Dodaj do ulubionych

EXIsport Polska-praca w Exi

IP: *.chello.pl 01.03.08, 16:03
Jeśli ktoś szuka pracy w Exisport dla pieniędzy to mam dwie
Jeśli ktoś szuka pracy i ma własne zdanie lub pomysł- w EXIsport nie
zaistnieje-zasada główna-posłuszeństwo.
Jeśli ktoś szuka pracy dla awansu- hehehe, to nie tu.
Jeśli ktoś szuka pracy dla atmosfery- oby Wam się poszczęściło-bo w
Exisporcie szuka się błędów i strat, a nie pozytywów.
Obserwuj wątek
    • Gość: dżepe Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.aster.pl 01.03.08, 16:50
      Dokładnie. Nic dodac nic ując. W sumie to kolejna krwiożercza kapitalistyczna firma dla której pracwonicy najniższego szczebla są wrogami.
      • Gość: mariusz Re: EXIsport Polska-praca w Exi opole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 10:51
        CZy to prawda ze menadzer exisport opole S.a. jest gejem...??
        zastanwai mnie to bardzo?bylem na rozmowie kwalifikacyjnej i
        uslyszalem bardzo duzo podtekstow..pozniej dostalem prace w opolu
        dalej tam pracuje ale ciaqgle cos jest nie tak....mp.wraca z silowni
        spocony i smierdzacy zajada sie miesem w biurze i puszcza mi
        oko....czasami zdarza sie ze poklepie mnie po ramieniu i czuje ze
        ten koles cos do mnie ma ehhh...mysle ze sie zwolnie mam dziewczyne
        i nie chcialbym(mysle ze kazdy z was by nie chcial)byc podrywany
        przez jakiegos kolesia...pozdrawiam wszystkich
    • Gość: XXX Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: 82.139.47.* 01.03.08, 16:57
      Wszystko co powyżej to prawda niestety firma a szczególnie "góra "
      nie potrafi współpracować i traktować swoich pracowników normalnie
      po ludzku, pracownik dowiaduje się o wszystkim co go dotyczy
      ostatni, w ostatniej chwili.
      Kierownictwo firmy na Polskę nigdy nie potrafi lub nie chce znaleźć
      pozytywów pracy ekipy, nawet jak jest wszystko ok to tak zakręci, że
      wyjdzie na jego. Żadnego pozytywnego motywowania.
      Jeżeli chcecie się czegoś dowiedzieć od " góry " zapomnijcie nigdy
      nie dowiecie się całej prawdy, nawet menager dowiaduje się o
      wszystkim ostatni a co dopiero pracownik.I jeszcze jedno uwielbiają
      paperkową robotę, która tak naprawde nikomu do niczego nie jest
      potrzebna.
      • Gość: x-ona Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.tvtom.pl 12.05.08, 22:50
        ... jednao powiem, żałuję, że nie pracuję już w EXI - tam było naprawdę
        fajnie... nie rozumię was.

• misza.85 Re: EXIsport Polska-praca w Exi 01.03.08, 23:03
      Zgadza sie maja najdziwniejasz odpowiedzialnosc materialna jaka
      wogole istnieje wychodza z zalozenia ze jak brakuje butów lub rolek
      to pracownicy ukradli nie ma czegos takiego jak zle przyjety towar i
      pomylka gdy brakuje to pracownik ukradl wyzsze stolki sa obsadzone
      ludzmi ktorzy ne maja pojecia co to pracownik i jak dbac o niego
      firma jest tak zaklamana w sobie zeby nie miala problemow to
      praconicy pracuja po 12 godzin w krótkim tygodniu 2 dni czwartek
      piatek) w dlugim (poniedzialek, wtorek, sroda,sobota , niedziela) co
      jest nie zgodne z prawem polskim wiec firma obeszla to dajac
      przymusowa przerwe 45 min z tego 15 min platne a 30 nie i nie mozna
      sobie wyjsc wczesniej te 30 min trzeba je wykorzystac do 19. W tej
      firmie awans to brak awansu. nawet z pracowników własnych robia
      klientów i do ceny zakupu przez nich podawane jest nawet 40 % bo
      niby dlaczego pracownik ma miec ulgi. jestes klientem sklepu
      zapomnij o rabacie jestes dal nich tylko banktnotem i tyle czasem
      sprzedawcy chetniej chca dac rabat niz wyższe stolki bo firma traci
      ogolnie drugi raz nie podjabym pracy w tej firmie

EXI SPORT = BRAK SZACUNKU DLA PRACOWNIKA
      KLIENT = $
      • Gość: NaturalBornLeader [...] IP: 87.205.16.* 04.03.08, 15:26
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: miza85 [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.08, 15:22
          • Gość: PL666 [...] IP: *.rzeszow.mm.pl 13.05.08, 13:51
            • Gość: PL666 Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.rzeszow.mm.pl 13.05.08, 13:54
              a uwierzcie gdyby menago sprzeciwila sie choc raz cala zmiana, cala ekipa to
              musial by cos zrobic, nie mial by wyjscia,
              podobne zdanie maja inne osoby z innego miasta...;)
              od conajmniej 4 osob slyszalem ze planuja zwolnic sie w najblizszym czasie...mam
              propozycje; co Wy na to abysmy umowili na jeden dzien i zlozyli wypowiedzenia
              jednoczesnie?
              • Gość: name Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 22:08
                Na wypowiedzenia nie ma co liczyć bo nigdy wszyscy sie na nie, nie zgodzą, za
                bardzo sie boją o prace i menager to wykorzystuje, ale jak tak dalej pójdzie to
                sam cisnienia nie wytrzyma, pęknie i się zwolin, albo w co wątpie, szefostwo
                pójdzie wreszcie po rozum do głowy i zareaguje.......
                • Gość: ExiS Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.tvtom.pl 14.05.08, 00:00
                  Nikt nie pójdzie na wypowiedzenia nie łatwo tak się jest zbuntować
                  wszystkim, w Exi doceniani są pracownicy którzy się obijają i robią
                  jak najmniej dlatego trzeba pracować a nie zapier...wtedy będzie OK:)
                  • Gość: PL666 Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.rzeszow.mm.pl 14.05.08, 07:19
                    To mi sie podoba :D:D "w exi trzeba pracowac a nie zap..." zgadzam sie:D
                    to moze strajk wloski?
                    • Gość: ppp Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: 87.205.16.* 14.05.08, 10:52
                      mam nadzieje ze to wszystko czyta gora..
                      Podobno minitoruja siec ..:D:D (wielki brat patrzy?)
                      Oby tak bylo, mam nadzieje ze trafi do nich to co sie tutaj dzieje i jak "dba" o
                      pracpwnikow i jaka atmosfere w firmie "tworzy" pan menago.
                      • Gość: iga Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.87-197-114.telecom.sk 14.05.08, 12:13
                        Jak jest tak zle to poco tam robicie .
                        • Gość: ppp Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: 87.205.16.* 14.05.08, 12:43
                          Na obecna chwile nie spedze w tej firmie dluzej jak dwa, trzy miesiace, odejscie
                          moje jest przesadzone.
                          A wiem o tym (nietylko u nas) ze kilka osob tez ma na to ochote...
                          • Gość: ppp Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: 87.205.16.* 14.05.08, 13:02
                            Dlaczego?
                            pracujemy bo musimy...
                            Wszystko bylo by ok gdyby nie menago....
                            Stworzyl wokol sibie taka otoczke ze NIKT go nie znosi, na kazdego dziala jak
                            plachta na byka, wszyscy go maja gdzies.
                            Te jego chamskie odzywki, kpiny z pracownikow, debilne komentarze, zrobily swoje...
                            Pewnie moze i swoje obowiazki wypelnia dobrze, ale wiele obowiazkow albo
                            niwypelnia, albo wypelnia na "odwal sie", ewentualnie w konretnych sprawach
                            (prosbach, sugestiach ze strony pracownikow) nie robi NIC!!!
                            Sama praca nie jest zla, jak na kase jest oki.
                            Specjalnie ciezka ta praca tez nie jest, zap...jest w co drugi tydzien przez 2 dni.
                            Minus tez jest taki ze gdyby wziac godzine wyjscia z domu, a pozniej powrotu
                            niektorzy sa na nogach jakies 13 do 15 godzin....to chyba mowi samo za siebie.A
                            jak ktos sie z kim zamieni to ma czasem i 5,6 dni z rzedu takich...
                            • Gość: ppp Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.87-197-114.telecom.sk 14.05.08, 13:26
                              No to macie nieciekawie . A nieda sie nic zrobic.
                              • Gość: name Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.08, 21:53
                                Prawda jest taka że ten sklep nie może mieć managera, nie sprawdził sie D.K. nie
                                sprawdziła sie J.G., a teraz nie sprawdza się P.D., o pastuchach już nie
                                wspominając ;-). 4 managos w ciagu roku, niezła średnia...
                                • Gość: PL.666 Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.rzeszow.mm.pl 14.05.08, 23:41

Skoro kazdy jest taki twardy i ma jaja....
                                  Niech kazdy ujawni swoja tozsamosc....
                                  JA ZOSTALEM ZWOLNIEONY ..........
                                  • Gość: PL.666 Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.rzeszow.mm.pl 15.05.08, 00:19
                                    Dla pracownikow PL-05 polecam kawalek VERBY - Zycie...
                                    Wsluchajcie sie w slowa..;)
                                  • Gość: ha Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: 83.238.76.* 15.05.08, 10:53
                                    ja bez problemu moge ujawinic swoja tozsamosc, poniewaz bardzo chce
                                    aby menago wiedzial co o nim mysle i o tej firmie ale nie ma to jak
                                    satysfakcja z osobistej rozmowy...
                                    • Gość: beeee Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.rzeszow.mm.pl 15.05.08, 11:12
                                      to dlaczego jej nie ujawnisz?
                                      i dlaczego nie napiszesz co myslisz tutaj?
                                      • Gość: sponsor programu Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.chello.pl 15.05.08, 12:31
                                        witajcie ludzie pracujący...
                                        tu sponsor programu ;-)
                                        Exi jest ok dopóki ktoryś z menago nie zacznie myśleć tak jak
                                        supervaisor...wtedy zaczyna się smutna historia pt: ty robotnik, ja
                                        Pan i władca...
                                        Pytanie: Leo why?- odp: dla pieniędzy!!!
                                        pod tym nickiem:sponsor programu- jestem ja-osoba, ktora chciała
                                        pracować w exi, bo ekipa sprzedawców trzymała się razem, ale ekipę
                                        rozwiązano, zatem powtarzam jedno. Exi jest ok, ale tylko wtedy, gdy
                                        menager nie probuje wchodzić władcy pierścieni w jego wielkie
                                        d....jeśli wasz menager tak robi, może być już tylko gorzej...bo
                                        zasada pana Supercostama jest jedna...jak się da to zabierz premie,
                                        daj zjebkę itp...
                                        chocby miałoby być milion sklepów exi w Europie zdania nie zminię,
                                        jeden suprcośtam nie pozowli na rozwój nikogo w żadnym znich!
                                        dyktatura!
                                        pozdrowienia...
                                        • Gość: beeee Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.rzeszow.mm.pl 15.05.08, 13:27
                                          zgadzam sie z przedmowca.
                                        • Gość: bylem tu Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.08, 13:39
                                          co wy macie jaka dziwna manie pl 05 i takie tam nie pl 05 tylko sklep w
                                          rzeszowie co wy juz sie przyzwyczailiscie sie do numerow jak w obozie zaglady?
                                          Mnie z tej firmy nie wyrzucvili sam odeszlem wiec nik mi nie moze zarzucic
                                          msciwosci no niej czy cos w tym stylu ale ludzie ktorzy tu pisza maja racje
                                          piszac ze ta firma wykorzystuje ludzi do traktuja tam ludzi przedmiotowo
                                          poznalem wielu menagerów i chlopaki maja rzeczywiscie pojecie o sporcie jak
                                          krokodyl o lataniu w krakowie menago prowadzil sklep z kosmetykami no to juz
                                          jest jazda na calego w rzeszowie menago pracowal w sportowym ale pojecie tez
                                          srednie w warszawie podobna sytuacja co w rzeszowie wiec macie racje ze exi
                                          wchodzi na rynek ukrainski bo w polsce jestescie taka rzebrzaca ukraina !!!
                                          podejscie aby awansowac podjebiesz kogos moze Ci sie uda zostac kierownikiem!!
                                          Do jakiegos ciecia o firmie INTER SPORT co pisal oni sa relkamowani na kazdej
                                          imprezie sportowej a exi zaluje na wszystko kasy nawet na dział ktory
                                          zaimowabysie reklamacjami zal poprostu. Pan K supervisior powinien na poczatku
                                          powinien nauczyc sie pracy z ludzmi a i negocjacji by sie troche przydalo bo
                                          wasza poraszka sa wszystki rzeczy a szczegolnie wasze zajebiste rowerki Aorpado
                                          lepszy syf juz sprzedaja w tesco. Poprostu wasza firma nie ma nic wspolnego z
                                          profesiona;lizmem

Akceptuje ludzi ktorzy wiedza o co chodzi
                                          • Gość: bleee Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.rzeszow.mm.pl 15.05.08, 15:26
                                            BRAWO!!!!
                                            a myslalem ze tylko ja tak mysle.
                                      • Gość: ha Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: 83.238.76.* 15.05.08, 16:22
                                        co ci to da? moze kolega sie w takim razie przedstawi?
                                        pisalam juz, a to czego nie napisalam ja napisali inni, proste...
                                        nie zalezy mi, bo ja juz w exi nie pracuje, zwolnilam sie sama bo
                                        mialam dosc. Popracowalam troche i wiem ze stac mnie na lepsza prace
                                        i warunki -nie tylko finansowe:) Bo zaczynajac prace bylam pewna ze
                                        to dobra praca, jednak wyszlo inaczej.
                                        • Gość: tu bylem Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.08, 18:16
                                          ja powiem tak nie pracowalem w wawie ale gdy sie dowiedzialem jak ladnie panowie
                                          z EXi postapili z tymi ludzimi stracilem do nich caly szacunek zachowali sie jak
                                          dzieci w piaskownicy a nie jak profesjonalni pracodawcy szkoda slow exi to praca
                                          w ktorej czlowiek sie marnuje i cofa a z tym zeby sie ktos przedstawil czy co
                                          rozsmieszaja mnie osoby co to za forum umow sie ze mna na randke czy co? to
                                          wlasnie kolejny przyklad jak exi postepuje co tych co sie podpisza to listy
                                          goncze rozsylac beda :) hehe ludzie opamietajcie sie bo wasza firma jest
                                          tragiczna nie pomiatajcie ludzmi bo klamstwo i zle traktowanie ludzi ma krotkie
                                          nogi. A tak odemnie to gdy po zwolnieniu z exi szukalem pracy bylem bardzo
                                          zaskoczony kazda firma dawala wiecej kasy i z ustawianiem godzin nie bylo
                                          problemu a nie zelazne zasady exi 4 lub 2 dni 12 godzin jak nie pasuje to spadac
                                          • Gość: PL666 Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.rzeszow.mm.pl 15.05.08, 18:21
                                            taaaa...
                                            tylko wiesz co...niektorzy jak napisza tu za duzo (choc w 90% jest to prawda) to
                                            dostaja wypowiedzenie...
                                            • Gość: tu bylem Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.08, 19:08
                                              no i wlasnie sciganie ludzi co to komuna wrocila .. ich pies ja pamietam
                                              klika ciekawych zagryweg ludzi w pana K dziwne ze decatlon pozbyl sie takiej
                                              osoby jak on a i jeszcze lepsze ze w rzeszowie pracuje kolega pana k z decatlona
                                              dziwne co nie ?
                                              • Gość: tu bylem Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.08, 19:22
                                                nastepna sprawa szanujaca sie firma nie wykorzystuje do szpradania wielko
                                                powiesszchownych sklepow swoich sprzedawcow tylko wynajmuje do tego firme to
                                                naprawde nie kosztuje 100 milionow zlotych. bo plytki sa brudne sami sobie
                                                kur..wa czysccie to wielcy menagerowie . przepis ze parcownik ma byc 15 minut
                                                przed i 15 minut po pracy jeszcze na sklepie aby posprzatac to nie chiny ze za
                                                miske ryzu sie pracuje wic sie opamietajcie w umowie pisze od 9 do 21 i tyle nie
                                                ma wyzysku . Wy z wysokich stolkow nie znacie co to jest szacunek do grogiego
                                                czlowieka pewnie dlatego ze byliscie za gnoja ponizani w szkole. co do menagerow
                                                wracajac jak w krakowie moze byc menago ktorem zwalnia sie cala ekipa i to wina
                                                ekipy a nie menagera i czlowiek ktory ma zadzic sklepem sportowym nie wie
                                                podstaw takich jak co tro wimbram a o innych rzeczach nie wspomne. zatrudniajcie
                                                jeszcze do tego sklepu murarzy tynkarz i akrobatow bedzie prawdziwy cyrk na kolkach
                                                • Gość: bleee Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.rzeszow.mm.pl 15.05.08, 20:51
                                                  BRAWO!!!!
                                                  jak sie ciesze ze nie jestem sam
                                                  • Gość: tu bylem Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.08, 10:51
                                                    mi najbardziej w exi sie podobalo gdy odchodzilem mina mojego menago podlamka
                                                    totalna he he
                                                  • Gość: name Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 20:31
                                                    o widze, że forum przywrócili :)
                                                  • Gość: tu bylem Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.08, 15:10
                                                    ja niedawno popatrzylem i zauwazylem niesamowite ozywienie
                                                  • Gość: ? Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.stk.vectranet.pl 19.05.08, 14:19
                                                    w exi tez glosno o tym forum wiec ciekawe jak gora zareaguje na
                                                    dalszy rozwoj tego forum :)
                                                  • Gość: PL666 Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.rzeszow.mm.pl 19.05.08, 17:00
                                                    Musza cos zrobic...bo jak nie to, szkoda mi tylko tych zajebistych ludzi ktorzy
                                                    tam pracuja...
                                                    Jak juz wspomnialem jesli nic nie zrobia to bedzie dowod na "firme kolesi,
                                                    prywate, i na to ze w tej pracy liczy sie tylko 100% podpozadkowanie, siedz
                                                    cicho, rob swoje to moze cos osiagniesz.."
                                                    Dziwie sie tylko ludziom ze potrafia z kims takim pracowac i sa w stanie
                                                    wszytsko zniesc i siedziec cicho jak mysz pod miotla...
                                                  • Gość: ? Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.stk.vectranet.pl 20.05.08, 10:02
                                                    Pan supervisor wiadomo co zrobi - NIC, wazne zeby on dostawal wysoka
                                                    wyplate + wysokie premie, a reszta wiadomo najlepiej zeby za free
                                                    pracowali jak jacys niewolnicy :/
                                                  • Gość: PL666 Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.rzeszow.mm.pl 20.05.08, 10:53
                                                    jak nie zrobia nic...to ja nie wiem w jakim kraju zyje...toz to nadaje sie tylko
                                                    zeby w Nowinach o tym napisali...szlak mnie trafia ze nic sie z tym nie robi...
                                                    Ja rozumiem obawe pracownikow o prace, polowa to studenci, ale zeby siedziec
                                                    cicho jak mysz pod miotla i NIC nie robic...
                                                  • Gość: ? Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.stk.vectranet.pl 20.05.08, 14:06
                                                    Przede wszystkim jest strach przed utrata pracy :/ U mnie jest w
                                                    miare spokomanager i mam nadzieje ze Pan K. go nie zmieni. Wazne
                                                    jest tez zeby Shifty wstawiali sie za swoich ludzi a nie za swoim
                                                    managerem bo tak to nigdzie nie dojdziemy :/ a mowi sie w Exi ze to
                                                    wlasnie sprzedawcy sa najwazniejsi - nie gora - tylko pracownicy z
                                                    najnizszego szczebla, a jak zacznie sie juz pracowac to sytuacja
                                                    zmienia sie diametralnie :)

pzdr
                                                  • Gość: PL666 Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.rzeszow.mm.pl 20.05.08, 15:02
                                                    Dokladnie...kazdy sie boi i NIC nie robi, tylko siedzi cicho!
                                                    Kazdy narzeka, kazdy przeklina go na boku... a wszyscy siedza z zalozonymi rekami...
                                                  • Gość: tu bylem Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.08, 12:11
                                                    ja nie siedzialem cicho zwolnilem sie :)
                                                  • Gość: PL666 Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.rzeszow.mm.pl 21.05.08, 13:18
                                                    Mialem na mysli obecnych pracownikow EXI...
                                                    Zakladalem taka mozliwosc ze tylko ja bede mial odwage napisac i glosno
                                                    powiedziec o wszystkim co sie dzialo...
                                                    niestety ta wersja sie sprawdzila...
                                                    Coz...szkoda mi tylko ludzi...sa zajebisci...ale nie maja JAJ!
                                                  • Gość: Exi-worker Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.08, 15:43
                                                    Gdybyś miał jaja,to jako 30-letni facet poszedłbyś do SM i powiedział co ci leży
                                                    na sercu,albo podczas wizyty Supervisora,gdyby SM nie chciał z tobą gadać[ w co
                                                    wątpie], a tak niepotrzebnie tłumiłeś w sobie agresje i wybrałeś najmniej
                                                    odpowiedni środek do rozwiązania twojego problemu. Nie masz jaj tylko orzeszki !!!
                                                  • Gość: PL666 Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.rzeszow.mm.pl 21.05.08, 16:58
                                                    Wlasnie mu powiedzialem!!!
                                                    A to ze zalatwilem to taka a nie inna droga bylo spowodowane tym ze ten.... (i
                                                    tu niecenzuralne slowo) zaczal straszyc mnie sadem!!!
                                                    Za co??? za pisanie prawdy????
                                                    A Pan K. tak sie sklada ze osobiscie mi podziekowal!
                                                    I nawet zaproponowalem mu rozwiazanie/a...
                                                    A jak mozna nazwac Wasza postawe, ile razy syszlaem od Was wszystkich co
                                                    sadzicie o menagerze, ile razy narzekaliscie, ile razy jak tylko menago wyszedl
                                                    za prog sklepu pamietasz co mowiliscie?
                                                    CZY KTSO Z WAS cos zrobil???
                                                    czy ktos z Was reagowal???
                                                    ja probowalem z menago rozmawiac...ile razy prosilem go o ksiazeczke zdrowia,
                                                    ile razy go prosilem o to aby robil coaching z moim udzialem, ile razy bylo tak
                                                    ze sie o cos go prosilo to wychodzilo tak jakby sie rzucalo grochem o sciane, a
                                                    te wasze zdziwienia po coachingach???!??!?! nie przypomianm sobie aby ktos byl z
                                                    nich zadowolony, mozna bylo sprzatac, mozna bylo sie starac (i nie mowie tu o
                                                    sobie, bo swoje minusy znam), a i tak dostawalo sie za piedoly, za niewiadomo co...
                                                    Powiedz...ile osob poszlo do niego i powiedzialo mu, ze sie nie zgadza z
                                                    coachingiem, ile osob mu zwrocilo uwage?!?!?!?!?!?
                                                    Dopiero po roku czasu (po calej akcji) uslyszalem; "wspomne o braku
                                                    obiektywizmu"...:D:D
                                                    Orzeszki?!?! zobaczymy kto je ma jak wspomne o calej prawdzie...
                                                    Takimi stweirdzeniami mozesz tylko i wylacznie dopwoedzic do tego ze Pan K.
                                                    dowie sie o wszystkim...nie wspomne o innych "instytucjach"...
                                                    Wiec skoro rozmowa (nie wspominam tylko o sobie) nie dawala rezultatu to moze
                                                    mnie oswiecisz co mialem zrobic???
                                                    Wyobrazasz sobie sytuacje na sklepie, stoje ja, Ty, Pan K. i menago, i pozostali
                                                    pracownicy...ja wspominam o wszystkim o czym napisalem do Pana
                                                    K....zgadnij...ile osob by mnie poparlo???!?!?!?
                                                    Rozumiem obawe niektorych o prace... ale wlasnie do takiej sytuacji /
                                                    konfrontacji nie chcialem doprowadzic, zeby pozostalych pracownikow nie postawic
                                                    w niezrecznej sytuacji.
                                                    Sadzisz ze wazelina i godzenie sie na wszytsko co soe dzieje, i jak menago
                                                    postepuje jest pozytywne, ze to jest dobra postawa, ze ktos kto nie robi prawie
                                                    nic ma jaja, a moze ma orzeszki??!?
                                                    Powiedz mi...skoro tak bardzo nie zgadzales sie z postawa menago, czy zrobiles
                                                    cos w tym kierunku? a skoro zrobiles czy cos sie zmienilo???
                                                  • Gość: PL666 Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.rzeszow.mm.pl 21.05.08, 17:08
                                                    Parcowalem w wielu firmach, na roznych stanowiskach, tez za granica...
                                                    Pewengo razu w Dublinie, w pewnym hotelu gdy byla podobna sytuacja z menagerem,
                                                    zwolnili sie wszyscy ze zmiany, ja oczywiscie nie oczekiwalem takiego dzialania,
                                                    ale powiedz mi, czy ktos co kolwiek zrobil przez rok???!?!
                                                    Powiem ci cos jeszcze, mnustwo osob, obecnych pracownikow, i nie tylko z
                                                    rzeszowa, takze bylych pracownikow, pochwalilo moje dzialanie, niektorzy byli i
                                                    obecni pracownicy wrecz mi gratulowali, dziekowali!!! niektorzy (czym sie
                                                    dziwie) nawet mnie podziwiali...
                                                    Napisz tu wszystkim, jasno i wyraznie dlaczego jestes tak za menagerem???
                                                    I nie zapomniej wspomniec ile pracy to Ty za niego wykonujesz...
                                                  • Gość: PL666 Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.rzeszow.mm.pl 21.05.08, 17:11
                                                    Aha...i nie zapomnij spytac sie (ewentualnie przeczytac wyrazniej to i inne
                                                    forum) Pana K. co sadze o pracownikach, zeby nie wyszlo na to ze kopie pod nimi
                                                    dolek...niezapomniej i zapamiataj slowa jakie o Was napisalem, a teraz je
                                                    skonfrontuj z tym co Ty napisales...over!
                                                  • Gość: Sos. Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.08, 00:53
                                                    Nie znam ciebie i managera,ale podobno pracownicy z twojego byłego sklepu
                                                    powiedzieli supervisorovi,że kłamiesz i to nie tylko sprzedawcy,ale i kierownicy
                                                    z managerem więc nie wydajesz mi się wiarygodny. Druga sprawa napisałeś,że twój
                                                    manager i superwizor pracowali w Decathlonie, a to nie prawda,więc to kolejny
                                                    dowód,że kłamiesz. Podobno masz ok. 30 lat i twój manager też, więc czemu nie
                                                    pogadałeś z nim jak FACET z FACETEM. Nie masz jaj tylko fistaszki !!! ZABRAKłO
                                                    CI ODWAGI !!!
                                                    Nie wierze,że manager nie załatwił ci dokumentów w Vattaxie bo u nas manager
                                                    jest z tego rozliczany przez supervisora, więc to kolejny dowód,że coś kręcisz.
                                                    Po co palisz za sobą mosty?!! Najpierw piszesz,że twoi koledzy i koleżanki
                                                    kłamią a potem mówisz,że są to zajebiści ludzie?? Coś kręcisz. Nie mogłeś
                                                    powiedzieć panu Marcinowi o twoich sprawach wcześniej??!! Przecież należy się
                                                    zwracać z problemami do niego. Skoro pracowałeś w Irlandii to chyba znasz
                                                    procedury i masz jakieś doświadczenie?? Coś mi tu nie gra. A i le w ogóle miałeś
                                                    z coachingu? Więcej niż 50 % Może byłeś słabym sprzedawcą, przecież są
                                                    prowadzone analizy zmian i mogło to wyjść? Czy ty nie masz nic do zarzucenia
                                                    sobie? Piszesz,że inni są be,a ty zajebisty? A Może pyskowałeś do managera i cie
                                                    nie lubiał?
                                                  • Gość: sponsor programu Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.chello.pl 22.05.08, 10:51
                                                    halo szanowni ludzie.
                                                    to forum to nie miejsce na takie dialogi, tu jest forum o exi, jego
                                                    polityce i stosunku do pracowników, a nie forum dla ludzi, którzy
                                                    rozpisują się jacy to oni są lub nie są...tych zapraszam na
                                                    goldenline.pl ;-)
                                                  • Gość: PL666 Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: 80.50.236.* 22.05.08, 15:30
                                                    W ktorym miejscu napisalem ze obecni pracownicy klamia?
                                                    (jesli to bylo do mnie)
                                                    I przepraszam bardzo; w ktorym miejscu sklamalem w liscie do Pana
                                                    K.???!?!??!
                                                    Ze Menago szukal sobie ofert pracy, ze zagladal na "rozne" strony
                                                    internetowe, ze gral w gry internetowe z innymi menagerami, ze
                                                    przesiadywal na necie zupelnie nie w zwiazku z praca, ze w ciagu
                                                    roku poporsilem go conajmniej trzy razy o ksiazeczke zdrowia ROKU!!!
                                                    i nic, ze prosilem go conajmniej 4 razy aby coaching robil z moim
                                                    udziualem i dopiero zmienilo sie to po ROKU!!!!!, ze wydrtwil
                                                    propozycje rozleklamowania sklepu, ze daje nieobiektywne coachingi,
                                                    co potwierdzali na kjadzym kroku wszyscy praktycznie pracownicy, ze
                                                    SL wykonywal wiele obowiazkow nalezacych do menago (co sam
                                                    potwierdzal)....i wiele innych...
                                                    POWIEDZ GDZIE SIE MYLE!!!!!!!!????!?!!!?!???!!!
                                                    CZY CHOCIAZ W JEDNYM PUNKCIE KLAMIE!????!?!?!?!?
                                                    ps.jesli pytanie o to jaki mialem coaching bylo do mnie to
                                                    zaznaczam, mialem coaching podobny jak wszyscy, 100% a czasami
                                                    zdazal sie nizszy...
                                                  • Gość: PL666 Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: 80.50.236.* 22.05.08, 15:38
                                                    Aha
                                                    Nie wiem kim jestes, ale to nie ja pisalem o jakims decatlonie.
                                                    Mi zabraklo odwagi?!?!?!?
                                                    A jak ktos trzyma gebe na klodke, przez rok, narzeka, potwierdza
                                                    caly czas to co napisalem i nie robi nic, to ma odwage?!!!??
                                                    Po raz kolejny potwierdzam ze w zadnym z punktow nie sklamalem,
                                                    a jesli ktos nie potwierdza moichg doniesien niech wypunktuje co
                                                    jest nie zgodne z prawda a ja sie do tego odniose...
                                                    Owszem wiele razy wspominalem ze nzma swoje bledy i nigdy ich nie
                                                    tuszowalem, akceptuje je, i byly one brane pod uwage podczas
                                                    coachingu (z ktorego jak wspomnialem przewaznie mialem 100%).
                                                    A jesli chodzi o sympatie to juz od jakiegos czasu slyszalem od SL
                                                    ze menager najzwyczjaniej w swiecie mnie nie lubi, i szczerze mowiac
                                                    wali mnie to dlaczego :D:D:D
                                                  • Gość: sos-worker Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.08, 17:59
                                                    To na co ty chłopie narzekasz,skoro mówisz,że ciebie nie lubiał a dawał ci
                                                    jednak zazwyczaj 100% z coachingu? Wniosek z tego taki,że twój manager był
                                                    obiektywny mimo tego,ze ciebie[rzekomo] nie lubiał, a jak robiłeś swoją robote
                                                    to ci dawał tyle na ile zasługiwałeś. Powinieneś mieć to na uwadze i cenić go za
                                                    ten fakt, a nie ciągle narzekać. A co ty jesteś chłopie jakimś cenzorem i
                                                    zaglądałeś mu w historie odwiedzin witryn internetowych po pracy?! h.. ci do
                                                    tego co robi na internecie manager, od kontroli jest supervisor a nie ty !!!
                                                  • Gość: PL666 Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: 80.50.236.* 22.05.08, 18:26
                                                    Tak sie sklada ze to nie ja mu zagladalem do historii odwiedzanych
                                                    stron....
                                                    Tak sie tez sklada ze juz wiem co wie Pan K. i mam nadzieje ze
                                                    wszystkie kwestie wzial pod uwage...
                                                    Na co narzekam? ktos tu wspomnial ze kasa to nie wszytko w pracy..
                                                    skoro nic nie moglem u niego wskurac, skoro moje prosby odnosily
                                                    skutek nawet po roku czasu...to niby co mialem robic, siedziec z
                                                    zalozonymi rekami??? nie wspomne o innych kwestiach bo juz mnie to
                                                    nudzi...
                                                    I tak sie sklada ze Pan K.o niczym nie wiedzial i nawet mi za
                                                    informacje podziekowal...
                                                    A ty co? samarytanin? niezapomnij zacytowac co o menago mowiles...
                                                    Ciekawi mnie fakt dlaczego tak bardzo jestes za nim...
                                                    Ciekawi mnie fakt dlaczego 80% ludzi mnie popiera, a ty jestes jedna
                                                    z nielicznych ktora broni menago...
                                                    ale mozna sie domyslec...
                                                    powodzenia
                                                  • Gość: pl0 Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.08, 19:43
                                                    Nie 80% a 8% cie popiera
                                                  • Gość: pl0 Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.08, 21:39
                                                    Jesteś żałosny. Jeśli jestes taki super to dlaczego najpierw
                                                    obrażasz swoich kolegów mówiąc że nie maja jaj, a potem mieszasz w
                                                    swoje żale swojego SL. Sądzę że masz powazny problem . Łatwo jest
                                                    coś palnąć a odkręcić już trudniej. Zastanawiam się co teraz muśli o
                                                    tobie twój SL.
                                                  • Gość: PL666 Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: 80.50.236.* 23.05.08, 11:48
                                                    Ja w zadnym z postow nie pisalem ze jestem super.
                                                    Kilka razy zaznaczylem ze znam sswoje bledy za ktore bylem oceniany.
                                                    O braku jaj wspomnialme tylko i wylacznie do jednej osoby!
                                                    Ja nic nie palnalem!!!
                                                    Powtorze jeszcze raz!!!
                                                    Jesli w ktoryms z punktow sklamalem to prosze go przytoczyc a ja sie
                                                    do niego odniose!!!! przytoczone fakty (nie zale) byly zgodne z
                                                    prawda!!!! skad inad wiem ze zostaly potwierdzone.
                                                    Wiem co inni powiedzieli Panu K. i wiem co on mi napisal!
                                                    i tego sie bede K... trzymal!
                                                    Problem?!? z czym?
                                                  • Gość: PL666 Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: 80.50.236.* 23.05.08, 11:51
                                                    Zalosny?!?
                                                    skoro ktos caly czas nie zgadza sie z kims, skoro narzeka, skoro nie
                                                    robi sie nic w kierunku aby to zmienic, skoro o wszystkim sie mowi
                                                    miedzy soba, a pozniej sie tego nie potwierdza...jak to nazwac?
                                                  • Gość: pl0 Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.08, 12:46
                                                    Wiec z zemsty miesza w to teraz swojego SL bo nie potwierdzil twojej
                                                    wersji u Pama K . A ty jestes idealnym sprzedawca tylko cały świat
                                                    jest zły i nie sprawiedliwy. Sam pisałeś że miałeś maksymalne premie
                                                    więc w czym problem że klika razy nie dostałeś maksa zastanawia mnie
                                                    jakie premie miał twoj manago skoro jak twierdzisz był taki zły może
                                                    on też dostawał po premi i dlatego wy wszyscy mieliscie ją
                                                    obniżona . Uważam że jesteś osobą bardzo odważna skoro miałeś odwage
                                                    powiedzić prosto w twarz swojemu manago co o nim myslisz ale nie
                                                    pochwalam teraz twojego zachowania bo bez potrzeby wciągsz w całą
                                                    sytuacja swoich kolegów którzy tam pracuja . Zdajesz sobie sprawe że
                                                    to forum napewno czta pan K .Więć co wczesniej jechałeś po manago
                                                    teraz masz pretensje do Sl że niepowiedział tego samego co ty
                                                    swojemu manago a na końcu zabieżesz się za sprzedaców . Zastanów sie
                                                    troche co chcesz osiągnąć i czyim kosztem .
                                                  • Gość: PL666 Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: 80.50.236.* 23.05.08, 13:58
                                                    Wystarczy ze SL powinien wspomniec to co mi powiedzial: "wspomne o
                                                    braku obiektywizmu", to byly jego slowa, jesli ich nie
                                                    powtorzyl...coz jego sprawa.
                                                    Mi chocdzilo tylko o jedno; skoro u menagera polowa spraw, moze
                                                    mniej, byla zalatwiana po pol roku/lub wiecej, skoro menager
                                                    zajmowal sie czasami tym czym sie zajmowal, a nas ganil za pierdoly,
                                                    skroo KAZDY potwuierdzi to ze nie raz byl oceniony niesprawidliwie,
                                                    i wiele innych (niemam juz sil o wszystkim po raz kolejny pisac),
                                                    przeciez KAZDY o tym mowil, dlaczego nikt z tym nic nie robil, a
                                                    jesli zwrocil uwage menagerowi, to albo dostawal po premii albo
                                                    rownalo sie to z rzucaniem grocvhem o sciane..
                                                    Chodzilo mi o sprawiedliwosc i obiektywizm, o rowne traktowanie
                                                    wszytskich, o nie zwracanie sie do niektorych przezwiskami, o to ze
                                                    owszem ktos ma nawet pelno minusow, ale niech menager sie nie
                                                    iodeazlizuje...za sklowa ktore mogly go obrazic przeprosilem, ale do
                                                    wszystkiego poza sie nie przyznal...co nie bylo zgodne z prawda...
                                                    I gdzie do jasnej cholery wyczytales ze napisalem ze jestem idealnym
                                                    sprzedawca???!??!?!?!?!?!?!wrecz przeciwnie, przyznaje sie ze do
                                                    takiego mi brakuje...
                                                    A co sadze o pracownikach EXI wspominalem nie tylko tutaj ale tez np
                                                    w liscie do Pana K.
                                                    Jedyne o co moge do ich jakies ale to to ze nikt przez 9 miesiecy
                                                    nie zrobil nic aby poinformowac gore o pewnych kwestiach, wile razy
                                                    wspominalkem ze taki list powstal i jak sie miarka przebiezre to go
                                                    wysle...
                                                    Wspomnialme o co mi chodzilo...
                                                    Ja tutaj napisalem juz wszytsko...
                                                  • Gość: tu bylem Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.08, 15:49
                                                    pl666 po co sie pocisz i z tym kims gadasz jak gosc lubu lizac dupe to niech
                                                    lize w tej firmie napewno wspnie sie na sama gore trzymaj tak chlopie dasz rade
                                                    jestes kolejnym szczurem w tym wyscigu kilka jeszcze wazelinowych wstawek i
                                                    couching 100 % ja pracowalem w kilku sportowych i nie tylko wiec kologo co tak
                                                    wznosisz na wyzyny wysokie stolki moze bedziesz cicho i sie na tym forum nie
                                                    bedziesz odzywal bo jak tajk profesjonalna firma jak "exisport" pozegnala sie z
                                                    ludzmi z wawy jak zareagowala gdy pondad 30 osob przez rok przewinelo sie w
                                                    krakowie wiec przestan takie pierdoly gadac. Do PL666 ludzie nigdy sie nie
                                                    wstawia za toba zapamietaj to !

a oto kilka paranoj z sieci exi sport

-liczba wchodzacych ludzi i bramki wiem o niekturych osobach ktore byly
                                                    kierownikami i wylescuialy bo tak zwanie prowadzily slabiej ekipe bo mniej
                                                    procentow bylo jest to absurd one chcialy byc fer i tyle a prodlemem nie jest
                                                    zaklejenie czytnika czarna tasma zeby nie liczyla ludzi i co to jest fajne?

-czyszczenie sklepow aby plytki byly czyste szczotka i rozpuszczalnikami ktos
                                                    jest sprzedawca a nie orkiestra deta wiec sprzedawca mopuje i moze umyc podloge
                                                    a nie czyscic rozpuszcza;nikiem sklep !

- Coutching to jest jedna wielka sciama zaczynajac op krokow sprzedazy w ktorym
                                                    slowacy nawet po polsku nie umieja napisacx bo najpierw jest zaoferowanie pomocy
                                                    i przestawienie produktu a pozniej cel przybycia klienta

- 12 godzin stania najlepeij zatrudnic manekiny bedzie lepiej

- wystruj sklepu moze lepiej odrazu co dzien zmieniac bo to przyniesie duzy efekt
                                                  • Gość: PL666 Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: 80.50.236.* 23.05.08, 18:02
                                                    ja juz napisalem wszystko...wszystko bylo zgodne z prawda! dlaczego
                                                    to zrobilem wyjasnilem w poprzednim poscie.
                                                    Postawe ludzi pracujacych w EXI nie bede komentowal, to ich sprawa
                                                    co robia, jesli chca na wszystko przymykac oko, prosze bardzo, ale
                                                    zawsze bede twierdzil ze kasa w pracy to nie wszystko..
                                                    A to ze nikt sie za mna nie wstawil...coz...pewne osoby mowily
                                                    ciagle o tym samym, o czym pisalem, czy to w pracy, czy
                                                    prywatnie...od kilku miesiecy wszyscy mowili o menagerze i o tym w
                                                    czym sie z nim niezgadzaja...jesli tego teraz nie potwierdzaja...
                                                    bez komentarza...
                                                    Rozumiem obawe o prace, ze studia itp, o ciepla posadke...ich
                                                    sprawa..
                                                    Mydlenie oczu 100% coachingiem nie zawsze odnosi skutek..
                                                    Mimo wszystko mam ta satysfakcje ze sporo osob przyznalo mi racje,
                                                    ludzie pisali do mnie na GG z propozycjami, sami mi pisali o czym
                                                    mam wspomniec gorze, popierali mnie i zgadzali sie ze mna.
                                                    Min dlaetgo wiem ze mialem RACJE!
                                                    Mozesz napisac co zechcesz, mozesz mnie zganic...
                                                    Powinienem przeprosic za haslo "niemasz jaj" ale ocene POSTAWY, mimo
                                                    tego co sie mowilo przez ostatnie pol roku...pozostawiam Tobie i
                                                    innym...
                                                    ZA pisanie PRAWDY nigdy nie przeprosze!!!!!!!
                                                  • Gość: mm Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.08, 08:43
                                                    to żałosne
                                                  • Gość: PL666 Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: 80.50.236.* 27.05.08, 12:03
                                                    :D:D:D:D:D:D:D:D:D
                                                    :D:D:D:D::D:D:D:D
                                                  • Gość: tu bylem Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.08, 13:34
                                                    ALE PISZCIE COS Z SENSEM A NIE OBRAZAJCIE SIE NA WZAJEM
                                                  • Gość: PL666 Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: 80.50.236.* 27.05.08, 15:31
                                                    ale ja juz napisalem wszystko...nie mam w tej sprawie nic do dodania.
                                                    Czy piszac prawde, cytujac kogos, przytaczajac fakty moge kogos
                                                    obrazic?
                                                    Owszem czasem mnie ponioslo...za to co trezba przeprosilem...i
                                                    tyle...
                                                    Szczerze mowiac wali mnie to jak jest to oceniane...
                                                    Na tym bym zakonczyl.
                                                  • Gość: ExExi Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.08, 22:04
                                                    sprzedawcy>sprzedawczyki>to sie nazywa AWANS
                                                  • Gość: mi Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.08, 12:01
                                                    a oto czesc ogloszenia oferty pracy
                                                    "Oferujemy:
                                                    motywacyjne wynagrodzenie - część stała + część ruchoma (w
                                                    zależności od obrotu)
                                                    interesujące wynagrodzenie, benefity firmowe (zakup towaru),
                                                    praca w rozwijającej się firmie,
                                                    możliwość rozwoju i awansu,
                                                    szkolenia, światowe nowości w biznesie sportowym
                                                    praca na czas nieokreślony oferta skierowana również do absolwentów "

benefity ha ha u konkurencji dostaniesz wiekszy rabat.
                                                    awans chyba na stanowisko sprzatacza ktory np. bedzie szorowal na
                                                    kolanach płytki rozpuszczalnikiem.
                                                    absolwenci ha to dobre ale w razie czego to nie liczcie na to ze
                                                    ktos pojdzie na reke i da wolne bo trzeba na uczelnie isc.
                                                    praca na czas nie okreslony jeszcze nie slyszalam ze ktos dostal
                                                    taka umowe a dlaczego?kodeks pracy powie dlaczego
                                                  • Gość: tu bylem Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.08, 14:57
                                                    z tego co widze i czytam to chyba sl;epy exi maja bardzo duze problemy ze
                                                    sprzedawcami bo ludzie ciagle z tego sklepu uciekaja brawo oby tak dalej
                                                  • Gość: ? Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.stk.vectranet.pl 29.05.08, 15:20
                                                    Tak czytam wszystkie posty i widze co dzieje sie u mnie w sklepie i
                                                    chyba tez zaczne myslec o zmianie pracy :/
                                                  • Gość: tu bylem Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.08, 16:44
                                                    u ciebie to co ty jestes tam menago ? jak tak to dobra prace masz to nie zmieniaj
                                                  • Gość: ? Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.stk.vectranet.pl 07.06.08, 10:10
                                                    nie jestem manago tak mi sie napisalo :)
                                                  • Gość: Crux Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.ver.airbites.pl 08.06.08, 14:51
                                                    Panie i Panowie, nie cierpię EXI SPORT za fatalną politykę centrali
                                                    (HQ) która ogólnie traktuje wszystkich Store Managerów i Sprzedawców
                                                    jak swoich niewolników. Krótko mówiąc firma ma głęboko w d.... Nasze
                                                    prawo itd. ALE moim zdaniem Administrator tego forum powinien
                                                    pokasować 60% postów - ludzie powinni wiedzieć że praca w EXI jest
                                                    kiepska ale nie od osób dla których głównym problemem jest przyjść
                                                    15 minut przed pracą, umyć podłogę czy w ogóle wykonywać
                                                    jakiekolwiek polecenia Managera. Nie mam zamiaru nikogo pouczać ani
                                                    z nikim się wykłucać w tej sprawie, zwłaszcza na zasadach animowego
                                                    forum ale takie podejście do pracy jakie prezentują te osoby jest
                                                    beznadziejne i w żaden sposób nie będzie można ich zadowolić.
                                                    Jedynym sposobem na tą firmę jest dobra współpraca Store Managera i
                                                    Sprzedawców z kilku sklepów i wspólne starania o jakiekolwiek zmiany
                                                    a nie wzajemne obgadywanie i użalanie.
                                                  • Gość: mi Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 15:12
                                                    Tu nie chodzi o przychodzenie 15 min przed a bardziej zostawanie po
                                                    pracy bo nie raz to bylo 20 min a za to nikt Ci nie zapłaci (i nie
                                                    zapominaj o tym ze zeby pominac i dostosowac sie do kodeksu pracy
                                                    nie pracujesz 12h choc tak naprawde spedzasz tam ponad 12 h) . W
                                                    żadnym sklepie, ktorym pracowalam nie zostawalo sie po pracy bo
                                                    obowiazki wykonuje sie podczas godzin pracy i sorry ale chodzenie na
                                                    kolanach i czyszczenie np. paznokciami plamek na plytkach czy
                                                    rozpuszczalnikiem to raczej jakies przegiecie. Tu nie ma sposobu na
                                                    poprawe wspołpracy bo im dluze tam siedzisz tym bardziej glówke masz
                                                    zepsuta.
                                                    "Nie mam zamiaru nikogo pouczać ani
                                                    > z nikim się wykłucać w tej sprawie, zwłaszcza na zasadach
                                                    animowego
                                                    > forum " skoro nie masz zamiaru to nie rozumiem czemu napisales bo
                                                    twoja wypowiedz przeczy zacytowanemu przeze mnie zdaniu, ktore ty
                                                    napisales.
                                                  • Gość: Crux Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 09:00
                                                    Nie przestrzeganie zasad Naszego KP przez centralę Exisportu jest
                                                    oczywiste i moja wypowiedź w żaden sposób tego nie miała tłumaczyć -
                                                    jednak każdy medal ma dwie strony. Zasadne jest mieć pretensje o
                                                    niezgodne z KP zostawanie "po godzinach" ale życzę każdemu kto
                                                    przychyla się do tej opinii zostania w najbliższym czasie
                                                    pracodawcą. Wtedy zapewne stanie się to zasadne gdy Wasi pracownicy
                                                    podczas 12-godzinnego czasu pracy tak naprawdę pracują 3 godziny - a
                                                    reszta to przysłowiowe "stanie i gadanie". Zawsze najgorzej jest
                                                    mieć pretensje do siebie. Jednakże, raz jeszcze chciałbym podkreślić
                                                    iż zasady stosowane przez Exisport są beznajdziejne i wszyscy
                                                    pracownicy powinni starać się to zmienić albo porzucić tą
                                                    paranoiczną firmę :)
                                                  • Gość: tu bylem Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.08, 18:49
                                                    kolego Crux ze stoi sie 3 godziny i gada to chyba nie wina praacownikow
                                                    bo ze exisport jest cioenka firma i nie potrafi zadbac o klienta i nie walczy o
                                                    niego to nie ma ludzi na sklepie i dlatego stoja i gadaja. 12 godzin to troche
                                                    za dlugi czas pracy nawet dla mlodej osoby przeciez ludzie pracujac 12 + 8 godz
                                                    na spanie + 1 godzina na dojazd do sklepu i do domu latwo obliczyc ze zostaje 3
                                                    godziny zycia czyli zjesc cos jak czlowiek wykapac sie i moze starczy czasu na
                                                    ogladniecie 15 min telewizji i to za niesamowita kase od 1100-1500 brutto (kasa
                                                    zalezy od sklepu i miasta) tak ze ludzie zycia nie marnujcie ja zmienilem prace
                                                    i na wstepie dali mi 1400 brutto a na nastepnej umowie 1600 zl plus premie.
                                                    mycie sklepu po godzinach ? nie ma czegos takiego prace konczyt sie o 20 20:01
                                                    ja juz jestm za sklepem :) pozro dla wawy:) buła co u ciebie szczypy odezwalbys
                                                    sie :) tu pozdro jeszcze raz
                                                  • Gość: PL666 Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.rzeszow.mm.pl 13.06.08, 22:17
                                                    Szczera prawda; szczegolnie podobaly mi sie stwierdzenie; "zasady stosowane
                                                    przez Exisport są beznajdziejne".
                                                    Fakt faktem, jesli sie wezmie pod uwage czas pracy, wyjscie z domu, powrot to
                                                    niektorzy pracownicy sa na nogach 14 godzin...a pracuja przez 3,4 ....
                                                    i to zostawanie po godzinach...porazka...
                                                    Ludzie w firmie sa zajebisci, ale traktuje sie ich jak roboty.
                                                    Nie ma klientow, ale trzeba stac jak kolek...usiadziesz sobie bo napie..ja
                                                    Cie stopy i plecy..nie! dostaniesz po coachingu...ehh
                                                    A najlepsze sa pretensje ze nie ma klientow...coz jesli firma chce ich zdobyc
                                                    samym! rozniesieniem ulotek (z czego 3/4 od razu trafia do kosza) to gratuluje
                                                    pomyslu...marketing 1 klasa!
                                                    Z tego co wiem pewne zasady ulegly zmianie, oby na lepsze...
                                                    pozdrawiam (tylko pracownikow) :D
                                                  • Gość: :) Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.08, 13:38
                                                    :)
                                                  • Gość: XXX Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: 82.139.47.* 13.06.08, 17:04
                                                    Najlepsze z tych postów to jest SUPER PISIOR to do niego idealnie
                                                    pasuje a swoją drogą ciekawe ilu jeszcze ludzi SUPER PISIOR robi w
                                                    konia jak cała ta firma pozdrawiam
                                                  • Gość: XXX Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: 82.139.47.* 13.06.08, 21:22
                                                    Jeszcze do tych co tak baaardzo chwalą pracę w Exi ile wam zapłacili
                                                    za te teksty hehe ? Jak tak bronicie SUPER PISIORA i tej firmy to
                                                    powiedzcie jak myślicie kto wykończył sklep w Wawie bo przecież nie
                                                    ekipa, która tam pracowała bo to była jedna z lepszych ekip w Exi.
                                                  • Gość: sponsor programu Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.chello.pl 13.06.08, 23:00
                                                    bardzo słuszne pytanie.
                                                    kto?
                                                    a słowa o ekipie prawdziwe, dzięki
                                                    pozdrawiam
                                                  • Gość: tu bylem Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.08, 14:38
                                                    ludzie a tak pomijajac exiszit to jak tam w innych pracach gdy zmieniliscie na
                                                    inna wasze opinie bo ja czuje sie w koncu traktowany jak czlowiek nie ma
                                                    klientow mogew sobie siasć zobaczyc na internet i nikt nie robi krzyku a nawet
                                                    jak sa ludzie moge siedziec tak ze wpisujcie co sie zmienilo zeby ludzie jak
                                                    czytaja wiedzieli jaka jest różnica miedzy pracowaniem jako niewolnik a
                                                    pracowaniu jak normaslny cvzlowiek
                                                  • Gość: XXX Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: 82.139.47.* 15.06.08, 18:33
                                                    Sponsorku Kochany ;) jak to kto SUPER PISIOR a myślałaś że kto :)
                                                  • Gość: ssssss Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.slp.vectranet.pl 15.07.08, 23:13
                                                    ej sory ze pytam.ale ile tam dają na reke? mam pracowac w nowo otwieranym
                                                    sklepie ale nie w warszawie wiec moze bedzie jakies inne kierownictwo ale pewnie
                                                    pensja ta sama. z gory dzieki za odpowiedz:)
                      • Gość: Marina2008 Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: 83.230.8.* 24.09.08, 22:54
                        Hej!Czy ktoś mi może powiedzieć jak to jest z tymi przerwami.Bo jak na razie my
                        widzimy,że jak się zbliża koniec kwartału to trzeba odrabiać zalegające godziny
                        i okazuje się,że jest to przerwa bezpłatna,bo jest odliczana od czasu pracy.
    • Gość: NaturalBornLeader Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: 87.205.16.* 04.03.08, 15:19
      Jesli chodzi o kase to madrale powiedzcie gdzie zarobicie wiecej i dlaczego nie
      pracujecie u konkurencji. Jesli chodzi o własne zdanie - to najpierw trzeba mieć
      MADRE wlasne zdanie - nie wystarczy glosic populizmow. Awans - pisza tu Ci co
      awansowali w dol - czyli wylecieli :D noł koment, atmosfera?? Wszystko zalezy od
      Was samych - jak myslicie sercem a nie jajami to moze byc milo w kazdej pracy (
      ale macie "racje" - mysl jajami - co 2 glowy to nie 1 ) ... Go back 2 da job!
      • Gość: gosc Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: 83.238.76.* 05.03.08, 22:36
        do poprzedniego mowcy:
        gdzie? u konkurencji, nie bede pisal nazw ale wystarczy zapytac ich,
        mimo ze maja nadzor moga siedziec i nikt nie leci im za to po premi,
        rok pracy w takim trybie i juz masz cos nie tak ze stawami
        popracujesz to sie przekonasz! a jak by Ci ktos powiedzial ze robisz
        inwentaryzacje a okazalo by sie ze tylko po to sie starasz zeby
        zaraz wyleciec, powiedzieli by owszem wczesniej ale potem nie mial
        by kto towaru spakowac! pomysl troche... wylecieli nie z wlasnej
        winy wiec pomysl zanim cos napiszesz i dupe polizesz jeszcze napisz
        tu swoje imie i nazwisko zebys czasem premi wyzszej nie dostal
        hahahah
        • Gość: sick Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.chello.pl 06.03.08, 07:45
          do kolegi naturalbornleader: przydałyby sie Tobie prócz podstaw
          matematyki, jeszcze podstawy ortografii ch..., przez ch sie pisze
          mądrusiu:)
          • Gość: sponsor programu Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.chello.pl 06.03.08, 09:39
            dobrze, że jest jakiś mądruś :) w tej sieci
            hehee
            • Gość: XXX Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: 82.139.47.* 05.04.08, 21:28
              Co wy tu w ogóle piszecie przecież Exi i tak was zrobi w konia super
              visor czyli pan Marcin K nigdy nikomu prawdy nie powiedział o tym co
              tak naprawde w tej firmie się dzieje, pracownicy są okłamywani na
              każdym kroku zobaczcie jak załatwili Warszawę a jeszcze pan K
              powiedział że pracownicy dostali wysokie odprawy koń by się
              uśmiał.
              • Gość: teraz zadowolona Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.chello.pl 11.04.08, 02:36
                Ta firma jest chora...jestem bardzo zadowolona, ze juz dlugo tam nie
                pracuje. Czlowiek ma potencjal i awansuje ale nie moze miec wlasnego
                zdania.na kazdym kroku wyszukuje sie bledy pracownikow, a jak sie
                grzecznie nie dajesz udupic to Cie jeszcze bardziej gnoja az wkoncu
                zwalniaja cie wmawiajac mnostwo bledow o ktorych wczesniej ani
                slychu bylo!! Per Pan (i tu sorry za okreslenie ;P) Super Pisior
                robi pranie mozgu i traktuje pracownikow jako potencjalnych
                zlodziei, wprowadza zakaz wymiany zdan miedzy pracownikami co by to
                mialo zaszkodzic Exi'shittowi i rozstawia sie pracownikow tak zeby
                zachowywali miedzy soba odleglosc 3-4m :/ a sympatyczna atmosfera
                pracy nie ma prawa miec miejsca bo od razu wkracza super Antybohater
                w obdartych ciuchach z maxymalnym plaskostopiem i sieje panike
                uzywajac atrybutu zwanego tyrania!! no comments po prostu...bo zbyt
                duzo wulgarnych slow by tu polecialo, bo z ta firma grzecznie sie
                nie da...jak kto komu tak ten tobie...
                • Gość: Ciekawski Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.08, 23:29
                  To jak to nie dostaliście 3 miesięcznych odpraw? Przecież było mówione,że
                  Warszafka dostanie odprawy.
                  • Gość: x-ona Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.08, 12:39
                    dostaliśmy wszystko jak powinno być. Ale nikt nam nie mówił o 3 miesięcznych
                    odprawch tylko o miesięcznych. Za krótki staż na 3 miechy...niestety... Mogę
                    powiedzieć, że wszystko było ok.
                • Gość: mi Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 13:03
                  Ta firma dużo obiecuje przy podpisywaniu umowy ale wystarczy
                  popracowac pare miesiecy i wszystko wychodzi jak jest naprawde. Na
                  kazdym kroku patrza jak tu i za co pojechac po premii. Przez miesiac
                  czlowiek zapierd...na premie z utargu a i tak sie okaze że na pełną
                  premie z wiadomosci o sklepie nie ma co liczyc bo wiadomio firma
                  musi oszczedzac a trzeba zaznaczyc ze premia za wiadomosci polega na
                  przepytaniu pracownika tyle tylko ze w teorii to tak wyglada bo w
                  praktyce nikt nie wie kiedy menago to robi bo przeciez nie bedzie
                  tracil na to czasu lepiej poszukac nowej dziwki albo
                  poogladac "porno fikołki" na necie. Poza tym atmosfera
                  dzieki "grubasowi" jest wyjatkowo nie przyjemna a jesli chcesz
                  wypowiedziec swoje zdanie nie przychylne dla miejsca swojej pracy
                  lub pojasnic cos menadżerowi zacznij od razu szukac nowej pracy. Ty
                  masz tam stac po 12h i pysk miec zamkniety no chyba ze sa klienci to
                  masz zachwalac zajeb...nie trwaly towar. podsumowując jak pracowac
                  to nie w tej firmie jak robic zakupy to tez nie tu o rabcie zapomnij
                  a jak przyjdziesz z reklamacjanp. obuwia to idz od razu do szewca
                  bedziesz mial szybciej zrobione bo w tej firmie nie ma kompetentnej
                  osoby z dzialu reklamacji
                  • Gość: konkurencja Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: 91.84.184.* 09.05.08, 11:20
                    Ta firma to jedeno wielki G... juz widze koniec dzialanosci tej
                    spolki... poczekajmy jak na rynek wejda firmy z Anglii jakie jak JJB
                    a wszczegolnosci Sports World, oj chyba bedzie ktos zwijal
                    manatki... JJB i Sports World posiada swoje marki i nie ukrywajmy
                    posiadaja rzesze polakow..., ktorzy pracuja dzis w Anglii na roznych
                    stanowiskach i wiem ze z powodzeniem poprowadza firme w Polsce...
                    Takze powodzenia EXI :) lepiej sie sprzedajcie, dzis dostaniecie
                    jeszcze dobra cene :)
                    • Gość: PL 05 EXI Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 00:29
                      Cześć byku !!! My też mamy swoje marki ! Nie boimy się konkurencji i w
                      przeciągu 2 najbliższych lat planujemy otworzyć setny sklep w Europie Środkowo
                      Wschodniej. Gdybyś wiedział jakim kapitałem dysponuje firma na Słowacji i jak
                      szybko sie rozwinęła w przeciągu 5 lat to by ci koparka szybko opadła.
                      Konkurencja wyjdzie nam tylko na zdrowie !!!
                      A tak apropo to już jeden potentat Inter... po wejściu na giełde stoi nad
                      grobem... Czy naprawde chcecie podzielić ich los, mając tak imperialistyczne
                      zapędy??!!!
                      Pozdrawiam - niech niewidzialna ręka rynku
                      rozstrzygnie kto ma racje...
                      • Gość: name Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 16:29
                        A może się odniesiesz do postu autora "mi", czy może ci koparka opadła...,prawda
                        w oczy kole co nie...
                        • Gość: PL15 Exi Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 17:19
                          To są popłuczyny i nieprawda, spowodowane frustracją i nie zamierzam
                          się do nich odnosić.
                          Pozdrawiam
                          • Gość: name Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 17:50
                            wiesz, tej chwili przyznałęś racje "mi", bo tylko winny serwuje takie ogólniki,
                            nie mając na swoją obrone konkretnych kontr-argumentów.
                            • Gość: Pl EXi [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 21:53
                              • Gość: ha Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: 83.238.76.* 12.05.08, 09:06
                                zalosne... podpisujesz sie pod roznymi nickami pl 15 pl 05 pl exi...
                                w koncu z ktorego sklepu jestes? a moze ze wszystkich? i mamy do
                                czynienia z osoba najwyzej w Polsce? brak slow do waszego
                                zachowania, nie pracuje na szczescie juz w exi i jestem z tego
                                powodu bardzo szczesliwa, niczego dobrego to nie przynioslo a tylko
                                wspolczuje osoba pracujacym tam dalej ze znosza te upokorzenia ale
                                robia to z potrzeby pieniedzy ktorych i tak nie jest duzo. Sklepy
                                roznia sie od siebie powieszchnia a i tak ta sama wyplata a roznica
                                w pracy jest. Ale nie to jest najwiekszy problem...
                                W 100% zgadzam sie z "mi". Sklep nie warty zachodu. Bo tak jak
                                napisal Pan Pl EXi pokonamy ich doswiadczeniem i intelegencja...
                                Sprzedawcy badz jak inaczej asistenci(dobre) sprzedazy odpier...
                                cala robote a gora na dupie siedzi i chyba nie wie co to znaczy byc
                                pracodawca. A debilem jestes Ty jak by nie patrzec, udajac ze to co
                                robicie jest dobre- widac to golym okiem:D
                                • Gość: Pl 97 EXi Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.08, 13:52
                                  W tej firmie pobory wypłacane są na czas. Przerwy nikt ci nie odmówi,jeśli
                                  czujesz się zmęczony. Manager zawsze życzy ci smacznego podczas jedzenia.
                                  Supervisor wykonuje to co do niego należy i na pewno nikogo nie poniża/obraża.
                                  Dlaczego bryzgacie błotem w kadre zarządzającą w naszej firmie? Ja rozumiem,że
                                  nie wszystko jest "cacy", czasem ktoś może mieć słabszy dzień, dojdzie do jakiś
                                  nieporozumień, współpraca z catmanami nie układa się jak powinna i firma nie
                                  zbadała rynku wchodząc do Polski,stąd brakuje trochę obligatoryjnego asortymentu
                                  sportowego w sklepach,no i mieliśmy dwa "niewypały"[Warszawa,Zabrze] jednakże
                                  nie zgodze się na tendencyjną krytykę wszystkiego w tej firmie i ocenianie ludzi
                                  po wyglądzie zewnętrznym typu: " ten gruby" tamten ma maksymalne płaskostopie i
                                  poobdzierane gacie". Przecież wasze wypowiedzi zioną rasizmem i ksenofobią !!!
                                  Nie można ludzi przyzwoitych i wykształconych traktować w tak okrutny sposób
                                  !!! Czytając powyższe tezy na tym forum,człowiek nie wykształcony mógłby dojść
                                  do wniosku,że różnice w wyglądzie zewnętrznym kadry w Exisporcie odbiegające od
                                  wzorców z MTV i "Tańca z gwiazdami" niosą za sobą pewne niezbywalne różnice
                                  osobowościowe i intelektualne,które odbijają się na niekorzyść szeregowych
                                  pracowników firmy. To absurd !!!!!
                                  Zastanówcie się nad waszymi pseudo autorytatywnymi wywodami !!!
                                  Nie zachowujcie się jak hołota !!!
                                  • Gość: ha Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: 83.238.76.* 12.05.08, 15:25
                                    To ze na czas ok zgadza sie, bo musza byc na czas jak w kazdej
                                    firmie czy zakladzie pracy... Co do przerwy- zaczynajac prace nikt
                                    nie powiedzial ze 45minut jestes za darmo czyli na 12h masz platne
                                    15 minut, a jezeli jest sie zmeczonym to owszem nikt nie broni ale
                                    odpisac musisz nawet jak by sie mdlalo wszyscy to w du.. maja.A
                                    trudno jest nie byc zmeczonym jezeli nawet jak nie ma klijentow i
                                    wszystko jest zrobione jak nalezy nie mozna usiasc ani otworzyc buzi
                                    do kolezanki to jest smieszne i przesadzone, bo nikomu by korona z
                                    glowy nie spadla jak by pracownik usiadl na chwile.Ja rozumiem firma
                                    zyczy sobie aby klijent czul nasze zainteresowanie tylko szkoda ze
                                    nikt nie lubi jak sprzedawca jest nachalny a tak trzeba robic w EXI
                                    bo jak Cie zobaczy kierownik manager badz Supervisor to masz kape bo
                                    po premi badz bywaly grozby ze Ci zabiora z wyplaty i to nie jest
                                    wyssane z palca, przekonalam sie osobiscie... Inna kwestia bywaly
                                    osoby ktorych "gora" wychwalala za obijanie sie i oczywiscie kto jak
                                    nie oni dostali najwyzsza premie? mieli rowniez inne przywileje typu
                                    usiac, pogadac...
                                    Bloto nie jest rzucane tu ktos pierwszy zaczal od nazwania debilem
                                    ale nie sorry Ci na gorze moga.
                                    A slabszy dzien macie ciegle, chyba ze przyjdzie wyzsza wyplata niz
                                    sadziliscie ale wtedy to woda sodowa dopiero uderza i widac skutki
                                    pozniej.
                                    Faktem jest ze zadanie managera czy sipervisiora nie jest proste ale
                                    czemu nerwy przerzucaja na pracownikow ktorzy pracuja jak nalezy?
                                    A jak by osoba piszaca poprzednio nie wiedziala w sklepie pracowaly
                                    rowniez osoby bardziej wyksztalcone niz nie jeden kierownik czy
                                    manager i byly mieszane z blotem wielokrotnie:/
                                    • Gość: PLEXI Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.08, 17:08
                                      Jeśli jesteś dobrze wykształcony/a,to nie musisz być sprzedawcą/nią w sklepie
                                      sportowym.Znajdziesz bardziej ambitne zadanie czy to w Polsce czy za granicą -
                                      no i oczywiście lepiej płatne.Podpisując umowe musisz się liczyć z standardami
                                      jakie firma od Ciebie będzie respektować i z 12 h czasem pracy.Musisz dokonać
                                      wyboru,a jeśli się zdecydujesz pracować w tej branży to szafować siłami tak,aby
                                      nie wymięknąć.Zgadzam się,że wnioskowanie redukcyjne z jakim mamy nieraz do
                                      czynienia u Store Manów jest nieobiektywne,ale powiem ci,że większość ludzi w
                                      Polsce na kierowniczych stanowiskach nie posiada odpowiednich kwalifikacji do
                                      zarządzania zasobami ludzkimi. I nie chodzi tu tylko o dyplom. Po prostu,aby
                                      pracować z ludżmi trzeba nabyć pewne niezbędne cechy już we wstępnym procesie
                                      socjalizacji, a co ważniejsze myśleć logicznie,samodzielnie a nie kierować się
                                      wyłącznie schematami - szablonami w działaniu. Jednakże chcę jeszcze raz
                                      podkreślić,że nie mogę się zgodzić na tezy,że cała firma jest do "d" i wszystko
                                      w nie jest złe[w moim odczuciu kadra zarządzająca jest ambitna-szczególnie
                                      supervisor/project manager stara się jak może,aby firma się rozwijała],a także
                                      na koncentrowaniu się jedynie wokół słabości firmy i ciągłym narzekaniu, zamiast
                                      szukaniu dróg wyjścia z kryzysu. Myślę,że firma w pewnym sensie płaci cene za
                                      brak profesjonalnego procesu rekrutacji.Drugim powodem kryzysu są sami
                                      pracownicy: Otóż nie każdy nadaje się do pracy w grupie, a część pracowników
                                      jest wręcz infantylna i żle wychowana (hasła segregujące ludzi na lepszych i
                                      gorszych po wyglądzie zewnętrznym są tego najlepszym dowodem) A co do nierównego
                                      traktowania: Tak było,jest i będzie i tego nie zmienisz,że jedni bardziej lubią
                                      drugich, aczkolwiek zgadzam się,że te "miłości" niejednokrotnie mają zły wpływ
                                      na funkcjonowanie organizacji. Mam jednak nadzieje,że znajdziecie w swoim życiu
                                      prace swoich marzeń i snów, a to co was nie zabiło w Exi - was wzmocni.
                                      Pozdrawiam
                                  • Gość: PL666 Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.rzeszow.mm.pl 13.05.08, 10:59
                                    Gdyby ktos byl przyzwoity to by zauwazal starania drugiego czlowieka,
                                    czlowiekowi moga nogi wchodzic do tylka, kregoslup odmawia posluszenstwa, ktos
                                    sie stara, zapierd...., ale co jest zauwazone?????!?!?!
                                    But z wycuagnieta sznowrowka, jeden kot pod gondola, dwa palce odbite na szybie,
                                    bo ktos sobie usiadl po 11 godzinach na nogach!!!!
                                    Sa zauwazane wlasnie TYLKO takie szczegoly, i pozniej pod ich wzgledem ocenia
                                    sie cala prace czlowieka!
                                    To jest kur...ko nie w pozadku!!!!!
                                    Lepiej siedziec na zapleczu i polaszczyc tylek...
                                    panom menagerom proponuje wyjsc na sklep i postac sobie 12 godzin...
                                    Ale nie!!! menago woli siedziec na zapleczu, wyjdzie raz na 2 godziny, zauwZy
                                    jakis szczegol i...jedzie po coachingu.
                                    Jak mozna oceniac prace czlowieka przez caly dzien na podsawie 10-20
                                    minut??????!!!!?!?!?!
                                    Jak mozna okreslic menagera do ktorego nic nie trafia?
                                  • Gość: PL666 Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.rzeszow.mm.pl 16.05.08, 22:29
                                    taaaaaa
                                    lepiej godzic sie na nieobiektywne coachingi, lepiej siedziec cicho jak mysz pod
                                    miotla, lepiej stac jak figura woskowa nawet jak nie ma klientow, lepiej
                                    dostawac po premii jak byly dwie sznorowki wyciagniete z butow lub jeden
                                    rozsuniety dres, lepiej prosic o cos menago ew.sugerowac a odp otzrymywac w
                                    formie kpin i wysmiania...itp itd....
                                    Czlowieku kimkolwiek jestes? czy uwazasz ze na to mozna sie godzic????

Z jednym sie zgodze, w tej frmie dobrzy, moze nawet WSPANIALI sa TYLKO i
                                    WYLACZNIE jej pracownicy!!!
                                    To oni robia utargi, to oni obsluguja klientow, to oni dbaja o pozadek, to oni
                                    przyjmuja towar...to oni sa sercem tej firmy.
                                    Inna sprawa ze jest to niedostatecznie dostrezgane, ze ZABIERA sie im pieniadze
                                    za "pierdoly", czasami za nic, ze jesli brakuje czegos to traktuje sie ich jak
                                    zlodzieji, ze sa dzieleni na lepszych i gorszych (im wiecej wazeliny tym
                                    lepiej), i wiele wiele innych....
                                    A jesli mysla inaczej sa usuwani...
                                  • Gość: XXX Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: 82.139.47.* 19.09.08, 21:45
                                    NO TAK WIDAĆ ZE PRACUJESZ W EXI I PEWNIE JESTES JAKIMS KIEROWNIKIEM
                                    CZY JAK ZE TAK BRONISZ MENEDZERA I SUPERVISORA(Supervisor wykonuje
                                    to co do niego należy i na pewno nikogo nie poniża/obraża)
                                    SZCZEGÓLNIE NIE PONIŻYŁ LUDZI Z WAWY WCHODZAC Z EKIPĄ DO SKLEPU JAK
                                    GESTAPO I ZAMYKAJĄC GO NIC NIKOMU NIE MÓWIĄC WCZEŚNIEJ NAWET
                                    MENADŻEROWI TO JEST W PORZĄDKU WEDŁUG CIEBIE.
                                    PO DRUGIE TU NIKT NIKOGO NIE OBRAŻA NIE WYPOMINA WYGLĄDU ITP PO
                                    PROSTU PISZEMY JAK JEST W TEJ FIRMIE A CO DO NIEWYPAŁÓW TEGO NIE
                                    MIAŁO PRAWA BYĆ KTO NORMALNY WCHODZI NA RYNEK NIE ROZPOZNAJĄC GO
                                    WCZEŚNIEJ SAM POWIEDZ I TAK POTRAKTOWAĆ PRACOWNIKÓW ECH SZKODA GADAC
                                • Gość: PL666 Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.rzeszow.mm.pl 13.05.08, 10:50
                                  ewentualnie szuka wspanialego leku na hemoroidy :D:D:D:D:D
                              • Gość: mi Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.08, 19:23
                                Cóż najlepiej jak zaczne "uderz w stół a nozyce sie odezwą". Zaden inteligentny
                                czlowiek nie nazywa drugiego debilem wiec tu ktos nazwal sam siebie bo prawda w
                                oczy kole. Inna sprawa to taka ze określenie "grubas" nie ma na celu obrazania
                                tylko okreslenie osoby ktora w sklepie pracuje i którą sie tam tak nazywa. Swoja
                                droga to jak sie pracuje w sklepie sportowym to powinno sie wygladac na kogos
                                kto uprawia jakis sport czy choćby zeby sylwetka robił wrazenie ale ok to tak na
                                marginesie zeby nie bylo ze czepiam sie wygladu ze jestem czlowiekiem nie
                                tolerancyjnym i wogóle. A te różne słowa "te mądre" które wiadomo kto uzywa
                                wcale nie swiadczą o inteligencji tylko o umiejetności korzystania ze słownika.
                                A to czy człowiek ma wyższe wykształcenie czy nie to nie jest kryterium mądrości
                                człowieka. Nie jeden z matura czy po zawodówce jest mądrzejszy od tego mądrusia
                                co tak broni exi. Zreszta skoro jestes taki inteligentny i oczytany to co
                                robiłes za granica i czemu obecną prace nie dostałeś za umiejętności tylko za
                                układy. Wszyscy wiemy ze byly lepsze kandydatury ale wygrywa ten co ma plecy
                                (cale szczęscie nie wszedzie tak jest). A do osoby która mowi o ujawnieniu sie:
                                to jest forum a poza tym ujawnij sie to polecisz z pracy albo jak szukasz jej to
                                menago jak dostanie telefon od przyszlego pracodawcy (co jest teraz popularne)
                                to zrobi ci taka opinie i takie referencje ci wystawi ze mozesz sie od razu
                                pożegnac ze ją dostaniesz .
                                Pracowałam w róznych miejscach z różnymi ludzmi różnie bywało ale takich szefów
                                mialam pierwszy raz. Współpraca polega na dialogu a tam rządzi monolog wiec nie
                                ma sie dziwic czemu tak pracownik jest traktowany.
                                A co do zbiorowego wypowiedzenia to mozecie zapomniec tam część ludzi sie boi
                                albo juz dawno sluchaja sie menaga bo są słabi i wola byc gnojeni wiec tylko
                                kwestia czasu jak zostana wymienieni.
                                Szkoda że przy podpisywaniu umowy exi jest tak zachwalane wrecz idealizowane
                                tylko czas przepracowany tam pokazuje jaka jest prawda i wtedy wychodzi mnostwo
                                spraw o których wczesniej nikt nie chcial informowac. Prawda jest taka ze to nie
                                umiejetnośc dobierania menagerów powoduje te wszystkie problemy bo odpowiedni
                                człowiek na odpowiednim stanowisku robi tak zeby wszystko funkcjonowalo na tyle
                                dobrze zeby nie bylo az tylu problemów zeby ludzie współpracowali a nie chodzili
                                i przeklinali na wszystko ale tak sie dzieje ja góra mysli ja tu rządze a ty
                                jestes gównem i rob co ci kaze. Ludzie to nie te czasy. Człowieku naucz sie
                                szacunku i skoro jestes wykształcony to i profesjonalizmu bo kiedys sie to
                                zemsci na tobie a moze sie odgrywasz za to jak cie traktowano za granicą? hmmm...
                                • Gość: PL666 Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.rzeszow.mm.pl 16.05.08, 22:09
                                  BRAWO!!!!\
                                  Kolejna osoba potwierdza moje stwierdzenia i tezy.
                                  Teraz ruch wykona gora...ciekawe co postanowi...hmmmm
                          • Gość: PL666 Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.rzeszow.mm.pl 13.05.08, 11:12
                            jak ktos jest madry to zobaczy ze zmieniasz tylko nazwe autora a kozystasz
                            ciagle z tego samego IP.
                            chyba rzeczywiscie masz bylych i obecnych pracownikow za debili.
                      • Gość: PL666 Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.rzeszow.mm.pl 13.05.08, 11:27
                        ktos tu kogo probuje brnic????!?
                        za co???
                        niech ktos wreszcie na goze sprawdzi czym zajmuje sie menago w PL05 w godzinach
                        pracy!!!
                        owszem popracuje 2,3 godziny i....?
                        "wtajemniczeni" wiedza czym:D:D Przeciez jest zabronione kozystanie w
                        internetu...:D:D:D
                        Ale coz pracownik ma stac 12 godzin, gadac tylko z klientami, jak nikogo nie ma
                        w sklepie ma stac jak jakas pierd....figura z wosku!, wyjdzie jeden z drugim raz
                        na 2 godziny, i poniej oceni caly dzien, smieszne, jesli zobaczy dresik
                        odsuniety...to co??? po coachingu z pozadku na sklepie (to samo np za dwa koty
                        pod gondolami),aaaa
                        i taka dziwna, praktyka...; w jednym tygodniu menago ocenia pracownika np z
                        punktu o firmie, o historii itp negatywnie a za kilka tygodni ma juz z tego
                        punktu 1....tzn co?!?!??! pracownik nagle w ciagu dwoch tygodni stracil pamiec?
                        i pozniej dziwnym trafem ta pamiec mu wrocila?
                        albo ocenia sie pracownika negatywnie za pozadek na sklepie, a za dwa tygonie ma
                        sie 1??? i tak na zmiane....
                        bo skoro ktos mial dobry coaching w jednym tygodniu to ja (menago) musze go
                        upierd...ic na nastepnym...
                        pomijajac juz fakt ze coaching jest robiony bez wiedzy pracownikow, w zaciszu
                        zaplecza....czy to jest OK???????!!!!?
                        i niestety menago ma tendencjezwracania uwage "szczegolna" na pracownikow w
                        roznym swietle...
                        Jedni sa co coaching udupiani za byle co...a inni mimo ich "minusow" dziwnym
                        trafem sa oceniani dobrez...
                      • Gość: krakowiak Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.autocom.pl 27.07.09, 03:04
                        kapitał?? jak sie płaci sprzedawcy 1100 netto to mozna faktycznie kapitał
                        gromadzić tylko ze taka firma wiecej traci niz zyskuje...

wiem bo jestem menago u konkurencji, moi sprzedawcy zarabiaja minimum 1500 i od
                        3 lat jestesmy w prawie niezmienionym skladzie;)
                        pozdrawiam pijawki z exi, a ich biednym sprzedawcom radze zmienic prace...
    • Gość: :) Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.08, 13:37
      ludzie zyjecie?
      • Gość: ? [...] IP: *.stk.vectranet.pl 04.07.08, 21:50
        • Gość: XXX [...] IP: 82.139.47.* 05.07.08, 21:08
          • Gość: tu byłem [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.08, 12:05
            • Gość: mi Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 15:23
              ruch pewnie maja ale w reklamacjach :) Ludzie zmieńcie prace po co
              sie tak meczyc
              • Gość: tu byłem Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.08, 15:05
                w reklamacjach maja napewno ruch ruch juz byl po 3 miesiacach w kazdym ze
                skalepów a ludzie nie zmieniaja bo pewnie wygodnie im he he stojac
                • Gość: tubis Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: 91.84.184.* 19.08.08, 07:45
                  No, no... wlasnie wczoraj firma Sportsdirect z UK oglosila, ze
                  otwiera swatowe centrum dystrybucji w Polsce pod Wroclawiem,
                  zastanawiam sie co bedzie sie dzialo na rynku polskim... czy firma
                  exisport bedzie wstanie sie utrzymac i wytrzymac konkurencje!!!
                  • Gość: tu bylem Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.08, 12:58
                  • Gość: tu bylem Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.08, 12:59
                    nie utrzyma sie i ucieknie z polski !!!!!

bo zle traktuje pracowników
                    • Gość: Sportsdirect Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.08, 22:49
                      Dla Exisport to nie jest żadna konkurencja. To Sportsdirect raczej musi się
                      martwić o utrzymanie na naszym rynku. Gdzie w SD kupisz koszulke za 9.99? Ludzie
                      w markecie to kupują, a wymagajacy klienci szukają droższych modeli przez
                      internet. SD jest moim zdaniem za drogi a z traktowaniem pracowników to nie wiem
                      jak sprawa się będzie miała? Zobaczymy co się wydarzy
                      • Gość: tu bylem Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.08, 19:13
                        Ej stary ty oszalales kup sobie koszulke za 9,99 to moze siatke z tesco ubierz
                        taka sama wygoda i jakosc co ty wogole piszesz. Jak juz cos piszesz to mondrze
                        wole dac za koszulke 29 czy wiecej ale mam jakas jakosc chodzenia. tak ze nioe
                        mow tu ze exishit jest jakas konkurecja dla kogos chyba dla sklepów w stylu
                        tesco leclerk real biedronka taka sama jakosc sprzetu Exi to nie sklep sportowy
                        tylko market kup tanio nie przychodz wiecej . pozdro dal ludzi którzy wiedza o
                        co chodzi:)
                        • Gość: mi Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 15:06
                          koszulka za 9,99 hehe to szmaty do podlogi sa lepszej jakosci niz te
                          koszulki. Ale exi musi sie dowartosciowac bo nikt inny tego nie zrobi
                          • Gość: Sportsdirect Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: 83.11.181.* 27.08.08, 23:08
                            W sklepach Exisport są i koszulki za 29,99, i nawet za 129 i więcej, w dodatku
                            mają fajne promocje i są konkurencyjni cenowo, a i marki posiadają ciekawe.
                            Ludzie to kupują i to jest najważniejsze. To jest sklep gdzie prawie każdy
                            znajdzie coś dla siebie i nawet jeśli chcesz to możesz tą koszulke za 9,99
                            wykorzystać jako szmate a i tak nie zmienisz faktu,że mają dobry wybór i jako
                            duża sieć mogą sobie pozwolić na dobre ceny w stosunku do konkurencji. Albo
                            nastawiasz się na luksusowe wyroby dla ograniczonej ilości klienteli, albo
                            sprowadzasz towar dla niewymagającego - przeciętnego Kowalskiego w dobrym
                            stosunku cena do jakości. Chyba więcej ludzi przewinie się przez market niż
                            centrum dystrybucji a nie każdy klient to bogaty mieszkaniec dużego miasta,
                            pamiętajcie o tym. Ludzie biorą te "szmaty" jak ciepłe bułeczki.
                            • Gość: tubis Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: 91.84.184.* 28.08.08, 11:08
                              Hmmm... widze,ze jestes zagorzalym kibicem Exisport :) Jednak tak
                              naprawde czy ty wiesz cos wiecej na ten temat jak tylko koszulki za
                              9.99. Z tego co napisales nie masz zielonego pojecia o polskiej
                              konkurencji a tym bardziej o konkurencji z zagranicy. Exisport w
                              Polsce jest o ile sie nie myle juz prawie dwa lata, co
                              stworzyl!!!??? kilka smiesznych salonow... I tu nie wazne czy mowimy
                              o GOSPORT, JJB, JD czy tez SportsDirect... jedno jest pewne widac
                              koniec firmy Exisport, konkurencja was wykonczy, osobiscie uwazam,
                              ze nie jest w interesie firmy zatrudnianie managmentu, ktory nie
                              przyjmuje aplikacji ludzi, ktorzy maja wiecej doswiadczenia i
                              mogliby byc zagroznieniem dla pana rekrutujacego.
                              • Gość: Sportsdirect Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 14:15
                                Skoro masz więcej doświadczenia i lepsze kwalifikacje to spokojnie znajdziesz
                                sobie prace w lepszej firmie niż upadający Exisport. Po co się pchać do tych
                                dziadów? Lepiej iść do Sportsdirect. Zastanów się po co ci wysyłać aplikacje do
                                firmy,która lada dzień splajtuje a ty mógłbyś stracić prace? Pomyśl o sobie,
                                swojej przyszłości i stabilizacji zawodowej. Czy warto się do nich pchać mając
                                tak dobre kwalifikacje jak ty? Są przecież inne firmy z branży,które przyjmą
                                takiego fachowca jak ty z otwartymi ramionami !!! Z nimi daj sobie spokój !!!
                                Ich management nigdy nie dopuści do firmy ludzi, którzy mogliby stać się dla
                                nich konkurencją !!!
                            • Gość: mi Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 16:27
                              Chyba drogi Sportsdirect nie orientujesz sie jak jest w innych
                              sklepach. Mowisz o promocjach w exi a nie bierzesz pod uwage że idąc
                              do innego firmowego sklepu masz na dzien dobry zniżkę bez upominania
                              sie i to na tyle dobra że najnowsza kolekcje markowej odzieży masz w
                              cenie tego co exi oferuje na promocji pomijam ze jest to towar z
                              przed kilku sezonów. Proponuje Ci pochodzic po sklepach to zobaczysz
                              jak naprawde to wyglada bo chyba dawno nie odwiedziłeś zadnego
                              markowego stoiska.
                              • Gość: Sportsdirect Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 18:07
                                Już nie raz w Exi widziałem asortyment warty np. 300 złotych w innych
                                "markowych" stoiskach, który w Exi na wyprzedaży na do widzenia kosztował 99,99,
                                więc proponuje ci się przejść do Exi i zobaczyć ceny a potem krytykować. A to,że
                                dadzą mi z 300 złotych rabat 10% to żadna nowina[w Exi mam 170 złotych upustu a
                                nie 30 złotych więc rachunek jest prosty], na stoisku bez strategii promocji
                                cenowej muszą się czymś ratować,aby rywalizować z firmą sieciową mającą ponad 30
                                sklepów w Polsce i Słowacji dzisiaj, jutro 50, pojutrze 100.
                                • Gość: ? Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.stk.vectranet.pl 01.09.08, 12:16
                                  Zapomniales jeszcze dolozyc sklepow, ktore beda otwierane w Rumunii

Moze i asortyment (jakosc/cena) jest konkurencyjny ale i tak
                                  traktowanie pracownikowna takim poziomie jest bez komentarza.
                                  Zapewne znow kilka osob zapyta sie czemu te osoby nie zrezygnuja z
                                  pracy, a wlasnie dlatego ze zyjemy w Polsce i z znalezieniem pracy
                                  bardzo trudno (sam ostanio postanowilem poszukac czegos lepszego i
                                  az przestraszylem sie jak zobaczylem jak malo ofert pracy jest
                                  obecnie w przeroznych postalach z ofertami), a wiec co zostaje takim
                                  szarym pracownikom - nic - narazie trzeba przetrzymac, az znajdzie
                                  sie cos lepszego.

MOWIMY STOP haselkom managera typu: otwiera sie duzo nowych sklepow
                                  jest szansa na "lepsze" stanowisko, teraz bedziemy robili rekrutacje
                                  wsrod pracownikow - dobry zart
                                  • Gość: tu byłęm Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.08, 14:51
                                    ej ty Sportsdirect duzo cpasz? bo takie glupoty piszesz ze normalny czlowiek by
                                    sie przewrocil czy ty buyt sportowe czy trekingowe firmy Exi traktujesz jako
                                    jakoś poruwnywalna dte powinny kosztowac bo sa jesdno razowe juz nawet w tesco
                                    czy leclerku ja buty z gumowa podeszwa a w exi co plastik lub sandały
                                    zmieniajace kolor jak namokną sa jeszcze te niesmowite koszulki ktore tak
                                    naprawde firma powinna opatentowac do odchudzania bo dziala jak worek foliowy
                                    zero odychalnosci zero przepuszczalnosci i zero wchlaniania sie pary wodnej
                                    (zeby wszyscy rozumieli czyli menagerowe chodzi o pot):) wiec nie mow tu o
                                    jakiejs jakosci a spodnie w ktorych sie jeszcze nie ubralo a gudziki juz
                                    spierd... a moze niesamowite rolki w ktorych nie ma lozysk a moze narty atomica
                                    na pierwszy rzut oka super promocja tylko jest jeden szczegol sa w nich
                                    podmieniona szyna i wiazanie na tansze nawet niektorzy z atomika sie dziwia
                                    niektorymi zakupami firmy a przeprasza marketu sportowego zwanego exi stary ze
                                    ludzie chca cos taniej kupic to normalne ale ty jako sprzedawca czy kim tam nie
                                    jestes nie powiesz ze ok niska cena ale jakos bardzo niska a ze robicie
                                    wyprzedaze niby o 50 % procent czy wiecej to zobacz jakie kolekcje macie z przed
                                    kilku lat. a po drugie te wasze promocje jak sie zastanowisz to firma wasza
                                    bedzie z sezonu na sezon coraz wicej tracic przez te wyprzedaze bo ludszie beda
                                    wiedziec ze za 2 miechy kupi to za darmo a owas beda wyslec ze macie zajebiscie
                                    wysoki marze pozdrawiam io rzuc to swinstwo co palisz moze zmadrzejesz i
                                    popatrzysz trzezwym okiem
                                    • Gość: mi Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: 83.11.224.* 04.09.08, 15:22
                                      hehe ale mu do..... konkret temu tumanowi trzeba wszystko w
                                      punktach wymieniac he he. ty Sportsdirect moze masz rabat 170 jak
                                      tam pracujesz ale tyle obnizki nie dostaniesz na asortyment nike czy
                                      adidas tylko na "wypasione" ciuszki firmy authoryt czy exi ;)a ta
                                      lepszej marki odziez na przecenie to juz nie jest modna. takiego
                                      rabatu nawet w exi nie dostaniesz za to ekipy innych markowych
                                      stoisk potrafia na nowej kolekcji opuscis ze100zl i nie musisz
                                      czekac na obnizke na ktorej i tak sie okaze ze brakuje rozmiaru poza
                                      tym inne sklepy na maila wysylaja co nowego maja i nie robia
                                      problemu z zamawianiem rozmiarowki. chyba raczej ty przejdz sie do
                                      innych sklepow a nie ja do exi bo to co maja to wiem i ile to warte
                                      tez. Oni ani pracownika nie szanują ani klienta. Ciekawe jakiego
                                      bonusa dostajesz ze tak tej firmy bronisz.hehe
                                      • Gość: Sportsdirect Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.08, 11:40
                                        To,że nie szanują pracownika to może i prawda, ale ceny mają dobre i mnie nie
                                        interesuje czy dany model jest z tego czy 2007 roku, skoro mi się podoba to
                                        biore w rewelacyjnie niskiej wyprzedażowej cenie, a powiem ci,że nie zawsze
                                        tzw."nowe modele" są zajefajne, bo co oni[projektanci] mogą pozmieniać? Dodać
                                        pasek czy gwiazdke innego koloru na danym modelu? Przecież to wszystko to samo,
                                        więc cena odgrywa tu kluczową role przy zakupie.
                                        • Gość: Bzium Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: 194.42.110.* 07.09.08, 19:28
                                          Wielu ludzi chce być na czasie z nowościami na rynku.. Ponadto co rok firmy wprowadzają poprawki. Ogólnie wiadomo, że każda firma dąży do doskonałości. No może prawie każda, trochę się rozpędziłem. Także nie mów o cenach konkurencyjnych bo na allegro kupisz taką samą rzecz jaką teraz oferują w tym"twoim" sklepiku przynajmniej 50% taniej.
                                          • Gość: tu bylem Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.08, 14:38
                                            no wlasnie wiec po co chwalisz ten sklep jak tam rzeczy jak sa tanie to sie
                                            rozpadaja i wogole a Sportsdirect pracowales tam wogole? wiesz jakie sa marze na
                                            tych niby super ciuchach ? zastanow sie dobrze nowe kolekcje nie sa drogie ale
                                            przez marze maja takie ceny z kosmosu bo nie mozna dac 10 % tylko trzeba odrazu
                                            300 % wladowaC tak ze na allegro jak jest dla ciebie cena najwazniejsza to po co
                                            chodzic do sklepu allegro i po bolu
                                        • Gość: mi Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.08, 11:10
                                          a moga nie tylko to dodac bo w markowych ciuszkach duze zanczenie ma
                                          system jaki jest wprowadzony aby noszenie sprawialo duzy komfort.
                                          rusz troche glowa bo widzisz tylko wierzch. i nie masz racji o
                                          zmianie koloru czy paska. szkoda dyskutowac z toba nie nie grzeszysz
                                          inteligencja i spostrzegawczościa ale cóz i takich na tym swiecie
                                          trzeba
                                          • Gość: tu bylem Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.08, 11:20
                                            mi masz racje ale to wlasnie sie ludzie i pracownicy w niektorych exi jak menago
                                            powie ze ciuszki sa super to trzeba tak mowic podlizywanie musi byc . Miz
                                            jakiego exi shitu jestes?
                                            • Gość: ziom Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.08, 13:09
                                              A o którego wam chodzi tego z Krakowa czy Rzeszowa? Bo u nich załatwianie
                                              problemów w firmie to podobno zwolnienie pracowników.
                                              A z tymi systemami to powiem wam chłopaki,że to raczej ściema i nic nowego
                                              raczej nie da się wymyśleć oprócz innej nazwy. Exi to nie jest sklep z nowymi
                                              kolekcjami bo oni mają własne marki.
                                              • Gość: tu byłem Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.08, 13:42
                                                o czym Ty gadasz? ja tam nie wiem kto kogo zwalnia bo sam sie zwolnilem a jak
                                                sie nie da wymyslic innych systemów co sezon wychodzi cos.a o markach exi nie
                                                poruszajmy nawet tematu bo szkoda gadac bo to nie marka jaki system masz w
                                                butach exi czy ciuchach zaden to nawet butam nie mozna nazwac wiec cos tu
                                                dopiewro mowic o marce jakies exi. Ziom a ty skad jestes a jaki wogole menager
                                                pracuje w krakowie a jaki w rzeszowie?
                                            • Gość: mi Re: EXIsport Polska-praca w Exi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.08, 14:18
                                              już na szczeście nie jestem z EXI SHITU zresztą nigdy tam trafic nie
                                              powinnam bo nie ma sie czym chwalic w CV ale moje nerwy z tamtej
                                              prcy zostaly wynagrodzone. Teraz mam prace luz i jestem szanowana a
                                              przede wszystkim nikt nie narzuca mi swojego sposobu myslenia i nie
                                              kaze mowic do klientow kitów. a ten sklep omijam bo jak bym chciala
                                              kupic cos na poziomie tej firmy to wolalabym sie wybrac to lumpeksu
                                              bo wieksze prawdopodobienstow kupienia czegos lepszego.