Gość: bm IP: *.chello.pl 10.08.05, 12:23 Jak tam jest? Dostałem właśnie oferte pracy ( mam mieszkanie na 2 miesiące), ale czy warto tam jechać? Jak wasze wrażenia?Jak pogoda, ceny, ludzie, język?Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monisia98 Re: Szkocja?? 10.08.05, 16:01 ja bylam tam 4 dni na delegacji i powiem tak jak spotkasz rodowitego szkota to mozesz miec problemy ze zrozumieniem tego co mowi , ja ledwo rozumialam i mialam to szczescie ze co pytalam sie o cos to trafialam na takie osoby, gdzie w angli mi sie to nie zdazalo, ale z moich wrazen szkocja jest piekna, duzo ladniejsza niz anglia , ale z pogoda tam podobno nie zaciekawie, w zimie bywa tam dosc mrozno, silne wiatry - tak mi mowiono, ceny jak anglii, ludzie raczej ostrozni w kontaktach - to moje spostrzezenie. Bardzo ladne miasto to Glasgow no i oczywiscie stolica jest piekna tez. Nie wieem tylko gdzie jedziesz. Ale gdybym miala mozliwosc szybko bym sie przeprowadzila z anglii do szkocji - ale angolom nie mozna tego powiedziec to kraje ktore miedzy soba faworyzuja - wiesz kawaly o szkotach itd mniej wiecej jak polska-rosja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bm Re: Szkocja?? IP: *.chello.pl 10.08.05, 16:53 he,he..brzmi zachecająco - szczególnie w części dowcipów..ale czy nie przeszadzasz z porównaniem Polska - Rosja ( jakby nie było wydaje mi się ze Angole i Szkoci są bliżsi sobie niżli my i Rosjanie), a nie bardziej Górale i powiedzmy mieszkańcy Polski Centralnej... Odpowiedz Link Zgłoś
ianek70 Re: Szkocja?? 10.08.05, 17:04 Gość portalu: bm napisał(a): > czy nie > przeszadzasz z porównaniem Polska - Rosja ( jakby nie było wydaje mi się ze > Angole i Szkoci są bliżsi sobie niżli my i Rosjanie), a nie bardziej Górale i > powiedzmy mieszkańcy Polski Centralnej... Nie, bo Górale mieszkają w Polsce i są narodowości polskiej, a Szkoci nie mieszkają w Anglii i nie są Angolami. Odpowiedz Link Zgłoś