Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

"El Pais": Polscy lekarze w cenie

IP: *.domena.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 15:30
    no to rzeczywiście: ja mam 450 euro brutto nie licząc dyzurów 4 euro brutto za
    godz :(((((( w Polsce
    ale tu w Polsce nie dostaniemy więcej,bo wówczas nie pracowalibysmy w kilku
    miejscach całe dnie ,swiątek piatek czy niedziela.... i by nareszczcie ktos
    zobaczył ze są niedobory kadrowe
    Obserwuj wątek
      • Gość: jacek Re: "El Pais": Polscy lekarze w cenie IP: *.pam.szczecin.pl 21.01.06, 21:08
        czego ciagle lekarze biadola?czy wy nie potraficie sie postawic?raz a dobrze?
        jakis strajk,moze?a wy banda cieci,zamiast strajkowac,licytujecie sie tylko kto
        za mniej bedzie pracowal.jakies wolontariaty sa ostatnio w modzie,czyz nie?
        jestescie zalosni,ze tylko biadolic potraficie,a potem kazdy z was idzie do
        swoich 5 etatow i tyra jak glupek.lekarz zarabia 1200zl brutto.to sprzataczka
        ma 1300.ale dopoki bedzie w tym srodowisku 80% ciot,co tylko ucza sie jak
        idioci wszystkiego na pamiec,a potem tyraja jak niewolnicy,to kiedy tu sie cos
        poprawi?kiedy?to od was samych zalezy,czy bedziecie tylko posmiewiskiem czy w
        koncu ktos zrozumie ze 1200 dla lekarza to troche malo.a to glupie
        spoleczenstwo,ktore nie wie czym sie rozni sprzataczka od lekarza,niech zda na
        medycyne,skonczy ja,zda lep,zrobi specjalizacje(na wolontariacie)i niech
        dopiero wtedy zabiera glos.
        • iwonazafra Re: "El Pais": Polscy lekarze w cenie 22.01.06, 13:45
          Panie Jacku-podejrzweam,ze jest Pan mlodym lekarzem.Ma Pan absolutna
          racje.Wiele lat temu bralam udzial w ogolnopolskim strajku
          anestezjologow.Walczylismy glownie o tzw standarty -anestezjologiczne
          (wyposazenie sal operacyjnych sprzet reanimacyjny itp)Podniesienie plac bylo
          kolejnym postulatem.Wylano na nas werbalne pomyje-media,autorytety profesorskie
          itp,Ciezka rola strajkujacego doktora-ale mozliwa.Dzisiaj pracuje w
          Hiszpanii.Pozdrawiam wszystkich mlodych doktorow.Uczcie sie jezykow-kochani.
          • lealuc Do Iwony 22.01.06, 16:19
            Zapraszamy na forum prywatne ochrona zdrowia.
            Zawsze miło będzie coś dowiedzieć sie jak jest w Hiszpanii.
            Poza tym forum jest dla lekarzy. Nie ma wulgarności, inwektyw, oszołomów. Jest
            miło.
      • Gość: Komitet Pacjentów Re: "El Pais": Polscy lekarze w cenie IP: *.strzyzow.sdi.tpnet.pl 26.01.06, 16:57
        Bądźmy solidarni wejdź na stronę Komitetu Pacjentów Obrony dr. Wiesława
        Mendyki: www.wladyslawagolab.republika.pl
        Podaj linka dalej, a będziemy Ci bardzo wdzięczni
        Nie bądźcie obojętni wobec innego człowieka.
      • soup.nazi Re: "El Pais": Polscy lekarze w cenie 27.01.06, 06:37
        Gość portalu: gosia napisał(a):

> no to rzeczywiście: ja mam 450 euro brutto nie licząc dyzurów 4 euro brutto za
        > godz :(((((( w Polsce
        > ale tu w Polsce nie dostaniemy więcej,bo wówczas nie pracowalibysmy w kilku
        > miejscach całe dnie ,swiątek piatek czy niedziela.... i by nareszczcie ktos
        > zobaczył ze są niedobory kadrowe

Hehehe, duze sukcesy odnosza tez w UK:

"Do twojej listy dodalbym jeszcze lekarzy, choc uwazaja, ze sa najlepsi w
        Europie i nasmiewaja sie z NHSu. Przyklad? Przychodzi do mnie na rozmowe Polish
        doctor ze specjalizacja i doktoratem i chce byc 'medical manager'. Choc tez
        Polak, z trudem rozumialem, co mowil. Angole sobie odpuscili i gapili sie za
        okno. Potem padaly pytania i kazde trzeba mu bylo powtarzac dwa razy (i jeszcze
        mowil 'sorry' zamiast 'pardon', to BYLO smieszne). Nie przeczytal zadnej
        ksiazki o interview, nie zajrzal na strone naszej firemki, nie wiedzial nawet,
        jakie leki sprzedajemy. Powiedzialem agentowi, ze moze mu podac jakakolwiek
        przyczyne odmowy.

Myslalem, ze jak Polska weszla do Unii to sie dla mnie pojawi konkurencja. Ale
        teraz znow jestem spokojny i tak mysle, dlaczego taki glupi bylem i mialem
        nagle takie dobre zdanie o gosciach z Polski.."

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=720&w=35349696&a=35392276
      • Gość: Riviere CA FRANCJA praca dla lekarzy specjalistow we Francji IP: 195.101.8.* 14.04.06, 11:38
        RIVIERE CONSULT ASSOCIES

To wiodąca na francuskim rynku firma consultingowa, utworzona w 1981 roku.
        Nasza firma "RIVIERE CONSULT ASSOCIES" specjalizuje się w świadczeniu usług
        rekrutacyjnych oraz selekcji wykwalifikowanego personelu medycznego na zlecenie
        renomowanych publicznych i prywatnych Zakładów Opieki Zdrowotnej oraz Klinik na
        terenie FRANCJI.

Dysponujemy obecnie atrakcyjnymi ofertami pracy dla lekarzy:
        urologów, kardiologów, pediatrów, anestezjologów, radiologów, ginekologów,
        psychiatròw...

Od kandydatów oczekujemy:

- specjalizacji II stopnia lub nowej jednostopniowej,
        - dobrej znajomości języka francuskiego,
        - orientacji na pacjenta, pasji do zawodu lekarza
        - umiejętności pracy w grupie.

Kandydatom oferujemy:

- możliwość legalnego zatrudnienia we Francji i kontakt długo lub
        krótkoterminowy.
        - atrakcyjne wynagrodzenie - uzależnione od posiadanych kompetencji, tytułów
        naukowych oraz wyników w pracy
        - oferujemy wszechstronną pomoc w organizacji wszelkich formalności związanych
        z potwierdzeniem specjalizacji oraz w trakcie procesu rekrutacyjnego.

Osoby zainteresowane naszą ofertą prosimy o przesłanie mailem CV ze zdjęciem
        oraz listu motywacyjnego na podany poniżej adres:

18 rue de la République
        34000 Montpellier
        Tél. : +33 4 67 15 97 79
        Fax : +33 4 67 15 38 98
        contact2@riviereconsult.com
        www.riviereconsult.com/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka