Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

mam doła pomóżcie

IP: 213.31.229.* 04.01.06, 09:00
    Parę lat temu skończyłam studia( uczelnia prywatna). Obecnie pracuję jako
    asystentka dyrektora w międzynarodowej firmie( w polskim biurze pracuje 5
    osób). Zarabiam 2200 netto/mc + mam 13 i 14 pensję, Medicover, posiłki, bonus
    700 zł na święta na prezenty, ciągły kontakt z jez angielskim.
    Oststnio spotkałam sie ze znajomymi, on kończy studia ,ona ma średnie wykszt.
    bez matury. Oboje pracują w dużej firmie. On zarabia 7000 brutto,ona 3700
    brutto.
    No i mam doła, bo stwierdziłam ,że mało zarabiam.
    Mąż mi mówi szukaj pracy bo zobacz oni nie maja takiego wykształcenia i
    zarabiaja więcej. Juz sama nie wiem co o tym mysleć . Przydałoby sie choć
    1000 zł więcej,ale obawiam się ,że mój szef nie zgodzi się.
    Napiszcie proszę czy szukalibyscie pracy w takiej sytuacji ?
    Dodam jeszcze ,że mam 2 małych dziecii bardzo blisko do pracy ( jakieś 5
    minut)
    Obserwuj wątek
      • Gość: kasia Re: mam doła pomóżcie IP: 213.31.229.* 04.01.06, 09:02
        A zapomniałam dodać- nie ma możliwości żadnego awansu w przyszłości, ponieważ
        jak już napisałm mało osób pracuje.
        • Gość: Anka Re: mam doła pomóżcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 12:02
          Chyba jestem mało ambitna, bo mi przy takich warunkach pracy awans nie byłby
          potrzebny :-).
          Pozdrawiam.
      • gryfia Usmiechnij sie :))). 04.01.06, 09:13
        Gość portalu: kasia napisał(a):

"...obawiam się ,że mój szef nie zgodzi się..."

Powyzsze zalatwia prace obecna na jakis czas. Gdybys znajomych
        nie spotkala nie mialabys dola :). Oni powiedzieli, ze tyle
        zarabiaja. Ale na pewno nie wiesz. Ludzie rozne rzeczy opowiadaja
        dla roznych powodow. Znajac sytuacje na rynku trzymaj sie tej pracy.
        Ale mozesz sie tez zawsze rozgladac za nowa. Tak dla sportu :).
        Jezeli znajdziesz dobrze. Jezeli nie - tez dobrze. Obecna nie jest
        najgorsza. Sama wymienilas jej zalety.
        Rozchmurz sie.
      • Gość: Liselle Re: mam doła pomóżcie IP: *.chello.pl 04.01.06, 09:35
        Masz super pracę. Pieniądze nienajgorsze, premie trzynastki,pięć minut drogi. Dziewczyno nie narzekaj. Ja właśnie zrobiłam duży błąd porzucając pracę która nie wymagała zbytniego wysiłku, kończyła się po 8 godzinach i potem miałam czas dla siebie na pracę o nienormowanym czasie pracy z pensja na umowę o dzieło ( jak na etat to by śmieszne grosze wyszły). I zrezygnowałam z niej po dwóch dniach. Teraz zastanawiam się czy uda mi się wrócić do starej pracy.

Pozdrawiam,
        Ewa

Ps. Narzeka się, narzeka a potem może isęokazać że zmieniamy siekierkę na kijek. Ot co!
      • Gość: Lilka Re: mam doła pomóżcie IP: 62.111.240.* 04.01.06, 09:38
        A co bys powiedziala na prace za 1000 zł.,bez zadnych podwyzek, premii,
        bonusow, bonow, tez po studiach na uczelni panstwowej i po studiach
        podyplomowych??? Nie narzekaj dziewczyno tylko ciesz sie z tego co masz, chyba
        biedy jeszcze w zyciu nie zaznalas skoro takie rzeczy piszesz!!!
        • Gość: kasia Re: mam doła pomóżcie IP: 213.31.229.* 04.01.06, 10:01
          tak macie rację, nie jest mi tragicznie zle, mąz zarabia podobne pieniądze,
          jakoś żyjemy. Ale każdy chciałby zarabiać ciut więcej.
          Jak porównam sobie moją koleżankę ,która skończyła wieczorowo szkołę średnią
          ledwo co i zarabia wiecej odemnie to szlak mnie trafia,bo gdzie jest
          sprawiedliwość. Człowiek sie uczył,pisał pracę ,poświecał niejedną noc.
          Gdybym miała tak 1000 zł więcej...
          • gryfia Nie ma reguly. 04.01.06, 10:16
            Ze studiami. Bill Gates tez przerwal studia.
            I w niczym mu to nie przeszkodzilo zarabiac
            wiecej od tych z dwoma fakultetami :).
            • Gość: jacobs Re: Nie ma reguly. IP: *.brda.net 04.01.06, 19:14
              Tylko, ze ten pan bez swojego wujka z IBM i kontraktu, ktory tem mu zrecznie
              zalatwil, skonczylby jako ... podrzedny programista. Poza tym Bill nigdy nie
              mial smykalki do tworzenia, raczej do kombinowania i bazowania na mysli innych,
              i tak juz mu zostalo do dnia dzisiejszego. Dla takich kombinatorow studia to
              strata czasu.
          • krzysztofsf Re: mam doła pomóżcie 04.01.06, 10:56

> tak macie rację, nie jest mi tragicznie zle, mąz zarabia podobne pieniądze,
            > jakoś żyjemy. Ale każdy chciałby zarabiać ciut więcej.
            > Jak porównam sobie moją koleżankę ,która skończyła wieczorowo szkołę średnią
            > ledwo co i zarabia wiecej odemnie to szlak mnie trafia,bo gdzie jest
            > sprawiedliwość. Człowiek sie uczył,pisał pracę ,poświecał niejedną noc.
            > Gdybym miała tak 1000 zł więcej...

Nie martw sie
            Pomysl, ze moze ona ma jakas ciezka nieuleczalna chorobe, bezplodnosc lub moze, ze maz ja zdradza i od razu bedzie ci razniej. A moze pozar spali jej nieubezpieczony dom czy samochod? Na pewno cos musi byc, zeby sei wyrownalo, bo przeciez nie moze byc sprawiedliwie, ze ty taka...a ona bez wysilku...
          • bmwariat Re: mam doła pomóżcie 04.01.06, 11:50
            Czemu tylko chodzi o pieniądze???? Czemu jesteście tacy materialiści?? rzuć tą
            prace w cholere, na Twoje miejsce za taką kase z takimi dodatkami, tak blisko
            jest 3 mln ludzi!
          • losiu4 Re: mam doła pomóżcie 04.01.06, 12:15

> Jak porównam sobie moją koleżankę ,która skończyła wieczorowo szkołę średnią
            > ledwo co i zarabia wiecej odemnie to szlak mnie trafia,bo gdzie jest
            > sprawiedliwość.

to jest jak najbardziej sprawiedliwa sprawiedliwość ;) i nie ma się co na świat
            obrazać. Tak to już jest, że jednym sie lepiej w życiu powodzi, innym gorzej i
            niekoniecznie jest to zależne od posiadanego papierka.

> Człowiek sie uczył,pisał pracę ,poświecał niejedną noc.

za upór nalezy Ci się pochwała :) niekoniecznie uwidoczniona przy wypłacie, bo
            pracodawca płaci zazwyczaj za efekty, nie za zarwane podczas studiów noce.

Pozdrawiam

Losiu
      • Gość: misia Re: mam doła pomóżcie IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 04.01.06, 11:39
        Stuknij się w głowę. Nie narzekaj. Jeśli poprawi Ci to humor, to powiem Ci, że
        ja skończyłam 2 fakultety i od pół roku szukam pracy. Również nie próżnowałam
        podczas studiów i co...? Nawet nie mam pracy, jest bardzo ciężko i chetnie bym
        sie z Toba zamieniła. Nie pomyslałaś, ze Twoja kolezanka ma pracę po znajomości
        albo w jakis inny sposób;)? Który normalny pracodawca zatrudniłby taka osobę i
        za takie pieniadze, skoro na rynku pracy jest wiele chetnych osób z wysokimi
        kwalifikacjami i do tego są to ludzie równie (albo bardziej) wartościowi? Nie
        patrz na innych, tylko rób swoje i doceń to, co masz.
        Życzę wszystkiego dobrego!
        • bmwariat Re: mam doła pomóżcie 04.01.06, 11:52
          Kumpela moja ma aplikacje sędziowskie, może być sędzina i co robi? pracuje w
          sklepie z odzieżą..mój kumpel mgr inż- szuka pracy, magister ekonomii- szuka
          pracy..
      • bmwariat Re: mam doła pomóżcie 04.01.06, 11:49
        oj raju raju...Zamień się z kimś kto jest na zasiłku. Kolejny materialista na
        forum..
        • Gość: mariusz_robert Re: mam doła pomóżcie IP: 80.51.232.* 04.01.06, 11:54
          ta cala kasia jest albo niedojrzala emocjonalnie, infantylna i po prostu glupia
          albo to marna prowokacja
      • losiu4 Re: mam doła pomóżcie 04.01.06, 12:07

> Oststnio spotkałam sie ze znajomymi, on kończy studia ,ona ma średnie wykszt.
        > bez matury. Oboje pracują w dużej firmie. On zarabia 7000 brutto,ona 3700
        > brutto.
        > No i mam doła, bo stwierdziłam ,że mało zarabiam.

widocznie są lepsi od Ciebie, ew. mają więcej szczęscia

Pozdrawiam

Losiu
        • Gość: mariolka Re: mam doła pomóżcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 12:43
          a co powiesz na 600 zł i przy tym trzeba się samodzielnie utrzymać?, wy macie
          dwie pensje, więc nie jest źle,
          twoja pensja zależy od firmy i pracodawcy a nie od skonczonych studiów
          • qlinek Re: mam doła pomóżcie 04.01.06, 13:31
            Qrcze, nie mozna wszystkiego przeliczac na pieniadze! Bez przesady. Masz niezla
            prace, niezle zarobki (nie oszukujmy sie), nie wydajesz na dojazd do pracy,
            blisko do domu (to nieoceniony plus), dzieci "pod reka" bo pewnie przedszkole
            czy szkola sa w poblizu. Maz pracuje.
            Wiem, trzeba przec do przodu i nie osiadac na laurach, ale nie dajmy sie
            zwariowac. Ta kolezanka niekoniecznie musi tyle zarabiac, a moze na swoja
            pensje niekoniecznie zarabia tylko w biurze - nic sie nie dzieje bez przyczyny.
            Tez takie kolezanki mam, no swoje 7700 zl zarabiaja "po godzinach sam na sam z
            hojnym szefem", kosztem wlasnego prywatnego zycia.
            A nawet jesli nie o to chodzi to ciesz sie tym co masz, bo pamietaj, ze: "
            pycha z prostej drogi spycha" :(
      • Gość: rz Re: mam doła pomóżcie IP: 212.160.172.* 04.01.06, 13:24
        > brutto.

A może oni dodali sobie po jednym zerze żeby się dowartościować przy tobie?
        pytalas sie co robią? może ona tam sprząta a on cieciuje na pół etatu
      • Gość: starycynik Re: mam doła pomóżcie IP: *.lr.centurytel.net 04.01.06, 18:27
        Zwolnij sie, wezme twoja prace a ty na moje miejsce.
      • Gość: franek Re: mam doła pomóżcie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.01.06, 21:41
        2200 netto? rzeczywiscie wspolczuje, ja zarabiam 9000 netto, a moja dziewczyna
        6000 netto wiec zyje nam sie niezle
        • beretbezmoheru Re: Do wszystkich dyskutantów tego portalu!!!!!!! 06.01.06, 11:26
          Jak czytam opisane tu problemy to mnie nóż w kieszeni się otwiera. Myślę że w
          większośći jesteście młodzi, pazerni, chcący się dorobić szybko po trupach. Bo
          jeśli komuś mało 3000 zł miesięcznie do tego bonusy itp., to niech zmieni kraj.
          Ja jestem z Warszawy , po 27 latach pracy straciłam ją bo zmienił się
          właściciel na skutek reprywatyzacji i wszystkich wyrzucił, firmę zamknął.
          Szukam pracy od 3 m-cy przez specjalistyczne firmy do tego powołanie, biura
          pośrednictwa i tp.Jestem objęta jakimś tam programem i nic.
          Mam wyższe wykształcenie, staż na stanowisku kierowniczym. I pracy znaleźć nie
          mogę bo ......jestem po prostu za stara. A jeśli mi się coś proponuje to za 500
          zł miesięcznie na zlecenie.
          A więc jeśli tej Pierwszej Pani, która woła o pomoc się nie podoba jej praca i
          wynagrodzenie to ja mogę ją zastąpić!!!
      • bmwariat Re: mam doła pomóżcie 05.01.06, 08:24
        a ja zarabiam 1 mln $ netto miesięcznie, prywatny samolot, wakacje za darmo,
        samochód służbowy Lamborghini Diablo, komórka wypasiona na maxa, 3 rancha w
        Australii, wyspa Bora Bora, konta w Szwajcarii, udziały w największych
        światowych spółkach na największych światowych giełdach etc..etc..
        Szkoda mi Was:)BIEDACY!:))
        Aha..moja dziewczyna zarabia również 1mln $ miesiecznie..:))
        • Gość: kornelia Re: mam doła pomóżcie IP: *.rajskanet.pl 05.01.06, 09:06
          zarabiasz 2200 netto X 14 pensji daje średnia miesięczna pensje w wysokości
          2566 zł netto. Kolezanka której tak zazdrościsz zarabia 3700 zł brutto co daje
          netto 2477, więc tak naprawdę zarabiasz więcej od niej + masz jeszcze wartości
          dodane jak Medicover, obiady itp. Poza tym, skończenie nawet 100 fakultetów nie
          swiadczy o tym ze jestes dobrym, wydajnym pracownikiem. Pracodawce interesuje
          to co potrafisz i twoje doświadczenie zawodowe a nie to jakie studia skończyłaś.
          • bmwariat Re: mam doła pomóżcie 05.01.06, 09:43
            Dokładnie.
            • Gość: kasia Re: mam doła pomóżcie IP: 213.31.229.* 05.01.06, 10:06
              Macie rację, tylko ,że ta moja kolezanka tak naprawdę niewiele umie. Pracę
              załatwił jej mąż. Juz ją 2 x zwolnili z tej pracy i przez 2 lata nie szukała
              nawet, bo i tak jak powiedziała nie znajdzie bo nic nie umie.
              I to jest wku...
              • bmwariat Re: mam doła pomóżcie 05.01.06, 10:18
                To się nazywa zazdrość. I to jest wkur..
              • Gość: Kornelia Re: mam doła pomóżcie IP: *.rajskanet.pl 05.01.06, 10:52
                to przestań się wkurzać bo złośc piekności szkodzi. Chyba kazdy z nas zna kogoś
                kto ma niezłą kasę pomimo ze do niczego sie nie nadaje. Tak było, jest i
                będzie. Uważam, że powinnaś pracowac tam gdzie pracujesz i rozglądać się za
                inną, bardziej satysfakcjonująca pracą. Ale nie rób nic pochopnie. Albo
                porozmawiaj z szefem aktualnym, ze chcesz oprócz swoich obowiązków zrobić
                samodzielnie jakiś projekt itp. (nie wiem w jakiej branzy pracujesz i jakie są
                dokładnie twoje obowiązki). Z pracy nawet takiej w której pracuje 5 osób od
                czasu do czasu ktos odchodzi a wtedy szef widząc twoje zaangazowanie awansuje
                Ciebie.
              • Gość: madzik1 Re: mam doła pomóżcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 11:01
                Oglądasz tv?? widzisz jaka jest bieda w kraju?? Jak mozesz tak wogole gadać!!
                wstyd. Cyba biedy jeszcze nie doświadczyłaś
              • Gość: ocwiorka Re: mam doła pomóżcie IP: *.milc.com.pl / 213.17.131.* 17.01.06, 19:03
                kobita ja mam 40 lat angielski i włoski biegle i zero pracy za stara jestem w
                naszym kraju dlatego musialam do anglii wyjechac
        • Gość: edek Re: mam doła pomóżcie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.01.06, 11:38
          to cienki bolek z ciebie, ja mam dwie planety, stacje kosmiczna, o prywatnej
          wyspie na oceanie indyjskim nie wspominajac, moja zona nie musi pracowac bo na
          miesiac wychodzi mi jakies 25 milionow baksow, ale i tak bym chcial zmienic
          robote bo co to jest 25 milionow baksow, wez to chlopie utrzymaj wszystko, no a
          zona najdrozsza, jak wejdzie do takiego Harrodsa to trzeba ze 2 ciezarowki
          podstawiac, jej podroze, kosmetyczki, operacje plastyczne... nie wiem po co jej
          to wszystko. pomozcie mi! moze macie jakies znajomosc? zamienilbym na cos
          lepszego
      • Gość: Fanta Re: mam doła pomóżcie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.06, 14:39
        kończy studia i dostaje 7000 brutto.... ładne bajki, ciekawe jakie to studia? a
        Twoja koleżanka bez matury dostaje 3700 brutto - a co robi i kto jest takim
        frajerem płacić 3700 brutto babce bez matury, nie zdała bo była 'taka zdolna'
        czy nie zdała bo już poszła do pracy, w której teraz pracuje?
        • Gość: kasia Re: mam doła pomóżcie IP: 213.31.229.* 06.01.06, 10:54
          Oboje pracuja w TVP w dziale marketingu.
          On jej zalatwil prace. nie sa kiewrownikami, dyrektorami tylko zwyklymi
          pracownikami (on ma 75 etatu w jednym biurze i 25 w drugim)
          • gwiazdunia76 Re: mam doła pomóżcie 06.01.06, 13:05
            a moga jeszcze komus pomoc w sprawie pracy?
            • Gość: kasia Re: mam doła pomóżcie IP: 213.31.229.* 06.01.06, 14:02
              ja się zastanawiam. Problem w tym ,że to praca na kontrakt nie stała
              (przynajmniej na poczatku).
              troche sie boje ,ze po 2 -3 mies. zwolnia.
              Tu gdzie pracuje mam umowe na czas nieokr.
          • Gość: Fanta Re: mam doła pomóżcie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.01.06, 13:28
            aaa to zmiena postać rzeczy do aby dostać się do TVP nie trzeba mieć żadnych
            kwalifikacji tylko plecy (np.polityczne), albo rodzinę. Patrz Młynarska, Dowbor
            i jej syn itd.
            Nie przejmowałbym się na Twoim miejscu, do takich firm jak TVP, Poczta Polska,
            Telekomunikacja Polska, PGNiG, KGHM itd. 98% kadry to 'swoi' ludzie - czy
            widziałaś kiedykolwiek ogłoszenia w prasie, internecie tych firm, że szukają do
            pracy?
            Jak masz dobrych popleczników w tych firmach, to start do kariery zawodowej
            jest zupełnie innym, niż szaraka absolwenta. Też mam kolegę, który pracuje w
            KGMH w Lubinie dostaje około 10 k zł na rękę (jest szarym pracownikiem, ale
            przy zarządzie), ale bynajmniej nie trafił tam 'z ulicy'.
      • Gość: Ewa Re: mam doła pomóżcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 20:44
        Kasiu - wiesz grzeczysz, bo zawsze jst ktoś kto lepiej zarabia, a Ty....Mało
        Ci/?Jesteś zachłanna? A może nie masz na chleb?Ciekawe.....
      • Gość: jason Re: mam doła pomóżcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 23:06
        czym sie przejmujesz ja zarabiam 1200 zloty i jakos zyje:) pozdro
        • Gość: gonzo To kliniczny przypadek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.06, 09:09
          powinnaś się leczyć i to , jak najszybciej.
      • Gość: itacare Re: mam doła pomóżcie IP: *.aster.pl 07.01.06, 11:54
        Jeśli czujesz, że stać Cię na więcej, to zacznij sobie szukać nowej pracy.
        Nigdzie nie jest powiedziane, że zawsze będziesz zarabiać tyle, co teraz -
        możesz znaleźć lepszą pracę. Lepszą, nie znaczy lepiej płatną.
        Nie sugeruj się zarobkami innych. Jeśli Twoje Ci wystarczają i praca Ci
        odpowiada, to ok, a jeśli nie, to zrób coś, żeby to zmienić.
      • kazik.marcinkiewicz Znacie taki dowcip? Niemiec, Rosjanin i Polak 07.01.06, 12:42
        zlapali zlota rybke. Ublagala ich zeby ja wypuscili w zamian za spelnienie po
        jednym zyczeniu. Niemic chcial dozywotni abonament na Oktoberfest - i dostal.
        Rosjajni zazyczyl sobie by woda w Bajkalu zamienila sie w odke - i tak tez sie
        stalo. Polak natomiast chcial zeby sasiadowi sie spalil dom, zona poszla
        pracowac na ulicy a dzieci skonczyly w poprawczaku. dedykuje ten dowcip kasi.
        Zamiast byc zadowolona ze ma szczesliwe malzenstwo, dwojke zdrowych dzieci i w
        miare dobre wraunki pracy - zazdrosci innym... ??? Zwykla glupota czy zawisc?
      • markus.kembi Re: mam doła pomóżcie 07.01.06, 15:07
        Myślę że cię ostro popie..ło. Chciwość i zawiść nie mogą przesłaniać ci
        trzeźwego spojrzenia na świat. Na co ty wydajesz tyle pieniędzy, że 2200 ci nie
        wystarczają? Moi rodzice oboje w sumie tyle zarabiają (to znaczy 2200, bo
        żadnych 13, 14 pensji ani 700 zł na święta nie dostają). Może chcesz tylko po to
        pieniądze, żeby pokazać że masz?
      • Gość: 50 Re: mam doła pomóżcie IP: 80.54.21.* 07.01.06, 17:43
        Wykształcenie to jeszcze nie wszystko, zależy jakie posiadasz dodatkowe cechy
        wyróżniające i przydatne dla firmy.
        Jeżeli jesteś sfrustrowana to szukaj nowej pracy, nie czekaj aż ci stuknie 50:-)
      • goracazaroweczka Re: mam doła pomóżcie 07.01.06, 17:50
        moim zdaniem narzekasz i marudzisz
      • Gość: dr Re: mam doła pomóżcie IP: *.ceron.pl / *.ceron.pl 08.01.06, 18:38
        udaj sie jutro do swojego szefa i powiedz mu, ze zadasz podwyzki, poniewaz masz
        dola, bo twoi znajomi zarabiaja wiecej od ciebie i potrzebujesz tej kasy na
        leczenie depresji. jezeli odmowi, to rzuc mu wypowiedzenie na biurko ze
        skutkiem natychmiastowym - nie warto pracowac dla takiego becwala
      • Gość: aldusia8 Re: mam doła pomóżcie IP: *.chello.pl 12.01.06, 13:41
        Kochana- masz doła? Ja mam malutkie dziecko, facet okazał się świnią i mnie
        zostawił, wiedząc,że jestem na urlopie wychowawczym i nie mam jak wrócić do
        pracy,bo dostanę wymówienie.Nie mam pracy, pieniędzy i perspektyw.Wysyłam swoje
        oferty i na 102 wysłane narazie tylko jedna odpowiedziała.Co Ty na to?
        • Gość: gość ALDUSIU IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.01.06, 17:10
          ALDUSIU TRZYMAM ZA CIEBIE KCIUKI:)!
      • Gość: jacobs Re: mam doła pomóżcie IP: *.brda.net 12.01.06, 17:29
        > brutto.
        Zaraz, chwila, i oni moga za te pieniadze wyzyc? To prawdopodobnie musza sami
        robic zakupy i sprzatac, a gdy chca gdzies na weekend wyskoczyc, to chyba bilety
        na te najtansze linie lotnicze kupuja. Takie ograniczenia, fatalnie. Daj spokoj,
        nie ma im czego zazdroscic.
      • Gość: Ola Re: mam doła pomóżcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.06, 15:05
        W lutym 2005r ukończyłam 3,5letnie studia inżynierskie i do tej pory nie mogę znależć pracy. Mam 23 lata, jestem sama tzn. nie mam nawet chłopaka. Jestem na utrzymaniu rodziców, którzy sami toną w długach. Ja to mam dopiero doła i niewiem jak sobie z nim poradzić, ale myślę że bedzie ok.A ty dziewczyno nawet się nie zastanawiaj tylko zostan przy tym co masz,bo masz bardzo wiele.
      • kaaarolinkaa Re: mam doła pomóżcie 16.01.06, 15:12
        mam koleznake-bez studiow (srednie), ang perfekt i dosw ma 2600 na reke, za
        mieszkanie placi 800 zł i wsio-reszte ma dla siebie. Mniej wiecej ok. 8/01
        uslyszlamz e ona ma juz tylko (!) 1700 i musi mieszkanie zapłacic jeszcze, i co
        ona zrobi z tym brakiem kasy(!) i tak jest co miesiac....
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka