Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kurs komputerowy

05.06.02, 12:15
    Czy papierek świadczący o ukończeniu kursu komputerowego jest jeszcze
    potrzebny, skoro umiejetnosc korzystania z komputera jest juz normalna rzecza.
    Pytam się poniewaz potrafie obsługiwac Windowsa 98, Office 2000 czy jest sens
    wydawać pieniądze na egzamin by dostać tylko papierem.
    Obserwuj wątek
      • moniaag1 Re: Kurs komputerowy 05.06.02, 15:16
        Moim zdaniem nie ma zadnego sensu wydawac kupe pieniedzy na jakis papier.
        Podstawowa znajomosc obslugi komputera (Word itp.) jest tak normalna, ze nie
        trzeba na to papieru. Chyba ze chcesz uczyc sie czegos powazniejszego.
        • jonatan3 Re: Kurs komputerowy 05.06.02, 20:56
          Kurs z grafiki lub tworzenia stron internetowych bede oczywiscie robił w jakim
          ośrodku.
      • adam_brzozowski Re: Kurs komputerowy 18.06.02, 12:28
        jonatan3 napisał(a):

> Czy papierek świadczący o ukończeniu kursu komputerowego jest jeszcze
        > potrzebny, skoro umiejetnosc korzystania z komputera jest juz normalna rzecza.
        > Pytam się poniewaz potrafie obsługiwac Windowsa 98, Office 2000 czy jest sens
        > wydawać pieniądze na egzamin by dostać tylko papierem.

Do tej pory nie spotkałem się z takim wymaganiem ze strony pracodawcy...
        Myślę że wystarczy napisać o tej umiejętności w CV - jeśli ktoś będzie bardzo
        dociekliwy to najwyżej sprawdzi to przed przyjęciem Pana do pracy...

pozdrawiam

Adam Brzozowski
        • kjs13 Re: Kurs komputerowy 18.06.02, 14:34
          Dziękuję wszystkim za pomoc, ale mam pytanie to eksperta:
          Czy wystarczy napisać w CV umiejętność tworzenia stron internetowych, czy
          trzeba przedstawić świadectwo ukończenia takiego kursu? Czy w przypadku
          świadectwa ukończenia kursu lepiej mieć świadectwo NOT-u lub tez znanej firmy w
          regionie, czy jest to bez znaczenia?
          • loginka1 Re: Kurs komputerowy 20.06.02, 13:47
            Dłuzszą chwilę szukałam pracy i zetknęłam się z róznymi pytaniami i
            preferencjami potencjalnych pracodawców, nikt nie próbował jednak weryfikować
            informacji podanych w cv za pomocą świadectwa ukończenia kursu. Jeśli chcą
            kogoś sprawdzić, to sadzają go po prostu przed komputerem.
            Podobnie jest z językami. Nazwa ukończonego poziomu mało komu coś powie. Trzeba
            byc przygotownym, że w pewnym momencie padnie pytanie w języku obcym lub pojawi
            się zacheta do obcojęzycznej konwersacji. I wtedy wszysto jasne.
            • adam_brzozowski Re: Kurs komputerowy 21.06.02, 09:26
              loginka1 napisał(a):

> Dłuzszą chwilę szukałam pracy i zetknęłam się z róznymi pytaniami i
              > preferencjami potencjalnych pracodawców, nikt nie próbował jednak weryfikować
              > informacji podanych w cv za pomocą świadectwa ukończenia kursu. Jeśli chcą
              > kogoś sprawdzić, to sadzają go po prostu przed komputerem.
              > Podobnie jest z językami. Nazwa ukończonego poziomu mało komu coś powie. Trzeba
              >
              > byc przygotownym, że w pewnym momencie padnie pytanie w języku obcym lub pojawi
              >
              > się zacheta do obcojęzycznej konwersacji. I wtedy wszysto jasne.

Nic dodać, nic ująć...

Adam Brzozowski

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka