Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

do księgowych: na jakim programie pracujecie?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 13:09
    W firmie w której mam pracować, księgowość (pełna) do tej pory była
    prowadzona "na piechotę" to znaczy bez użycia komputera :-) Jednak teraz
    firma ma zamiar zakupić program finansowo-ksiegowy i przenieść całą
    księgowość właśnie na komputer. Mnie obarczono znalezieniem dobrego programu.
    Proszę nie pytać dlaczego, sytuacja jest strasznie skomplikowana, sama bym
    sobie tego zadania nie powierzyła :-)
    Firma zajmuje się działalnościa produkcyjną, należy do małych
    przedsiębiorstw, sprzedaż i magazyn prowadzone są na osobnym oprogramowaniu i
    nie przewiduje się łączenia. Wiekszość znajomych poleca Symfonię, opinie ma
    raczej dobre. A Wy na czym pracujecie, co byście polecili?
    Obserwuj wątek
      • altu Re: do księgowych: na jakim programie pracujecie? 04.01.05, 15:03
        ja na CDN-ie
        sprzedaz i maagazyn to FPP++

polecam takze forum:
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=23515

tam znajdziesz wiecej informacji na temat innych programow dla ksiegowosci
        • Gość: eni Re: do księgowych: na jakim programie pracujecie? IP: *.icpnet.pl 07.01.05, 13:44
          Od ponad 10 lat pracuję na tych programach i bardzo sobie chwalę.A już program
          na księgi handlowe jest idealny dla początkujących.Aha, programy te sprzedaje
          firma Profi-soft z Krakowa,ale ma filie w większości miast.
      • Gość: AAA Re: do księgowych: na jakim programie pracujecie? IP: *.aine.pl 05.01.05, 00:15
        JA pracuję na CDNie i uważam że to dobry program. Symfonii nie lubię bo według
        mnie jest dośc pracochłonna.
      • Gość: hey Re: do księgowych: na jakim programie pracujecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 09:31
        co do symfonii to słyszałam ze jest zagmatwany program, moge ci poradzic jedno
        wiele reklam co do programów ksiegowych znajduje sie w gazecie prawnej,
        powodzenia i dobrego wyboru
      • Gość: beea Re: do księgowych: na jakim programie pracujecie? IP: *.lokster.pl 07.01.05, 09:46
        polecam symfonie, to dosc prosty program
      • jorn Re: do księgowych: na jakim programie pracujecie? 07.01.05, 13:30
        Scala. Program bardzo dobry, choć nie idealny, ale dla małej firmy może być za
        drogi w eksploatacji (opłaty serwisowe itp.)

Pozdrawiam
      • Gość: malgos Re: do księgowych: na jakim programie pracujecie? IP: *.kv.net.pl 07.01.05, 13:47
        Ja pracuję na CDN-Optima i jest niezły (współpraca między modułami naprawdę
        bardzo ułatwia pracę), znam też Symfonie i też mi się podoba (polecana właśnie
        dla niedużych firm). Demo Symfonii możesz sobie pobrać na stronie www.matrix.pl
        Bezpłatne wersje demonstracyjne programów są wersjami jednostanowiskowymi,
        aktywnymi bezterminowo. Dane dołączonej firmy demonstracyjnej również aktywne
        są bezterminowo. Założona samodzielnie w programie firma i zgromadzone tam dane
        będą funkcjonowały bez żadnych ograniczeń przez okres 60 dni od momentu
        pierwszego uruchomienia.
      • mozdzins Re: do księgowych: na jakim programie pracujecie? 08.01.05, 22:15
        SAP Business One lub mySAP All in One i szybka migracja z pozostałych programów
        produkcyjnych i magazynowych. Jak firma się zacznie rozwijać wtedy zobaczycie
        że było warto zapłacić więcej za wdrożenie oprogramowania ERP.
        • Gość: Monika Re: do księgowych: na jakim programie pracujecie? IP: *.speed.planet.nl 08.01.05, 23:57
          ja uzywam w pracy od pieciu lat programu SAP - jest on naprawde super
      • Gość: Madzia Re: do księgowych: na jakim programie pracujecie? IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 10.01.05, 07:19
        Ostatnio pracuję na Symfonii. Ale mam porównanie bo wcześniej pracowałam na SAP-
        ie oraz programie pisanym na nasze wewnetrzne potrzeby. O ile Symfonia W FK jes
        na jako takim poziomie to kadrowo-płacowy nie jest najlepszy. Kiedyś pracowałam
        na Fakcie ( kosztuje tylko 500zł + 100zł nowelizacja co rok) i jest 100 razy
        bardziej elasyczny niż Symfonia. Niestety nie ma FK.
      • Gość: R Re: do księgowych: na jakim programie pracujecie? IP: *.comarch.pl 10.01.05, 14:58
        Wybierzcie sobie jak najtańszy - i tak po jakims czasie będziecie musieli
        zmienić, to przynajmniej nie będzie żal wydanych pieniędzy :-)

Pozdr.
        Rob

P.S. Zarówno Symfonia jak i CDN są dobre na początek. Tak jak i pewnie sporo
        innych w tej klasie cenowej. Wybierzcie sobie raczej nie program, tylko firmę
        sprzedająco/wdrażającą - żeby była blisko, tania, szybka i skuteczna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka