Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Problem z CV

IP: *.stk.net.pl 20.05.05, 14:23
    Witam

Wlasnie jestem w trakcie przerabiania mojego cv i mam kilka problemow, ktore nie wiem jak rozwiazac. Zaznaczam ze przeczytalem wiele roznych poradnikow dotyczacych pisania cv ale nie bylo tam rozwiazania moich problemow. Jesli to w czyms pomoze to pisze cv na rekrutacje do Tesco w UK.

1. Po technikum przez rok studiowalem na politechnice (przerwalem studia z powodow powiedzmy osobistych) potem skonczylem policealne studium informatyczne. W dotychczasowym cv pomijalem ten rok studiow, ale wiem ze nalezy unikac dziur chronologicznych. Jak z tego wybrnac?? Wpisac czy nie?? Jesli tak to czy mam zaznaczyc z jakich powodow przerwalem studia? I co odpowiedziec na to w czasie rozmowy kwalifikacyjnej??

2. Obecnie jestem bezrobotny ale pracuje na czarno w firmie mojego ojca. czy wpisac to do cv czy nie??

To na razie chyba wszystko.
    Z gory dziekuje za pomoc.

MarcinW
    Obserwuj wątek
      • Gość: Recruteur Re: Problem z CV IP: *.fbx.proxad.net 20.05.05, 16:18
        1. Najwazniejsze dla osoby rekrutujacej jest to, czy istnieje pewna logika w przebiegu Twojej kariery
        naukowej lub zawodowej.
        W Twoim przypadku tak jest, poniewaz jest to ciag studiow technicznych, a nie np. humanistycznych.
        Na CV nie zaznacza sie powodu przerwania nauki. Jesli do tego dojdzie, wyjasnisz to na rozmowie
        kwalifikacyjnej.
        2. Tutaj nie rozumiem: jak mozesz pracowac na czarno u Twojego Taty...?
        • morgoth Re: Problem z CV 20.05.05, 16:33
          > 2. Tutaj nie rozumiem: jak mozesz pracowac na czarno u Twojego Taty...?

Pracuje w jego firmie ale nie placi za mnie zus-u
          • Gość: ala Re: Problem z CV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 17:03
            nie pisz w cv ze pracujesz na czarno, podczas rozmowy mozesz wspomniec o
            dorabianiu tzmczasowzm itp.
          • Gość: Recruteur Re: Problem z CV IP: *.fbx.proxad.net 20.05.05, 17:08
            W rubryce "przebieg kariery zawodowej" : np.
            1999-2005 ........ (tutaj nazwa zakladu) - ..................(tutaj stanowisko jakie zajmowales).
            Zadnych wzmianek o pracy na czarno.

A swoja droga szkoda, ze Twoj Tata ich nie placi. Liczyloby sie do emerytury...
      • Gość: aa Re: Problem z CV IP: *.chello.pl 20.05.05, 18:28
        moje gratulacje!
        Mogę zrozumieć kogoś kto pracuje na czarno bo nie ma innego wyjścia. Tylko w
        ten sposób zarabia na utrzymanie.
        A Ty? nie rozumiem! Jako bezrobotny pracujesz na czarno w firmie ojca?
        • Gość: mała Re: Problem z CV IP: 195.136.30.* 20.05.05, 18:47
          Jeżeli pracuje u ojca, to nie jest to praca na czarno.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka