Gość: roberttvw Re: Czarna lista pracodawców IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.12, 16:44 slyszales kolego cos o firmie kadymon sp.zo.o lubrza??proponuja prace w mannheim przy sufitach podwieszanych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roberttvw Re: Czarna lista pracodawców IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.12, 16:45 slyszales kolego cos o firmie kadymon sp.zo.o lubrza??proponuja prace w mannhei > m przy sufitach podwieszanych prosze o info na e mail Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makaveli gwardia ochrona podlasie żenada!!!!! IP: *.centertel.pl 17.06.12, 13:22 no tak to chyba jedna z wielu firm tego typu nie wiadomo ile bedzie trwała słuzba (masówki) nie wiadomo za ile (moze za darmo?) ludzie bez uprawnien (licencja, członek słuzb porzadkowych, ukonczone 21 lat nawet)paranoja no i główny własciciel ktory jak mu sie cos nie spodoba to potrafi zbluzgac wszystkich dookola odradzam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bebol Re: gwardia ochrona podlasie żenada!!!!! IP: *.opera-mini.net 27.06.13, 11:24 Pewnie pracodawcą jest były milicjant Odpowiedz Link Zgłoś
maras2011 UWAGA na Waldi bygg AB w Linköping 25.06.12, 23:35 Waldemar ciesielski, który często daję ogłoszenia w sieci "dam pracę" , to zwykły oszust ,hochsztapler, cyniczny cham itd., po przyjeździe na miejsce i wyrzuceniu kasy za podróż w błoto, daje śmieszną umowę o pracę która nie jest zgodna ze Szwedzkimi przepisami pracy,tym bardziej że potrzebuje tylko Polskich podwykonawców, zatrudnia kilku czynnych alkoholików którymi manipuluje, nie płaci , obcina godziny choć jego znajomość w budowlance oceniam na 0+, a jego wspólnik bogdan klimowicz to podobny typ tylko głębiej zaszyty. Trudno ocenić w kilku słowach co dzieje się w tej firmie, ale szokiem jest to co zobaczyłem, a widziałem już wiele, skatteverket powinno się nimi zająć , jeżdżą bez uprawnień i po alkoholu do pracy, masakra dosłownie , do tego ci normalni uciekają i to jeszcze bez kasy. Przestrzegam wszystkich którzy by chcieli podjąć pracę w tej upadającej firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
mordeczka9 Re: UWAGA na Waldi bygg AB w Linköping 04.11.12, 01:09 Zgadzam się!!!!znam kolegę oszusta Waldasa od zawsze tylko ze z prywatnej strony!i to bardzo dobrze!!nie ufajcie mu!wydaje się fajny gość a to kawał skur......syna!w Polsce wykręcił wiele ludzi na duże pieniądze!ma pełni długów i dlatego siedzi w Szwecji .No.Bydgoszcz zna go napewno!nie wspomnę o Płocku,skąd spierd..... lał....i o płockich taksowkarzach,znają ta kur...we!nie wierzcie mu nawet w jedno słowo,od siebie życzę mu zeby go pierdo...nal!jakiś sport samochód!i kaput! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregor Re: UWAGA na Waldi bygg AB w Linköping IP: *.play-internet.pl 21.11.12, 11:09 Waldi bygg -Linköping .se ---bedragare och en lögnare- Odpowiedz Link Zgłoś
pb56 Re: UWAGA na Waldi bygg AB w Linköping 05.02.15, 13:50 UWAGA NA OSZUSTA Waldi Bygg z Linkoping!!! To nie firma, to fikcja. Cały czas mają ogłoszenie, że szukają pracowników, bo przemiał jest kolosalny. Podpisuję się pod wszystkimi wpisami, które istnieją w necie. Dwóch kolesi udaje wielkich "Panów" Waldemar Ciesielski i Bogdan Klimowicz. A tak na prawdę nie mają zielonego pojęcia o budowlance, ale oszustwo wychodzi im najlepiej. Już po pierwszych kilku minutach każdy się zorientuje, że jest coś nie tak. O swoich byłych pracownikach wypowiadają się bardzo źle i o każdym mówią, że to alkoholik a sami "walą wódę", że ho ho Przede wszystkim oszukują na kasie, co innego obiecują a jak przychodzi do wypłaty to człowiek robi wielkie oczy. A jak chcesz zakończyć z nimi współprace to robią wszystko, aby Tobie nie wypłacić pieniędzy i po prostu ich nie wypłacają. ODRADZAM współpracy z tą fikcyjna firmą! Szkoda czasu i pieniędzy, aby u nich pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
slawek3336 Re: UWAGA na Waldi bygg AB w Linköping 24.11.12, 02:44 no niestety cala prawda a moze i zamalo pracowalem u niego dwa miesiace wtym roku no i jestem pod wrazeniem geniusza oszusta w dniu wktorym zabral mnie z lotniska w drodze do linkoping po jego rozmowie w czasie jazdy pomyslalem sobie to zes sie wjebal w bagno jego opowiesci ze sami pijacy uniego pracuja a co madrzejsi to uciekaja odniego i on niewie dlaczego jak przyjechalem do niego to pracowalo uniego dwoch ludzi krzysiek i wlodek nagadal nanich ze pijacy i tam tacy a trzy tygodnie sam pil z jednym znich i zlapala ich policja tylko tamten kierowal co to za pracodawca ktory jedzie z pijanym kierowca co dojego wiedzy na temat budowlanki kolega dal 0+ aja daje 6+ z niewiedzy on nietylko oszukuje pracownikow ale tez swoich klijentow a kurat wiem cos na ten temat powiadomilem 1 a zdrugim klijentem jestem wtej sprawie w kontakcie takie wszy powinny byc tepione przez wymiar sprawiedliwosci i oczywiscie ten jego drugi spulas bogdan niedziw ze o polakach maja taka opinie ale te wpisy splywja po nim jak po kaczce jak ja bylem to mowil ze to tacy zli ludzie co mu napsuli prac itd.ludzie naprawde niewarto oszustow wzbogacac lepiej jak ja to mowie jesc chleb z smalcem jak na oszustow wzbogacac prawda panie waldku ile czasu bedziesz z bogdanem prowadzil ten proceder moze moze panu jest potrzebny jakis psycholog moze wynika to z jakis kompleksow z dziecinstwa zglos sie pan do jakiej poradni bo pan nietylko oszukuje pracownikow ale ich cale rodziny pozdrawiam ludzie naprawde niewarto Odpowiedz Link Zgłoś
pb56 Re: UWAGA na Waldi bygg AB w Linköping 05.02.15, 13:51 UWAGA NA OSZUSTA Waldi Bygg z Linkoping!!! To nie firma, to fikcja. Cały czas mają ogłoszenie, że szukają pracowników, bo przemiał jest kolosalny. Podpisuję się pod wszystkimi wpisami, które istnieją w necie. Dwóch kolesi udaje wielkich "Panów" Waldemar Ciesielski i Bogdan Klimowicz. A tak na prawdę nie mają zielonego pojęcia o budowlance, ale oszustwo wychodzi im najlepiej. Już po pierwszych kilku minutach każdy się zorientuje, że jest coś nie tak. Przede wszystkim oszukują na kasie, co innego obiecują a jak przychodzi do wypłaty to człowiek robi wielkie oczy. A jak chcesz zakończyć z nimi współprace to robią wszystko, aby Tobie nie wypłacić pieniędzy i po prostu ich nie wypłacają. ODRADZAM współpracy z tą fikcyjna firmą! Szkoda czasu i pieniędzy, aby u nich pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
pb56 Re: UWAGA na Waldi bygg AB w Linköping 05.02.15, 14:00 UWAGA NA OSZUSTA WALDI BYGG AB z Linkoping!!! To nie firma, to fikcja. Cały czas mają ogłoszenie, że szukają pracowników, bo przemiał jest kolosalny. Podpisuję się pod wszystkimi wpisami, które istnieją w necie. Dwóch kolesi udaje wielkich "Panów" Waldemar Ciesielski i Bogdan Klimowicz. A tak na prawdę nie mają zielonego pojęcia o budowlance, ale oszustwo wychodzi im najlepiej. Już po pierwszych kilku minutach każdy się zorientuje, że jest coś nie tak. Przede wszystkim oszukują na kasie, co innego obiecują a jak przychodzi do wypłaty to człowiek robi wielkie oczy. A jak chcesz zakończyć z nimi współprace to robią wszystko, aby Tobie nie wypłacić pieniędzy i po prostu ich nie wypłacają. ODRADZAM współpracy z tą fikcyjna firmą! Szkoda czasu i pieniędzy, aby u nich pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
bygma Re: UWAGA na Waldi bygg AB w Linköping 16.02.15, 18:03 Witam wszystkich , ktorzy mieli okazje poznac na wlasnej skorze firme Waldi Bygg w Linkopingu w Szwecji. Ten sku...el Ciesielski , zyje mu sie coraz lepiej , wciaz dokupuje nowe samochody , a ludzie zostaja na lodzie . Z dnia na dzien wyrzuca ludzi na bruk bez pieniedzy za prace . W roku 2014 oszukal ludzi na kwote grubo ponad 100000 koron , dlatego tera mogl kupic nowe samochody.Najciekawsze jest to ze on niema zadnych skrupulow przy oszustwach nawet tych co sa jego rodzina . Przez jakis czas myslalem ze jego szwagier (, brat jego dupy ) to taki sam kutas jak on , ale pomylilem sie . To gosc w pozadku , pracuje u niego za darmo bo kutas mu nie placi , wiele razy musialem pozyczac mu forse na zarcie bo nie mial co jesc . Najgorsze jest to ze nawet on nie ma szansy na odzyskanie pokaznej kasy za prace . Dziwie sie dlaczego jeszcze od niego nie odszedl , ale chlop chce odzyskac kase , a jesli odejdzie straci wszystko tak jak kazdy z nas odchodzacych . To musi sie skonczyc , trzeba dac h...owi nauczke , musimy sie zebrac wszyscy i cos z tym zrobic, tak dalej byc nie moze . Odpowiedz Link Zgłoś
malfab2 Re: UWAGA na Waldi bygg AB w Linköping 24.02.15, 18:51 W zwiazku z pojawiajacymi sie oszczerstwami na temat firmy Waldi Bygg AB oraz moj Waldemara Ciesielskiego pragne poinformowc wszystkie osoby biorace udzial w tym procederze, ze na podstawie Kodeksu karnego(Dz.U.z 2011r.Nr 72, poz.381), ulatwiajac oszczercom ustawa o stalkingu zglosilem zawiadomienie o popelnieniu przestepstwa przez osoby dokonujace wpisu na forum. Dochodzenie prowadzone jest przez Komenda Rejonowa Policji Warszawa 1 i Kancelaria Radcow Prawnych i Adwokatow S.C. Zycze powodzenia w dokonywaniu dalszych wpisow. Waldemar Ciesieski Waldi Bygg AB Odpowiedz Link Zgłoś
pb56 Re: UWAGA na Waldi bygg AB w Linköping 03.03.15, 18:15 "Panno" Małgorzato Fabiszewska pisząca w imieniu swojego gacha Waldemara Ciesielskiego proszę uprzejmie przekazać, żeby zapoznał się z definicją "oszczerstwo"! Podkreślam, że pomimo wielu monitów nadal ani ja, ani inne osoby pracujące dla Waldi Bygg AB w 2014 roku nie otrzymaliśmy należnych pieniędzy. Proszę się bardziej nie kompromitować na forum. To jest cisza przed burzą. Czy osoba uczciwa nie odbiera telefonów od swoich byłych współpracowników...? Mhhh zastanawiające?! Nadal czekamy na należne pieniądze!!! Wszystkie osoby biorące udział w tym procederze poniosą zasłużoną karę :) Odpowiedz Link Zgłoś
malfab2 Re: UWAGA na Waldi bygg AB w Linköping 24.02.15, 18:57 W zwiazku z pojawiajacymi sie oszczerstwami na temat firmy Waldi Bygg AB oraz moj Waldemara Ciesielskiego pragne poinformowc wszystkie osoby biorace udzial w tym procederze, ze na podstawie Kodeksu karnego(Dz.U.z 2011r.Nr 72, poz.381), ulatwiajac oszczercom ustawa o stalkingu zglosilem zawiadomienie o popelnieniu przestepstwa przez osoby dokonujace wpisu na forum. Dochodzenie prowadzone jest przez Komenda Rejonowa Policji Warszawa 1 i Kancelaria Radcow Prawnych i Adwokatow S.C. BIALIC & SOKOLOWSKI Zycze powodzenia w dokonywaniu dalszych wpisow. Waldemar Ciesieski Waldi Bygg AB Odpowiedz Link Zgłoś
maras2011 Re: UWAGA na Waldi bygg AB w Linköping 25.02.15, 18:18 Na podstawie przepisów Kodeksu karnego (art. 212) dowiadujemy się, że sprawca przestępstwa podlega karze (kara grzywny, ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności), jeżeli pomawia firmę lub osobę za pośrednictwem środków masowego komunikowania się, do których należy między innymi Internet. Dlatego właśnie, wbrew temu, co czasem nam się wydaje, w Internecie nie jesteśmy zupełnie bezkarni. Za to, co wypisujemy na forach lub portalach społecznościowych możemy zostać pociągnięci do odpowiedzialności (o ile zostanie nam udowodnione, że napisaliśmy nieprawdę). Można wszystko zweryfikować , pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
pb56 Re: UWAGA na Waldi bygg AB w Linköping 03.03.15, 18:30 Tak, dokładnie zgadzam się, to musi się w końcu skończyć. Razem z osobami, które nie otrzymały należnych pieniędzy za pracę w 2014 roku od Waldi Bygg AB jesteśmy na etapie składnia pozwu zbiorowego. Wszystkie osoby, które nie odzyskały należnych pieniędzy i chcą walczyć o swoje dajcie znać. Im nas więcej tym większe szanse. Odpowiedz Link Zgłoś
malfab2 Re: UWAGA na Waldi bygg AB w Linköping 03.03.15, 19:22 Człowieku o loginie PB56 widzę że sam ze sobą prowadzisz konwersację na tym forum, ciekawa sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
pb56 Re: UWAGA na Waldi bygg AB w Linköping 03.03.15, 19:54 "Ciekawa sprawa" a jednak wzbudza zainteresowanie firmy Waldi Bygg AB. Wiedz, że wszystko zrobimy, aby odzyskać nasze uczciwie zarobione pieniądze. Ps. Jak zgubiłeś numer konta to chętnie przypomnimy. Odpowiedz Link Zgłoś
slawek3336 Re: UWAGA na Waldi bygg AB w Linköping 15.03.15, 09:23 pani malfab2 na pewno ten człowiek nie prowadzi sam konwersacji na tym na tym forum i to ze piszecie ze to sa oszczerstwa na temat firmy waldi bygg to jest kpina z waszej strony ja znam niejedna osobe oszukana przez pani fagasa zwanego Waldemarem ciesielskim dla pani wiedzy niemoge się doczekać kiedy wy dla mnie zalozycie sprawę o rzekome oszczerstwa sam napisałem do rzekomo waszej kancelarii prawnej żeby mnie oskarżono albo powolano na świadka bo dużo wiem na temat pracy pana waldemera miedzy innymi u pani anny bengston u pana benka z i nie tylko czekam z niecierpliwoscia na wasz pozew przeciwko mnie a wam coz zycze żeby w końcu wziol się zawasza dupe ktoś na miejscu w Szwecji na pewno istnieja jakies instytucje co by was preceder mogly ukrucic . a dla nowych czytelnikow tego forum mogę napisac żeby wzięli sobie na poważnie to co jest napisane na wszystkich forach na temat tej firmy i naprawdę niewiazali się z ta firma bo będę tego później zalowali a ty kobieto nierob ze swojego faceta ofiary .Co prawda w zyciu często się zdaza ze kat staje się ofiara Odpowiedz Link Zgłoś
bygma Re: UWAGA na Waldi bygg AB w Linköping 07.04.15, 10:13 Chetnie dolacze sie do pozostalych , posiadam wiele informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
adas550 Re: UWAGA na Waldi bygg AB w Linköping 25.11.12, 05:02 naprawde prawda waldemar ciesielki wraz z swoim wspolnikiem bogdanem klimowiczem to wyrachowana banda oszustow mam nadzieje ze ich egzystencja dlugo nie potrwa kawal skur.............wesyna to zamalo powiedziane przez 7 lat jak on prowadzi pseudo firme przewinelo sie u niego pare setek ludzi on powoli i w szwecji traci juz grunt w wiekszosci sklepow budowlanych ma poblokowane konta zostala mu tylko biltema wypozyczalnie tak samo dlatego wyrejestrowal swoja firme w czerwcu ata firma jest teraz na jego zone naprawde szkoda czsu na znajomosc z tymi ludzmi ztym sportowym samochodem to dobre ha!ale to za szybko lepiej zeby dziad troche w pierdlu posiedzial panowie taksowkarze z plocka dlaczego zapomnieliscie o waldasie!!!!!!! jak ktos by wiecej potrzebowal informacji na temat tych typow zapraszam gringo925@intria.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milena Re: UWAGA na Waldi bygg AB w Linköping IP: 31.126.219.* 27.11.12, 15:02 Ta ktora nazywasz zona to nie zona tylko kur... ktora zabrala go od prawdziwej zony i dzieci ! na szczescie wyszlo to im na dobre! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona Re: UWAGA na Waldi bygg AB w Linköping IP: 91.236.137.* 10.04.13, 10:50 zapewne na dobre, to cham i prostak to tego kawal skur.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: UWAGA na Waldi bygg AB w Linköping IP: *.cust.tele2.se 03.06.13, 18:41 Ta spolka waldi z bogdanem to zwykli zlodzieje i tyle !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taxi Re: UWAGA na Waldi bygg AB w Linköping IP: *.cust.bredband2.com 05.07.13, 10:56 Oj Waldi ty przekrecie, powinni cie dawno za kraty wsadzic. Jeszcze sie zemszcza na tobie zobaczysz ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henry Re: UWAGA na Waldi bygg AB w Linköping IP: *.gavlenet.com 19.08.13, 16:10 Tjuven och bedragare! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oy Re: UWAGA na Waldi bygg AB w Linköping IP: *.elisa-mobile.fi 06.08.14, 22:17 Ciesielski ty złodzieju ! Odpowiedz Link Zgłoś
pb56 Re: UWAGA na Waldi bygg AB w Linköping 05.02.15, 13:52 UWAGA NA OSZUSTA ze Szwecji Waldi Bygg z Linkoping!!! To nie firma, to fikcja. Cały czas mają ogłoszenie, że szukają pracowników, bo przemiał jest kolosalny. Podpisuję się pod wszystkimi wpisami, które istnieją w necie. Dwóch kolesi udaje wielkich "Panów" Waldemar Ciesielski i Bogdan Klimowicz. A tak na prawdę nie mają zielonego pojęcia o budowlance, ale oszustwo wychodzi im najlepiej. Już po pierwszych kilku minutach każdy się zorientuje, że jest coś nie tak. Przede wszystkim oszukują na kasie, co innego obiecują a jak przychodzi do wypłaty to człowiek robi wielkie oczy. A jak chcesz zakończyć z nimi współprace to robią wszystko, aby Tobie nie wypłacić pieniędzy i po prostu ich nie wypłacają. ODRADZAM współpracy z tą fikcyjna firmą! Szkoda czasu i pieniędzy, aby u nich pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
pb56 Re: UWAGA na Waldi bygg AB w Linköping 05.02.15, 13:56 UWAGA NA OSZUSTA Waldi Bygg z Linkoping!!! To nie firma, to fikcja. Cały czas mają ogłoszenie, że szukają pracowników, bo przemiał jest kolosalny. Podpisuję się pod wszystkimi wpisami, które istnieją w necie. Dwóch kolesi udaje wielkich "Panów" Waldemar Ciesielski i Bogdan Klimowicz. A tak na prawdę nie mają zielonego pojęcia o budowlance, ale oszustwo wychodzi im najlepiej. Już po pierwszych kilku minutach każdy się zorientuje, że jest coś nie tak. O swoich byłych pracownikach wypowiadają się bardzo źle i o każdym mówią, że to alkoholik a sami "walą wódę", że ho ho Przede wszystkim oszukują na kasie, co innego obiecują a jak przychodzi do wypłaty to człowiek robi wielkie oczy. A jak chcesz zakończyć z nimi współprace to robią wszystko, aby Tobie nie wypłacić pieniędzy i po prostu ich nie wypłacają. ODRADZAM współpracy z tą fikcyjna firmą! OSZUKUJĄ PRZY KAŻDEJ WYPŁACIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pb56 Re: UWAGA na Waldi bygg AB w Linköping 05.02.15, 13:55 UWAGA NA OSZUSTA WALDI BYGG AB z Linkoping!!! To nie firma, to fikcja. Cały czas mają ogłoszenie, że szukają pracowników, bo przemiał jest kolosalny. Podpisuję się pod wszystkimi wpisami, które istnieją w necie. Dwóch kolesi udaje wielkich "Panów" Waldemar Ciesielski i Bogdan Klimowicz. A tak na prawdę nie mają zielonego pojęcia o budowlance, ale oszustwo wychodzi im najlepiej. Już po pierwszych kilku minutach każdy się zorientuje, że jest coś nie tak. O swoich byłych pracownikach wypowiadają się bardzo źle i o każdym mówią, że to alkoholik a sami "walą wódę", że ho ho Przede wszystkim oszukują na kasie, co innego obiecują a jak przychodzi do wypłaty to człowiek robi wielkie oczy. A jak chcesz zakończyć z nimi współprace to robią wszystko, aby Tobie nie wypłacić pieniędzy i po prostu ich nie wypłacają. ODRADZAM współpracy z tą fikcyjna firmą! Szkoda czasu i pieniędzy, aby u nich pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
pb56 Re: UWAGA na Waldi bygg AB w Linköping 05.02.15, 13:58 UWAGA NA OSZUSTA WALDI BYGG z Linkoping!!! To nie firma, to fikcja. Cały czas mają ogłoszenie, że szukają pracowników, bo przemiał jest kolosalny. Podpisuję się pod wszystkimi wpisami, które istnieją w necie. Dwóch kolesi udaje wielkich "Panów" Waldemar Ciesielski i Bogdan Klimowicz. A tak na prawdę nie mają zielonego pojęcia o budowlance, ale oszustwo wychodzi im najlepiej. Już po pierwszych kilku minutach każdy się zorientuje, że jest coś nie tak. O swoich byłych pracownikach wypowiadają się bardzo źle i o każdym mówią, że to alkoholik a sami "walą wódę", że ho ho Przede wszystkim oszukują na kasie, co innego obiecują a jak przychodzi do wypłaty to człowiek robi wielkie oczy. A jak chcesz zakończyć z nimi współprace to robią wszystko, aby Tobie nie wypłacić pieniędzy i po prostu ich nie wypłacają. ODRADZAM współpracy z tą fikcyjna firmą! Szkoda czasu i pieniędzy, aby u nich pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
slawek3336 Re: UWAGA na Waldi bygg AB w Linköping 15.03.15, 09:29 ciekawe czy pan Waldemar pytal się mnie i mojego przyjaciela michala z którym kontynuujemy wspolprace z pania anna o umieszczenie naszych zdjęć w swojej galerii jak pani myśli kto mu pozwolil Odpowiedz Link Zgłoś
maras2011 Re: UWAGA na Waldi bygg AB w Linköping 17.08.15, 20:16 tylko w szwecji tacy złodzieje jak waldi bygg mogą przetrwać niestety, do czasu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Czarna lista pracodawców IP: *.152.147.87.dsl.dynamic.t-mobile.pl 12.07.12, 23:27 A ja pracuje dla firmy SEMIX w Krakowie, nigdy nie miałam problemów z wypłatą i brakiem komunikacji z szefostwem. Nigdy też nie pracowałam więcej niż 10 godzin- sprzątam hale, sklepy przed otwarciem, biura....Bardzo chwalę sobie współpracę z szefem. Pozdrawiam wszystkich w serwisach sprzątających. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: Czarna lista pracodawców IP: *.play-internet.pl 13.07.12, 22:14 potwierdzam :) to wszystko zależy od inspektorów i od nas samych. Jeżeli o mnie chodzi to pensja jest na czas i kontakt też w porządku. Dużo czytałam o tym że umowy śmieciowe itp. itd. Jak nie chcemy to się na to nie godzimy i nic nie podpisujemy. Ja mam pieniądze na czas i jestem dobrze traktowana. Sami spróbujecie sami ocenicie. Ile ludzi tyle opinii, ja nie narzekam :) Odpowiedz Link Zgłoś
necia27 Re: Czarna lista pracodawców 14.07.12, 13:06 Warszawa Walmark Polska sp z.o.o Adar Usługi Ślusarskie Dk Zabezpieczenia Wszystkie 3 firmy prowadzone przez te same osoby.Pracownicy pozostawienie bez pensji i świadectw pracy.Klienci zostali z zamówieniami nie zrealizowanymi i wpłaconymi zaliczkami :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: Czarna lista pracodawców IP: *.play-internet.pl 13.08.12, 16:26 ciekawe co tu piszecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Szczecin: Locus Seculity, ING, Solid, PGF IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.12, 16:16 W Szczecinie radzę omijać szerokim łukiem te firmy: Locus Security Sp z o. o. + Modus spectrum (to ta sama firma). - Właściciele kręcą wałki jak tylko mogą. Umowa na 1/2 etatu lub na najniższą krajową reszta kasy w kopercie na którą trzeba czekać jak pies nawet kilka dni. Po jakimkolwiek L4 można się pożegnać z pracą. Atmosfera taka jak inni pracownicy i właściciele - PSIA! Dyrektor to stary dziad podp....lacz! Tak na prawdę nie wiadomo jaką pełni funkcje poza siedzeniem na wp.pl i wyrywanie z kontaktu radia w sekretariacie! Poza tym zmuszają osoby niepełnosprawne do pracy w nadgodzinach za które nie płacą po pismach ponaglających twierdzą że są rozliczeni. ING usługo finansowe przy Getta Warszawskiego 2 : Kłamią, oszukują i wykorzystują, najpierw obiecują złote góry a po odbytym szkoleniu wyrzucają na zbity pysk. Nie ubezpieczajcie sie w ING! Chyba że chcecie wspierać oszustów! Nic więcej nie będę pisać bo nie chce sobie tego przypominać! Solid: Jeśli was zatrudnią a na horyzoncie pojawi się ktoś lepszy, seksowniejszy, z dłuższymi nogami to bez wahania się was pozbędą. PGF hurtownia farmaceutyczna w Dąbiu: Coś na kształt ING a nawet gorzej choć z tego co wiem dzięki mnie największy chwast już tam nie pracuje. Nie wahajcie się zawiadamiać lokalnych PIPów! W nich nasza nadzieja! Trzeba zniszczyć pseudo biznesmenów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Szczecin: Locus Seculity, ING, Solid, PGF IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.02.13, 21:50 Niestety, pracuje nadal a do tego szerzy się kolesiostwo! Wyrzuca się jednych by zrobić miejsce dla znajomka zapewne za jakąś gratyfikacje. To jest nowoczesny zarząd spółki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: specjalista ds organizacji targów IP: *.play-internet.pl 23.07.12, 15:04 dziekuje za informacje.. mialam miec jutro spotkanie w sqam a w czw w iprogrammes ale skoro tak sprawa wyglada to sobie to daruje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnes Re: specjalista ds organizacji targów IP: *.tktelekom.pl 24.09.12, 18:31 Dzis zostałam zaproszona na rozmowę do firmy CAREERCON. siedziba na ul. Bokserskiej 1. stanowisko Asystent działu ds. sprzedaży i organizacji targów i oczywiście wzmianka w @ : "Nasze doświadczenie pokazuje jednak, że aktywnej i obrotnej osobie nie powinno zająć ono więcej niż parę godzin. " Spotkanie ma prowadzić pani Anna Żelazowska.. Ktoś z Was miał juz " przyjemność" być rekrutowanym przez tę osobę ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Uwaga Admin udostępnia prywatne info o forumowicza IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.12, 21:31 Uwaga Admin udostępnia prywatne info o forumowiczach czego skutkiem są pozwy od byłych pracodawców! Wielka mi lista i wielkie mi forum! Nawet własnego zdania nie można wyrazić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Uwaga Admin udostępnia prywatne info o forumowicza IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.12, 21:31 Uwaga Admin udostępnia prywatne info o forumowiczach czego skutkiem są pozwy od byłych pracodawców! Wielka mi lista i wielkie mi forum! Nawet własnego zdania nie można wyrazić! Uwaga Admin udostępnia prywatne info o forumowiczach czego skutkiem są pozwy od byłych pracodawców! Wielka mi lista i wielkie mi forum! Nawet własnego zdania nie można wyrazić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lady Re: Czarna lista pracodawców IP: *.play-internet.pl 21.08.12, 12:12 pracowalam jakis czas w agencji reklamowej w waw, niby wszystko ladnie pieknie, ale okazalo sie totalne niewolnictwo, szefowie to para tyranow, szef uwaza sie niewiadomo za kogo jakby wszystkie rozumy pozjadal, praca niby 9-17 ale mielismy zakac wychodzenia wczesniej niz przed 18 a jak ktos chcial wyjsc to musial sie prosic o wyjscie i tlumaczyc dlaczego, totalne zastraszenie i zaklamanie, odradzam wszystkim agencje ADVALUE!!! znecanie sie psychiczne nad pracownikami!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Czarna lista pracodawców IP: *.dynamic.chello.pl 04.09.12, 23:34 polski pracodawca jest przekonany że praca=niewola a człowiek bierze pieniadze to w zamian mozna go gnębić -taki jest portet polskiego pracodawcy i nie ma tu przesady .80% firm na tej liście wypracowała sobie to miejsce całymi latami -walczcie z pracodawcami bo nie jesteście w obozach karnych . jesteście wolni - nie bojcie się walki ze złem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly Re: Czarna lista pracodawców - Advalue IP: *.dynamic.vectranet.pl 14.04.14, 21:30 Od czasu powyższego wpisu nic się nie zmieniło, poza tabunami ludzi którzy mieli nieprzyjemność pracy w agencji reklamowej Adavlue. W braży już robi się głośno o wspomnianej firmie, że pracownicy są traktowani w sosób karygodny.Ogłoszenia rekrutacyjne "wiszą" bez przerwy, bo ludzie uciekają z tamtąd po tygodniu. Nie polecam marnować czasu, nauczysz się bardzo złych nawyków, bardzo nie mile widzianych w dobrych agencjach. Brak możlwości rozwoju, wyrażania swojego zdania i opinii. Nie ma możliwości skończyć pracy o ludzkiej godzinie, siedzisz do oporu. Ludzie ze łzami w oczach siedzą do 21:00.A normą jest, że każdego dnia przed 18:30 to nie wyjdziesz.I musisz się liczyć z tym, że masz być rano na 9:00 bo inaczej, jesteś spóźniony. Zastraszanie pracownika, kłócenie się to jest dzień powszedni w Advalue.Firma nie oferuję NIC, po za harówką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonymous Casus Finanse Wrocław - świeża opinia IP: *.ey.nl 12.09.12, 10:38 Witam, Na wstępie przestrzegam przed stratą czasu. Na rozmowie pani zaproponowała 1550 brutto, mówiąc, że może tylko zaproponować pozycję 'Młodszego specjalisty ds. windykacji' (mimo doświadczenia w branży, płynnej znajomości języków i zagranicznych studiów). Najprawdopodobniej pozycja 'starszego specjalisty' w ogóle nie istnieje. Po przyjściu do pracy na umowie widniało 1300 brutto i pani powiedziała, że to się zmieniło i tak musi zostać. W trakcie 'szkolenia' po rozmowie z ludźmi tam pracującymi okazało się, że po 1,5-3 lat pracy tam ludzie zarabiają ok. 1300-1400 netto! Z ich opinii również wynikało, że osiągnięcie celu do prowizji jest praktycznie niewykonalne (prowizja od 70% celu tj. ok 30000zł ściągniętego długu). Z opinii osób tam pracujących zdarza się to bardzo rzadko albo wcale. Jest to Call Centre stworzone 'na szybko'. Nie masz swojego biurka, codziennie szukasz wolnego stanowiska. Za każdym razem jak odchodzisz od biurka, liczy się czas, w którym cię nie ma (40 minut wolnego czasu dziennie - nie powinno być 45? 30+15 - tak jest w kodeksie). Nawet jak wychodzimy do toalety, czas na to konto się liczy. Poza tym kazano załatwić lekarza medycyny pracy w swoim wolnym czasie (wg. kodeksu powinno to być załatwione w godzinach pracy). Oczywiście na pierwszym dniu się skończyło. Strata czasu i nerwów. Mimo, że wyglądało to w miarę obiecująco na ogłoszeniu, to tylko złudzenie. Firma wykorzystuje ludzi i nie liczy się z prawem pracy. Dodam jeszcze, że praca w trybie 2-zmianowym, druga zmiana do 22.00 i praca co drugą sobotę. Mam nadzieję, że ta opinia pomoże czytającym zaoszczędzić sobie takich przygód. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
yawa Re: Casus Finanse Wrocław - świeża opinia 29.10.12, 13:46 Ciekawe to jest to co mówisz. Ja tam pracuje od ponad miesiąca i tak lajtowej pracy to ja jeszcze nigdy nie miałem. Przychodze sobie rano albo na popoludnie, robie sobie kawe albo herbate ktore zapewnia firma jest tez mikrofala w kuchni i lodowka, pogadam jeszcze chwile ze znajomymi z pracy i siadam do kompa i dzwonie. Windykacja jak windykacja sa scenariusze sa zasady ktorych musisz sie trzymac aby nie powiedzieć za dużo zeby Cie nie wywalili. Wiec ja naprawde nie widze zeby to byl jakis wyzysk. 40min przerwy? Ja pracujac nawet tyle nie wykorzystuje bo mi sie zwyczajnie nie chce. Wczesniej pracujac mialem 15min przerwy w ciagu 8h wiec roznica jest. 70% celu i target w ciagu miesiaca? Pracujac tam miesiac i przez pierwsze 2 tyg tak naprawde uczac sie zrobilem ponad 50% targetu nie wysilajac sie. WIec tak naprawade to zalezy od czlowieka czy potrafi rozmawiac z ludzmi. Wyplata? Owszem smieszna (1550 brutto), ale czego sie spodziewac po tak malo wymagajacej pracy. Języki? Zagraniczne studia? Co ty robisz wogole w takiej firmie? Skoro jestes tak doskonale wyedukowany to dlaczego szukasz takiej pracy dla studentow? Co do lekarza medycy pracy 2h i sprawa zalatwiona nie wiem dlaczego tak ubolewasz nad tym. Co do boxów kazda grupa prowadzona przez 1 lidera ma rząd swoich boxow i sobie wybierasz ktory jest wolny, nie wiem po co komu swoj wlasny ciasny skoro na wszystkich innych jest dokladnie to samo. Nie wiem gdzie tu widzisz wykorzystywanie ludzi. Jedyne do czego mozna sie przyczepic to wysokosc wyplaty nic wiecej. A teraz sie zbieram bo ide na druga zmiane ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzień dobry (K)asus "finansek" Wrocław - świeża opinia IP: *.internetia.net.pl 11.03.13, 10:54 Tak zachwalać ta firme może tylko kierownik lub kierowniczka...albo ktoś wyżej. Ludzie nie dajcie się nabrać. To wyszkoleni m@nipulatooorzy, którzy jeszcze jakis czas temu sami siedzieli na słuchawce. Owszem możecie zahaczyć sie na te 3 mies, ale w tym czasie szukajcie czegoś lepszego. Firma zwalnia na potęge. Bez wytłumaczenia, szkoda czasu... ta firma może nauczyć Was jednej rzeczy, a mianowicie da Wam możliwość analizowania zagrożenia przed podjęciem stanowiska w podobnej firmie. Szanujcie siebie, jest wiele lepszych firm windykacyjnych we Wrocławiu. Uruchomcie znajomości, moze ktos pracuje w innej firmie, z tego co wiem rzadko kiedy przyjmuja ludzi z ogłoszenia(oprocz (k)asusa bo oni przyjmuja kogo sie tylko da), wiec tą droga najlepiej powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwldi Re: Casus Finanse Wrocław - świeża opinia IP: *.wro-com.net 20.06.13, 15:31 Casus Finanse Wrocław to skupisko miernot po Prawniczych studiach,które zmarnowały 5 lat aby stosować STARKING w stosunku do różnych klientów .To nie "windykacja"tylko chamstwo ,które dorwało się do aparatów telefonicznych .Z dnia na dzień rośnie grono osób ,któ9re w końcu z tymi oszołomami zrobią porządek .Najdziwniejsze jest to ,że Polska chcąca się jawić jako kraj praworządny pozwala na łamanie Prawa takim firmom w których "miernoty" urastają do rangi przedstawicieli windykacji .Jeżeli jeszcze do tego dokopujemy Para Banki typu "SKARBIEC"z Gdańska to mamy niezły pasztet.Gdzie zatem szukać sprawiedliwości , gdy Państwo stoi nierządem a wymiar sprawiedliwości tak zardzewiał,że tylko pracuje wydajnie w sferach zarabiania "KASY"przykłady ??-proszę bardzo: Prokuratura kilkanaście miesięcy prowadzi śledztwo o wyłudzenie usług budowlanych na bardzo znaczące kwoty.Jedna Pani Policjantka wnioskuje do Pana Prokuratora umorzenie śledztwa co ten czyni bez mniejszych wyrzutów i kieruje taki wniosek do Sądu,który wyjaśnia na kilku stronach "POSZKODOWANEJ"firmie,że nie potrafi rozgraniczyć co jest "karne"a co jest "CYWILNE" W ten sposób dwie osoby wsparte przez niezawisłą Panią Sędzinę mają perspektywę zarobienia sporej kasy.Bo ten poszkodowany aby w tej sprawie ruszył do przodu to musi zanieść kasę do Sądu dla jakiegoś PRAWNIKA pomimo tego ,że już go okradli.Nie może tak być ,że osoby prowadzące dochodzenie są dosłownie "zielone"z tematu : Cytat; Pani Policjantka oświadcza: Proszę Pana przecież zapłacili Panu 3 tys.zł.Ta sama Pani Oficer zapomina,że ukradli około 300tys.zł i ponadto nie było możliwości zafakturowania następnych 300Tys.Jako obywatel tego pięknego kraju rządzonego przez ludzi,którzy za przeproszeniem mają w "DUPIE"społeczeństwo bo są tak zaabsorbowani własnymi osobowościami,że zatracili już rozsądek i zapomnieli kto im dał "MANDATY"No cóż taka okazja nażarcia się przy "KORYCIE"już więcej może się nie pojawić.Wstydzę się że jestem Polakiem i muszę żyć w kraju który jest gorszy od afrykańskiego buszu.Ale za to mamy politykierów dla których najważniejsze jest IN VITRO lub przejmują się PEDAŁAMI ładnie określanymi związków homoseksualnych partnerskich .W dupie mają głodne dzieci,drogie lekarstwa i nędzne emerytury .Powracając do "WINDYKATORÓW I WINDYKATOREK"rodem z Casus Finanse z Wrocławia należy ubolewać,że większość tych osób skończyła studia i tym się afiszując przynosi ujmę wszystkim kto pracuje w takich specjalizacjach .Kultura osobista i natarczywość nie zna granic chamstwa .To nie wszystko bo żądanie daty urodzenia jest przeginaniem pały i naciąganiem ustawy o ochronie danych osobowych ,którą to stworzono hobbystycznie dla własnych potrzeb zainteresowanych . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odpowiedz Re: Casus Finanse Wrocław - świeża opinia IP: *.internetia.net.pl 01.07.13, 15:26 Witam , rozumiem Pańskie pretensje . Ale musze sprostować, tam wiekszosc osob to osoby ktore nie studiuja a jak juz to na pewno nie prawo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan Re: Casus Finanse Wrocław - świeża opinia IP: 195.191.163.* 16.07.14, 01:57 pisze sie "stalking" niedouki. Odpowiedz Link Zgłoś
grypcia Re: Fornetti Warszawa 18.09.12, 09:57 Ajent punktu Fornetti w Obi Warszawa ul. Pulawska. jest oszustem. Wymyśla nowym pracownikom darmowe trzy dniowe szkolenie a po tym czasie niby ma być podpisana umowa.Po paru dniach pracy i wiecznym upominaniu się o umowę okazuję się,że pracodawca wymyślił sobie,że umowę dostaje się po miesiącu.??. Czyżby propozycja pracy na czarno?.Jeśli zrezygnujesz z pracy na czarno nie zobaczysz swoich pieniędzy (i tak marnych) za przepracowane godziny. Jeśli wytrwasz miesiąc? Tez możesz ich nie zobaczyć.Proponuję pracownikom podczas wykonywania pracy na czarno zgłaszanie tego do Inspekcji Pracy.Wam nic nie grozi a ukrócicie działania tego nieuczciwego ,pracodawcy'.I odzyskacie swoje pieniądze.Czy nie dziwi Was wiecznie wisząca kartka na tym punkcie o poszukiwaniu pracownika?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: specjalista ds organizacji targów IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.09.12, 12:53 Ha! ja byłam dzisiaj dokładnie ta sama sytuacja o której mówisz! Kiedy zapytałam ile osób będzie przyjętych na staż, Pani się zamotała, bo przecież tutaj tyle osób ciągle przychodzi i odchodzi.... Poza tym inne informacje dostałam przez telefon kiedy mnie zapraszali na spotkanie a inne na samym spotkaniu!!! Po zwróceniu na to uwagi Pani znowu udała "głupią" że to jakiś błąd i ona to zaraz wyjaśni.... Oczywiście zadanie od razu do wykonania, dzwonienie i szukanie im klientów itd, niby zadanie kwalifikacyjne... Ta.... nie rozumiem, czy takie COŚ jest zgodne z prawem??? czy można ZA DARMO wykorzystać kogoś do wykonania dla swojej firmy zadań??? szok, Polska mnie coraz bardziej zaskakuje.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cookie Re: Atrium Centrum Ploterowe z Opola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.12, 23:05 wszystko się zgadza, własną firmę mają chyba wszyscy handlowcy, może nie mobbing, ale rozliczaja od wyników. a teraz się skup: ja mam 5-7tys. co miesiąc na rękę, czasami z bonusem nawet 8, ale ja uważam się za dobrego sprzedawcę. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cynk [...] IP: *.dynamic.lte.plus.pl 22.12.12, 15:24 Treść postu jest niedostępna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarosław K Re: Czarna Lista Pracodawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.12, 16:04 Mateusz Maślanka (zamieszkały: Nowa Ruda ) jest to pracodawca z działu promocji, Pracowałem u niego jako promotor Tracera i minęło około 4 miesięcy od zakończenia pracy a pieniędzy nadal nie dostałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarosław K Czarna lista pracodawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.12, 16:05 Mateusz Maślanka (zamieszkały: Nowa Ruda ) jest to pracodawca z działu promocji, Pracowałem u niego jako promotor Tracera i minęło około 4 miesięcy od zakończenia pracy a pieniędzy nadal nie dostałem. Odpowiedz Link Zgłoś
lalka93 Re: Czarna lista pracodawców 15.02.15, 15:59 Witam. Chciałabym ostrzec wszystkie dziewczyny zainteresowane pracą na stanowisku hostessy przed oszustami od których, aż się roi w internecie. Niestety sama dałam się oszukać, więc wiem co to znaczy robić na darmo. Pierwszą taką osobą jest nijaki Pan MATEUSZ MAŚLANKA, z którym miałam niewątpliwą nieprzyjemność "współpracować". Niestety wyżej wymieniony Pan Maślanka w ogóle nie wywiązuje się ze swoich obowiązków, nie wspominając już o tym, że nie wypłaca należnego nam wynagrodzenia. To zwykły oszust i złodziej. Żeruje na dziewczynach, które uczciwą pracą chcą zarobić sobie trochę pieniędzy. Jeśli zatem zależy wam na uczciwej pracy oraz poszanowaniu waszego czasu radzę omijać tego Pana szerokim łukiem. Jeśli szukacie pracy na tym stanowisku radziłabym najpierw popytać koleżanek czy też poszukać opinii w internecie, gdyż często można znaleźć tam informacje na temat firm czy koordynatorów. Co najważniejsze, jeszcze przed rozpoczęciem pracy powinnyście dostać umowę, z którą mogłybyście się zapoznać. Powinna być jasna i czytelna, jak i zawierać wszystkie istotne informacje. Przeczytajcie ją uważnie, jeśli coś jest niejasne, pytajcie. Dopiero zapoznając się z umową możecie ja podpisać. To ważne. Umowa to podstawa. Nie ma umowy, nie ma pracy. Wspomnę jeszcze o firmie, która również znajduje się na mojej czarnej liście, a mianowicie: VECTRA. Jest to firma od której nie doczekałam się zapłaty za pracę. Nie pomogły telefony, wezwania do zapłaty, czy nawet Inspekcja Pracy. Najgorsze jest właśnie to, że takie osoby dobrze wiedzą, iż mogą się czuć bezkarnie i tym samym, wciąż oszukują kolejne dziewczyny i najczęściej nie ponoszą żadnych konsekwencji. Tym bardziej więc ważne jest by mówić o tym głośno i nie godzić się z takim postępowaniem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
czucziiii dobry pomysł 03.10.12, 16:10 dobry pomysł. Proponuje pujść dalej i złożyć się na osobę która by takich nie uczciwych pracodawców wieszała lub odstrzelała gnoi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej D Re: Czarna lista pracodawców. IP: *.adsl.inetia.pl 05.10.12, 10:22 Hays. Można nawet powiedzieć, że to oszuści, którzy budują bazy danych. Wymagania stawiają kosmiczne. Na spotkaniu próbują prowadzić rozmowę pod swoim kątem widzenia, a nie pod katem kwalifikacji rekruta. Mając niebagatelne doświadczenie w branży bo tylko 20-to letnie również w wielu krajach Europy wiem o czym mówię w swoim zawodzie. A tu panienka chce po angielsku rozmawiać o czystości kołnierzyka, depilacji pleców, itp.. W tematyce zawodowej totalna plaża. Nazwy firm typu Budimex, Budopol, KGHM to z kolei dla damulki pojęcia kosmiczne. Słyszała o nich z TVN 24. Zaczyna się farsa. Po tej b. często końcowej bo jedynej rozmowie damulka, autorytatywnie stwierdza o kolejnym spotkaniu w nieokreślonej przyszłości. Po interwencji - czas 3-y tygodnie-oddzwania Pani Kierownik Działu broniąc swojej liderki w firmie jakoby była zasłużonym pracownikiem. Ale nie dodaje, że chyba w rozbudowie bazy danych co jest większym dodatkiem niż uciążliwa analiza CV kandydata. Mając swoje CV naprawdę mocne taka WIELKA firma powinna wyławiać rodzynki, a nie masówka do pracy na zmywaku. Chociaż nawet taka praca uczy szacunku do zawodu. Pracownicy są z przydziału. Moderator Hays'a wie o tym ale nie dodał, że to jest pro koryto. Poza reprezentacyjna siedzibą, na którą trzeba zarobić sprzedając kandydata za jego 3-y pobory miesięczne kłania się "udziwniona" baza danych tj: prosty wakat dla inżyniera = genialne stanowisko w ofercie. A ofert jest dziwnie strasznie dużo. Facet do kierowania zespołem chyba w życiu zaczynał od pilnika i motka lub od harcerskich podchodów po flagę innego hufca - nieprawdaż ? Nawet po marketingu na początku odsprzedał na podwórku koledze procę za gumę do żucia. A tu są same niespodzianki. Panienka po szkółce wliczając zerowe doświadczenie ma układać komuś życie ? FARSA I ŻENADA. Oto opinia o tej firmie z 4/5-go piętra ul.Złotej. Jak im mówię o wadach instalacji w tym budynku to są wielkie oczy, bo... nie zwracam uwagi na np. nowe tipsy paniusi. Zastępczyni mojego tematu dot. CV boi się o własną reputację=przyszłość i odsyła mnie delikatnie do zwierzchnika - ostoi firmy. Błędne koło po 6-u miesiącach. Nawet wspomnianego zmywaka nie zaproponowali, Szok na Al.J.Pawła II. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zosia Retpro - firma dla niewolników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.12, 12:01 Przestrzegam - warunki pracy jak na dzisiejsze realia nie do przyjęcia. Pomimo przyznanego zakresu obowiązków, pracownik nie odpowiada tylko za kurzawkę na wisłostradzie i gradobicie. Część wynagrodzenia "pod stołem" - standard - o kredycie możesz zapomnieć. Poziom komunikacji pomiędzy współwłaścicielami żenujący. Podobnie jak poziom profesjonalizmu jaki prezentują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikus Re: Retpro - firma dla niewolników IP: 89.174.164.* 18.06.13, 23:02 RETPRO to bagno.......zastanawiam się kiedy w końcu właściciele nieruchomości którymi zarządzają przejrzą na oczy.....ja osobiście wstydzę się że dla nich pracowałem Odpowiedz Link Zgłoś
ciotka_ltd Ciezko pojac o co ci chodzi 08.01.13, 04:17 Sama znam Hays (jesli to ta sama firma) z Wlk. Brytanii, a wiec firmy maciezystej, i nigdy sie na nich nie zawiodlam, - czy to jako szukajaca pracy czy - w ostatnim czasie - jako pracodawca. Ze zbieraja dane? Przeciez na tym ich praca polega: na tworzeniu baz danych - zarowno pracodawcow, jak i pracobiorcow - i kojarzenia ich z soba. Gdy nie ma pracy czy wlasciwego pracownika, to trudno by to urodzili. Nie wiem, moze w Polsce jest zle, na ich website do dzis widac, ze szukaja do pracy w swej wlasnej filii w Polsce ludzi i z managementu i IT, moze powinienes sie poskarzyc wprost do brytyjskiej centrali? Tylko blagam, zrob to w sposob zrozumialy, bo ja i po polsku nie rozumiem o co ci chodzi i o co masz zal: ze handluja danymi osobowymi, czy ze pracownice do dupy.:) Powiem ci nawet szczerze i bez owijania w bawelne: watpie, bys kiedykolwiek pracowal w zachodniej Europie, bo po pierwsze: wiedzialbys, co to Hays; po drugie: wiedzialbys, na czym polega praca firm headhunterskich. Twoja praca i doswiadczenie sa w twoim CV, pani czy panienka nie musi sie znac na maszynach Komatsu etc. - wystarczy, ze wie jakie informacje powinna od klientow (pracownika i pracodawcy) zdobyc. To, co moze sama sprawdzic, to zapewne (mam nadzieje!) znajomosc jezykow obcych, oraz zachowanie sie kandydata w czasie interview. Inna rzecz, ze w interesie swej wlasnej firmy powinna ci doradzic, jak sie dobrze zaprezentowac potencjalnemu pracodawcy, a jesli cie odrzucono to powinienes prosic o feedback, czyli wyjasnienie dlaczego Swoja droga, sam Hays to ostatnie radzi na swojej website. Odpowiedz Link Zgłoś
sbek Re: specjalista ds organizacji targów gigacon oraz 02.11.12, 19:39 miliony, partnerzy z USA, majątki i darmowy portal firemka mediam Kraków, szuka do pracy za uścisk dłoni lub za wolontariat. oj coś prezes dołuje? Czy szuka naiwnych na darmowy okres próbny ? Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek21 Katolickie szkoły SPSK w Łodzi 15.11.12, 22:32 Katolickie szkoły Stowarzyszenia Przyjaciół Szkół Katolickich w Łodzi. Niesłychana pycha i hipokryzja ze strony dyrektora, jego żony i zarządu SPSK. Traktowanie pracowników jak chłopów pańszczyźnianych przeznaczonych do wyzysku. Z pracy w szkole zostałem wyrzucony za sprzeciw wobec niezgodnego z prawem zarządzenia dyrektora. Sąd pracy uznał zwolnienie za bezzasadne i nakazał wypłacenie mi odszkodowania (nie chciałem tam już wracać). Państwowa Inspekcja Pracy po przeprowadzonych kontrolach potwierdziła bezprawność zarządzenia i inne przypadki łamania prawa pracy w tej szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik Re: Katolickie szkoły SPSK w Łodzi IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.01.13, 10:31 To juz druga taka opinia na temat Dyrektora ,którą usłyszałam w ciągu dwóch dni. Poprzednia osoba zrezygnowała z pracy, ponieważ nie mogła "dogadać" się z p. dyrektorem. Zero kompromisów i ustępstw. Personalnie do bani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ^_^ Re: Katolickie szkoły SPSK w Łodzi IP: *.243.stormmedia.pl 06.02.13, 17:18 Że tak powiem "Suabo" Mareczku :D . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Katolickie szkoły SPSK w Łodzi IP: *.toya.net.pl 08.10.13, 12:54 Dzień dobry , chciałam wyrazić swoją opinie na temat SPSK . Moja córka uczęszczała do tej szkoły przez 3 lata. Nie ma możliwości dogadania się z dyrektorem. Uczniowie są sprawdzani na każdym kroku nawet po wyjściu ze szkoły. Są śledzeni przez rade pedagogiczną na portalach społecznościowych. Ta szkoła jest chora. Brak wolności ubioru, nawet w dzień bez mundurka. Częsta zmiana nauczycieli. Odchodzą szybko, dziwić się im nie możemy. Nauczyciele są pod ciągłą presją dyrektora. Dzieci w szkolę nie mogą robić nic. Cytat jednej z nauczycielek "nie łazić po szkole, tylko siedzieć pod klasą z książką i się uczyć". Brak jakiejkolwiek organizacji. Dzieci dowiadują się w ostatniej chwili o wycieczkach i innych wydarzeniach. Podejrzewają dzieci o wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
ozinozborn Re: Katolickie szkoły SPSK w Łodzi 25.03.15, 23:31 Zgadzam sie z kazda zamieszczona tutaj opinia na twn temat dyrektor jest niemozliwy , na przykladzie nialam spodnie nie jakis wyzywajacy kolor czy cos tylko zwykle eleganckie lososiowe spodnie i co ? P.dyrektor czytal mi dwa regulamin szkolny , afera jest nawet jesli bluzka wystaje kawalkiem zza mundurka , ostatnio nawet doszly mnie sluchy o tym ze czeka papier sxierny dla dziewczat z pomalowanymi paznokciami ? Wyobrazacie to sobie ?? W szkole uczniowe nie maja glosu mialam sytuacje ze mialam dobre wytlumaczenie na jakas tam sytacja ale nawet nie moglam dojsc do slowa pobiewaz wmawiano mi ze nie mam racji mimo ze nie zdolalam nic powiedziec. Nauczyciele sa okej bez zazutow aczkolwiek przesada sa czasem nawet 3 kartkowki w ciagu dnia procz tego ostatbio Ostalismy poinfirnowani ze jezeli chcemy ocene celujaca z przedmiotu wychowania fizycznego musimy zaplavic 20 zl za bieg w maratonie na 1250 m przesada zeby uczen mial kupowac ocene sobie . cala szkola to jeden wielki syf , to bezpieczenstwo cale , wyrafiniowana szkola , poziom sa dla picu. A te szmaty na ktore wydalam 150 zl ? Czasem ta szkola doprowadzala mnie do placzu ale to minelo. Juz nie mowiac o tym ze wybierabe sa filmy dla nas trwajace po 6 h oraz prosze panstwu zacytuje kokedzy oraz kolezanki na rekolekcjach ogladali Jezusa z Nazaretu plyta zaciela sie podczas ukrzyzowania Jezusa a jedna z nauczycielek sugerowala wsapienie szatana . informuja nas o tym ze ulegamy pychy , sklonnosci do zlych rzeczy podczas gdy to pqn dyrektor dba tylko o poziom szkoly kosztem uczniow !! Jezdzi sobie do Jerozolimy a potem ogladamy 150 slajdow i co gorsi mamy sie poczuc ? Za nasze pieniadze wszystkie przyjemnosci. Dziekuje tyle z mojej strony Odpowiedz Link Zgłoś
borry1 Re: Katolickie szkoły SPSK w Łodzi 26.03.15, 16:11 Szkola katolicka na naukowskiej to dno i wodorosty. Dyrektor to jeden wielki sęp. Co dwa tygodnie chwali opalenizną z Jerozolimy badz Hiszpani, pokazywal ostatnio slajdy z lloret de mar przez cztery godziny z jedna przerwa pieciominutowa na siku w toalecie obok sali gimnastycznej. Ostatnio puscili film o plodach i zapladnianiu i dyrektor powiedzial ze prosze uwazac na wazny seans. Nauczyciele przechodza codzienna 8 godzinna musztre. Nauczyciel od komputerow obraxa uczniow ze.sa grubi o tyli sam majac powazna nadwage. Nie umie uczyc informatyki poniewsz ma ponad sto lat. Nie bylo go miesiac a sprawdzal peace domowa z wrzesnia. Wszystkim postawil jedynki a kiedy mojej kolezance zepsula sie myszka wysmial ja i szturvhnal oraz postawil jedynke z brakiem mozliwosci poprawy plus uwage ze klamie. A wlasnie wiekszosc nauczycieli kiedy nie ma sensowych argumentow szturcha uczniow i oskarza o klamstwo. Koleny nauczyciel ox infirmatyki nie reaguje na uqagi ucznia ze boli gliwa i dalej drze jape . na stolowce jest podawane chappy zawiniete w pierog ze to niby kluska slaska lub knedle owocowe z pestkami. Na puszce konserwy do podawania uczniow jest napisane szruczne kinserwanty. Jablka z rosyjskiej uprawym. Kolejnym nauczyciel jest niby wojskowy niny wykwalifkowany nauczyciel edukavji podobbo dla bezpoeczenstwa. Robi se jaja z kartkowek i z uczni smieje sie. Jeat mecenasem tego calego cyrku. Zawija uczniow w bandaze ze im zyly wycjodza. Nauczyciel od jezyka krzyczy z usmiechem. Nauczyciel angielskiefo niewykwalifikowany i nie ma pojecia wogole czego uczy i po co. Wymowa jest podam przyklad prezent continius to nauczyciel mowi prasynt kontynuois. Ubiera sie wyzywajaco i homonto w moro. Wyglada jak kowboj. Kolejny naivzyciel fotografi ktorego nigdy nie ma a zdjecia uczniow nie soegaja nawet dna. Wozne sie dra, na pozor pracuja w kazdej sali smierdzi nie myja okien, szkola wyglada jak restairacja sajgon. Szkola poradta grzybem. W kawiarence lawki sa poukladane do tuszy dzieci, a potem krzycza ze listwy psuja sie. Lekcje sa ciagke prowadzone w kawiarence gdzie uczniowoe jedza zupki chinskie od ktorych sie tyje i sa odwroceni tylem do nauczycieli. W sklepiki nie umoa zrobic kislu , wybiera se sam klientow najczesniej m.w . niezdrowa zywnosc i chipsy we wszystkich smakach swiata wieszone w okienku a owoce tylko jedno jablko na chipsach chipsy kosztuja zyla a jablko 2 zl i ci...y i jablko obiete zgnite po bokach. Npoje o smakach wody po ogorach. Szafki ciagle zasrane uczniami i porastajce rdza. Kiedy jest koniec lekcji uczniowie jak bydlo. Z nauczycielami wbiega kto pierwszy ten pepszy. Zdarza sie ze mozna se leb rozbic . kradna w szafkach bo zul daje kluczyk na portiertni pracuje skunks czyt. Kloszart z parku podolskiego. Ciagle drze jape i spiewa wymarzona mig. Podpsaski wydaja wozne sztuka 3 zl. Tampon 5 zl. W kiblach pala epety czytajcie remich . dresy maja przywileje nie noszenia mundurka cale 365 dni w roku. Dresy maja prawo wagarowac, a grzeczni uczniowoe dostaja uwage i darcir japska. Nauczyciele twierdza ze smierdza uczniowie maja racje bo nosi sie mudnruki nie przepuszczajavr powietrza i cala pacha jest mokra. Jak prawidziea pacha if you know what i mean. Testy piszemy bardzo kiepsko bo nauczycilee przerywaja testy ikarza sie modlic przed wejsciem dyretkors. Nauczyciele trzesa sie gdy go widza. Modlitwa trwa pol godziny plus 20 minut sukcesow otylki z 3d podstawowki. Niedlugo to jrjj basen wybuduja by mogla pochwalic sie umiejetnosciami. Ogolnie szkola jestbeznadziejna ukinczylam ja w 2013 roku i mysle ze przez dwa lata nic sje nie zmienilo barka Odpowiedz Link Zgłoś
borry1 Re: Katolickie szkoły SPSK w Łodzi 25.03.15, 22:16 Na temat tej szkoły mogłabym lać wodę na 20 stron, ale opiszę ją zwieźle i w skrócie. Zaczynając od szarego początku. Uczyłam się w tej szkole. Wybrałam ja poniewaz myslalam, ze jesli jest Katolicka to panuje tu bezpieczna i normalna oraz przyjazna atmosfera. Ani jedno sie nie sprawdzilo. Dyrektor, nudzi sie i co dzien wymysla, z czego by tu zrobic sensacje. Jak nie na 1 cm wystajacy rekaw spod mundurka, to umalowane rzesy u dziewczyn ( najbardziej odbija mu pod koniec 3 klasy,tak bys nie zdal i zostal tu, a potem w lo i zostal ksiedzem), potrafi doczepic sie nawet twojego wyrazu twarzy. Razem z dyrekcja, skopali ostatnio plecaki uczniow i podsmiewywali sie "hehe, dobrze terax skopane plecaki" . Kiedy przychodzi lato w kazde jnormalnej szkole otwiera sie okna , ale tu po co. Mamy zgnic i byc zapoceni, a najlepiej udusic sie. Ale zaraz zaraz. Kiedy przychodzi zima zakrecaja kaloryfery i otwieraja drzwi i okba na osciez. Najlepiej wybieraja dni kiedy temperatura wynosi ponizej -10 . zebranie dla rodzivow jest o godzinie 18. Ale to nie jest zwyczajne zebranie. Najpierw godzinna msza swieta, potem katecheza i o 19:10 film puszczony o rozwoju czlowieka. Dopiero rodzic o 19:30 moze wyruszyc do nauczycieli na normalna czesc zebrania. Jesli wyjmiesz chocby na sekunde telefon by sprawdzic godzine masz przerabane. Konfiskata i krzyk japy. Kiedy umalujesz sie chocby delikatnie by wygladac w miare jak czlowiek dyrektor zastrasza druciana gabka i od raxu kaze zmyc, uwaga i dzwonienie di rodzicow. Oczywiscie darcie sie, bo tyljo tak mozna zalatwic sprawe. Nauczyviele sa terroryzowani i zastraszani to bardzo widac. Ogolbie szkola jeest bardzo kiepska o niczym nie informuja o probnych testach dowiadujesz sie jeden dzien wczesniej o nasraja jeszcze pelno testow by uprzykrzyc zycie. Sepia na kazdym kroku kase, za komitet 100 zl na buty dyrka i spodnice dyrektorki a 150 zl za szmate polowke, ktora przepocic da sie w ciagu 20 minut, material tak kiepski. Nie mozna swobodnie wyglosic zdania, ma byc tak jak oni chca. Kiedy boli cie glowa mowia ze cpasz, a kiedy brzuch ze lykasz prochy. Najpierw mowia ze 16 lat, jestes prawie dorosly, tak cie traktujemy, ale kiedy do ciebie mowia, traktuja cie jak podstawowke i szarpia na korytarzu. Ogolnir kiedy sie wstaje do tej szkoly to az sciska. Godziny lekcyjne od 8-16 prawie codziennie z wyjatku jednego dnia. Zajecia pozalekcyjne od 17 . najwazniejszy przedmiot religia. Posrana szkola i tyle nie polecam. Powyzszymi argumentami udowodnilam jak bardzo zla jest ta szkola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brubas DGM Kraków IP: *.ghnet.pl 24.11.12, 10:50 DGM Group Marketing! powinno być na pierwszym miejscu Kraków G. Zapolskiej 38 piąte piętro!! Co trzecia osoba wie o co chodzi... Jest to firma która zatrudnia ludzi na miesiąc (wieczna nieskończona rotacja) Po miesiącu należy się prosić i czekać na swoje pieniądze które i tak nie zostaną wypłacone, za miesiąc pracy dają średnio 150zł.(średnio). Osoby są szkolone natychmiastowo ponieważ w ciągu miesiąca muszą firmie normę wyrobić. Idea firmy "komuś się coś nie podoba? wypierd.... zaraz przyjdą nowi" Poniżej kilka przykładów czym ta firma się cechuje: -Wieczne wciskanie kitu (kilka osób jest tam mistrzami w tej dziedzinie) -godziny liczone wg zegara słonecznego -uciski jak za stalinizmu -umowa bez załączników za to z wyszczególnionymi karami niezgodnymi z prawem -Liderzy z Koziej Wólki lider = osoba szkolona do wciskania kitu - tyczy się kilku osób, pracujących tam dłużej. Trzeba więcej? Jeżeli jesteś otwarty na nowe doznania, masz czas i pieniądze (lubisz nerwy) śmiało skorzystaj z propozycji, dostaniesz to na bank! Do tego wieczne wciskanie klientom kitu (sprzedaż usług Netii) Nie zgodne z prawdą warunki techniczne (byle by tylko sprzedać) "zgodzą się panstwo, że nie będą mieli z tego żadnych korzyści, PRAWDA?" W grudniu zostanie wydanych kilka artykułów w gazetach krakowskich oraz reportaż w Tv Kraków. Cały personel proszony jest o przyjście na galowo !!! Z całym szacunkiem do ludzi szukających pracy Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc Re: czarna lista pracodawcow IP: 31.126.219.* 27.11.12, 15:06 Waldemar Ciesielski zwany jako Waldi lub Waldas firma budowlano - przekreciarska w Linkoping !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dos6 Re: czarna lista pseudo pracodawców 01.12.12, 23:22 Gość portalu: ania napisał(a): > Proponuję stworzyć czarną listę pracodawców, hochsztaplerów wszelkiej maści, > którzy oszukując i wykorzystując ludzi tłumaczą się, że "taki jest dzisiaj > rynek pracy, takie zasady", zapominając, że to oni tworzą takie zasady. > Wpisujcie na listę firmy, z podaniem miejscowości i z jakiego powodu > zasługują na miejsce na tej liście. Już dawno pisałem ,mały odzew na www.dodajoszusta.pl ,ale dziś pisownia chamska na www.gumtree.pl , cytuję. NAUCZ SIĘ POPRAWNEJ POLSZCZYZNY ,A POTEM PISZ , BO TO SŁOMA SIĘ POJAWIA. A OTO CYTAT: męszczyznę do utrzymania obiektu Obserwuj | | Drukuj | Zgłoś ogłoszenie nie pijący obsługa kosiarek dmuchawy do liści odśnieżarki preferowni panowie z Krakowa ale to nie jest warunkiem czas pracy do ustalenia może być emeryt rencista student tel 0602556203 lub 501799992 dzwonić od 10 do 20 celem umówienia się na rozmowę kwalifikacyjną Koniec Cytatu. > Rozliczmy w końcu ich z pracy za darmo, z niepłacenia pensji, z zaleganiem z > ZUS itp. Dosyć tego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezradna Re:Czarna lista pracodawców IP: *.toya.net.pl 06.12.12, 09:49 Jestem pracownikiem Regionalnego Centrum Gotówki Solid Łódź to co dzieje się od roku w naszej firmie przekracza wszelkie normy przyzwoitości,kultury,i poszanowania człowieka. Ludzie są traktowani poniżej godności. Słyszymy codziennie od kierowniczki Rcg że jesteśmy debilami że w naszych mózgach tylko woda bo każdy normalny człowiek powinien zaakceptować reguły jakie nam się narzuca że powinniśmy być wdzięczni firmie że zechciała nas zatrudnić.Pracujemy za najniższą krajową zmuszono nas do podpisania prośby o indywidualny czas pracy aby nie płacić nadgodzin.Dzień pracy zaczynamy od awantury bo na przykład nocna zmiana była za długo .pracujemy w systemie 3 zmianowym praca nasza polega na przyjmowaniu zamkniętych wpłat od klientów [przeliczamy po kilka milinów zł na zmianie.Każe się nam dźwigać worki z bilonem które ważą po 20 kg i więcej pracujemy w ruchu ciągłym tj.niedziele święta itd.Urlop wypoczynkowy planuje nam kierownik i nie ma mowy o terminie dogodnym dla pracownika 'Większość urlopu to 3 -5 dni rozłożona na kilka miesięcy'.Nie mamy możliwości nawet porozmawiać z kimkolwiek odpowiedzialnym bo nikt nas nie chce wysłuchać.Ktoś może powiedzieć zwolnij się ale przecież trzeba z czegoś żyć i utrzymać rodzinę a i wiek ma duże znaczenie. I jak drodzy państwo można czuć się dobrze w naszej ojczyźnie ,czuć się bezpiecznie przepracowane mam 30 lat a kapitał początkowy emerytury to na dzień dzisiejszy to 550zł pracując do setki nie dojdę do 1000zł.Pozdrawiam wszystkich wyzyskiwanych .I brońcie się przed takimi pracodawcami. Odpowiedz Link Zgłoś
wk1977 Re:Czarna lista pracodawców 10.12.12, 10:16 Witam bardzo pilnie poszukuję byłych osób pracujących lub współpracujących dla MEDITOR kiedyś Biuro Dochodzenia Odszkodowań, obecnie Kancelaria Odszkodowawcza.Kieruję sprawę do sądu i szukam innych,gdyż wiem, że takie osoby są lecz boją się odezwać.Sprawa dotyczy rozliczeń finansowych ,lecz nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: endo Re:Czarna lista pracodawców IP: 95.108.82.* 13.03.13, 16:07 w Poznaniu jest to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Jaropl Jarosław Przygocki Łódź IP: *.adsl.inetia.pl 22.12.12, 09:32 JARPOL Jarosław Przygocki Łódź. Tą firmą powinien zająć się Inspekcja Pracy i Urząd Skarbowy, ponieważ wszyscy zatrudnieni w tej firmie pracują bez umów. Odpowiedz Link Zgłoś
ciotka_ltd Powiadom Urzad Skarbowy 08.01.13, 05:09 Nic mnie tak nie denerwuje, jak polskie jeki w internecie zamiast zdecydowanych i produktywnych akcji, jak chocby doniesienie do skarbowki czy inspekcji pracy. Czego sie do diabla boicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kordian Re: Powiadom Urzad Skarbowy IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 08.01.13, 10:48 hehe nie pomoże Ci żadna instytucja państwowa, bo prawo jest dla złodziei, złożylem papiery do sądu, byłem w inspekcji, w zusie i nic , a z sądu przyszło, ze nie są w stanie ustalić miejsca zamieszkania aktualnego, bo nie odbierali wezwań i co to ma być`? dla kogo te prawo? Odpowiedz Link Zgłoś
smega Re: Powiadom Urzad Skarbowy 16.01.13, 18:52 GIODO może pomóc w tych kwestiach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość zewnętrzny [...] IP: *.dynamic.lte.plus.pl 22.12.12, 15:12 Treść postu jest niedostępna. Odpowiedz Link Zgłoś