Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    IP: *.chello.pl 10.08.05, 12:23
    Jak tam jest? Dostałem właśnie oferte pracy ( mam mieszkanie na 2 miesiące),
    ale czy warto tam jechać? Jak wasze wrażenia?Jak pogoda, ceny, ludzie,
    język?Pozdrawiam.
    Obserwuj wątek
      • monisia98 Re: Szkocja?? 10.08.05, 16:01
        ja bylam tam 4 dni na delegacji i powiem tak jak spotkasz rodowitego szkota to
        mozesz miec problemy ze zrozumieniem tego co mowi , ja ledwo rozumialam i
        mialam to szczescie ze co pytalam sie o cos to trafialam na takie osoby, gdzie
        w angli mi sie to nie zdazalo, ale z moich wrazen szkocja jest piekna, duzo
        ladniejsza niz anglia , ale z pogoda tam podobno nie zaciekawie, w zimie bywa
        tam dosc mrozno, silne wiatry - tak mi mowiono, ceny jak anglii, ludzie raczej
        ostrozni w kontaktach - to moje spostrzezenie. Bardzo ladne miasto to Glasgow
        no i oczywiscie stolica jest piekna tez. Nie wieem tylko gdzie jedziesz. Ale
        gdybym miala mozliwosc szybko bym sie przeprowadzila z anglii do szkocji - ale
        angolom nie mozna tego powiedziec to kraje ktore miedzy soba faworyzuja - wiesz
        kawaly o szkotach itd mniej wiecej jak polska-rosja.
        • Gość: bm Re: Szkocja?? IP: *.chello.pl 10.08.05, 16:53
          he,he..brzmi zachecająco - szczególnie w części dowcipów..ale czy nie
          przeszadzasz z porównaniem Polska - Rosja ( jakby nie było wydaje mi się ze
          Angole i Szkoci są bliżsi sobie niżli my i Rosjanie), a nie bardziej Górale i
          powiedzmy mieszkańcy Polski Centralnej...
          • ianek70 Re: Szkocja?? 10.08.05, 17:04
            Gość portalu: bm napisał(a):

> czy nie
            > przeszadzasz z porównaniem Polska - Rosja ( jakby nie było wydaje mi się ze
            > Angole i Szkoci są bliżsi sobie niżli my i Rosjanie), a nie bardziej Górale i
            > powiedzmy mieszkańcy Polski Centralnej...

Nie, bo Górale mieszkają w Polsce i są narodowości polskiej, a Szkoci nie
            mieszkają w Anglii i nie są Angolami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka