Dodaj do ulubionych

Cholerne uda!!!

04.03.06, 16:38
Cześć... pisze z kłopotem który mnie irytuje jak nic.... Moje uda.... nie są
o tyle strasznie, co chciałabym zrzucic z nich troszke...
Znacie moze jakis sposób na odchudzenie ud? Na brzuch to chyba najlepiej
cwiczenia ale co na uda?

Poradzcie prosze.
Pozdrawiam i dziekuje.
Obserwuj wątek
    • all_she Re: Cholerne uda!!! 04.03.06, 16:47
      pobiegaj troche albo poskacz na skakance:)
    • Gość: kasia Re: Cholerne uda!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 17:54
      borykam się z tym samym problemem. nie da sie nic zrobić:((((((((((((
    • bzz_bzz Re: Cholerne uda!!! 04.03.06, 22:36
      Pojeździj na rowerze - "przygrubną" Ci łydki i się wyrówna :p
      • nan24 Re: Cholerne uda!!! 05.03.06, 01:23
        www.puellanova.pl/index.php?showart=140&nr=1
    • Gość: smak.moich.ust Re: Cholerne uda!!! IP: *.telpol.net.pl 05.03.06, 12:59
      mięśnie fakt, ale kiedy ćwiczy się mieśnie to one sie powiekszają a mi chodzi o
      schudnięcie ... stąd cały kłopot... :(
    • Gość: smak.moich.ust Re: Cholerne uda!!! IP: *.telpol.net.pl 05.03.06, 13:00
      Jeśli ktoś miałby jakies pomysły jeszcze to prosze.... Pozdrawiam i dziekuje za
      dotychczasowe posty...
      • Gość: satkaaaa Re: Cholerne uda!!! IP: *.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.06, 16:38
        liposukcja
    • aneko_chan Re: Cholerne uda!!! 05.03.06, 16:54
      tez mam problem z udami..
      Od pasa w gore jestem szczuplutka, brzuch mam plaski..
      ale wszystko idzie mi w uda i pupe :(
      nie jestem gruba, mam 1,70m i waze jakies 55-57kg
      ale chcialabym pozbyc sie paru cm tu i tam zeby ladnie u kostiumie wygladac

• Gość: zakonnice Re: niezawodny sposob IP: 193.151.48.* 05.03.06, 17:05
      koniecznie zeby zrzucic pare cm z ud musisz wetrzec w uda bardzo dokladnie
      kostke smalcu.. albo wiesz co? najlepiej z dwie rzecz jasna mowie o jedym
      udzie:] gdy tłuszcz sie wchlonie i pomiesza z tłuszczerm twoich raciczek to
      wtedy Twoje raciczki przeitocza sie w kopytka:) ja juz tego probowałam i to
      naprawde działa po 2 dniach miałam o kopytko mniej:) powodzenia
    • Gość: fanka Re: Cholerne uda!!! IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.06, 19:46
      CZEŚĆ.

A oto przykładowe ćwiczenia:

Powłóczenie nogami na boki:

poprawia wyczucie równowagi i koordynację ruchową,
      poprawia kształt i ujędrnia wewnętrzną i zewnętrzną stronę ud.
      Stań z rękami wyciągniętymi poziomo na boki. Następnie po prostu umykaj w bok, stawiając na przemian lewą stopę przed prawą i prawą przed lewą. Przemieszczaj się w bok tak, aby twoja miednica była skierowana przodem w stronę, w którą patrzysz, a nie w kierunku ruchu. Zmieniaj kierunek ruchu co 10 m.

Marsz z wysoki unoszeniem kolan:

wzmacnia nogi, dając im zaprawę wspinaczkową,
      ujędrnia i tonizuje górne części ud.
      Stawiaj szybkie kroki, unosząc kolana wysoko, aby uda były równoległe do ziemi. Skoncentruj się na unoszeniu kolan, a nie na ruchu do przodu. Za każdym razem odpychaj się palcami nóg. Możesz trzymać ręce i dłonie na poziomie talii, skierowane wnętrzem do dołu. Będą ci służyły jako ograniczniki ruchu. Zacznij wykonywać to ćwiczenie w marszu, ale jeśli chcesz, możesz przejść do wolnego podbiegania.

Krok paradny.

wzmacnia okolice kolan,
      znakomicie ujędrnia dolne części ud.
      Masz iść tak, jak amerykański tamburmajor przed swoją orkiestrą. Utrzymuj pionową pozycję ciała (nie przechylając się do przodu ani do tyłu). Unieś prawą nogę ze zgiętym kolanem, a następnie wyprostuj ją wyrzutem w przód, po czym opuść stopę na miejsce, gdzie normalnie byś ją umieściła. Nie machaj wyprostowaną nogą, gdyż możesz nadciągnąć sobie górne ścięgno, a ponadto nie musisz wyglądać jak marny futbolista. I nie rób zbyt długich kroków. Po prostu wytrzymaj chwilę wystarczająco długą, aby wyprostować nogę poziomo i wygodnie postawić ją z powrotem na ziemi. Dla większej rytmiczności możesz wykonywać podskoki między poszczególnymi krokami.

Kopanie się w pośladki.

pomaga utrzymywać ścięgna w zdrowiu,
      kształtuje tylne części nóg.
      Ułóż grzbiety dłoni na pośladkach. Maszeruj, robiąc na przemian wykopy dolnymi częściami nóg za sobą przy każdym kroku. Pamiętaj o nie zginaniu pleców. Zacznij powoli, stopniowo przyspieszając. Po jakimś czasie giętkość twoja wzrośnie do tego stopnia, że będziesz mogła piętami uderzać w wewnętrzną stronę dłoni.

Skakanka.

działa na łydki i mięśnie czterogłowe,
      dodaje krokom sprężystości.
      Skacz tak samo jak to robiłaś będąc małą dziewczynką, lecz nie staraj się skakać jak najwyżej. Zamiast tego skoncentruj się na odbijaniu się od ziemi palcami, tak abyś czuła pracę swoich łydek. Staraj się skakać tak, aby twoje łydki dochodziły do pozycji, równoległej do ziemi. Rób rękami wymachy, przeciwne do ruchu nóg, trzymając łokcie zgięte pod kątem prostym.

Chód (lub półbieganie) do tyłu.

stwarza równowagę siły między ścięgnami udowymi i mięśniami czterogłowym, zmniejszając zagrożenie naderwania.
      Ćwiczenie zrozumiałe samo przez się. Po prostu zacznij iść do tyłu. W miarę nabierania wprawy staraj się przyspieszać tempo tego ćwiczenia.

Ale pamiętaj o jakże ważnej diecie, zapomnij o słodyczach, nasyconych kwasach tłuszczowych i spożywaj produkty o małej zawartości sodu, jedz co trzy godziny, a z efektów będziesz zadowolona.

Życzę sukcesów i POZDRAWIAM...
    • Gość: mk Re: Cholerne uda!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 22:49
      Na uda najlepsza jest pozycja na stojaka ;D
      • iris6 Re: Cholerne uda!!! 06.03.06, 15:18
        kilka lat temu miałam ten sam problem-pomogło spacerowanie,chodzenie wszędzie na
        piechotkę,polecam 2 godzinny marsz-po dwóch mieśiącach było 5 kg mniej i to tam
        gdzie trzeba:-)aha i nie przejadaj sie,ale to oczywiste.Na mnie podziałało -uda
        mam super.Powodzenia
    • libertine21 Re: Cholerne uda!!! 06.03.06, 15:22
      ucz sie do matury to schudniesz heh
    • hispana Re: Cholerne uda!!! 06.03.06, 15:55
      popatrz na beyonce knowles z bliska i pozbadz sie negatywnego stosunku do
      wlasnych ud, ona dopiero ma kopyta... a jednak jest mega sexy :)

cwiczenia aerobowe o niskiej intensywnosci - skutecznie niszcza tkanke
      tluszczowa i nie da sie zrzucic tluszczu tylko z okreslonej czesci ciala tylko
      calosciowo - po 3 m-cach (2 razy w tyg) powinno byc widac rezulaty
      rowerek, zajecia aerobikowe typu low impact, fat burning, step tez dobrze udom
      robi
      • mati29 Re: Cholerne uda!!! 07.03.06, 15:26
        ale z was pasztety! :)
    • Gość: amazon Re: Cholerne uda!!! IP: *.0101.adsl.tele2.no 23.03.06, 15:13
      Jest jeden naprawde genialny sposob, z tym ze moze byc nie tani. Jazda konna-
      minimum 1 godz. raz w tygodniu. Siodlo genialnie likwiduje caly tluszcz po
      wewnetrznej stronie ud i przy zetknieciu posladki- uda po zewnetrznej stronie.
      Ja mialam taki problem- szczupla gora, grube uda- w tej chwili jestem cala
      sliczna. Jezdzic konno zaczelam absolutnie nie w tym celu. Po prostu od dziecka
      chcialam to robic, udalo sie dopiero w wieku 24 lat. Po pol roku stwierdzilam
      ze zdziwieniem i radoscia ze wreszcie mam zgrabne uda! Zaczelam obserwowac inne
      laski dluzej jezdzace konno- to samo. Chyba ze jakas jest ogolnie cala gruba.
      Poza tym juz z gory musze zaprzeczyc jakims tam niedorzecznym przesadom ze nogi
      od jazdy konnej robia sie krzywe. To jakas totalna bzdura. moze jak sie siedzi
      codziennie po 10 godz. w siodle, ale nie przy np. paru godz. na tydzien. Jezeli
      masz gdzies blisko stadnine, to naprawde sprobuj. Oprucz ladnych ud jest
      jeszcze duzo innych pozytkow z tego sportu.
    • Gość: Erina Re: Cholerne uda!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 00:57
      Ja tam zastosowałam CC-cel i też mam zgrabne uda ;)) Po miesiącu ubyło mi po 4
      cm na każdym udzie.
    • Gość: lulu Re: Cholerne uda!!! IP: *.omen.com.pl 07.04.06, 08:40
      Wystarczy się ruszyć, a nie siedzieć przed komputerem i lamentować na forum, że
      ma się grubą dupę.

• Gość: Opti Re: Cholerne uda!!! IP: *.proton.net.pl / *.proton.net.pl 07.04.06, 09:14
      Jest jeden bardzo prosty i nie wymagający ćwiczeń, masaży czy drastycznych diet
      sposób. I jakżesz skuteczny!

Ja schudłam 8 kg w ciągu miesiąca nie ćwicząc (nie cierpię ćwiczyć) i nie
      męcząc organizm żadnymi dietami. Miałam nie tylko troche tłuszczyku na udach
      ale i dość zauważalny celulit. To wszystko zniknęło bez wysiłku, operacji, czy
      męczenia organizmu ćwiczeniami, i wiem, że już nigdy nie powróci.

Wystarczy zmienic sposób żywienia się i organizm sam doprowadza się do
      najlepszej dla niego wagi! Przy odpowiednim sposobie żywienia się nie ma szans
      przytyć, waga utrzymuje się stała przez cały czas. A po każdej, nawet
      najlepszej "diecie" jest zawsze efekt "jo-jo" i waga powraca. Nie mówiąc juz o
      łykaniu różnych środków, które wykańczają organizm w najgorszy możliwy sposób.

Lepiej nie stresować organizm, a odpowiednio go ODŻYWIĆ tym, co dla niego
      najkorzystniejsze.
      • Gość: Erina Re: Cholerne uda!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 18:14
        Taaaa jasne efekt jo-jo. Wszędzie o tym piszą i mówią. A organizm swego się
        domaga.
        • Gość: Opti Re: Cholerne uda!!! IP: *.proton.net.pl / *.proton.net.pl 07.04.06, 20:14
          Gość portalu: Erina napisał(a):

> A organizm swego się domaga.

Tak, organizm domaga się PALIWA, by móc sprawnie funkcjonować. Możesz mu jako
          paliwa dostarczyć węglowodanów lub tłuszczów. Z tym, że paliwo węglowodanowe
          jest słabsze i mniej pożywne, a na dodatek przy nieprawidłowym łączeniu
          produktów prowadzi wprost do miażdżycy, cukrzycy i innych chorób
          cywilizacyjnych.
        • Gość: Opti Re: Cholerne uda!!! IP: *.proton.net.pl / *.proton.net.pl 07.04.06, 20:20
          Tu dość szczegółowo opisywałam skutki odpowiedniego żywienia się:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=520&w=37456140&a=39813786
          • Gość: Erina Re: Cholerne uda!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 22:40
            Dieta dr Kwaśniewskiego wprowadzi wprost do miażdżycy i innych poważnych
            schorzeń moja droga. Zastanów się co robisz.
            • Gość: Opti Re: Cholerne uda!!! IP: *.proton.net.pl / *.proton.net.pl 08.04.06, 01:09
              Gość portalu: Erina napisał(a):

> Dieta dr Kwaśniewskiego wprowadzi wprost do miażdżycy i innych poważnych
              > schorzeń moja droga. Zastanów się co robisz.

Zastanowiłam się, przeczytałam wiele na ten temat, przekonałam się na własnym
              przykładzie do czego to prowadzi i właśnie dla tego WIEM co robie i o czym
              opowiadam innym. Najgorsze jest to, że osoby które nigdy nie sięgneły do źródeł
              o których dyskutuja i nie doświadczyły na sobie pewnych rzeczy, podejmuja sie
              dyskusji na takie tematy na podstawie czegoś zasłyszanego gdzieś tam.
              • Gość: Erina Re: Cholerne uda!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 20:38
                Co druga osoba w Polsce umiera na choroby ukł. krążenia a co trzecia na
                nowotwór. Na co chcesz umrzeć??? Tą dietą pomagasz sobie tylko powiększyć te
                statystyki. A suplementy? Zacznij je stosować to dopiero lepiej się poczujesz.
    • Gość: maruda Re: Cholerne uda!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 19:14
      pukaj się 3 razy dziennie na jeżdzca przez 2 miesiące :)
      • Gość: Erina Re: Cholerne uda!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 22:40
        Podoba mi się:))
    • sorella3 Re: Cholerne uda!!! 08.04.06, 00:45
      na uda to chyba najlepszy aerobik,dzieki niemu moje uda sa duzo
      ladniejsze,brawa dla katywnych kobiet!
    • tulipan-ka Re: Cholerne uda!!! 10.04.06, 20:48
      skacz na skakance- powaznie, to chyba najprostsza i najbardziej skuteczna
      metoda! sprwadzilam osobicie :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka