Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wypowiedzenie

IP: *.icpnet.pl 15.03.06, 13:46
    Mam pytanie dotyczace wypowiedzenia umowy o pracę. Chcę takowe złożyc, ale nie
    wiem za bardzo co napisać w treści. Zaznaczę, że jest to moja pierwsza praca,
    mam umowę na czas określony z dwutygodniowym okresem wypowiedzenia. A więc
    proszę o radę: co napisać w treści??!! z góry dziękuję
    Obserwuj wątek
      • Gość: ja Re: Wypowiedzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 14:59
        Wypowiadam umowę o pracę zawartą w dniu ...... z zachowaniem 2-tygodniowego
        wypowiedzenia, który upłynie w dniu ( zawsze sobota po upływie 2 pelnych
        tygodni). Jak złożysz dzisiaj czyli 15.03 to upłynie 1. 04. I tyle!
      • Gość: Solaria Re: Wypowiedzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 15:04
        Jak wyżej tylko to wcale nie musi być sobota, tak było kiedyś, może być piątek
        • Gość: ad Re: Wypowiedzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 15:08
          § 21. Okres wypowiedzenia umowy o pracę obejmujący tydzień lub miesiąc albo ich wielokrotność kończy się odpowiednio w sobotę lub w ostatnim dniu miesiąca.

Źródło:
          www.wypadek.pl/prawo/kp/kp_02.htm
          • Gość: ja Re: Wypowiedzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 15:49
            Jakoś nie zauwazono nowelizacji kp. zmieniającego dzień na piątek ( takiej
            oczywiscie nie bylo) Jeżeli sobota jest niepracująca to ostatnim dniem i tak
            jest piątek, chociaż na swiadectwie pracy data będzie z soboty. www.gofin.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka