Gość: malkontent Pseudopilot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.06, 16:30 Nieźle brzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariol Re: Pseudopilot IP: *.atol.com.pl 19.03.06, 16:46 kalkulator - autentyk - lata 80-te w wydawnictwie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jamila Albo skoczek spadochronowy doświadczalny :) IP: 80.72.196.* 15.12.06, 15:44 :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osiołem matołek Re: Nazwy stanowisk, które wywołują uśmieszek IP: *.mpi.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.06, 16:49 Wyobraźcie sobie dwie firmy jednoosobowe. Pan i pani. On się zajmuje produkcją dla obu podmiotów,ona w tym czasie zajmuje się naganianiem klienteli;) Powiedzmy,że to para. Jako dwie różne firmy mają swoje pieczątki. Nad nazwiskiem jednej osoby jest dumny napis "General Menager" u drugiej "Manager General" (pisownia oryginalna i nie pomyliłem się)W chwili obecnej po dość długiej agoni wywołanej alkoholizmem właścicieli firmy nie istnieją. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Nazwy stanowisk, które wywołują uśmieszek 20.03.06, 09:08 Bo pierwszy tytuł był według składni angielskiej a drugi według francuskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
ygloo Re: Nazwy stanowisk, które wywołują uśmieszek 04.08.06, 11:12 To ja, pracując w niemieckiej firmie, wysyłają maila do spólki-matki w Hamburgu, podpisywalem się jako: Sach-und -Personenschadenabwickler :) ___________________________________________________________ Warszawy rozmowy szeptane: uslyszane.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Nazwy stanowisk, które wywołują uśmieszek 19.03.06, 18:37 Technik normowania pracy Technik dozymetrysta promieniowania jonizującego Toromistrz Trawiacz poligraficzny Trzciniarz Topiarz fryty - a wszystko z oficjalnej klasyfikacji zawodów i specjalności www.praca.gov.pl/index.php?page=klasyfikacja_zawodow&letter=T Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: górnik Re: Nazwy stanowisk, które wywołują uśmieszek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 18:52 na kopalni DOZORCA - osoba niższego dozoru górniczego Odpowiedz Link Zgłoś
zbychowiec Re: Nazwy stanowisk, które wywołują uśmieszek 19.03.06, 19:38 Post-Entertainment Manager (pan od inkasowania 50 gr przy wejsciu do kibla w knajpie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Director Project Development and Management IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.06, 19:42 ...w polskiej firmie. Ta osoba nic sensownego w tej firmie nie robi...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belle Re: Director Project Development and Management IP: 193.110.228.* 19.03.06, 21:36 Jak pracowalam w Anglii w jednej knajpie to było w wakacje tyle roboty, że nie nadążaliśmy, więc zatrudnili chlopaka, który zajmował się tylko zbieraniem szklanek po piwie i drinkach. Nazywany byl powszechnie glasscollectorem. Czy to nie piękne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola lodziarz, lodziarka IP: *.vline.pl / *.65.rev.vline.pl 19.03.06, 21:09 w dawnych czasach tak się nazywały osoby pracujące w mojej firmie przy produkcji lodów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: by_niebo Re: lodziarz, lodziarka IP: *.zamek.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.06, 23:40 lodziara - tak nazywaliśmy kumpelę, która serwowała ten deser w budce na deptaku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
2dingo Re: Nazwy stanowisk, które wywołują uśmieszek 19.03.06, 21:37 Podreferendarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaada Re: Nazwy stanowisk, które wywołują uśmieszek IP: *.aster.pl 19.03.06, 21:55 U mnie w firmie (amerykańskiej) jest "Mail Forward Department". Jest to dział wirtualny do którego należą pracownicy wszystkich innych działów w szczególności kadra średniego stopnia. Dział ten jest zarządzany przez kilku naczelników (przodowników forward'owania) i liczy około 20 osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piolo Re: Nazwy stanowisk, które wywołują uśmieszek IP: *.ikatel.pl 19.03.06, 22:09 "Ciągacz drutu" - z pewnej firmy produkcyjnej (nazwa stanowiska jeszcze z lat 80-tych) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nominativus Re: Nazwy stanowisk, które wywołują uśmieszek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.06, 22:15 Pełnomocnik Dziekana Do Spraw Ogólnych autentyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarqlo Re: Nazwy stanowisk, które wywołują uśmieszek IP: *.acn.waw.pl 19.03.06, 22:20 member of vertical transportation corps (mam nadzieje ze dobrze pamietam nazwe)- czlowiek obslugujacy winde w hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Nazwy stanowisk, które wywołują uśmieszek 20.03.06, 09:17 Proponuję zmianę szyku wyrazów, będzie śmieszniej: Corps vertical transportation manager Odpowiedz Link Zgłoś
bystrzej Re: Nazwy stanowisk, które wywołują uśmieszek 04.05.06, 17:33 :)) dobre Odpowiedz Link Zgłoś
christina.milian Re: Nazwy stanowisk, które wywołują uśmieszek 17.07.06, 16:06 to zapewne jest jeszcze do spraw szczegółowych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOP Squad Re: Nazwy stanowisk, które wywołują uśmieszek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 01:01 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Nazwy stanowisk, które wywołują uśmieszek IP: *.azylnet.com / 83.15.80.* 20.03.06, 01:42 mnie rozwalił ciągacz drutu :) Odpowiedz Link Zgłoś
aniakicia Re: Nazwy stanowisk, które wywołują uśmieszek 20.03.06, 06:45 w bibliotece na jednej z polskich uczelni: Sprzątaczka - kosmetyczka wnętrz (autentyk) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katkam81 Administratywista - autentyk IP: *.centertel.pl 21.03.06, 13:00 Wymyślił to pewien sędzia na rozprawie! I kazał wpisać w rubrykę zawód Kto to osoba która skończyła prawo i administrację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OGrudek Re: Administratywista - autentyk IP: *.pl 21.03.06, 13:09 Wątpię. Administratywista to spec od administracji właśnie. Owszem, studiował na wydziale prawa i administracji, ale kierunek to "administracja" a nie "prawo". Jest to prawnik, ale wąsko wyspecjalizowany - nie będzie adwokatem, sędzią ani rejentem. Może być świetnym wójtem, dyrektorem dzielnicy, starostą, szefem gabinetu premiera, itp. Jego domeną jest kodeks postępowania administracyjnego, czyli praca administracji rządowej i samorządowej. Dawniej: dyplomowany urzędnik państwowej administracji (skrót utworzyli studenci tego kierunku). Ludzie zupełnie wyjątkowo spotykani w naszych rządowych agendach (efekty - widać). A tam właśnie być powinni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ranger Re: Administratywista - autentyk IP: *.vnnyca.adelphia.net 23.03.06, 04:08 Zgadza sie ma tytul mgr.(a) administracji, czyli - administratywista. Absolwent Uniwersytetu - Wydzialu Prawa i Administracji. Oni powinni tworzyc trzon polskiej administracji rzadowej i samorzowej, ale zamaist nich sa geografowie, fizycy, socjolodzy, biolodzy.. itd. We Francji jest slawna Szkola Administracji. W Polsce oczywiscie, to ludzie nikomu niepotrzebni, bo i tak w administracji, same znajomki, lub rodzinka "tych co zalatwili" robote pracuje. Widac, to niestety..., ale co to kogo obchodzi. Dyc to Ojczyzna nasza.. Pamietam z Polski - "Promotor" - mial zalatwiac jakies sprawy dla firmy. Pamietam tez , jak wszyscy kierownicy d/s sprzedazy zamienili pieczatki, na Sales Manager. Lubie tez "Key Account Manager" - taki facet , ktiry wloczy sie po Kraju i wciska kredyty firmom - jako przedstawiciel banku. Czyli taki akwizytor kredytowy. PKO SA - kierownik/naczelnik d/s ogolnych (uwielbiam to - prosze przyjsc do kogos innego sprawa zbyt szczegolowa...:-) No i Dyrektor d/s Zasobow Ludzkich (brzmi groznie :-)) zamiast Dyr. Kadr. Dzial HR zamiast Kadr. - przy okazji, u nas (USA) smiejemy sie, ze to Home Resting. Czyli wypoczywajacy bez przerwy w domu..Pozdrowienia z Kalifornii. Odpowiedz Link Zgłoś
avionetka82 Re: Administratywista - autentyk 18.05.06, 00:41 Ja jestem administratywistą i co z tego? To normalne okreslenie, znane w literaturze. Nadminię, iż mgr administracji może, po ukończeniu dwóch lat prawa oraz aplikacji, zostać prawnikiem (zawód w zależności od aplikacji). Odpowiedz Link Zgłoś
avionetka82 Re: Administratywista - autentyk 18.05.06, 00:41 miało być "nadmienię" :) Odpowiedz Link Zgłoś
tajmahal Re:kierownik dzialu pracy merytorycznej 20.03.06, 08:20 Taka tabliczke znalazl moj kolega w pewnej szkole Odpowiedz Link Zgłoś
ankar_a Autentyczne 20.03.06, 08:56 Ogłoszenie z Biuletynu Służby Cywilnej, sprzed ok. 2 lat: Kancelaria Prezesa Rady Ministrów poszukuje Sekretarza w Sekretariacie Dyrektora Sekretariatu......... Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Autentyczne 20.03.06, 09:21 specjalista ds. projektów wydzielonych.... Odpowiedz Link Zgłoś
anmar123 Re: Autentyczne 20.03.06, 11:59 W firmie z ponad 100-letnia polską tradycją było stanowisko ZWARYCZ. Kto zgadnie, co ów ZWARYCZ robił. Stanowisko fizyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sólnik? Re: Autentyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 12:51 Bo u nas było duuuużo solanki do zwarzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka nazwy departamentów IP: *.supermedia.pl 20.03.06, 10:09 Wiecie, że w kazdej wiekszej firmie (zwlaszcza w państwowych instytucjach)jest zasze DEPARTAMENT DO PRZEKAZYWANIA SPRAW W ETER... to taka Pani, która łaczy rozmowy telefoniczne w kosmos... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Nazwy stanowisk, które wywołują uśmieszek 20.03.06, 12:15 Mini Manager - menadżer produktowy w BMW Odpowiedz Link Zgłoś
natretna Re: Nazwy stanowisk, które wywołują uśmieszek 20.03.06, 12:18 A jak bylam mloda roznowsilam ulotkiw cv wpisalam ze zajmowalam sie relkama ..a moje doswiadczenie z przeprowadzeniem ankiet na ulicach ..jako ...praca na stanowisku specjalisty do spraw statystyk :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Nazwy stanowisk, które wywołują uśmieszek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.06, 14:49 Jeden mój znajomy pracował w latach osiemdziesiątych jako Kierownik Iglicy w PKiN. Miał wtedy najwyższe stanowisko w tym mieście. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korn A Idea szukała IP: *.aster.pl 21.06.06, 02:13 specjalisty d/s zahamowania spadku przychodów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Nazwy stanowisk, które wywołują uśmieszek IP: *.chello.pl 20.03.06, 13:42 z dzisiejszej GW: specjalista ds. rozwoju kanałów alternatywnych (lodówki) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Nazwy stanowisk, które wywołują uśmieszek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 13:43 sushiman pizzaman Z ogłoszeń o pracy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi clean assistant :) IP: *.icpnet.pl 20.03.06, 14:30 night manager - na "nasze" stróż pilnujący np. parkingu clean assistant - sprzątaczka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RaggaRaven Re: clean assistant :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 20:46 ja sie chetnie zatrudnie na stanowisku "pomocnika trzymacza młotka" (: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Nazwy stanowisk, które wywołują uśmieszek IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.06, 21:26 prokura samoistna - pol roku zastanawialismy sie co to jest zanim babe wyrzucili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OGrudek Re: Nazwy stanowisk, które wywołują uśmieszek IP: *.pl 21.03.06, 13:02 Prokurent. Nazwa nie pochodzi od stanowiska lecz jest funkcją. Definicje i opis "działania" - kodeks cywilny i kodeks spólek handlowych. Po ludzku - "dodatkowy prezes" ale nie wchodzący w skład formalnego kierownictwa firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macio255 operator paszportowania danych infrastruktury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.06, 12:33 energetycznej do aplikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmiechacz Prezio! Prezio! Prezio!!! ntxt IP: *.versanet.de 21.03.06, 12:51 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katkam81 Mania wielkości IP: *.centertel.pl 21.03.06, 13:03 Swego czasu pracowałam w firmie gdzie mania wielkości była wprost śmieszna. Firma czysto polska 11 osób - dwa działy. 2 Prezesów , 9 Menagerów i 1 pracownik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Nazwy stanowisk, które wywołują uśmieszek IP: 83.238.186.* 21.03.06, 15:07 kontroler wejścia - wyjścia ...miałam taka nazwę stanowiska Dodam, że nie byłam portierem. Pracowałam w firmie informatycznej i przygotowywałam dane do: przetwarzania i analizy na "ODRZE", jeżeli jeszcze ktoś wie co to takiego było. Jakoś niezręcznie mi było wtedy mówić na jakim stanowisku pracuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juzek_sz Re: Ciągacz drutu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 21:53 a mój kolega pracował w latach osiemdziesiątych na stanowisku "sprzątający basenowy". Odpowiedz Link Zgłoś
lisekrudy Re: Nazwy stanowisk, które wywołują uśmieszek 22.03.06, 22:30 "Rzeczywisty tajny radca" - to z tabeli rang Cesarstwa Rosyjskiego. Szkoda, ze u nas w urzedach nie obowiazuje taka fantazyjna nomenklatura.... L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zgubiony Re: Nazwy stanowisk, które wywołują uśmieszek IP: *.blakes.com 23.03.06, 18:15 "Research and Information Management Consultant" - bibliotekarz Odpowiedz Link Zgłoś