Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

KULCZYK-TRADEX i RANDSTAD. Do sądu pracy? ??:/

IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 02.06.05, 09:12
    Poprzedniego mojego posta usunięto ponieważ wymieniłam z nazwiska osoby
    robiące największy syf. Rekordy chamstwa bije kadrowa tejże firmy ( Kulczyk
    Tradex). Obrzydliwe, chamskie, poniżające popisówki na oczach całych działów.
    Zastraszanie zwolnieniem każdemu kto podskoczy ( np. upomni się, że pensja
    źle naliczona - a kantują tam niestety )... poniekąd każdy kto jej
    podskoczył po czxasie wyleciał - niezależnie ile lat tam przepracował. Ja
    przepracowałam tam 2 miesiące i poszukałam innego zajęcia, ponieważ :

1. przez cały ten okres ( do dzis sie to ciągnie ) nie otrzymałam umowy, ani
    żadnego zakichanego papierka. Jako , że w Kulczyk-Tradex zatrudniają teraz
    przez agencję pracy RANDSTAD (ułatwia to szybkie pozybcie sie/wymiane
    pracownika , co jest ulubionym sportem pani kadrowej) - w sprawie umowy
    odsyłano mnie przez dwa miesiące od drzwi do drzwi. nie wspomne o braku
    jakichkolwiek świadczeń.

2. bezczelnie oszukano mnie ( bo inaczej sie tego nie da nazwać ) na pensji -
    kwota za ponad miesiąc pracy po ok 10-11 godzin dziennie zaowocowała wpływem
    na konto 940 zł, ktora to ma się NIJAK do moich wstępnych ustaleń. Na mój
    alarm rozłożono ręce i dano do zrozumienia, że jak sie nie podoba to mam
    szukać innej pracy . Zresztą poniekąd to już praktyka w tej firmie, że
    przeciągają sprawe umowy i robią cyrk z wynagordzeniem. Jak sie ktoś naszuka
    pracy długo i wreszcie znajdzie to cieżko mu bedzie zrezygnować, prawda?:))

3. Skandaliczne , chamskie i poniżające zachowanie kadrowej wobec pracowników
    ( mnie na odchodne także zrobiła "niezłą jazdę" ). Czy jest na to jakiś
    paragraf?

4. Kadrowa bezczelnie 31.05. "poprosiła" mnie żebym podpisała umowę o dzieło
    (?!) IN BLANCO. Czy to już nie jest przegięcie pały ? ( oczywiście nie
    podpisałam )

Jak długo jeszcze jeszcze firmy będą żerować na bezrobociu ?:/

Zastanawiam się czy podać ich do sądu pracy. tylko kogo ? :/

P.S.

Dodam jeszcze, może to pierdołka, ale oczywiście ze strony RANDSTADU nie
    doczekałam się szkolenia BHP itp. Podsumowując: zero BHP, zero umowy, a
    pensja - jak wyżej.
    Obserwuj wątek
      • Gość: WKURZONAbardzo Re: KULCZYK-TRADEX i RANDSTAD. Do sądu pracy? ??: IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 02.06.05, 10:20
        aaa żeby było śmieszniej to moją koleżankę zatrudniono... ale po 2 dniach
        kadorwa stwierdziła, że sie rozmyślili. 2 godziny trzymała dziewczynę w holu ,
        żeby jej powiedzieć, że nie pracuje. dobrze, że ma możliwość powrotu do swojej
        poprzedniej pracy. super co ?
        • Gość: Burek Re: KULCZYK-TRADEX i RANDSTAD. Do sądu pracy? ??: IP: *.dint.wroc.pl 02.06.05, 10:33
          to na co czekać?!

do sądu pracy i to gazem!!!!! jeśli kilku pracowników założy sprawę, to kiedyś
          wreszcie poskutkuje! a jak ich wywalą z tego powodu, to też do sądu pracy!

i inspekcję pracy podesłać szefowi i kadrowej ;)
          • Gość: oburzona Re: KULCZYK-TRADEX i RANDSTAD. Do sądu pracy? ??: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 14:08
            idz do sadu,co za chamstwo!!!moze w koncu zacznal szanowac ludzi!!!ja bym to
            rozgosila gdzie tylko bym mogla.
      • Gość: Ciekawski Re: KULCZYK-TRADEX i RANDSTAD. Do sądu pracy? ??: IP: *.adsl.inetia.pl 07.06.05, 18:19
        kto to jest ten dr Kulczyk?
      • devrie Re: KULCZYK-TRADEX i RANDSTAD. Do sądu pracy? ??: 13.06.05, 16:46
        do sadu pracy i podeslac ins. pracy ... a oni sie nie szczypia .. choc z
        drugiej strony taka firma jak oni pewnie maja stado prawnikow no to zeby
        sprwawe "przeciagnac" ... jezeli chodzi o zakladanie sprawy za pomoca "innych
        tak zwanych pracowników " to watpie aby osoby , ktore tam pracuja zgodzily sie
        na to ... poniewaz straca one prace .. u nas w kraju nie ma solidarnosci miedzy
        pracownikami , a jezeli sie taka zdarzy to jest ona zadkoscia . Prosic bylych
        pracowników tez nie ma sensu bo wtedy firma bedzie miala "fory" w sadzie .....
        bo zawsze moze powiedziec ze pracownicy Ci chce zaszkodzic firmie za ich
        zwolnienie ...... moje wyjscie to INSP. PRACY ....... Pozdrawiam
        • Gość: ja Re: KULCZYK-TRADEX i RANDSTAD. Do sądu pracy? ??: IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.05, 07:00
          czym sie zajmuje ta firma?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka