kinlej 18.01.06, 15:22 Czy ktoś z was pracuje w takiej firmie, że wstydzi się do tego przyznać jak z kimś nowym rozmawia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Karolina Re: Gdzie obciach pracować? IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 18.01.06, 15:22 ja :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kinlej Re: Gdzie obciach pracować? 18.01.06, 15:26 No oczywiście wpisujcie, tu się nie musicie wstydzić, nikt was nie widzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibek Re: Gdzie obciach pracować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 15:31 1)Nauczyciel. Szczególnie śmieszny jest taki co uczy przedsiębiorczości a sam dostał pracę w szkole po znajomości. Jak by miał pojęcie o przedsiębiorczości to nie pracowałby w szkole!!! 2)Kanar autobusowy. Wiadomo dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkj Re: Gdzie obciach pracować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 15:30 facet na kasie w markecie, to jest obciach jak dla mnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksw Re: Gdzie obciach pracować? IP: *.foke.pl 19.01.06, 16:42 Zaden obiach jest pracowac!! Ja szanuje i kanarow i sprztaczki itp bo ci ludzie sa przydatni i cos pozytecznego robia!! Najgorszym obciachem jest siedziec na garku u starych i uważać sie za niewiadomo co, lub byc pracodawcą-zlodziejem!!! PS- nie uzywam polskich znakow bo to strata czasu.. PZDR!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miko891 Re: Gdzie obciach pracować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 15:55 Ja wstydze sie przyznac gdzie pracuje .Przyznam sie jednak: w szkole. Ostanio odczuwam ogromna medialną nagonkę na srodowisko nauczycielskie . Nauczyciel krzyknął, zle spojrzał itd natomiast uczen jest zawsze cudem swiata , najgrzeczniejszym dzieckiem.Jest wielu dobrych nauczycieli i starających się - jednak reforma doprowadzila do tego ze nauczyciel jest nikim. W kazdej profesji znajdą się osoby które nie pownny byc w danym miejscu.Wkurza mnie to , że nauczyciela deklasuje sie do najgorszego nieroba...Ale Uwaga : ucze w szkole dopiero 4 lata ( o 4 lata za długo) i rzeczywiscie stwierdzam ze starzy wyjadacze to najwieksze obiboki co mają dyplomowanego i nic ich nie ruszy ze stołka - ku akceptacji i wturze dyrekcji . Młodzi nauczyciele sa na tyle zniechęcani ze szybko zapał im opada .Po 4 latach ma jeszcze zapał ,lubie uczyć ale ku radosci swojej szukam innej pracy . Nie potrzebuje wcale tych wakacji , ktorych istnienie ciagle ktoś wytyka .JAko nauczyciel mam w szkole 29 dydaktycznych rozlozonych na 5 dni pracy .Kazdego dnia zaczynam o 8 koncze o 15.10 .(miedzy lekcjami mam okienka ).W domu poswiecam codziennie okolo 2 - 2,5 h na sprawdzenie kartkowek . 2 razy w tygodniu prowadze nieodplatnie kolko i wychodze z pracy okolo 16.30-17 .RAz w miesiacu rada pedagogiczna - siedzimy do okolo 19 , raz spotkanie w tzw zespolach przedmiotowych itd. Zarobki 1200 do reki.Ludzie mnie nie sznuja , bo nie sznuje sie nauczycieli. Zmieniam prace .pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angel Re: Gdzie obciach pracować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 16:00 w korporacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzarufka Re: Gdzie obciach pracować? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 16:27 W sieci marketów z robakiem w logo ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korek Kawał o nauczycielach IP: *.neostrada.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 09:57 Młody nauczyciel, obładowany książkami, notatkami, pomocami idzie na lekcję. Z podziwem patrzy na swojego starszego kolegę, którego ręce są puste. - Pan to ma takie doświadczenie, wszystko ma pan w głowie. - Nie, drogi kolego, w dupie. A nawiązując do Twojego spostrzeżenia, to muszę się zgodzić. Nie szanuje się nauczycieli. W dużej częsci nauczycielami zostają głąby, bez pomysłu na życie. Widzę to po kilku swoich byłych kolegach ze szkolnej ławki. A ci, którzy szczególnie źle się uczyli zostali dyrektorami podstawówek i gimnazjów. Widać to szczególnie w małych miasteczkach, gdzie wszyscy się znają. Jest też spora cząść przyzwoitych, ale ich się tak nie dostrzega. Z drugiej strony, co sądzić o nauczycielach i dyrektorach, którzy nie dają sobie rady z gó..arzami, nie zawieszają uczniów, nie wyrzucają ich ze szkoły, nie są w stanie nakładać kar? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ???? Re: Gdzie obciach pracować? IP: *.olsztyn.mm.pl 19.01.06, 15:48 Przez prawie cztery lata pracowałam w szkole jako nauczyciel świetlicy (gimnazjum).Brak szacunki znam doskonale.Odprowadzałam ,, dorosłą'' młodzież na przystanek i pilnowałam zeby sie nie pozabijali( w szkole było prawie 500 osób dojeżdzających z gminnych miejscowości).Wiem jak pracuja nauczyciele i jacy sa ogólnie ,,biedni'',ale wolnego czasu, który sie ma w tym zawodzie tak naprawde nic nie zastąpi. Przez pare miesiecy mialam okazje popracowac w instytucji finansowej. Tam to sie dopiero robiło darmowe nadgodziny. Zarabiałam tyle co nauczyciel kontraktowy i to jeszcze na zleceniu.Wszedzie dobrze gdzie nas nie ma:) Odpowiedz Link Zgłoś
marla.singer Re: Gdzie obciach pracować? 22.01.06, 14:10 JAko nauczyciel mam w szkole 29 dydaktyczny > ch rozlozonych na 5 dni pracy . nie zal sie. normalny pracownik ma 40h plus czesto nadgodziny. i bardzo czesto doksztalcanie na wlasna reke/koszt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacobs Re: Gdzie obciach pracować? IP: *.brda.net 18.01.06, 16:23 > Gdzie obciach pracować? Odpowiedz jest prosta: ,,Zadna praca nie hanbi.". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacobs Re: nawet u "prymitywnego polskiego pracodawcy"?n IP: *.brda.net 18.01.06, 20:44 Tak nawet u takiego. Zaklady pracy pelne sa ludzi, ktorzy zaciskaja zeby i licza dni do przejscia na wczesniejsza emeryture, bo i jakie maja wyjscie? Prymitywa przeciez nie da sie zmienic, bo do zmiany zachowan potrzebna jest swiadomosc swoich slabosci i wola zmiany samego siebie, a tej u prymitywnych polskich pracodawcow mozna szukac z przyslowiowa swieca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magic Re: Gdzie obciach pracować? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.06, 16:53 ja się bardzo wstydzę - polska policja Odpowiedz Link Zgłoś
bugsior Re: Gdzie obciach pracować? 18.01.06, 20:40 no wlasnie smutne jest ze policja ma taki niski poziom zaufania spolecznego. powinno byc tak jak w stanach. policjant cieszy sie ogromnym szacunkiem, jest dumny ze swojej pracy bo respektowany przez spoleczenstwo. nie bierze w lape ale i nikt nie probuje mu dac w lape bo w kraju nie ma mentalnosci kretactwa. policja ma wiecej uprawnien i dzieki temu jest skuteczniejsza. pomijam fakt ze maja wiecej kasy na lapanie bandziorow. Odpowiedz Link Zgłoś
bugsior Re: Gdzie obciach pracować? 18.01.06, 20:49 moralnie bym sie zle czul pracujac w sektorze ktory of lat jest nie rentowny i powinien byc zamkniety: coniektore kopalnie czy huty. nie jest to koniecznie obciach, ale czulbym sie jak idiota wiedzac ze moja praca przynosi straty i lepiej by bylo dla ogolu gdybym siedzial na tylku w domu i nic nie robil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsadd Re: Gdzie obciach pracować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 21:54 co masz do hutników to kwestia zarzadzania były nie rentowne przyszedl mital i w ciagu roku wyciagnal ponad miliard Odpowiedz Link Zgłoś
bugsior Re: Gdzie obciach pracować? 19.01.06, 00:27 zgoda, hutnik to niewlasciwy przyklad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korek Re: Gdzie obciach pracować? IP: *.neostrada.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 09:41 A co masz do górnictwa? Jest grupa ludzi, która zarabia całkiem przyzwoitą kasę, z wyzysku górników, budżetu, czy na prostym handlu węglem. Biznes, jak biznes, praca, jak praca. Pogardę i niechęć wzbudza chyba jedynie brudas, który myśli, że inni będą mu się kłaniać za to, że jest górnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
bugsior Re: Gdzie obciach pracować? 19.01.06, 12:07 nie uwazam ze gornicy sa wyzyskiwani. ten sektor nie ma racji bytu bo przynosie notorycznie straty. kazdy podatnik doplaca do kazdego gornika. gornik produkuje straty. nie mowie ze to wstyd byc gornikiem, tylko ze to idioctwo nim byc. tak samo jak rolnikiem we francji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: techniczny Re: Gdzie obciach pracować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 21:41 Żadna praca nie hańbi, a każdemu który pracuje choćby wykonywał najpaskudniejszą robotę należy się szacunek. A jeśli ktoś sie będzie nabijał z czyjegoś zajecia życzę mu oby jak najszybciej znalazł sie na bezrobociu, wtedy byc moze takowy osobnik nauczy sie doceniać innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurski Re: Gdzie obciach pracować? IP: *.chello.pl 18.01.06, 22:53 Prawdziwym wstydem przede sobą i obciachem jest pracować NIE GDZIE a Z KIM , np z takim śmieciem i zakłamanym bydlakiem jak niejaki jacobs. Gdyby takiego spotkał w realu to jego pyskiem wytarł bym kible. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korek Re: Gdzie obciach pracować? IP: *.neostrada.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 09:44 A tak konkretnie, to czym jacobs zasłużył na taką opinię? Ma jakieś nieciekawe wyznanie religijno-społeczno-polityczno-gospodarczo-socjologiczno- psychologiczne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacobs Re: Gdzie obciach pracować? IP: *.brda.net 19.01.06, 12:04 Witaj kurski. To byles ty, ktory oblewales egzaminy, ktore ja bez problemu zdawalem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felicity ZUS, Urzad skarbowy, Szkoła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 11:52 Szkoła - bo widzialam jacy idioci z mojego ogólniaka zaczęli po studiach uczyć w szkole..., ludzie co za bardzo nie wiedzieli co ze sobą zrobić.... ZUS, US - samo przez sie..trafiaja tam opryskliwi, leniwi i niekometentni ludzie i nadomiar złego po znajomosci. A FEEEE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: ZUS, Urzad skarbowy, Szkoła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 12:48 i URZąD PRACY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martynka Re: Gdzie obciach pracować? IP: *.lama.net.pl 19.01.06, 12:55 obciachem jest nie pracowac nigdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stoik Re: Gdzie obciach pracować? IP: 212.244.78.* 19.01.06, 13:06 Nie pracować nigdzie i mieć z czego się utrzymać na dobrym poziomie jest szczytem szczęścia dostępnego śmiertelnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martynka Re: Gdzie obciach pracować? IP: *.lama.net.pl 19.01.06, 13:15 hmm zyjemy w czasach starozytnych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stoik Re: Gdzie obciach pracować? IP: 212.244.78.* 19.01.06, 13:37 Czasy są zawsze takie same. Zmienia się tylko sztafaż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: Gdzie obciach pracować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 15:22 Racja!!! Odpowiedz Link Zgłoś