Gość: takisobiemigrant Format sp zoo z Warszay IP: 5.6.* / *.tm.net.my 26.02.05, 23:34 Firma Format sp zoo z Warszawy i jej dyrektor Wojciech Mikulecki sa bohaterami pierwszysch stron gazet w Irlandii. Facet placil ludziom z Polski polowe stawki, sprawa zostala rozdmuchana we wszystkich mediach w Irlandii i teraz rozeslal list do swoich ludzi, w ktorym szuka winnego rozdmuchania tej sprawy. Rzekomo wypowiedziano mu kontrakt. Sprawe opisalem tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=115&w=21065779&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Format sp zoo z Warszay IP: *.tsi.tychy.pl 27.02.09, 14:46 WITAM! Jestem strasznie wściekły czytając te dyrdymały.Znam firme Format ponieważ pracowałem w niej 3 lata ,i szlak mnie trafia jak słysze że ci bardzo biedni polacy zostali wykożystani przez firme,naogół prowodyrami są NIEROBY! co to potrafią tylko kłapać jęzorami a nie pracować,na zachodzie jest twarda kąkuręcja a obiboki sa na zasiłkach,u nas tego niema i przezto mamy takie czarne owce. Jak wyjechać na kątrakt to nawet za 3 euro będzie pracował jak jest na kątrakcie to praca zaciężka ,zamiast wykonywać swoje obowiązki to myśli jak tu komuś dokuczyć przeciesz jak taki prezes firmy może mieć tyle kasy a on za swoją tok mało.Panie Wojtku jest pan wspaniałym człowiekiem dał pan tylu rodziną powody do radości za to że ojcowie rodzin mogli wyjechać na zachód poprostu Wielki Szacunek Pozdrawiam s.s Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Format sp zoo z Warszay IP: 89.174.106.* 01.08.11, 15:26 Nie znam firmy i nie znam ich przekrętów,ale chyba wiem,czemu tam tak długo pracowałeś. "pązdrawjam" Odpowiedz Link Zgłoś
maxbud7 Re: Format sp zoo z Warszay 29.09.17, 22:07 Top meble jaracz Tomasz gorlice jasło spółka jawna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kruk Re: CZARNA LISTA PRACODAWCÓW IP: *.petrus.com.pl 07.03.05, 14:08 ZS nr 14 w Toruniu. Szef jest moberem. Pracuje tam kilkoro moich znajomych. Od historii, które od nich słyszałem, włos na głowie się jeży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SITA Poznań SITA POZNAŃ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 17:54 SITA POZNAŃ ( firma sprzątająca). Jedna wielka harówa. Praca od pon. do pt od 6.00 do 20.00 lub 21.00 a często naet i w niedziele od 6.00 do 18.00 lub 20.00 godz. Ludzie powykanczani bez dnia przerwy. Płaca 1100 netto bez premii i nadgodzin za 14 godz. dziennie 7 dni w tygodniu. Tak było jeszcze jakies 3 lata temu, i podobno niewiele sie zmieniło, z wyjatkiem nazwy ( o ile sie nie myle). O zwolnieniu lek. lub urlopie zpomnij.W pracy przełożeni odnosza sie do Ciebie ,,Ty Śmierdzielu", a w końcvu przecież z pracy tych ludzi zyja pasożyty. Za prace w niedzielę przy 15 stopniowym mrozie przez 12-14 godzin, dostaniesz dwie godziny przed koncem pracy 1/2 kurczaka z marketu ( 2,50 ZŁ) zamiast płatnych nadgodzin i jeszcze robia łaskę. DNO!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia Re: CZARNA LISTA PRACODAWCÓW IP: *.netis.net.pl 07.03.05, 19:51 ARTLINE;FUULPRINT(podejzewam,ze nazwa moze sie zmienic).Firma w której pracowałam jeszcze dwa tygodnie temu(teraz mam inna prace-etat:))do tej pory nie wypłaciła mi pensji za dwa miesiące.Zatrudnienie na umowę zlecenie i tyle.Teraz czekam i czekam bo troszke zainwestowałam w dojazdy i chciałabym odzyskać już tylko to co wydałam na bilety.Prosze uwazajcie na wszystkich pośredników bo to jest zło dzisiejszego rynku pracy oraz na wszystkie firmy telekomunikacyjne.Ja mam już nauczke,ze nie nalezy wierzyc w obietnice bez pokrycia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela [...] IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.05, 20:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
personal Re: CZARNA LISTA PRACODAWCÓW 28.06.05, 11:29 Nie polecam Picco Bello z Mysłowic. Marne stawki, umowa na pół etatu po kilku miesiącach. Ogólny bajzel i szef - idiota. Omijać z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rilla Re: CZARNA LISTA PRACODAWCÓW IP: *.ghnet.pl 28.06.05, 11:55 inżynierowie i doradcy- Kraków- albo jedna z 10 spółek tych samych właścicieli z nią związanych (Techma -Kraków, Orzeł Zakopane, Orzeł Kościelisko i inne) nie daja umowy o pracę, tylko zlecenia, a najchetniej własna działalnośc, oczywiście z wszystkimi obowiązkami pracownika, opóźnienia w wypłacie wynagrodzenia, oszuści Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: /ph CZARNA LISTA PRACODAWCÓW: Star Foods IP: *.media4.pl 04.07.05, 18:32 do listy złych pracodawców chciałbym zgłosic firme star foods. nie wysyłajcie tam podań o prace istny wyzysk przedstawiceli handlowych , brak szacunku od magazyniera i kierowce po fakturzystke i samego kierownika co dziwi w końcu przedstawiciele to najwazniejszy dział z tego firma zyje nie jasne procedury rozliczen za telefon słuzbowy kłopoty z wymianami produktów na sklepach plany za wyzone, region nie zrobi wiec pracownikowi nie wypłaca się całkowitej premii bo nie wazne ze ty zrobiłes grupa nie zrobiła chory system firma stawia co martwi na ludzi bez doswiadczenia ale nie po to by wyszkolic bo taka osoba nie upomina sie o swoje tylko slepo jest posłuszna wydaje sie im ze komóra , samochod i 1200 złotych uszczesliwa kazdego non stop dopisywany towar zamieniany przez fakturzyski opieprz na sklepach braki na magazynie i w konsekwecji brak realizacji planu tworzy nie przyjemny tworzy specyficzny klimat stresu i nerwów na pytanie ze zbyt duzy prak nie pozwolił osiagnac wynikow pada odpowiedz trzeba było sprzedawac równo cały miesiac i jezdzic w soboty za które nie płaca... szukaja naiwnych work'ów jesli nawet umniesz liczyc i czarno na białym wypiszesz ile powinens zarobic i tak szczerej odpowiedzi nie dostaniesz istna złosliwośc,balansuja na granicy mobingu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: illa Re: CZARNA LISTA PRACODAWCÓW: Star Foods IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.01.06, 00:42 "wydaje sie im ze komóra , samochod i 1200 złotych uszczesliwa kazdego" 1200 brutto czy netto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka pietruszki Re: czarna lista pracodawców: Imperial Tobacco IP: *.icpnet.pl 26.07.06, 17:02 Obiecują gruszki na wierzbie, olbrzymia rotacja pracowników, wyrzucanie z pracy z dnia na dzień nawet gdy ma się umowę na czas nieokreślony i procowało się tam kilkanaście lat (powód? brak zaufania do pracownika), niższe pensje niż mogłoby się wydawać, nie docenią Cię nawet jak jesteś Einstainem, cały personel zależny od humorów pani szefowej HR, do tego stopnia że nawet główny menagement nie ma nic do gadania, każdy boi się, że nastepnego dnia nie będzie miał już pracy. Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_04 Estella Poznań 28.06.05, 13:36 Całkiem normalna firma cateringowa (mają pizziernię i dwie inne restrauracje z kuchnią włoską. Płacą podatki i ZUS ale nie płacą nadgodzin. Kucharz pracuje 300 godzin w miesiącu za 600 netto. Czasem coś do łapy ale jak się upomnisz o swoje- do widzenia. No i gnębienie pracowników- kelnerom nie wolno np brać napiwków... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Bowler Consulting Krakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 15:32 Bowler Consulting Sp. z o.o. ul. Bronowicka 42 Kraków Firma spedycyjna zalozona glownie dla szybkiego wyciagniecia z rynku kasy dla "Pani Prezes". Sredni czas pracy spedytorow, 1,5 miesiaca. Przez pol roku mojej pracy, w tej firmie, przewinelo sie okolo 15 osob. Omijanie prawa pracy, poprzez nagminne stosowanie umow zlecenia. Calkowita uznaniowosc wysokosci wynagrodzenia. Motto Pani Prezes: najlepszy spedytor firmy Bowler, to czlowiek "oderwany granatem od pluga". Osoby nie podlegajace temu modelowi osobowosciowemu, nie maja w tej firmie zadnych szans. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc82 Re: Bowler Consulting Krakow IP: *.chello.pl 29.06.05, 17:55 podobnie jest z biurem podrozy ITALIATOUR na ul. Asnyka. Wiem, bo pracowalam. Prezesem jest Włoch, ktory mysli tylko o jak najszybszym podpisaniu umowy z klientami i wyciagniecie od nich kasy. Ile razy kazal mi podpisywac umowe z klientem dla ktorego jeszcze firma nic nie miala zabookowanego....jedynie stworzona na kompie "wirtualna", nieistniejaca oferte. UWAZAJCIE na to biuro! Odpowiedz Link Zgłoś
wikied Re: Bowler Consulting Krakow 30.06.05, 16:19 Zgadzam się oszuści jakich nie mało w Polsce zlecają firmie transport za który nie płacą mojej formie wiszą mnóswo kasy DZIADOSTWO PRZE DUŻE D!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZIBI Re: CZARNA LISTA PRACODAWCÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 18:22 "Prochem" Kłomnice k/Częstochowy (stanowisko kier. działu handlowego) mobbing,łamanie praw pracowniczych, zastraszanie itp Odradzam przez 1 rok przewineło się około 100 ludzi niektórzy wytrzymywali przez 4 -5 godzin. Najlepiej aby był głupi,cicho siedział,podpisywał w ciemno,i zbierał joby tak 5 razy dziennie za nieswoje decyzje od szefa neandertalczyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZIBI Prochem Kłomnice k/Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 23:27 "Prochem" Kłomnice k/Częstochowy (stanowisko kier. działu handlowego) mobbing,łamanie praw pracowniczych, zastraszanie itp Odradzam przez 1 rok przewineło się około 100 ludzi niektórzy wytrzymywali przez 4 -5 godzin. Najlepiej aby był głupi,cicho siedział,podpisywał w ciemno,i zbierał joby tak 5 razy dziennie za nieswoje decyzje od szefa neandertalczyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cieć Re: Prochem Kłomnice k/Częstochowy IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.05, 10:33 To jakas pomylka Nadearlantyczycy juz dawno wymarli teraz panuje Homo Sapiens. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magielek save max poland- oszuści IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 23:47 A w Katowicach wyjątkowe chamstwo ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katia GE Money Bank-Dział Telemarketingu IP: *.localdomain / 67.15.54.* 30.06.05, 19:30 Mobbing i wyzysk. Ciągłe zwolnienia dużej ilości ludzi, aby zaraz zatrudnić nowych. W ten sposób zapewniali sobie ciągłe świeżą siłę roboczą. Przy połówkach etatu i połowie minimalnej płacy ludzie lądują na bruku bez środków do życia. Wzamian oni rządali pełnej dyspozycyjności i maksymalnej wydajności. Formalnie niby wszystko w porządku. Jeśli komuś zależy na stałej i poważnej pracy, to niech trzyma się od nich z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosiek Konfederacja Pracodawców Polskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 22:00 Zwłaszcza prezydent malinowski, oszust jakich mało. Nie mają znaczenia dla niego gentelmen's agreement co oznacza, że umowa zawarta podczas rozmowy kwalifik co do wysokości zarobków i charakteru pracy. Tragedia, w dodatku obraża ludzi, dłubie w nosie, drze się bez powodu i jest głupkiem. A tylko swoją kochanicę winduje - ona tez głupa. Reasumując mobbing stosowany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: airis Agat Bydgoszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 15:41 Zaczynam się domyślać, że odwalając te całe spotkania rekrutacyjne oni zbierają za to jakąś kasę. Za czytanie cv'ek, rzekome rozmowy itd.. itd.. Tak jak to było ostatnio z hotelem Agat w Bydgoszczy. Przysłałam pocztą swoją aplikację, więc osoby odpowiedzialne tam za rekrutację miały doskonale wgląd w moje dane (wyszktałcenie, to co umiem, itd...), aplikacje miały być dostarczane wyłącznie osobiście - mimo tego zostałam zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną. Rozmawiałam z szefem, wszystko ok - umówiliśmy się na przyuczenie, czyli rozpoczęcie "wtajemniczania" mnie jak praca w tym hotelu wygląda. Zadowolona, ze wreszcie coś porządnego znalazłam stawiłam się za trzy dni o umówionej godzinie (już po minie tej pani na dzień dobry wiedziałam, że coś będzie nie tak, jakby była zła, że w ogóle przyszłam to raz - a pan siedzący obok rzucał kur***mi, bo nie mógł przełączyć kanału w TV za pomocą pilota:/). Po czym pani każe mi usiąść i dowiaduję się (aktualnie po trzecim spotkaniu!!!), że jednak przyjęta nie zostanę ze względu na swoje wykształcenie (po trzecim spotkaniu i umówieniu się na przyjęcie do pracy???!!!!???). I niech mi ktoś powie po jakiego diabła oni w ogóle robią coś takiego, człowiek lata jak głupi, dokładnie wiedzieli o czym jest mowa, na rozmowie była informacja o stałej pracy, a pani mi proponuje dorabianie sobie co kilka tygodni w weekendy. To o czym my mówimy? O uczniakach 16-letnich chcących zarobić parę groszy na wakacje? Ja w ogóle mam wrażenie, że w Bydgoszczy mam non-stop do czynienia z niepoważnymi ludźmi. W poniedziałek idę na kolejną rozmowę i pewnie znów wrócę z jakąś "ciekawą" historyjką (bo po stażu i tym gó..e, kóre tam przeżyłam, oraz potem w barze czy w innych miejscach przez zaje**cie "długi" okres czasu - tracę już jakiekolwiek nadzieje na znalezienie czegokolwiek). Moje oczekiwania spadły do minimum a i to zbyt wiele. W Bydgoszczy nie ma szans na nic, żadnych perspektyw, a pracodawcy to pseudo-firmy dające ogłoszenia na pracowników, na których w ogóle ich nie stać!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
glenlivet Re: Agat Bydgoszcz 05.07.05, 18:14 Uwaga na Biuro Wystaw Artystycznych w Bydgoszczy.Z rozmowy kwalifikacyjnej wyszlam uhahana po pachy.Pan Dyrektor czyli flejtuch w brudnym rozciagnietym swetrze poszukuje jelenia do m.in. parzenia kawy,poszukiwania sponsorow wystaw,prowadzenia ksiewgowosci i akt osobowych, ciecia na nocki i jeszcze kilka innych. Wszystkie te "posady" oczywiscie dla jednej osoby. Kiedy podal mi ten "zakres obowiazkow" wmurowalo mnie w krzeslo. Zapytal ile chce zarabiac i na moje,ze za te 10 etatow na glowe jednej osoby co najmniej 1500 usmiechnal sie z niedowierzaniem i oznajmil zdumiony,ze przeciez to galeria i oni ledwo przeda )(g.. prawda, maja pokazne dotacje z urzedu miasta). Byl bardzo zdumiony moim rozbawieniem kiedy wychodzilam i stwierdzil na odchodnym, ze nie tak chyba sie szuka pracy...Najsmieszniejsze jest to,ze zadzwonili 2 MIESIACE POZNIEJ, ze tej pracy nie dostalam. Na szczescie jestem juz za granica i mam polskich pracodawcow gleboko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karen Re: Agat Bydgoszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 08:33 Święta prawda - niestety znalezienie normalnej pracy w Bydgoszczy graniczy z cudem. Myslałam, że nie będę miała z tym problemu, a jednak... Pierwsza praca, duża firma wydawnicza - weekendy i nadgodziny za darmo, mobbing, mobbing i jeszcze raz mobbing, druga - niewielka sp. z o.o. - najniższa krajowa, pieniądze w ratach, obecna - szef kretyn jakich mało, na papierze praca w sekretariacie, a w rzeczywistości sprzątanie biura... Niedługo mam nadzieję będę mogła stąd uciec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: she Re: Agat Bydgoszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 14:07 W Bydgoszczy to ja już składam gdzie popadnie i ciągle to samo. Ostatnio na dzień dobry usłyszałam przez telefon, że spotkamy się poza firmą, żebym nie miała możliwości rozmowy z dotychczasową pracownicą - więc od razu podziękowałam. Wszędzie tylko oszustwa, krętactwa na dzień dobry, potem może być tylko gorzej. Bydgoscy handlowcy - porażka. Nie ma właściwie co ubiegać się o taką pracę, o biurach nie wspominając, bo o ile handlowcy dają chociaż szansę (pobiegania i potraktowania jak szmaty), to w biurze w ogóle juz szans nie ma. Uważajcie na firmę, która zatrudnia w charakterze telemarketera przy ul. Unii Lubelskiej 4c. Najpierw jest mowa o pracy, że mając bazę danych w kompie udzielasz informacji, a potem się dowiadujesz, że pozyskujesz klientów przez tegoż phone'a. Poprzedzone to jest dwumiesięcznych szkoleniem, za które musisz wyłożyć - jeśli się nie sprawdzisz kasy nie zwracają. Zatrudniają byle kogo jak leci, bo tylko szukają naiwnych do podpisywania umów z nimi. Dla mnie coś takiego to żenada. Zresztą wszędzie tam, gdzie na początku pobierają opłaty to lewizna. Tracę już nadzieje, w jednym miejscu za młoda, w drugim, że brak doświadczenia, w trzecim, że nie studiuję (a niech mi ktoś powie jak bez kasy???). Idiotyzm co się teraz dzieje po prostu. Jestem po trzyemisięcznym stażu, który przerwałam. Jest to za dużo, żeby iść na staż od nowa, a za mało, żeby iśc do pracy. Skoro ludzie z wyższym mają takie kłopoty ze znalezieniem, to ja z tym swoim technikiem informatykiem i maturą nie powinnam mieć w ogóle prawa bytu, a ja jestem osobą, która nie da sobą pomiatać, a w dzisiejszych czasach to już w ogóle nie do pomyślenia jest. Wszyscy ze zwieszonymi głowami zapieprzają jak psy, nie ma żadnych perspektyw. Żeby pracować trzeba studiować, a jak bez kasy? Najpierw się muszę ustawić, bo już nie mam tego szczęścia, że rodzice mi wszystko fundują, także są ważniejsze sprawy niż studia, a obce osoby próbują ustalać mi mój osobisty plan życia. To jakieś totalnie nieporozumienie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez pracownik Re: Agat Bydgoszcz IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 06.07.05, 21:04 She - smutne jest to co piszesz ,ale z wlasnego doswiadczenia wiem ze mozliwe. Sam koncze studia mam doswiadczenie , ale za tydz wyjezdzam za granice. Nie wytrzymalem. Po 6 miesiach pracy u 2 pracodawcow wiem ze wyjsciem jest zalozenie wlasnej firmy.Po pierwsze pelna kontrola nad tym co robisz po drugie prawdziwe wynagrodzenie. Niestety zusy srusy sa demobilizujacym czynnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: she Najgorsze i... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 00:08 ... najśmieszniejsze jest to, że równie dobrze mogłabym być po zawodówce i byłabym w tym samym punkcie (bez obrazy oczywiście dla tych ludzi, bo oni co dopiero mają powiedzieć?). 6 lat nauki po to, żeby na nic się nie kwalifikować i latać z wydrukowanym papierem bez celu, bo do tego to się sprowadza. Kilka rozmów, a jeśli już "zatrudnią" to takie jazzy wychodzą, że mogłabym zacząć jakąś książkę o ludzkiej głupocie napisać i może chociaż na tym bym zarobiła :/ Na stażu byłam u idioty, który sam sobie podkradał, żeby wszystko na mnie zwalić, nie mówiąc o tym, że na kompie sama go uczyłam :| Lenie mają własne interesy i uważają się za "biznesmenów" bo mają jednego człowieka zatrudnionego. To jest żałosne, a że mu pokazałam gdzie jego miejsce (nawet nie słowem, jedna kobieta przyszła zapytać o towar JEGO, a nie mnie, gdyż ja stażystka stałam z boku. Facet:"Eeeeeeee", a ja zaczęłam mówić - bo koleś własnego asortymentu we własnym sklepie nie zna! potem była opcja w programie ktoś chciał zamienić towar na inny, to szefuńcio od razu anulował każdy rachunek, a ja mu pokazałam jak nie zasyfiać, tylko kasować JEDNĄ opcję - i tak wyglądał mój żałosny staż). I tak to teraz jest, że prowadzisz komuś firmę, ale to jest jeszcze za mało. Bo każdy swoje opłakane życie musi przenosić na swojego pracownika, co miałam głęboko w tyłku i pokazywałam to kiedy tylko się dało, że go ani trochę nie szanuję. Na wyjazd za granicę niestety nie mam, więc muszę być skazana na tą total beznadzieję w Bydgoszczy. Ale życzę ci powodzenia i bądź kolejną osobą, której się udało ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwejk invest kredyt IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.09.05, 22:58 jak placa to z opoznieniem i to sporym, dyrektorzy sie zmieniaja jak rekawiczki, nie ma czegos takiego jak nadgodziny - oczywiscie, radze uciekac z daleka od nich!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc kings of sanda,lamer,investia,momo si IP: *.centertel.pl 22.07.12, 22:50 krzysztof witkowski prezes w/w spolek nie placi wynagrodzenia, sciemnia ciagle ze dluznicy choruja i kasy nie moze odebrac,ze tata chory,mama wyjechala a pies wpadl do betonu..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OSTROŻNIE [...] IP: *.alan.krakow.pl 09.07.05, 03:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: CZARNA LISTA PRACODAWCÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 16:43 Uważajcie na firme Time Work Bydgoszczy.Pracowałam dla nich na stoiskach firmowych z wędlinami w zesżłym rokun i do tejpory nie odzyskałam pieniedzy.Wykorzystuja człowieka jak sie da, obiecuja, ze zapłaca, a potem sa same problemy.Nagle okazuje się, ze za pozno wysłaąło się dokumenty, praca została źle wykonana, złamało się yumowę itp.Właściciele tej firmy to cwaniaki i wyzyskiwacze.Wiele firm już do tej pory oszukali, ale mimo to na swojej stronbie szczyca sie certfikatem z ministerstwa.Radzę omijać ta firmę z daleka, bo same problrmy z nimi tylko. www.timework.pl Odpowiedz Link Zgłoś
clk METROPOL - akurat Gdynia - Gdansk 14.07.05, 13:13 Harowalam u nich przez 3 miesiace. Niejasne zmienianie umow co chwile i warunkow. Dziwna odpowiedzialnosc materialna. Co chwile zmiany kierownikow. Pracowalam w okresie od grudnia do marca. wyplate za grudzien dostalam pod koniec marca. Musialam zawiesic studia, bo nie mialam z czego ich oplacic. jedna wyplate, smieszna sume, dostalam pod koniec kwietnia, po nachodzeniu, dzwonieniu itd. Mojej kolezance do dzisiaj nie zaplacili. Uwazajcie na nich... Niby gazeta, bezplatna a wyzyskuje ludzi. Za spoznienie 5 minutowe wlepiaja kare w wysokosci odciecia polowy dniowki. ja nigdy sie nie spoznilam, ale wiem o takic przypadkach. Odpowiedz Link Zgłoś
ilona.cyn Re: Time work w Bydgoszczy 03.09.05, 21:22 Uważajcie to cwaniacy zmieniaja nazwę firmy min. Max promotion ja również zostałam oszukana przez tą firmę.Pracopwłam dla nich na stoiskach z wędlinami Nie zostało mi wypłacone wynagrodzenie za 3 miesiace( było tego sporo). Stosują praktykę- rób co każe bo nie dostaniesz pieniędzy tzw " bądź grzeczny". Wykorzystują pracownika jak się tylko da. nie licz że dostaniesz pieniądze zawsze mają wymówkę dlaczego Ci się nie należy.Takich osób jak oszukanych przez nich jest sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkad12 Re: Time work w Bydgoszczy 13.01.06, 17:54 droga ilononie zgadzam się z twoja opinią, napewno coś przeskrobałaś i wstyd się tobie przyznać. Ja pracuje już dla Time Work 9 m-c i sobie chwalę pracę dla nich. Mam dobre wynagrodzenie i co m-c dostaje premię. Dziewczyny które pracują razem ze mną w Poznaniu też nie narzekają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz Re: czarna lista pracodawców IP: 94.254.224.* 13.12.10, 12:10 Ja zostałem zatrudniony przez time work w katowicach. Miałem iść do pracy na 3 mce a potem jak się sprawdzę na stałe. Praca jako magazynier w Pro Logis. Dokładnie Hellman. Dostałem umowę na 2 spotkaniu w time work i do pracy od nasŧępnego dnia. Przenosili magazyn z TG do Chorzowa. Dokumenty jakie były potrzebne to dowód osobisty. Ja przyniosłem komplet nie wzbudziło to we mnie podejrzeń. Tydzień harowałem po czym w tajemnicy w piątek godzinę przed końcem zadzwoniła pani z Time work że rozwiązują umowę bo... nie podała powodu. Nie miałem żadnych badań wykonywanych, dokumentów nie składałem. Teraz widzę że TIME WORK mnie po prostu oszukała potrzebowali jeleni do przeniesienia magazynu. A my się staraliśmy bo walczyliśmy o zatrudnienie. HELLMAN w Chorzowie to jedna wielka lipa TIME WORK też i muszę się z tym zgodzić. Jest już 40 dni po końcu pracy i dzwonię do gościa z agencji a on mi gada że 30 dni od przesłania listy. Wychodzi że kasę macie po 2 miesiącach DOPIERO. ŻENADA. Jak kasy nie dostanę to się z nimi rozprawię. Na szczęście zrobiłem sobie zdjęcie karty pracy! NIE PRACUJCIE DLA TIME WORK!!! To oszuści i wyzyskiwacze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: czarna lista pracodawców IP: 94.254.224.* 13.12.10, 12:15 Ja również pracowałem z kolegą. Zatrudniłem się w ten sam sposób. Wiecznie nas ponaglali, poganiali. A pracownicy mieli luźno. Mieliśmy ochotę zrobić tam porządek pięścią w tym Hellmanie. Ja także nie dostałem jeszcze pieniędzy!. NIE PRACUJCIE POD TIME WORK W KATOWICACH oszukują ludzi obiecują pracę, a okazuje się wyzysk. Jeszcze śmią twierdzić że to wasza wina że się nie staraliście <ściana> obiecują inną robotę i odpowiedź na pytanie dlaczego zostaliśmy zwolnieni. Oczywiście informacji nigdy nie dostaniecie, a oni robią z siebie święte krowy. Nie wiedzieli że pracodawca rozwiąże umowę itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łukasz kato Re: czarna lista pracodawców IP: 94.254.224.* 13.12.10, 12:17 a ja się chciałem przyjąć przez TIME WORK do pracy, ale w czas się zorientowałem że to PSEUDO-AGENCJA pracy. Ludzie nie składajcie tam cv !! Żal.pl Odpowiedz Link Zgłoś
pop98-7654 Re: czarna lista pracodawców 09.10.11, 16:04 do tej czarnej listy powinien dolaczyc ZLOMHUT W OSTROWCU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: czarna lista pracodawców IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.12, 23:44 tez czekam na kase za prace ktora wykonalam w grudniu dostalam czesc a na druga musze czekac albo o niej pomarzyc ;/ ani prosby ani grozby na nich nie dzialaja;/ wiec chyba trzeba z nimi ostro i moze jakas sprawa w sadzie bo inaczej nie dziala;/ takze jezeli chce ktos pracowac dla nich to odradzam bo o wyplacie bedziecie mogli tylko pomarzyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: CZARNA LISTA PRACODAWCÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 16:44 uważajcie na time work-www.timework.com.pl to wyzyskiwacze i uszuśći Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leslie Re: CZARNA LISTA PRACODAWCÓW IP: *.chomiczowka.net.pl 14.07.05, 13:13 XXL Media - nadgodziny obowiązkowe niepłatne, wszystko uzależnione od humoru szefa (albo jest w euforii, albo w furii), szef lubi mobbing. Bardzo nie polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: surREvival Re: czarna lista pracodawcow IP: 170.65.192.* 27.10.09, 18:01 Tak nieco OT, "Time Work" - Agencja Pracy Tymczasowej. Kazdy angol niezle by sie z tej nazwy usmial :) Gratuluje kreatywnosci osobie, ktora wymyslala nazwe tej firmie :D Na pewno ktos go spytal: Jak po angielsku bedzie "praca czasowa" ? Odpowiedz Link Zgłoś
karol.novak Re: CZARNA LISTA PRACODAWCÓW 03.09.05, 15:27 Gość portalu: ania napisał(a): > Proponuję stworzyć czarną listę pracodawców, hochsztaplerów wszelkiej maści, > którzy oszukując i wykorzystując ludzi tłumaczą się, że "taki jest dzisiaj > rynek pracy, takie zasady", zapominając, że to oni tworzą takie zasady. > Wpisujcie na listę firmy, z podaniem miejscowości i z jakiego powodu > zasługują na miejsce na tej liście. > Rozliczmy w końcu ich z pracy za darmo, z niepłacenia pensji, z zaleganiem z > ZUS itp. Dosyć tego! moim zdaniem firmę tworzą przede wszystkim osoby zarządzające nią. stąd pomimo, że w kilku firmach dostałem całkiem sporą dawkę emocji związanych z 'imbecylizmem wtórnym' ze strony moich ex-przełożonych nie wrzucam 'eniro' do wspólnego worka ze śmieciami, gdyż dużo miłych chwil tam przeżyłem jak też uzyskałem sporo doświadczenia. Nawiasem mówiąc, nowoczesna metoda zarządzania batalionem akwizytorów, polegająca na stwarzaniu problemów, w moim mniemaniu jest całkiem interesująca. Chociażby ze względu na fakt, że wówczas szeregowy akwizytor (w skrócie szer.ak.) jest po prostu zmuszany do myślenia i to z korzyścią dla obu stron. pozdrawiam st. szer. ak. Karol P.S. może ktoś wpadnie na pomysł angielskich odpowiedników tytułów zawodowych, o których wspomniałem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KaJa_ST Re: Tychy- TOM MARG(drukarnia Gazety Wyborczej) IP: *.adsl.inetia.pl 03.09.05, 19:47 firma TOM MARG zleca wkładanie do różnych gazet ulotek, dodatków, płyt itp. Działa na terenie Tychów i Krakowa. Pieniądze oferuje śmieszne ( 10 zł za 1000 wsadzonych płyt do 1000 sztuk danej gazety--tyle można GÓRA zrobić w ciągu 8 godz pracy) do tego jesteś traktowany jak robotnik Trzeciej Rzeszy. Warunki umowy śmieszne ale tak napisane żeby zastraszyć tych którzy by chcieli szybko zrezygnować. Generalnie tyra się 8 godzin a i tak nie zwraca się za to jedzenie które wzięło się do pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Anka Re: Tychy- TOM MARG(drukarnia Gazety Wyborczej) IP: *.dynamic.chello.pl 17.06.11, 09:29 Pracuje jeszcze w Tom Marg Krakow - jeszcze bo do konca czerwca....Dramat w pracy .Charówa ,chamstwo ,traktowanie jak w obozie pracy ,poniżanie krzyczenie, przeklinanie !!!! i nawet jak szybko traktujesz te wrzutki itp- to nie zarobisz połowy najniższej krajowej - za prawie 8 godzin dziennie - świątek,piątek i niedziela ! A umowa naszpikowana karami ,grożbami / zresztą bezzasadnymi / . Wierzyć się nie chce ze takie twory jeszcze istnieją !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kati Re: Tychy- TOM MARG(drukarnia Gazety Wyborczej) IP: *.play-internet.pl 07.06.12, 20:35 hejo ja tez tam pracuje i tez mam do konca czerwaca umowe ale musze sie wyplatac z tego bo sie za...bie tam !!!nie mam nawet ubezpieczenia a nie ozwola sie zarejestrowac na bezrobocie:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqq Re: Tychy- TOM MARG(drukarnia Gazety Wyborczej) IP: *.static.tychy24.pl 17.07.13, 22:39 chyba jesteś szalona/y ja pracuje na drukarni w tychach pod tom margiem już 4 lata i nie ma lepszej pracy dla studenta,kompletny chill out wiecej się nasiędzę niż narobię,mistrzowska atmosfera ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezbędny Re: CZARNA LISTA PRACODAWCÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 22:22 DSA sp z o.o. agencja Banku Handlowego (sławny Citibank), zarobic mozna, ale przełożeni nie posiadają kompetencji aby piastować swoje stanowiska. Karierę robi się w następujący sposób,:pijąc kawę i jedząć śniadanka z kim trzeba ( w między czasie obrabiając dupe innym)+ papierosek i wspólne imprezki. jak ktos chce naprawdę pracować to jest szykanowany przez resztę nierobów (mam na myśli team menagerów i relacje między nimi). A szeregowi pracownicy maja tez przesrane, Kierowniicy na Barkocińskiej wywalają ludzi za np: złe obuwie, kiepskie ubranie, . Potrafią dzwonić po klientach aby znaleźć na delikwenta haka.jest to praca dla wytrwałych i odpornych psychicznie na mobbing. Największym mobberem była tam niejaka Maryśka od rekrutacji jej ludzie to mieli przesrane.Uważajcie na tę babe, oj potrafiła ona dac czadu. ciesze się że odszedłem, teraz wiem że istnieje nromalna praca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Novak Re: CZARNA LISTA PRACODAWCÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 08:05 podzielam Twoje zdanie w połowie poraz kolejny mamy rzeczywisty dowód jak głeboko może posunąć się kompleks ludzi ze słomą w butach, stosujących się do zasady wypowiedzianej przez genialnego Romana Wilhelmi "nie ważne co się o kimś myśli lecz pod kogo jest się podwieszonym" swoją drogą jest kilka osób, którym można napluć w twarz ale po co? prędzej czy później koompleks wyjdzie na jaw przekonał się o tym jeden taki pan ładny z jednej z firm w sumie szkoda faceta bo intencje pewnie ma dobre popełnił Jeden błąd w stosunku do mojej osoby mianowicie próbował pozyskać autorytet/szacunek w moich oczach najgorszym rozwiązaniem czyli grożąc mi. Niestety, Jest on jedną z osób, o których mawia się 'dobrze chcieli ale im się nie udało' Nie tędy droga panie ładny superwajzorze trochę pokory i szacunku dla drugiej osoby, która, pomimo że ma gorszej jakości garnitur, może okazać się 'lepsza' w ogólnym tego słowa znaczeniu pozdrawiam Karol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lebiedz Re: CZARNA LISTA PRACODAWCÓW IP: *.chello.pl 08.09.05, 21:45 ale Maryśkę ponoć jednak walnąłeś łobuzie jeden ! Teraz dziewczyna płacze że straciła cnotę z dresem jak TY Panie Lebiedz ! Ja tylko PAnu mówię że przyjdę i przy wszystkich pracownikach dam Panu w mordę ! PAnie ! Ile można czekać na wyłączenie numeru! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 152 Re: CZARNA LISTA PRACODAWCÓW IP: *.marsoft.com.pl / 83.238.56.* 10.10.05, 10:15 Popieram! Citibank korzystając z tego, że zatrudnia ludzi na umowy zlecenia poprzez DSA zupełnia odcina się w swej odpowiedzialności jako pracodawca. A w końcu to na rzecz tego banku pracują ludzie. Wynagrodzenia otrzymują z miesięcznym opóźnieniem, a teraz to zupełnie przesadzają bo nie wypłacili jeszcze za m-c lipiec!! Ide z tym do sądu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRACODAWCA Re: CZARNA LISTA NIEROBÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 22:54 No i listę NIEROBÓW ! Zwlaszcza NIEROBÓW i takich co zupelnie nic nie potrafią a chcieliby za nicnierobienie pobierać min.2000 Plnów ! Przeważnie tylko tacy zostali w Częstochowie ! OFIARY ZMIANY USTOJÓW którzy zupełnie nie potrafią się odnależć i myślą że IM SIĘ KONIECZNIE NALEŻY ! Gó.. się wam należy jak nic nie potraficie i jesteście odporni na wszelką naukę życia !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
singielek1 Re: CZARNA LISTA NIEROBÓW 03.09.05, 23:38 Pracodawco oderwany granatem od pługa, wystarczy twoich postów na forum częstochowskim. Może wystarczy się zalogować i poczytać ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Novak Re: CZARNA LISTA NIEROBÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 08:10 myślę drogi pracodawco, że popełniasz błędy w ocenie ludzi napisałeś 'odporni' co nijak ma się do sensu wątku przypuszczam chodziło tobie o wyraz 'oporni' (termin z dziedziny fizyki charakteryzujący się przeciwstawianiem przepływu energii) Polacy są bardzo inteligentnym i ambitnym narodem pod jednym warunkiem: szacunku dla Ich osoby. szkoda mi ciebie nędzny w moich i pewnie nie tylko oczach PRACO-DAWCO Odpowiedz Link Zgłoś
singielek1 Re: CZARNA LISTA NIEROBÓW 04.09.05, 09:47 Karol, popieram. To są posty local hero, praco-dawcy oderwango granatem od pługa. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=28570900&a=28586176 W Cz-wie jeszcze nie jesteśmy jeszcze tak zdeterminowani żeby pracować u drechów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remek Re: CZARNA LISTA NIEROBÓW IP: *.chello.pl 08.09.05, 21:47 Trzeba by wpisać te wszystkie czerwone wąsate agresywne polskie ryje ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Temur Re: Czarna lista nierobów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 19:17 Wiesz... trafiłem na Twój post i mnie w momencie krew zalała. Może dlatego, że jestem z Częstochowy. :] Ogólnie jestem bardzo kulturalnym i życzliwym człowiekiem, jednak czytając Twoje wypociny krew się we mnie zagotowała i mogę tylko rzec, że jesteś kolejnym, niemyślącym i z ego ponad wszystkim innym dorobkiewiczem, który w dodatku jest chamem i prostakiem, a chodzi w kaloszach, z których słoma wystaje. I jeszcze uważasz, że 2 tys. zł to dużo, kretynie z Koziej Wólki... Odpowiedz Link Zgłoś
safiro Re: CZARNA LISTA PRACODAWCÓW 06.09.05, 16:49 Odradzam WorkService oddział z Katowic. Coś kręcą z ZUS i skarbowym. Poza tym w sekretariacie i z "opiekunami" nic się nie da załatwić. Jeśli ktoś za bardzo się dopomina to nie przedłużają miesięcznych umów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oiuo [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 14:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
nerusia Re: CZARNA LISTA PRACODAWCÓW 09.09.05, 08:41 Odradzam mocno firmę "Procent " z Katowic. Szef-nadęty bubek,któremu wydaje się,ze moze z ludźmi robić to,co mu sie podoba,nadgodziny płacone wg.jego uznania,harówka w sklepie bez dni wolnych i płaconych godzin światecznych,zakres obowiązków-nieustalony.Szef chowa się na zapleczu kaząc pracownikom wymyslać wykręty dla ludzi przyjeżdżających po pieniążki za towar.W dodatku szef uwaza,ze wszyscy powinni być zaszczyceni (pracownicy,przedstawiciele handlowi),ze mogą z nim współpracować.Chamskie odzywki i zarty na poziomie za przeproszeniem,majtek,to chleb powszedni.Kompletny brak zastosowania jakiegokolwiek prawa pracy,do kodeksu pracy muszą się stosować jedynie pracownicy,nie pracodawca.Szef śmiał się "w pysk" z inspekcji pracy,czy innych organów kontrolujących pracodawców. Najlepiej pracuje się szefowi z grzecznymi dziewczynkami,które noszą nisko głowę,śmieją się z jego chamskich zartów i o nic nie pytaja i w zadnym wypadku nie domagają się swoich praw.Ja niestety się domagałam,więc nie przedłużono mi umowy,oficjalnie proponując mi stanowisko w innym sklepie,którego wiadomo było,ze nie przyjmę,ze względu na odległość. Ściema,oszustwo,wyzysk,chamstwo,łamanie prawa pracy itd. Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwy klient Program Promocyjny-Sklepy Familijne IP: *.radom.pl 08.09.05, 14:21 ...Niegdyś Sklepy Familijne. Nie jest wiadomo kto Prezes, kto Dyrektor. Dział finansowy kotaktuje się z biurem ale biuro podobno nie ma kontaktu z dz. finansowym -poprostu kpina! Nie wypłacają pensji a obecny Dyrektor-Prezes (podobno), nawet nie ma honoru by odbierać telefon i rozmawiać z byłymi pracownikami o wypłaceniu zaległych wypłat... Z klientów też robią sobie żarty namawiając do współpracy a później totalna olewka -liczy sie podpisana umowa i wystawiona faktura... a później -nie odbieranie telefonów i odpowiedź sekretarki -"niestety nie ma szefa". Najgorszemu wrogowi nie życzę kontaktu z tą firmą i przestrzegam wszystkich bo firma ta ma oddziały w kilku miastach na terenie Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lora Tarnów IP: *.iapt.pl / 80.85.231.* 09.09.05, 13:44 >Hurtownia poszukuje do nowo powstałego oddziału w Tarnowie młode ambitne osoby na stanowisko sekretarki, magazyniera, handlowca, (0-14)628-42-15> To ich stary chwyt-zmieniają tylko nr telefonu-choć nie zawsze-i "niby"prezesów podczas rozmowy kwalifikacyjnej! a tak naprawdę potrzebują do akwizycji!zamiast napisać wprost to się kamuflują już od kilku lat! Odpowiedz Link Zgłoś
h_aracz Re: Program Promocyjny-Sklepy Familijne 19.03.06, 22:05 Ja również przestrzegam przed jakimikolwiek kontaktami z tą firmą. Są to krętacze, oszuści i złodzieje. Nie płacili pracownikom za wykonaną pracę, nie płacili kooperantom i podwykonawcom. Są bardzo dobrze znani w lubelskim sądzie. Odpowiedz Link Zgłoś
rarely Re: CZARNA LISTA PRACODAWCÓW 09.09.05, 22:31 Platforma Materiały Budowlane- stanie przez 8 godzin pranie mózgu brak wentylacji s... dyrektor który nie pozwala otworzyć lufcików absurdalne wymagania strach brud smród tandeta. Skrzyżownie PGR z Oswięcimiem. Omijajcie Odpowiedz Link Zgłoś