koniec ... zaczynamny porządki w PKO, najpierw poleci CRW potem CIT w dalszej kolejności CRB likwidacja oddziałów a na końcu zostanie prezes i TY. Wtedy już możesz realizować swój cel nikt na drodze Ci nie stoi. Odpowiedz Link
bru-no Re: CRW idzie na dno 21.01.08, 19:36 Mrwka nieźle nas podpuszcza ale my się nie damy, no nie???? Windykator to super gość i znajdzie pracę w każdym banku czy firmie windykacyjnej!! Narzekamy, bo uważamy że coś to zmieni, lecz wiadomo, nie pozwalniamy się bo lubimy swoją pracę (mimo wszystko) i do końca wierzymy że CRW pozostanie i zajmie się w końcu tylko WINDYKOWANIEM, powtarzam WINDYKOWANIEM, a nie dodatkowymi czynnościami. A takich jak mrówka - zatrudnić do dodatkowych czynności np. kserowania spraw zakwalifikowanych do sprzedaży, pisania protokołów itp. przecież sprzedaż to jest to, więc niech kseruje. Pozdrawiam Odpowiedz Link
zwnat Re: CRW idzie na dno 21.01.08, 20:58 no nie wiem, czy wypowiedzi mrowki_d odczytac jako przesadnie wyostrzoną ironię (na co wskazują pewne fragmenty wypowiedzi) czy też oszołomstwo - bo za bardzo brnie w temat. W każdym razie spowodowało to dawno nie widzianą aktywność pracowników CRW. Może i dobrze, jeszcze jesteśmy i jeszcze pracujemy w tym banku. I nadal czekamy na konkretne informacje: kiedy i ilu pracowników z każdego wydziału może sie spodziewać zwolnienia. Bo są tacy, którzy sie zwalniają (z odprawami, a czemu nie?) i tacy , którzy czekają co dalej a także tacy, którzy chcą w spokoju dokończyc swoje i wtedy szukać pracy. A doświadczenie,kwalifikacje i wykształcenie mamy chyba wystarczające na znalezienie dobrej pracy. na inteligencji chyba nam tez nie zbywa mrowko... jakbysmy porównali średnią w CRW i w innych wydziałach, chyba nie byłoby sie czego wstydzić.. proponuję sprawdzić, jakie wykształcenie ma średnio pracownik CRW pozdrawiam Odpowiedz Link
mrowka_d Re: CRW idzie na dno 21.01.08, 21:42 No cóż... nie mam serca dłużej milczeć. Przyznaję się do drobnej manipujacji usprawiedliwionej dobrymi chęciami. Nie można było już patrzeć na marazm tego forum jak i samych pracowników CRW. W wypowiedziach moich przedstawione zostało jedynie to co rzeczywiście myślą zarządzający (i to nie na żarty), a co mówią i piszę do pracowników... porównajcie Sami. Albo przejdziecie z tym do porządku dziennego albo coś z tym zrobicie. Nikt za Was tego nie zrobi, w przeciwnym wypadku co było powiedziane będzie samoziszczającą się przepowiednią. Cytując klasyka "...ludzie ludziom zgotowali ten los..". Za często zbyt ostre (ale użyte w dobrej wierze) sformułowania należą się duże przeprosiny. Odpowiedz Link
zwiazkowiec Re: CRW idzie na dno 21.01.08, 22:09 Nic się już nie da zrobić, jest za późno co najmniej o 2-3 lata. Ludzie przestali sie bać za późno, teraz już nie ma kto organizować jakichś akcji, rozmów itp. Ci którzy zostali to już są za słabi, nie maja siły przebicia. Machina destrukcyjna centrali rozwaliła już to co było najcenniejsze...potencjał ludzki. Odpowiedz Link
outlook13 Re: CRW idzie na dno 21.01.08, 22:36 no właśnie, często na tym forum zwracano uwagę,że jako pracownicy CRW czyli jednostki w stanie rozkładu, ograniczamy się do narzekania i wylewania żali - aczkolwiek sądzę,że po częsci taka jest rola forum. I że nic nie robimy. Ale myślę,że to nieprawda. Wiele osób podjęło konkretne działania, rozmowy, próbowało się czegoś dowiedzieć, na coś wpłynąć. Ale z perspektywy czasu i prób podejmowanych także przeze mnie, mogę powiedzieć jedno:to,że mamy coś do powiedzenia to czysta fikcja.Jesteśmy celowo odcięci od informacji, bądź co gorsza wprowadzani w błąd, nie pozwala się nam uczestniczyć w żadnych rozmowach czy spotkaniach dotyczących naszej struktury i przyszłości.Nie jesteśmy partnerem /ani nawet przedstawiciele ZZ/ i w moim przekonaniu nie mamy żadnych narzędzi do walki o zmianę bądź modyfikację tego co jest realizowane daleko poza nami.Zresztą, Ci, którzy są na dole dobrze to wszystko wiedzą. A usprawiedliwiać się przed innymi nie ma potrzeby,zwł. jeśli są pracownikami centrali. Ci, którzy nas krytykują, bo chyba nie doświadczyli takiej bezradności, niech napiszą jaki REALNY wpływ mogliśmy mieć na to co się działo?Ja uważam, że ZEROWY i przede wszystkim to dla mnie świadczy o tym, że nie istnieje coś takiego jak szacunek dla pracownika i tego co robi.A walka z wiatrakami nie ma sensu, bo w pewnym momencie człowiek może sam przestać się szanować jak wystawia się na robienie z niego durnia raz po raz. Odpowiedz Link
mrowka_d Re: CRW idzie na dno 21.01.08, 22:59 PRACOWNIKU CRW - MOŻESZ WSZYSKO!!! Propnuję następującą akcję: każdy pracownik, który ma na sercu wspólne dobro ale przede wszystkim zależy mu na własnej pracy a dotyczy to ze 400 osób przeznaczonych do zwolnienia w tym roku niech wyśle jutro do Rafała Juszczaka meila o następującej treści "Jestem przeciwko zwolnieniom w CRW" (może być meil prywatny). W przypadku braku odzewu akcję należy kontynować w innych miejscach. Dość defetyzmu i marazmu i tak nie masz nic do stracenia! (napewno nie pracę). Odpowiedz Link
zwiazkowiec Re: CRW idzie na dno 22.01.08, 00:04 mrówka-e-maile możesz sobie wysyłać, ale nic to nie da. Już nie ma komu rozmawiać. Outlook napisał dobrze: wiele osób próbowało coś robić, niewiele to dało. W PKo jest po prostu jeden wielki chaos i bałagan. To jest bank gdzie zarząd jest dobierany z klucza politycznego. Są wybory-przychodzi nowa władza, wprowadza nowe porządki. Wszystko jest wywracane do góry nogami: koncepcja banku, instrukcje, procedury, część kadry. Ludzie tyrają jak woły, przystosowuja sie do zmian, troche sie uspokaja, i okazuje się że zmiany nie wprowadziły dobrobytu. I teraz albo akurat sa kolejne wybory i zarząd sie zmienia, albo zarząd wymyśla nowa rewolucję. Co do zwolnień, to istnieje takie stare powiedzenie sprzed II wojny: "Zwalniają? To dobrze, bo niedługo będą przyjmować do pracy." I za 3-4 lata zobaczycie, że będzie się odradzać windykacja w PKO. Odpowiedz Link
mrowka_d Re: CRW idzie na dno 22.01.08, 06:38 "Miałeś, chamie, złoty róg,/ miałeś, chamie, czapkę z piór:/ czapki wicher niesie,/ róg huka po lesie,/ ostał ci się ino sznur,/ ostał ci się ino sznur" Odpowiedz Link
uczciwy_pracownik Re: CRW idzie na dno 22.01.08, 18:47 " ....Co do zwolnień, to istnieje takie stare powiedzenie sprzed II wojny: "Zwalniają? To dobrze, bo niedługo będą przyjmować do pracy....." beda odradzac i zatrudniac nowych pracownikow z pensjami o wiele wyzszymi jak maja teraz pracownicy a potem jeszcze beda wmawiac ze ci nowi sa lepsi nawet bez doswiadczenia i musza duzo zarabiac ale o zwiekszeniu kosztow jakos nikt juz nie bedzie mowil. Odpowiedz Link
bru-no Re: CRW idzie na dno 22.01.08, 19:37 Jutro spotkanie w Warszawie na Puławskiej dot. redukcji w CRW. Trzymajmy kciuki, reprezentanci niektórych Wydziałów jadą, nasz pełnomocnik też (a jest dobry, przekonaliśmy się już nie raz). Gdyby nie przew.ZZ Pan MO , redukcji można było by uniknąć, ale on został wybrany na przewodniczącego a nic nie robi, nie zna nawet na czym nasza praca mniej więcej polega, redukcja 400 osób była mu przedstawiona , lecz nie sprzeciwił się jej w ogóle i nawet nie powiedział "dlaczego tak dużo " , nie chciał żadnych analiz, czy CRW jest tak złe , po co nam taki przwodniczący???????? Redukcja w CRW OK ale nie w takiej ilości!!! Tak powinien powiedzieć i bronić nas, a nie kiwać główką, OK dyrekcjo, jak tak ma być to OK. Jesli CRW jest be to outsourcing jest fajny? Jakie firma która obrabia outsourcing ma zyski to tez wiemy, jest to kropla w morzu potrzeb, a zajmują się tylko windykowaniem, lecz ogrom czynności robimy my tj. wnioski do Komornika, ugody - oczywiście wniosek, decyzja i sama ugoda do sporządzenia to nasza robota , odpowiedzi do dłuzników czy Komorników to tez nasza robota itd. Po co nam taka firma, a ktoś chce z nas taką właśnie firmę zrobić i to w tak okrojonym sładzie. Kolejny raz BRAK SŁOW. Jeszcze raz trzymajmy MOOOOOOOCNO kciuki!!! Odpowiedz Link
robol_2008 Re: CRW idzie na dno 22.01.08, 20:00 Na jakiej podstawie szkalujesz cudze imię? Jeżeli masz na to dowody to je podaj, a nie rzucaj epitetami. A może ten Twój Pełnomocnik jest taki świetny (w Waszych oczach)? A w rozmowach to rączki pod dupcie i mruczy? Jeżeli pracodawca ma zamiar pewne czynnosci oddać poza bank to co można zrobić? Płakać i powiedzieć NIE? Wcześniej wystawili za burtę sprzątaczki (rozumiem), ale wywalenie Straży Bankowej na zewnątrz to była totalna bzdura (transporty wartości przynosiły zyski i to pokaźne), chyba, że "ktoś coś za to dostał". To samo prawdopodobnie jest z CRW (po co bank sam ma sie martwić o odzyskiwanie pieniędzy - lepiej dać zarobić "zięciowi". Jeszcze raz gorąca prośba: jeżeli chcesz o kimś pisać obelgi to się najpierw mocno zastanów i przeanalizuj wszystkie fakty. Nie bazuj na plotkach - one nie prowadzą do dobrego. Odpowiedz Link
uczciwy_pracownik Re: CRW idzie na dno 22.01.08, 18:43 Już widze jak prezes komus odpowiada na jego maila czy to z poczty w banku czy to z poczty prywatnej. Odpowiedz Link
agata9942 Re: CRW idzie na dno 22.01.08, 19:17 mi odpowiedział tutaj na gazeta.pl, ale to było w ubiegłym roku (V i VI/2007) Odpowiedz Link
mrowka_d Re: CRW idzie na dno 22.01.08, 20:46 Nie jest ważne czy prezes odpowie na poszczególne maile. Ważne jest by pokazać, że jesteśmy ZOORGANIZOWANĄ GRUPĄ, że działamy razem, że nie należy nas lekceważyć ale rozmawiać i wypracowywać kompromis (nie tylko kosztem pracownika). Działanie w pojedynkę skazane jest na klęskę, tyko w grupie są szanse sukcesu. Dlatego ponownie apeluję niech każy pracownik, jego rodzina, czy znajomy wyśle (dziś i jutro) maila do prezesa "JESTEM PRZECIWKO ZWOLNIENIOM W CRW". Nie prześpijmy tego momentu jak przespali bohaterowie "Wesela" Wyspiańskiego, którzy gadali, gadali, gadali, gadali.... Odpowiedz Link
uczciwy_pracownik Re: CRW idzie na dno 22.01.08, 20:53 No właśnie to było jeszcze przed sławnymi spotkaniami z pracownikami. Odpowiedz Link
apacz01 Re: CRW idzie na dno 23.01.08, 20:04 Do mrówki. Ty masz jakieś rozdwojenie jaźni.Raz nas obrażasz innym razem namawiasz do wspólnej walki. Nie jesteś windykatorem, bo gdyby tak było to wiedziałbyś, że z malutkim rozumkiem nie ma co szukać w windykacji. Pozdrowienia dla windykatorów. Odpowiedz Link
mrowka_d Re: CRW idzie na dno 23.01.08, 20:28 Drogi Apaczu troszeczkę uwagi, przeczytaj moją wypowiedź z 21.01.2008 z 21.42 tam było wszystko wyjaśnione. Odpowiedz Link
apacz01 Re: CRW idzie na dno 24.01.08, 20:50 Należą Ci się z mojej strony przeprosiny, ale i tak czuję jakiś niesmak. To nie było zagranie fair. Co sądzi o nas góra to my doskonale wiemy , jak również to że są głusi na wszelkie argumenty. Mają władzę więc stosują swoje zbójnickie prawo. Pozdrowienia. Odpowiedz Link
bru-no Re: CRW idzie na dno 26.01.08, 20:27 Chciałabym by Windykator był doceniany, a pradwopodobie tak jest, gdyż do CAK-u właśnie nas chcą. Tylko że CAK-i będą w ograniczonym składzie, a czy w CAK-ach analitycy muszą mieć zaliczone szkolenie ZSI ? Bo już wiemy że wszystkim windykatorom nie jest ono potrzebne bo muszą odejść, a szkolenie przejść obowiązkowo muszą. Tylko płakać nad tą rozrzutnością. Odpowiedz Link
bru-no Re: CRW idzie na dno 28.01.08, 21:23 Termin aktualizacji sprzedaży się zbliża, a tu brak aplikacji. Acha jest, o nie, znowu nie ma, awariaaaaaaaaaa, a jak ta aplikacja chodzi, brak słów!! Odpowiedz Link
slowik.3 Re: CRW idzie na dno 30.01.08, 18:17 Jutro ważny dzień. Spotkanie ZZ i kilku reprezentantów z W-łow CRW z prezesem RJ na temat dalszej przyszłości CRW. Oby się udało i poszło dobrze. Odpowiedz Link
zwnat Re: CRW idzie na dno 30.01.08, 21:33 żartujesz? co się ma niby udać? i kto to sa ci reprezentanci i kto ich wybrał? przeciez trudno przypuszczać, że ktoś z np. wrocławia będzie lobbował za np krakowem Odpowiedz Link
zwiazkowiec Re: CRW idzie na dno 31.01.08, 12:34 Niepotrzebnie się łudzicie... Nie ma co nadziei sobie robić, podejrzewam że zmiany są nieodwracalne. Ludzie usłyszą w Warszawie, że oczywiście tam rozumieją pracowników, ich niepewność itp, ale centrala zrobi wszystko aby zwolnienia odbyły sie jak najmniej boleśnie, aby pracownicy dostali nowe propozycje pracy itp. I to będzie wszystko, na co możecie liczyć. Dlaczego? Bo złudzeń nie mają już nawet naczelnicy zamiejscowych wydziałów CRW których kilku znam. Oni szukają sobie miejsc w PKO albo już poza PKO. W sumie... czego tak się trzymacie i żałujecie? U komorników są przyjęcia, do firm zewnętrznych są przyjęcia. Poczytajcie tylko ogłoszenia: jedna z firm windykacyjnych przyjmuje do swoich oddziałów we Wrocławiu, w Łodzi i w Warszawie. Inna do Poznania. Naprawdę pracę można znaleźć w tej chwili w miarę łatwo. A za takie pieniądze jak zarabiacie w PKO to znajdziecie bez problemu wszędzie zajęcie. Odpowiedz Link
1wodzu Re: CRW idzie na dno 03.02.08, 08:36 Czy ktoś coć może powiedzieć na temat tego spotkania ?,tzn. czy się odbyło i jak sie skończyło Odpowiedz Link
awosek Re: CRW idzie na dno 03.02.08, 11:24 Spotkanie się odbyło. Nie było to spotkanie PRZEDSTAWICIELI pracowników CRW, ale pracowników, którzy umówili się z Prezesem R.Juszczakiem na rozmowę o pracy w CRW. W spotkaniu wziął udział Prezes, dwoje jego Zastępców oraz Szefowa kadr Banku, nie uczestniczyła Dyrekcja Pionu RW. Prezes zadeklarował, że w ciągu 2 tygodni rozpozna zagadnienia poruszane w trakcie spotkania i się do nich ustosunkuje. Odpowiedz Link
zwiazkowiec Re: CRW idzie na dno 03.02.08, 14:15 Nie wróżę sukcesów. Wodzu CRW ma za silną pozycję w PKO, tak się przynajmniej mówiło od kilku lat. A prezes RJ jest krócej od Wodza. Do tego prezes jest na niepewnym stołku. Zastępcy? Oni są pionkami w "blasku" takiej "gwiazdy medialnej" jak RJ. Owszem- moze będzie i tak, że RJ teraz weźmie na rozmowę dyrekcję CRW, pogadają sobie. Ale pomyślcie: ktoś zatwierdził sprzedaż, redukcję etatów, rozwiązanie niektórych wydziałów CRW. Przecież to nie Wodzu CRW wymyśla, on tylko realizuje czyjeś pomysły. Wobec czego to spotkanie przyniesie co najwyżej takie zmiany, że pracownicy będą mogli liczyć na ciut większe podwyżki w tym roku, i trochę lepsze traktowanie: nie będzie wszystko naraz do zrobienia na wczoraj, ale na jutro. A zwolnienia pracowników, łączenie jednych wydziałów i likwidacja innych niestety będą. Odpowiedz Link
bru-no Re: CRW idzie na dno 06.02.08, 19:47 A nasz dyrektor się rozchorował, pewnie nie może pogodzić się z faktem,iż CRW nadal walczy i nie podda się tak łatwo. Myślę, że będzie dobrze, lecz plan pana PM chyba runie w gruzach, wszystko zależy m.in. od ZZ, lecz bez Pana Mirka O, który nie czyta forum i jak to powiedział w gazecie Parkiet "... nic mu nie wiadomo ani o żądaniach pracowników na forum internetowym, ani o planach rozpoczęcia strajku", żałosne tak postępuje przew. ZZ ????? Piszmy do p.redaktor tej gazety nasze pytania celem zadania w kolejnym wywiadzie np. z P.Prezesem a nie rzecznikiem prasowym PKO BP , kóry jak zwyklepisze to co mu pasuje a nie to co jest naprawdę. Premia motywacyjna tak, jestem za, ale te wygórowane plany nie są przecież do wykonania, jeśli już ktoś wykona, to w kolejnym kwartale dostaje dodatkowy plan, to jest OK??? Jak nie wykona się planu to nie dostaje się premii, a jeśli nikt w PKO nie wykona narzuconego ogromnego planu, to co się dzieje z premią , kupuje się kolejny samochodzik. Piszmy do : nina.halabuz@parkiet.com Odpowiedz Link
wyrobnik.pl Re: CRW idzie na dno 07.02.08, 19:21 Witam wszystkich! Zapewne zostaliście - podobnie jak ja - zaskoczeni informacją o "audycie specjalnym" z wniosku ZZ. Czy wiecie coś więcej? Pytania zadawane przez audytorów były chyba jednoznaczne ... Odpowiedz Link
ktos.3 Re: CRW idzie na dno 08.02.08, 20:25 Audyt, audytem. U nas nawet z personelem nie rozmawiali. Ale za to Naczelnik mało nie padła z wrazenia. Z nami to juz sie nikt nie liczy. Ciekawe czy Pan prezes po naszej akcji kromka, coś zrozumie? Odpowiedz Link
outlook13 Re: CRW idzie na dno 09.02.08, 09:52 Przecież to wszystko to są czynności pozorowane i odwracające uwagę od faktów, które się dokonują. Ładnie to będzie potem wyglądać na papierze,że było.Co to za audyt skoro nie rozmawiają z pracownikami ani obecnymi ani byłymi. Śmiech na sali. Ludzie, trzeba szukać pracy, bo szkoda energii na te zgliszcza po CRW. Nic już z tego nie będzie. Odpowiedz Link
ktos.3 Re: CRW idzie na dno 12.02.08, 19:09 Czy już pracujecie nad nową strukturą. Śmieszne są te pytania Pana Prezesa i oczekiwania. Czy oni naprawdę myslą,że my wierzymy w tę grę pozorów? Zero szacunku dla ludzi. Odpowiedz Link
slowik.3 Re: CRW idzie na dno 13.02.08, 18:46 Grupy robocze - utworzone. Wiem z pewnego źródła, że chcą dobrze i nie dadzą się tak łatwo panu PM, robią analizy (nawet w domu) by udowodnić Dyrekcji, że nie ma racji. O to chodzi przecież, musimy im wierzyć, gdyż chcą dobrze , w tych grupach są nasi reprezentanci i nie chcą naprawdę nikogo skrzywdzić, występują w imieniu nas wszystkich, wiadomo, że kolejne łączenia wydziałow CRW będą, ale nie tak drastyczne w kilometrach tj. jeśli wydziały crw sa w odległości od siebie do mniej więcej 50km - niestety nie do zwolnienia lecz przyłączenia do innego. Wiele wydziałow łączenia już przechodziło, wiemy że nic one nie dały, koszty jak były dalej są takie same albo porównywalne, lecz ma nas być mniej - więc będzie. Myśle o w-łach a nie pracownikach i mozemy się burzyć ale to i tak nic nie da. Grupy robocze - to dobry pomysł, lecz pamiętajmy, że w składzie tych grup sa pracownicy którzy mają przecież przydzielony zbiór spraw, a to co teraz robią zajmuje im bardzo duzo czasu, teraz są w Serocku 3 dni, a przecież w tym czasie w ich sprawach nic się nie dzieje.Powinni mieć zmniejszony zbiór spraw, lecz już nie ma go komu brać. Odpowiedz Link
zwnat Re: CRW idzie na dno 13.02.08, 20:42 nasi reprezentanci? chcą dobrze? występują w imieniu nas wszystkich? nie wiem, może jest tam TWÓJ reprezentant, bo mojego nie ma i nie czuję jakoś,ze ktos w MOIM imieniu wystepuje i że chca dobrze dla nas wszystkich, zresztą nie mogą chcieć dobrze dla wszystkich, bo tak sie nie uda... poza tym nikogo tam nie znam, więc przypuszczam, że dobór ludzi był nieprzypadkowy...? wcale nie uważam, że te grupy cos zdziałają, raczej wygląda to raczej na przetrzymanie ludzi, żeby sie jeszcze nie zwalniali - do sierpnia przynajmniej... i robią co mogą, żeby konkrety co do zmian podać jak najpóźniej może sie mylę, ale czy można całościowy plan ułożyć w 2 tygodnie? to wygląda na działania pozorowane Odpowiedz Link
wyrobnik.pl Re: CRW idzie na dno 14.02.08, 17:28 Grupy robocze... jak to pięknie brzmi. I cóż takiego oni ZROBIĄ? A czytaliście skład osobowy tych grup? Żałosne! Odpowiedz Link
bru-no Re: CRW idzie na dno 14.02.08, 17:36 Nie krytykuj jak nie znasz wszystkich, ja znam jedną osobę i jestem za nią pewna!!!!!!!!! Odpowiedz Link
wyrobnik.pl Re: CRW idzie na dno 14.02.08, 18:57 sorki, nie chciałem nikogo urazić. Ale moje pytanie brzmi - czego Ty jesteś taka pewna? Że nas w...ą tylko teraz będą mogli powiedzieć "daliśmy im przecież szansę " Odpowiedz Link
1wodzu Re: CRW idzie na dno 14.02.08, 18:33 Takich bzdetów to już dawno nie czytałem. Nie dadzą się panu PM, nasi reprezentanci, pracownicy którzy mają zbiór spraw i od trzech dni sie nimi nie zajmują i najlepiej zebyim zmniejszyć. Z tego wnioskuje że ci fachowcy to na urlopy nie chodzą bo wówczas to wogóle wszytstko by padło. No i ta reprezentacja pracowników co to sie Panu PM nie da. Trzech dyrektorów, dwóch czy trzech szaraków a reszta to naczelnicy wydziałow. W tym temacie ZWNAT ma dużo racji. Tam nie ma moich zadnych reprezentantów. Pozdrawiam Odpowiedz Link
ktos.3 Re: CRW idzie na dno 14.02.08, 20:09 moich też nie ma. I naprawdę nie wiem kto ich wybrał? A może wskazał PM. Proszę Was czy naprawdę jest jeszcze ktoś kto wierzy naszej dyrekcji?! Odpowiedz Link
mik-lo Re: CRW idzie na dno 14.02.08, 21:14 najlepiej siedzieć na d...e i narzekać, jak nic się nie robi to źle jak coś się robi też źle, może z tego mało co się uda, ale to znaczy, że nie warto i wszystkich w tych grupach roboczych posądzać o złe intencje? Odpowiedz Link
bru-no Re: CRW idzie na dno 16.02.08, 06:42 Mik-lo dzięki, tak trzymać, awsze jest jakaś nadzieja, z tego co wiem , w serocku odbyło się spotkanie i idą duże zmiany -korzystne dla nas!! chociaż na jakiś czas... Odpowiedz Link
rolo-tomasi Re: CRW idzie na dno 16.02.08, 21:23 Witam wszystkich Dajcie ludziom szansę!!! Znam osobiście kilka osób i za nie daję głowę ... Z tego co wiem to nikt specjalnie nie pchał się do czegokolwiek ..., pewne rzeczy powstały samorzutnie, jako swego rodzaju bunt przeciwko kłamstwom naszej dyrekcji ... Oczywiście w tej grupie jest pewnie co najmniej jeden "kret" wytypowany przez -wszyscy wiemy kogo, więc się nie dziwmy z tymi nazwiskami ... Poza tym jak pisałem wcześniej: zwolnienia i zmiany będą na 100000%, pytanie tylko ile uda się ugrać ... Powiedzmy sobie jasno: strona przeciwna przygotowywała się do rozpierduchy od dłuższego czasu, więc ma przewagę w tym co teraz najważniejsze w czasie, dodatkowo logistycznie też jest "do przodu" ... Poza tym ludzie przypatrzcie się dokładnie: już zarzyna się najazd dziwnej kadry z firm windykacyjnych (przykład: dyrektor Cent. Monit. Należ.)... Przypadek?? Brak narzędzi informatycznych dla windykacji ... (nie mówię o słynnym E., bo ten nie ma nakładki na alnovę). Przypadek??? Pytań jest dużo ... a odpowiedzi wyraźnie sugerują kierunek zmian ... Pozdrawiam. Odpowiedz Link
rolo-tomasi Re: CRW idzie na dno 18.02.08, 20:56 Witam Z ostatnich gorących njusów: pozostanie 11 wydziałów detalicznych w terenie i kilkanaście samodzielnych stanowisk!!! Jednak warto było walczyć do końca!!! Docelowy stan "osobowo-ilościowy" będzie znany dopiero po zakończeniu tegorocznej sprzedaży. Jest jeszcze kilka zmian, ale o szczegółach pewnie się niedługo dowiemy. Odpowiedz Link
nikiel2 Re: CRW idzie na dno 16.02.08, 11:15 Podobno są wstępne ustalenia, będzie więcej wydziałów w terenie i pewne zmiany w organizacji wydziałów. Odpowiedz Link
wi-sk Re: CRW idzie na dno 19.02.08, 23:57 Ja z takim pytaniem... Wczoraj tj. 19.02 przyszło (podobno bo do szaraków przynajmniej u nas nie dotarło) pismo z zapytaniem ile osób deklaruje wypowiedzenie umowy o pracę w II i III kwartale na podstawie porozumienia. Ktoś z zamiejscowych u waszych wydziałach się zgłosił? Odpowiedz Link
rolo-tomasi Re: CRW idzie na dno 21.02.08, 19:12 Cześć Do nas pismo takiej treści nie dotarło ... Trzeba się będzie podpytać, bo być może Naczelnicy specjalnie nie przekazują takiego zapytania do ludzi ... Podobno sie boją, że im niewolników zabraknie ... No obudzili się ... Odpowiedz Link
zwnat Re: CRW idzie na dno 21.02.08, 19:40 poszło chyba wszędzie, ale albo odpowiedź poszła samodzielnie od naczelnika bez pytania pracowników - szacunkowo; albo wcale ciekawe, nie ma końcowych ustaleń, a już mamy wiedzieć kto kiedy się zwalnia mam nadzieję, że nie chodzi o pozbawienie nas odpraw Odpowiedz Link
blackmonday Re: CRW idzie na dno 27.02.08, 09:01 Z informacji z dzisiaj - udało sie wywalczyć 11 wydziałów i kilka samodzielnych stanowisk w Polsce. W sumie z tego co wiem to ma zostać około 350 osób w zamiejscowych wydziałach. Hurra - a jednak udało się im sporo wywalczyć - niech żyje grupa konsultacyjna wracają z tarczą, a dyrektor PM wywozimy na tarczy. JUPI Odpowiedz Link
wi-sk Re: CRW idzie na dno 27.02.08, 13:37 A skąd takie hurra?? Z planu przedstawionego zamiejscowym przed Świętami wynikało, że zostane nas ponad 400 osób, a to marne 350 ma być jakąś rewelacją? Chyba, że czegoś nie rozumiem. Odpowiedz Link
nikiel2 Re: CRW idzie na dno 27.02.08, 18:21 Wtedy w grudniu łącznie w całym CRW miało być 400 osób, z czego w terenie łącznie z WIT 200. Teraz chodzi o to, że samych pracowników CRW w terenie planuje się około 300 osób, a WIT to odrębne osoby (etaty). Odpowiedz Link
nikiel2 Re: CRW idzie na dno 11.06.08, 17:26 Minęło tyle miesięcy, a temat wątku nadal aktualny.......... Odpowiedz Link