marcinmar20 19.02.05, 17:34 Jak długo się czeka na wyrobienie książeczki Z SANEPID-u Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kasia.p Re: książeczka SANEPID IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 00:39 po pierwsze: to sie nazywa PRACOWNICZA KSIAZECZKA ZDROWIA. i wyrabia sie ja u: 1/ sanepid - gdzie przez 3 kolejne dni oddajesz próby kału do badania, wynik otrzymujesz na drugi dzien ewentualnie do 3 dni po zdaniu ostatniej próby 2/ lekarz medycyny pracy - w zależności od charakteru pracy - może to potrwac następne kilka dni, ale zwykle konczy sie na kilku godz. o to chyba koniec, przynajmniej tak mi sie wydaje. przynajmniej ja tyle robiłam, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marzi26 Re: książeczka SANEPID 21.02.05, 22:00 Książeczkę pracowniczą do celów sanitarno-epidemiologicznych kupujesz w sklepie papierniczym (ok. 2 zł). Zanim oddasz próbki do badania upewnij sie że twoja praca wymaga badania kału (od lekarza zależy).W sanepidzie oddajesz 3 próbki kału i książeczkę w którą wbijany jest wynik tego badania. Po odebraniu wyników kału idziesz do lekarza medycyny pracy. Odpowiedz Link Zgłoś