Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

KOMPLETNIE TEGO NIE ROZUMIEM!

IP: *.szwajcarska.pl 24.12.05, 21:18
    Nie rozumiem tego i bardzo proszę o wytłumaczenie.
    Za godzinę pracy mam 7 zł bruto, w listopadzie przepracowałam 5 dni po 8
    godzin, co daje nam 5 dni razy 8 godzin = 40 godzin x 7 zł brutto = 280 zł
    brutto. Moje wynagrodzenie wyniosło 182,09 zł za te 5 dni. Jak to się
    wszystko liczy? Bo wydaje mi się, że coś tu się nie zgadza, że powinnam
    jednak trochę więcej zarobić. Będę wdzięczna za wyjaśnienie mi tego.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Inka Re: KOMPLETNIE TEGO NIE ROZUMIEM! IP: *.szwajcarska.pl 24.12.05, 21:26
        Teraz doszłam do tego sama, że jednak mnie oszukali bo na moje szczęście
        wzięłam od nich świstek z wyszczególnionymi kwotami co na co idzie i ma
        napisane, że przepracowałam 32 godziny a nie 40 godzin. Więc mogę tam zadzwonić
        i poprosić o wpłatę tej zaległości przy następnej wypłacie?
        • Gość: Inka Re: KOMPLETNIE TEGO NIE ROZUMIEM! IP: *.szwajcarska.pl 24.12.05, 21:27
          Boże jak to trzeba wszystko sprawdzać! Bez sensu!
      • losiu4 Re: KOMPLETNIE TEGO NIE ROZUMIEM! 24.12.05, 21:36
        czekaj... wynagrodzenie "na rękę" czy brutto?

Pozdrawiam

Losiu
        • Gość: Inka Re: KOMPLETNIE TEGO NIE ROZUMIEM! IP: *.szwajcarska.pl 24.12.05, 21:56
          Ale co "na rękę" czy brutto? Przecież jasno wyjaśniłam, pracowałam w
          listopadzie 5 dni po 8 godzin za 7 zł brutto co daje 40 godzin x 7 zł brutto =
          280 zł brutto a na tym świstku napisane jest, że przepracowałam 32 godziny i
          zarobiłam brutto 224 zł czyli "na rękę" 182,09 zł. Nie policzyli mi za 1 dzień.
          Teraz za grudzień znowu będę musiała każdy dzień liczyć ile przepracowałam żeby
          znowu mnie nie oszukali, będę zapisywać ile pracuję dziennie bo i tak płacą tak
          marnie więc nie mam zamiaru pracować za darmo choćby jednego dnia i wziąć mniej
          pieniędzy.
          • losiu4 Re: KOMPLETNIE TEGO NIE ROZUMIEM! 24.12.05, 22:24
            no nie do końca :) powiedziałaś najpierw "brutto", potem "wynagrodzenie" nie
            precyzując co rozumiesz pod tym pojęciem :) teraz jest jaśniej, wiec PIP się
            moze kłaniać... a dokumentowanie czasu pracy to niegłupi pomysł

Pozdrawiam

Losiu
            • Gość: Inka Re: KOMPLETNIE TEGO NIE ROZUMIEM! IP: *.szwajcarska.pl 24.12.05, 22:36
              PIP? :) Oj bo nie znam się na tym wszystkim, dopiero dziś spojrzałam na ten
              świstek i zauważyłam błąd. Nie wiedziałam, że muszę jeszcze dopilnować żeby
              mnie nie oszukali. Eh... Czyli mogę po prostu zadzwonić i spytać kiedy
              pieniądze za ten 1 dzień wpłyną mi na konto?
              • Gość: Dosia Re: KOMPLETNIE TEGO NIE ROZUMIEM! IP: *.balt.east.verizon.net 26.12.05, 00:03
                Mysle, ze absolutnie nie mozesz zadzwonic i w zadnym wypadku nie mozesz o nic
                zapytac...

Glupie pytanie - glupia odpowiedz.
                • nonpossumus Re: KOMPLETNIE TEGO NIE ROZUMIEM! 27.12.05, 16:18
                  Witam.

Gość portalu: Dosia napisał(a):

> Mysle, ze absolutnie nie mozesz zadzwonic i w zadnym wypadku nie mozesz o nic
                  > zapytac...
                  >
                  > Glupie pytanie - glupia odpowiedz.

No cóz, nie ma głupich pytań tylko głupie odpowiedzi. C.B.D.O. :)

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka