Gość: Darek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 09:51 Witam, chciałbym się zapytać, czy ktoś pracuje w ochronie srodowiska i jak sie kształtują zarobki i na jakich stanowiskach ewentualnie pracujecie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mała Re: Ochrona środowiska IP: 62.233.214.* 19.03.05, 10:22 otóż skończyłam ochronę środowiska w zeszłym roku i do dzisiaj nie mogę znaleźć pracy (w jednym z większych miast naszego kraju). Dodam że nie jestem wyjątkiem - z mojego roku praktycznie nie znam osoby która obecnie pracuje w zawodzie. tak że generalnie tragedia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Ochrona środowiska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 15:45 Ja skończyłam ochronę środowiska prawie 2 lata temu i dopiero w lutym znalazłam pracę (wcześniej zaliczyłam staż z urzędu pracy - nie w zawodzie). A dostałam ją tylko i wyłącznie dlatego, że tę ochronę środowiska skończyłam na wydziale chemii, no i jestem chemikiem. Ogólnie panuje jakieś przekonanie, że jak już jesteś absolwentem ochrony środowiska to do niczego innego już się nie nadajesz. Odpowiedz Link Zgłoś
poziomka_1 Re: Ochrona środowiska 20.03.05, 17:50 Ja skończyłam ochronę środowiska 4 lata temu (KUL). Ponad 2,5 roku przepracowałam w biurze (prace absolwenckie i interwencyjne), ale nie w tym zawodzie oczywiście. No i nie było łatwo załapać się na owe prace ;-) A kilka miesięcy temu skończyło się i szukanie nowej pracy jest bardzo dołujące, bo tak naprawdę nigdzie nie można się dostać po tym kierunku. Porażka. Nie wiadomo co ze sobą zrobić, brać pracę w sklepie - też takich nie chcą (brak doświadczenia w handlu i brak odpowiedniego podejścia do tego), przekwalifikować się, zrobić jakieś studia podyplomowe w tym kieruku (ale czy to coś zmieni). Poprawić angielski by trzeba, ale też brak kasy. I co z tego że lubię przyrodę i znam się na tym. Co z tego ? Jest to tylko i wyłącznie hobby, które pieniędzy nie daje, może szczęście tak, ale na krótko. Emi Odpowiedz Link Zgłoś