Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca w firmach farmaceutycznych

IP: *.stargard.sdi.tpnet.pl 03.12.02, 18:48
    Szukam osob ktore pracowaly lub pracuja w firmach farmaceutycznych-rozwazam
    prace w jednej z nich ale mam troche watpliwosci czy ja podjac czy nie.Zbyt
    malo znam osob,ktore w nich pracuja.Z gory dziekuje za odpowiedzi.Pozdrawiam.
    Obserwuj wątek
      • Gość: gruszka Re: Praca w firmach farmaceutycznych IP: *.polcard.com.pl 03.12.02, 18:55
        Gość portalu: ola napisał(a):

> Szukam osob ktore pracowaly lub pracuja w firmach farmaceutycznych-rozwazam
        > prace w jednej z nich ale mam troche watpliwosci czy ja podjac czy nie.Zbyt
        > malo znam osob,ktore w nich pracuja.Z gory dziekuje za odpowiedzi.Pozdrawiam.

A co chcesz wiedzieć pracowałem w koncernie farmaceutycznym przez rok , na
        zasadzie własnej działalności dodam że chodzi o Novartis
        • Gość: ola Re: Praca w firmach farmaceutycznych IP: *.stargard.sdi.tpnet.pl 03.12.02, 19:10
          Interesuje mnie czas pracy,mozliwosci awansu oraz system szkolen-dodam ze bylam
          na rozmowie kwalifikacyjnej w jednej z firm i lekko sie wahali bo mam jak
          stwierdzil Pan Weryfikator "zbyt silną osobowosc"-myslalam ze to dobra cecha,
          widocznie jednak nie zba bardzo-zastanawia mnie jednak dlaczego?Dzieki GRUSZKA
          za szybka reakcje:-)
          • Gość: ida Re: Praca w firmach farmaceutycznych IP: *.csk.pl 03.12.02, 19:22
            Dlaczego nie podasz nazwy firmy? To nie jest tak, że we wszystkich firmach
            farmaceutycznych pracuje sie tak samo. No i działu (stanowiska) w którym chcesz
            pracować? Poszczególne działy w dużej mierze rzadzą się własnymi prawami. W
            moim dziale czas pracy, forma zatrudnienia, możliwości awansu i system szkoleń
            (tudziez inne zwyczaje)są niemal zupełnie inne niż działu np w drugim końcu
            korytarza.

• Gość: gruszka Re: Praca w firmach farmaceutycznych IP: *.polcard.com.pl 03.12.02, 19:23
            Napisz jeszcze o jakie stanowisko chodzi czy tylko o apteki czy także lekarze i
            czy zansz firmę bo to tez jest różnie zależy czy to jest glaxo czy US pharm
            itd. czy jest to raczej mała firma która ma mało preparatów , no i oczywiście
            czy chodzi o OTC czy o recepturę , czekam
            • Gość: ola Re: Praca w firmach farmaceutycznych IP: *.stargard.sdi.tpnet.pl 03.12.02, 19:36
              Szukali przedstawiciela medycznego,nazwy firmy chyba jednak nie podam-
              (niewykluczone ze pozniej,na e-mail).Lekarze i apteki, firma -duzy
              koncern.Interesuja mnie indywidualne opinie-jak sie pracuje,jaka jest atmosfera-
              ja po rozmowie w tejze firmie mam pewn3e obawy czy niektorym pracownikom nie
              wyprano mozgow(NIE GENERALIZUJE, BRON BOZE!!!)
              • Gość: gruszka Re: Praca w firmach farmaceutycznych IP: *.polcard.com.pl 03.12.02, 19:50
                Ola więc wygląda to w ten sposób że w Novartisie płacili bardzo słabo więc moje
                spojrzenie może być mocno skrzywione w porównaniu do opini przedstawicieli
                którzy pracuja w innych firmach farmacetycznych i zarabiali 3-5 razy tyle co ja
                Niestety ale praktycznie jedyna rekompensata za prace w tych firmach jest kasa
                a firmy te staraja się wypełnic cały twój czas łącznie z weekendami organizują
                też imprezy itp ale dziwnym zbiegiem okoliczności większość przedstawicieli
                wyzszego szczebla jest stnu wolnego do 40 roku zycia :-) Koleżanka której
                urodziło się dziecko niestety nie była dyspozycyjna przez 16 godz dziennie i
                się zwolniła
                Mnie np. czasmi denerwowało to że kierownik dzwonił w sobotę o 23:00 wymagając
                ode mnie raportów bądź podania jakiś zestawień bo on akurat coś tam robił tylko
                on był sarym kawalerem a ja byłem świeżo po slubie i myslałem akurat o tej
                godzinie o czymś zupełnie odmiennym niz dane sprzedaży , telefony o tej
                godzinie skończyły się po tym jak moja żona się zdenerwowała i wykrzyczała mu
                do słuchawki żeby sobie zanalazł kobiete a nie dreczył ludzi o tej
                godzinie ,poskutkowało głupio mu było potem juz dzwonił ale tylko do 22:00
                • Gość: Ola Re: Praca w firmach farmaceutycznych IP: *.stargard.sdi.tpnet.pl 03.12.02, 20:05
                  Dzieki GRUSZKA,pozdrawiam i zycze milego wieczorku.
                • Gość: Drugie_danie Re: Praca w firmach farmaceutycznych IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 19.04.03, 19:53
                  Nie prościej było o 22 wyłączać komóre? Chyba, że byłeś na tyle głupi, że
                  podałeś mu swój prywatny numer domowy.
              • Gość: gruszka Re: Praca w firmach farmaceutycznych IP: *.polcard.com.pl 03.12.02, 20:00
                Ogólnie jest ciągłe cisnienie czyli malowanie trawy na zielono , ogólnie sters
                był mocny , ale widzę że to jest teraz wkażdej firmie nie tylko w koncernach
                farmaceutycznych ,
                Ogólnie duze możliwości ale niestety o życiu prywatnym mozna zapomnieć
                Moja kumepla pracuje w Servier i mówi to samo kasa super ale ciągły stres
                wyścig szczurów i do domu wraca wieczorem
      • mohito Re: Praca w firmach farmaceutycznych 04.12.02, 10:05
        Czy ktos pracowal w Schering-Plough?
        • Gość: Jacus2 Re: Praca w firmach farmaceutycznych IP: *.chello.pl 05.12.02, 19:03
          mohito napisał(a):

> Czy ktos pracowal w Schering-Plough?

Ja!

pozdrawiam,
          Jacek
          • Gość: mohito Re: Praca w firmach farmaceutycznych IP: *.stargard.sdi.tpnet.pl 06.12.02, 14:02
            Czy mozesz sie ze mna Jacek vel Jacus2 skontaktowac ?moj mail:mohito@gazeta.pl
            Dzieki
          • Gość: muuu Re: Praca w firmach farmaceutycznych IP: *.68-136-217.adsl.skynet.be 07.12.02, 00:48
            Gość portalu: Jacus2 napisał(a):

> mohito napisał(a):
            >
            > > Czy ktos pracowal w Schering-Plough?
            >
            > Ja!
            >
            > pozdrawiam,
            > Jacek

jacus a ty nie z glaxo? ;o)
            • Gość: aaaa Re: Praca w firmach farmaceutycznych IP: *.ipartners.pl / 217.153.94.* 07.12.02, 21:30
              To zalezy jakie masz wyksztalcenie. Praca w firmach jest dobra, ale na krotka
              mete. pozwala stanac na nogi finansowo, z reguly jest po pewnym czasie na stala
              umowe- a wiec stajesz sie wiarygodna dla banku jesli myslisz o kredycie, poza
              tym samochod, itd.itp.
              Jednak jesli skonczylas medycyne, farmacje lub stome- szkoda wyuczonego zawodu.
              Tak naprawde (wiem bo pracowalem przez rok w Glaxo, moi dobrzy kumple po
              studiach takze medycznych- jestem lekarzem- takze w innych dobrych duzych
              koncernach.) Pamietaj, ze nawet jesli awansujesz- a jest to w tej chwili
              znacznie trudniejsze niz kiedys- wystarczy, ze spadna ci wyniki sprzedazy- a z
              dnia na dzien znajdziesz sie na ulicy. i co powiesz przyszlemu nowemu
              pracodawcy- ze masz doswiadczenie w sprzedazy? Takich jak Ty bedzie wielu.
              Chyb awiesz, ze na zachodzie zawod Pharmaceutical Representative wcale nie
              kojarzy sie z czlowiekiem po studiach.
              A zreszta///zatrudnij sie, popracuj troche- wyrobisz sobie swoja wlasna opinie.
              Wiekszosc moich znajomych, ktorzy zrezygnowali z medycyny, popracowali troche w
              firmach, ale potem pzrerzucili sie do innych dziedzin- po prostu mieli dosyc
              komiwojazerstwa. Czesc z nich awansowalo- ale wiedz o tym ,ze nie spia
              spokonie. A nic nie daje takiej pewnosci jutra, jak zawod, do ktorego ma sie
              wstep tylko po elitarnych studiach- mysle tu o medycynie0 szczegolnie po
              wejsciu do Unii.
              No ale decyzja nalezy do Ciebie. radze sprobowac, zeby sie przekonac i wtedy
              zdecydowac. Ni ema co zakladac czegos z gory.
              Pozdrawiam
      • Gość: camelia Re: Praca w firmach farmaceutycznych IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 07.01.03, 17:08
        Szanowna Olu,
        napisz proszę jak Ci poszło?Staram się o pracę przedstawiciela firmy
        farmaceutycznej od czerwca. Byłam na rozmowach w róznych firmach. Zdarzało
        się , że tu i ówdzie jestem na "liście rezerwowej". Ciekawa jestem Twoich
        doświadczeń? Czy Ciebie też pytano: o czym rozmawia groszek z anansem? ;)
        Pozdrawiam
        ps. w akcie rozpaczy zaczepiam już repów na ulicy :)czasem, ktos, gdzieś,
        coś... róznie w zyciu bywa :)
        mój mail:qq2-1900@tlen.pl
      • Gość: Szukajacy Re: Praca w firmach farmaceutycznych IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 16.04.03, 17:58
        Witam.

Ja również staram się o pracę w firmie farmaceutycznej ( na stanowisko -
        przedstawiciel medyczny). Poszukuję tej pracy już od 1,5 roku. Byłem już na 19
        rozmowach kwalifikacyjnych. Często docierałem do ostatniego etapu rekrutacji (2-
        5 osób). Nie jestem lekarzem. Ukończyłem studia - pedagogikę z logopedią(
        licencjat), zaerządzanie i organizacja w służbie zdrowia (podyplomowe) , a
        wcześniej Medyczne Studium Zawodowe, konczyłem również kursy( techniki
        sprzedaży, negocjacje, Podstawy komunikacji interpersonalnej). Jestem
        dyspozycyjny, reprezentatywny( 193 cm) kontaktowy,Posiadam szerokie kontakty w
        środowisku leakarskim w Woj. którym mieszkam ( od 6 lat pracuję w charakterze
        Ratownika medycznego). Zastanawiam się co jeszcze móglbym zrobić , jak bardziej
        się starać , jak zwiększyć swe szanse na tę pracę.

Jesli chodzi o wrażenia z rozmów kwalifikacyjnych. Ogólnie rzecz biorąc
        przyjemnie, standardowe pytania , praktycznie żadnych złośliwości ze strony
        osób przeprowadzających rekruacje , czasem testy osobowościowe, psychologiczne,
        analiza danych słownych i liczbowych, scenki sprzedaży, prezentacje. Ale
        ogólnie rzecz biorąc mały profesjonalizm wśród rekrutujących ( na jednej
        rozmowie gosć czytał pytania z kartki :)))) Tylko 2 z firm w ktorej się
        starałem o pracę wykazały się pełnym profesjonalizmem , kulturą i klasą ADAMED
        oraz ROCHE.

Pozdrawiam wszystkich szukajacycha tej pracy i zapraszam do dyskusji o swych
        doświadczeniach : przedstawiciel_medyczny@poczta.onet.pl
        • ex-rak Re: Praca w firmach farmaceutycznych 18.04.03, 14:05
          Ja sobie bardzo chwale prace w firmie farmaceutycznej. Faktem jest ze nie
          pracuje jako przedstawiciel medyczny, podlegam wiec troche innym presjom i
          regulom.
        • Gość: magda Re: Praca w firmach farmaceutycznych IP: *.lasin.sdi.tpnet.pl 19.04.03, 14:38
          Witam!
          Ja od 6 miesięcy jestem absolwentką biologii (tylko) :) i od trzech miesięcy
          pracuję jako przedstawiciel miedyczny w dobrej firmie. Wiesz, może rekrutujący
          nie przepadają za osobami, które chwytają się kilku rzeczy naraz. Podobno
          lepiej być dobrym w jednej dziedzinie niż w kilku ... Moim zdaniem za bardzo
          rozmieniasz się na drobne. Mimo wszystko powodzenia :).
          • Gość: camelia Re: Praca w firmach farmaceutycznych IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 20.04.03, 14:17
            zaintrygowało mnie stwierdzenie "rozmieniasz się na drobne" - co autor miał na
            myśli? Nie bardzo rozumiem?
            Pozdrawiam
            • Gość: magda Re: Praca w firmach farmaceutycznych IP: *.lasin.sdi.tpnet.pl 20.04.03, 17:45
              ...kolekcjoner papierków to jedno, specjalista to drugie. w naszym uroczym
              kraju brakuje specjalistów, ludzi którzy wiedzą czego chcą... Pozdrawiam :)
        • Gość: "Rekrutant:" Re: Instrukcje - jak sprzedać się na interview. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.03, 12:58
          10 doświadczenia w rekrutacji w mega koncernie farmaceutycznym - napisz - podam
          Ci trochę know - how (co decyduje na interview).

Pozdrawiam.
          • Gość: Rekrutant Re: Instrukcje - jak sprzedać się na interview. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.03, 13:11
            zapomniałem o e-mail:

piteryon@wp.pl

Pozdrowienia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka