Gość: anna IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.05, 14:52 zwolnili mnie z pracy ale nie dali mi takiego zaświadczenia, mam 27 lat jak mam udokumentować dochody z poprzedniej pracy, nie dawali nam zadnych pasków, tyli rozliczenia roczne, prosze o informacje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andrejwww Re: informcja o dochodach druk RP 7 22.11.05, 19:18 Proszę poprostu złożyć wniosek o wydanie zaświadczenia na druku Rp-7 przez były zakład pracy.Wniosek do pobrania, wydrukowania i wypełnienia można pobrać z tego miejsca : logavex3.w.interia.pl/wniosek_o_%20wydanie%20druku%20rp7.doc Odpowiedz Link Zgłoś
avalon111 Re: informcja o dochodach druk RP 7 22.11.05, 20:40 Gość portalu: anna napisał(a): > zwolnili mnie z pracy ale nie dali mi takiego zaświadczenia, mam 27 lat jak > mam udokumentować dochody z poprzedniej pracy, nie dawali nam zadnych pasków, > tyli rozliczenia roczne, prosze o informacje Czy to zaświadczenie jest potrzebne do ustalenia kapitału początkowego? Bo tylko do takich celów ono słuzy, a wydaje mi się, że w chwili obecnej wiekszość osób kapitał początkowy juz ma ustalony. A obecnie wyskość zarobków i składek jest ewidencjonowana na indywidulanych kontach emerytalnych. Jesli to była praca na podstawie umowy o pracę, czyli tzw. etat, to postaraj się o świadectwo pracy z tego okresu, jest istotniejsze. Do 15 dnia miesiąca następującego po miesiącu w którym wystąpiła ostatnia wypłata pracodawca ma obowiązek wystawić PIT-11( dotyczy wynagrodzen z umowy o prace) Odpowiedz Link Zgłoś