Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Pilot wycieczek zagranicznych

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 21:08
    Na mojej uczelni (PW) oraganizowany jest kurs na pilotow wycieczek
    zagranicznych
    Obserwuj wątek
      • Gość: witam Re: Pilot wycieczek zagranicznych IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.04, 23:26
        Czy PW to Politechnika Wroclawska czy Warszawska?? Troche drogi ten kurs, w
        Katowicach pewne biuro (nie bede robic reklamy) ma taki kurs za ok. 250zl, +
        dwie wycieczki obowiazkowe (dodatkowe ok.250zl)+ egzamin, ale i tak wychodzi to
        taniej. Nie wiem jak jest z praca, ale wiem, ze zdawalnosc egzaminu jest bardzo
        mala.
      • marghot Re: Pilot wycieczek zagranicznych 14.12.04, 10:42
        Podstawowe pytanie: czy po ukończeniu kursu dostajesz papier uprawniający do
        oprowadzania wycieczek w kraju i wyjazdów czy jest to jaky wewnętrzny kurs
        organizowany przez dane biuro. Tych drugich jest sporo, a wlaściwie nei mają
        znaczenia na rynku turystycznym.
      • odi-et-amo Re: Pilot wycieczek zagranicznych 14.12.04, 16:44
        Płaca zależy od biura. Na "wahadłach"(2-3dni) 200-300 zł. Na objazdówkach 100-
        150 za dzień. Na pobytówkach(rezydenci)1500-5000(zależnie od systemu, zwykle
        dochodzą prowizje za sprzedane wycieczki). Doświadczenie konieczne jeśli sie
        nie ma wejść lub super siły przebicia. Albo trzeba sie tak obkuć z jakiegoś
        państwa albo trasy, kilku miast itp. żeby sie wydawało, że zna sie to jak
        własną kieszeń. Z angielskim najlepsze są kraje egzotyczne. A niemiecki dobry
        na grupy przyjazdowe z NIemiec. Cv trzeba roznosić w styczniu po biurach.
        • Gość: maja prawdziwa Re: Pilot wycieczek zagranicznych IP: 217.113.224.* 15.12.04, 16:59
          odi-et-amo,
          tylko ciężko będzie z tym doświadczeniem, gdy się nie ma wejść ;))
          Ja też myślałam o takim kursie, ale zastanawiam się, czy nie jest
          to jeszcze jeden sposób na wyciągnięcie od ludzi kaski, bo potem
          chyba ciężko się załapać. A jak wygląda sezon zimowy w tej branży?
          PS. Co oznacza twoja ksywka ? To włoski czy hiszpan ? pozdr
          • Gość: studentka Re: Pilot wycieczek zagranicznych IP: *.torun.mm.pl 09.01.05, 23:44
            No wlasnie - czy oplaca sie robic taki kurs?? Ciezko jest dostac potem prace??
            No i jaka jest zdawalnosc egzaminu?? I czy jak juz szczesliwie dostane licencje
            to czy najpierw musze pilotowac wycieczki w Polsce a dopiero potem za granica??
            Z góry dzieki:):)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka