Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jak po studiach ??? - dziennikarstwo

IP: *.toya.net.pl 06.07.05, 17:26
    humanistycznych (kulturoznawstwo) znaleźć pracę, gdzie uderzać? Chodzi mi
    głównie o zawód dziennikarza, reportera ( małe doswiadczenie). W prasie nie
    ma ogłoszeń, na mejle nikt nie odpowiada. Kto doradzi?Dzieki!
    Obserwuj wątek
      • Gość: Marceli Szpak Re: Jak po studiach ??? - dziennikarstwo IP: *.toya.net.pl 07.07.05, 08:21
        Licze na wasze rady!
        • Gość: karen Re: Jak po studiach ??? - dziennikarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 09:23
          najlepiej idź osobiście, ale pamiętaj, że to ciężki kawałek chleba, no i płatne
          tylko wierszówki, nic pewnego
          ja spróbowałam jak smakuje ten chleb i mi nie smakował, ale może ty masz inny
          gust...
          • Gość: Marceli Szpak Re: Jak po studiach ??? - dziennikarstwo IP: *.toya.net.pl 07.07.05, 09:55
            Generalnie nie mam innego pomysłu, no bo co właściwie mozna robić z takim
            wykształceniem w dzisiejszych realich? Nie mam pojęcia gdzie i jak szukać i
            gdzie ewentualnie mam szanse.
            • Gość: gosc Re: Jak po studiach ??? - dziennikarstwo IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.05, 10:16
              a moze sprobuj w urzedach miast-stanowisko rzecznika prasowego. mi ostatnio
              proponowlai taka posadke, ale odmowilam.....
              • Gość: hahaha Re: Jak po studiach ??? - dziennikarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 11:18
                hahaha, rzecznik prasowy, a gdzie oferują takie stanowiska?
                Ja jestem po filologii polskiej i nic oprócz parzenia kawy szefowi kretynowi nie
                udało mi się znaleźć :-(
                Szukałam chyba wszędzie
                • Gość: Marceli Szpak Re: Jak po studiach ??? - dziennikarstwo IP: *.toya.net.pl 07.07.05, 11:24
                  Widzę, że sporo osób ma ten sam problem. Ot,humaniści. :(
                  • Gość: Marceli Szpak Re: Jak po studiach ??? - dziennikarstwo IP: *.toya.net.pl 07.07.05, 22:41
                    Inne pomysły? może ktoś ma... :-)
                    • Gość: agmaa Re: Jak po studiach ??? - dziennikarstwo IP: 80.48.73.* 07.07.05, 23:08
                      Ja też jestem po kulturoznawstwie (specj.filmoznawstwo;)- krótko pracowalam na uczelni, do tego 2 podyplomówki, plus jęz.obce-kierownik biura zarządu;)
                      Wiesz, mam akurat kolegę po dziennikarstwie i pracuje jako przedstawiciel medyczny (ale ma dodatkowe wykształcenie podypl.). Może pomyśl o czymś jeszcze-tak, żeby jakoś wyspecjalizować się. Wykształcenie humanistyczne jest the best:) A jaką masz specjalnośc z kulturoznawstwa? takie ogólne studia to były? Może praca w wydawnictwie? sporo ludzi po moich studiach tym własnie się zajmuje.
                      • Gość: Marceli Szpak Re: Jak po studiach ??? - dziennikarstwo IP: *.toya.net.pl 08.07.05, 11:11
                        Witam koleżankę po fachu ;-), również filmoznawstwo, chętnie w wydawnictwie,
                        tylko nie widzę ogłoszeń, zgłaszać się samodzielnie? Kompletnie nie mam
                        pomysłu, co gdzie i jak. Stąd moje rozpaczliwe posty tutaj. Dzięki za rady!
                        • Gość: karen Re: Jak po studiach ??? - dziennikarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 14:06
                          W wydawnictwach też szukałam, poszukiwani - jesli już są - to tylko
                          przedtawiciele handlowi, praca polega na bieganiu od firmy do firmy i sprzedaży
                          powierzchni reklamowych
                          Przykro mi, ale w naszym fachu naprawdę trudno o normalną pracę. Szukaj
                          czegokolwiek - w róznych branżach np. specj. ds. marketingu albo promocji,
                          specj. ds. obsługi klienta, asystent itd, itp.
                          W każdym razie powodzenia! Może mieszkasz w mieście, w którym są większe
                          mozliwości. Mi niestety się nie udało.
                        • Gość: agmaa Re: Jak po studiach ??? - dziennikarstwo IP: 212.244.39.* 08.07.05, 14:13
                          A gdzie studiowałeś???:)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka