Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Allianz - menadżer zespołu agentów

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 21:07
    Czy ktos moglby powiedziec mi cos na temat tej firmy? Pytania oczywiscie sa
    standardowe.
    Obserwuj wątek
      • Gość: kot Re: Allianz - menadżer zespołu agentów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.05, 21:15
        Wejdź na www.allianz.pl, poczytaj i zapomnij bo to wymagająca firma.
        • Gość: vanilka Re: Allianz - menadżer zespołu agentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 21:19
          Zaprosili mnie na rozmowe, a na stronie bylam... tylko mam problem, Bo cos mi
          sie wydaje, ze musialabym otworzyc wlasna dzialalnosc. ja juz mialam i nie
          chce pchac sie wiecej w takiew rozrywki.
          • Gość: kot Re: Allianz - menadżer zespołu agentów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.05, 21:29
            Działalność będziesz musiała otworzyć, pisałem wcześniej że to wymagająca firma
      • krzysztofsf Re: Allianz - menadżer zespołu agentów 16.05.05, 21:36
        Gość portalu: vanilka napisał(a):

> Czy ktos moglby powiedziec mi cos na temat tej firmy? Pytania oczywiscie sa
        > standardowe.

Sama pomysl - jesli piszesz o aplikowaniu na stanowisko menagera zespolu agentow, a jak widac z wypowiedzi, ze nie masz pojecia o sprzedazy ubezpieczen, to dlaczego zapraszaja cie do rozmow o stanowisku na ktore nie masz kwalifikacji?
        Dostaniesz propozycje przeszkolenia (platnego) na agenta ubezpieczeniowego, oraz informacje, ze jesli bedziesz maial sukcesy w sprzedazy ubezpieczen, to za jakis czas bedziesz miala wlasna grupe, od ktorych bedziesz miala czesc prowizji, podobnie jak obecnie odtwojej sprzedazy bedzie mial prowizje twoj menager.
        Jesli czujesz, ze praca agenta ubezpieczeniowego jest dla ciebie, to firma jest ok - placi prowizje zgodnie z umowami.
        • Gość: vanilka Re: Allianz - menadżer zespołu agentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 21:57
          Krzystof, o sprzedaży ubezpieczeń nie mam zielonego pojęcia, ale to nie było
          warunkiem koniecznym. Konieczne było m.in. doświadczenie w rekrutacji. To
          akurat posiadam, bo zaraz po maturze otworzylam dzialnosc gospodarcza i mialam
          okazje przekonac zdobyc doswiadczenia, ktore byly wymagane przez nich.
          Przejrzalam jednak forum, posiedzialam na stronce Allianz i... jutro musze
          odwolac to spotkanie. Nie mam ochoty pchac sie w takie bagno!
          Swoja droga zastanwialo mnie to jakim cudem zdecydowali sie zaprosic 22-letnia
          dziewczyne na rozmowe dot. pracy w charakterze menadżera zespołu agentów...
          przeczytalam jakie sa obowiązki i to wcale nie jest taka latwa praca... jesli
          okazaloby sie, ze nie chcieliby, zebym byla tylko agentem. Ponadto wydaje mi
          sie, ze przy takich obowiazkach to trzeba spedzac w pracy z 16 h ;)
          • krzysztofsf Re: Allianz - menadżer zespołu agentów 16.05.05, 22:09

> Krzystof, o sprzedaży ubezpieczeń nie mam zielonego pojęcia, ale to nie było
            > warunkiem koniecznym. Konieczne było m.in. doświadczenie w rekrutacji. To
            > akurat posiadam, bo zaraz po maturze otworzylam dzialnosc gospodarcza i mialam
            > okazje przekonac zdobyc doswiadczenia, ktore byly wymagane przez nich.
            > Przejrzalam jednak forum, posiedzialam na stronce Allianz i... jutro musze
            > odwolac to spotkanie. Nie mam ochoty pchac sie w takie bagno!
            > Swoja droga zastanwialo mnie to jakim cudem zdecydowali sie zaprosic 22-letnia
            > dziewczyne na rozmowe dot. pracy w charakterze menadżera zespołu agentów...
            > przeczytalam jakie sa obowiązki i to wcale nie jest taka latwa praca... jesli
            > okazaloby sie, ze nie chcieliby, zebym byla tylko agentem. Ponadto wydaje mi
            > sie, ze przy takich obowiazkach to trzeba spedzac w pracy z 16 h ;)
            >

Nie ludz sie, ze zostalabys z marszu menagerem.W ten sposob przechodza jedynie doswiadczeni menagerowie zmieniajacy firme ubezpieczeniowa.
            To standardowa spiewka.
            Chyba, ze sytuacje jest juz faktycznie taka kiepska, ze chca montowac kompletnie zielone zespoly i postawili bardziej na zdolnosci rekrutacyjne niz sprzedaz wlasna kandydata ( wiekszosc agentow, zanim sie rozmysli, wcisnie jedna czy dwie polisy najblizszej rodzinie i znajomym - w skali roku dla firmy to sa duze pieniadze)
            • Gość: vanilka Re: Allianz - menadżer zespołu agentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 22:13
              W sumie to ta firma wlasnie przestala mnie interesowac :)
              Musze znalezc cos lepszego, a jak nie to uciekam do Niemiec na studia. Mam juz
              dosyc wlasnych dzialalnosci i pracy 24h/dobe, a takze rodzinnej formy.
              • krzysztofsf Re: Allianz - menadżer zespołu agentów 16.05.05, 22:19

Firma jak firma - ubezpieczenia......

Tyle, ze przy takiej formie rekrutacji, to w wojsku przy kazdym poborze powinni informowac, ze wlasnie zaczynaja nabor na generalow.

> W sumie to ta firma wlasnie przestala mnie interesowac :)

> Musze znalezc cos lepszego, a jak nie to uciekam do Niemiec na studia. Mam juz
                > dosyc wlasnych dzialalnosci i pracy 24h/dobe, a takze rodzinnej formy.
                Najlepszy sprawdzian oplacalnosci firmy, to podzielenie pieniedzy ktore zostaja po oplaceniu zus, podatkow i kosztow przez ilosc rzeczywiscie wlozonej pracy. Jesli stawka godzinowa wychodzi wtedy rzedu 2-4 zl, to faktycznie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka