Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

umowa zlecenie

IP: *.devs.futuro.pl 06.04.05, 20:29
    Jestem od dwoch miesięcy na bezpłatnej praktyce ( skierowanie z uczelni). Czy
    na kolejny miesiąc mogę podpisać umowę zlecenie? Czy muszę mieć jakieś
    skierowania w urzędu pracy? Umowa zlecenie już nie liczy się jako praktyka
    (platna)???
    Obserwuj wątek
      • Gość: Kati Re: umowa zlecenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 09:32
        nie trzeba miec zadnego pisma z UP i pracodawca nawet za praktyke moze Ci
        zaplacic
      • Gość: Kati pracodawca Re: umowa zlecenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 09:33
        chyba ze zalezy ci miec status bezrobptnego ale wtedy chodzi o zatrudnienie
        etatowe Nie dokonca piszesz czy masz taki status w UP bo umowa zlecenie
        przerywa status bezrobotnego i trzeba UP o tym zawiadomic
        • Gość: poeme Re: umowa zlecenie IP: *.devs.futuro.pl 07.04.05, 16:28
          wogóle nie mialam z up jeszcze do czynienia. Jestem studentką , firma nie
          prowadzi płatnych praktyk dlatego chcę podsunąć pomysł o umowie zleceniu, bo
          pracodawczyni sama pytała mnie jak to jest z pieniędzmi.
          • Gość: Kati Re: umowa zlecenie IP: *.man.bydgoszcz.pl 07.04.05, 18:10
            jak sam chce palcic nie ma przciwskazan i skorzystaj z tego pracodawca nie
            musi placic
      • Gość: A.P. Re: umowa zlecenie IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 13.04.05, 16:33
        Umowa zlecenie moze byc platna (duzo firm tak robi, ze zatrudnia na taka umowe
        studentow), nie trzeba miec zadnegoskierowania, szefowa musi wystawic umowe i
        tyle. Roznica jest tylko taka ze umwa zlecenie jest umową cywilną prawną jej
        regulacje są w K.C. a umowe o prace reguluje K.P. dla studentow zlecenie jest
        ok bo tak naprawde wiecej dostanie gdyz jest ubezpieczony prze uczelnie i
        pracowadca nie musi tego płacić płaci jedynie podatek, którego zwrot dostaniesz
        jesli nie przekroczysz progu (nie wiem ile to jest dokładnie).
        A na odbycie praktyk nie zawsze trzeba miec skierowanie :D Ja pierwsze praktyki
        odbyłam dobrowolnie na umowe zlecenie bez wynagrodzenia, potem mialam
        dobrowolne praktyki za kase mala bo mala ale przynajmniej mam doswiadczenie i
        pare zl sie zarobilo :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka