Dodaj do ulubionych

"...w młodym dynamicznym zespole"

IP: *.multimo.gtsenergis.pl 06.01.09, 14:15
Co to dokładnie oznacza w ogłoszeniach dla programistów? Ja nie jestem młody i
dynamiczny, mam 33 i jestem raczej flegmatyczny, czy to mnie dyskwalifikuje w
tym zawodzie?

Obserwuj wątek
    • kell99 Re: "...w młodym dynamicznym zespole" 06.01.09, 18:16
      Az strach sie bac :) Pewnie stazysci pracujacy za grosze ktorzy co gorsze mysla,
      ze wszystko juz umieja :)

Ciekawe czy "mlody i dynamiczny zespol" = dlugie godziny i kiepska placa.
    • Gość: Mate Re: "...w młodym dynamicznym zespole" IP: *.icpnet.pl 06.01.09, 19:27
      Moim zdaniem to nic nie oznacza.
      Jestem programistą. Niedawno minęły 3,5 roku po studiach i jestem już w 6-tej
      firmie - atmosfera w firmach jest różna, wiek zespołów też.

Myślę, że duża część firm na siłę stara się zwiększyć atrakcyjność swoich ofert
      pracy poprzez dodawanie takich tekstów. Współpracuję z osobami w różnym wieku i
      tak na prawdę liczą się dla mnie pieniądze, rozwój, wyzwania... Wiek zespołu nie
      ma dla mnie najmniejszego znaczenia - z każdym można się dogadać.
      • Gość: powolniak Re: "...w młodym dynamicznym zespole" IP: *.multimo.gtsenergis.pl 06.01.09, 21:04
        Zmieniasz firmę co pół roku? Dlaczego?
    • ekspert.powermedia Re: "...w młodym dynamicznym zespole" 07.01.09, 13:41
      Witam,

Często pojawiające się określenie „praca w młodym dynamicznym zespole” nie jest umieszczana w celu zapełnienie ogłoszenia niepotrzebną treścią lub dodania mu atrakcyjności. Jest natomiast wskazówką odnośnie charakteru grupy z jaką przyjdzie kandydatowi pracować. Oznacza, że współpracownicy będą osobami zaraz po, lub nawet w trakcie studiów. Będą to osoby nastawione na ciągły rozwój w obszarze wykonywanych czynności. Dla doświadczonego kandydata może to oznaczać niepotrzebną konieczność powtarzania wiedzy dobrze mu już znanej i mniejsze perspektywy rozwoju w nowych dziedzinach. Wiadomo również że nie każdemu musi odpowiadać praca wyłącznie z osobami młodymi lub starszymi co może mieć wpływ na zmniejszenie efektywności pracy wynikające z niedopasowania do grupy. Można przeciwstawić to innym określeniom pojawiającym się w ogłoszeniach rekrutacyjnych a nie wywołującym takich kontrowersji np. „praca w doświadczonym zespole” lub „wymagane doświadczenie komercyjne powyżej x lat”.

Oczywiście, jeśli aktualnie poszukuje Pan pracy zachęcam do przesłania swojej aplikacji na adres praca@power.com.pl. Posiadamy oferty zarówno dla osób rozpoczynających swoją karierę zawodową jak również dla tych z większym doświadczeniem.

Pozdrawiam,

Jan Witowski
      Mł. Specjalista ds. Rekrutacji
      Power Media SA
      • Gość: gośćówa Re: "...w młodym dynamicznym zespole" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 19:50
        est natomiast wskazówką odnośnie charakteru grupy z
        > jaką przyjdzie kandydatowi pracować. Oznacza, że współpracownicy będą osobami
        > zaraz po, lub nawet w trakcie studiów. Będą to osoby nastawione na ciągły rozwó
        > j w obszarze wykonywanych czynności. Dla doświadczonego kandydata może to oznac
        > zać niepotrzebną konieczność powtarzania wiedzy dobrze mu już znanej i mniejsze
        > perspektywy rozwoju w nowych dziedzinach.

To nie jest prawda, że "młosy dynamiczny zespół" jest określeniem grupy osób w
        trakcie lub po studiach. Jest to raczej wskazówka że nie przeważają tam ludzie
        w wieku przedemerytalnym.
        Natomiast zgadzam się ze stwierdzeniem że to często slogan dla dodania
        atrakcyjności. raczej przyjmij że jest to firma gdziie średnia wieku to 28-32
        lata ale są i osoby sporo starsze (6-8 lat) i studenciaki. Myślę ze sloganu
        "młody dynamiczny zespół" firma może używać od założenia kilka/ kilkanaście lat
        temu. w międzyczasie zespół się formalnie "zestarzał"
        • palec1 Re: "...w młodym dynamicznym zespole" 01.05.09, 05:00
          23-letni doktorowie (z 50 projektami w 100 branzach).
          I wszyscy najwyzej do 30. Potem na wysypisko smieci za domem. :))))

Bajery.

Rzeczywistosc, szczegolnie ta projektowa, jest zupelnie inna.

Mlodziki sa coraz bardziej "out", szczegolnie w naprawde
          zlozonych sprawch, tak jak np. SAP. Normalne (i "zdrowe"): 30-45
          lat - synteza jeszcze-"swierzosci" i juz-doswiadczenia-i-
          dojrzalosci, liczy sie nie tylko code/algorytm, tez komunikacja,
          prezentacja, psychologia, organizacja, dysyplina, konsekwencja,
          doswiadczenie, kontakty, ... - a nie tylko piekny krawacik, show,
          aktualne okularki, najnowszy slang i bielutkie zabki. :))
          • allerune Re: "...w młodym dynamicznym zespole" 22.06.09, 12:34
            > - a nie tylko piekny krawacik, show,
            > aktualne okularki, najnowszy slang i bielutkie zabki. :))

tak jest? To ja chyba nigdy nie pracowałem w porządnej firmie IT :)
      • Gość: programol Re: "...w młodym dynamicznym zespole" IP: 81.15.230.* 06.02.09, 13:15
        Naprawdę to to oznacza ?
        a ja myślałem, że to znaczy, że ZESPÓŁ jest młody, a nie jego członkowie.
        To znaczy - niedawno dopiero ludzie zebrani do kupy (młody), sposób pracy
        dopiero się ustala (jest dynamiczny).

To oznacza to, że nie trafiasz między ludzi, którzy pracują ze sobą od lat,
        znają się, ciężko się 'wkręcić' na początku, tylko, ze to zespół, który dopiero
        się tworzy.

ja to tak rozumiem, tak tez rozumieli to dotychczasowi pracodawcy ;) wszyscy.
        Nie wiem, skąd pomysł, że to oznacza młody wiek ludzi ;)
        • palec1 Re: "...w młodym dynamicznym zespole" 01.05.09, 05:03
          > tylko, ze to zespół, który dopiero się tworzy.
          I jak masz pecha (czesto) - jeszcze wewnetrznie
          walczy/intryguje/sie gryzie. Potem panuje wiecej
          "rozsadku", doswiadczenia, coolness. Imho(dosw.).
    • Gość: tom.tom sprawa jest prosta IP: *.spray.net.pl 15.04.09, 00:24
      młody - sami studenci na zleceniach za grosze
      dynamiczny - zarąbiście szybko odchodzą (duża rotacja)

"młody, dynamiczny zespół" tak samo skreśla firmę jak "zdolność pracy w stresie
      i pod presją czasu" - bo to tylko oznacza że hu...nia z grzybnią w prowadzeniu
      projektów.
      • Gość: Hermilion Re: sprawa jest prosta IP: 141.11.234.* 02.07.09, 15:49
        Zgadzam się .. 'młody i dynamiczny zespół' należy
        omijać szerokim łukiem, szczególnie jeśli ma
        'młodego i dynamicznego' kierownika.

Oznacza to same kłopoty.
        • Gość: Hermilion Re: sprawa jest prosta IP: 141.11.234.* 02.07.09, 15:50
          PS. Ja mam taką zasadę że na rozmowie proszę o przedstawienie
          mi osoby która będzie moim przełozonym i jeśli ma poniżej
          30 lat to oznacza że firma jest niepoważna.
    • Gość: gagul Re: "...w młodym dynamicznym zespole" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.09, 00:39
      pusty frazes. Prawie tak dobre jak atrakcyjne wynagrodzenie ;)
    • Gość: gość Re: "...w młodym dynamicznym zespole" IP: 195.116.95.* 16.04.09, 13:46
      Bądź szybki - rób zadania w mig, bądź głośny - Ci co dużo hałasują znaczy, że
      dużo robią, bądź dyspozycyjny - "Panie Janku trzeba wpaść w sobotę i poświęcić
      się dla sprawy za darmo", bądź młody - najlepiej tak młody, żebyś nie miał
      pojęcia ile się płaci i za co, bądź obowiązkowy - znaczy się siedź cicho przy
      monitorze minimum 8 godzin, bądź posłuszny - wykonuj polecenia bez dyskusji -
      przecież tylu jest na Twoje miejsce.

Zgadzam się, że to tylko frazes - ale wiele mówi o kierownictwie firmy -
      interesuje ich raczej, to żeby ktoś zapieprzał, a nie wnosił coś od siebie,
      najlepiej żeby się jeszcze znał na wszystkim od wymiany uszczelki w kranie po
      obsługę zaawansowanych zapytań SQL. Jesteś dynamiczny, to się musisz też
      wszystkiego szybko nauczyć, bo jak w dwa tygodnie nie poznasz firmy i
      technologii, to za co Ci płacą właściwie?
      • palec1 Re: "...w młodym dynamicznym zespole" 01.05.09, 05:05
        Tak, to czesto jargon firm "discountowych": up or out. :)
    • momelin Re: "...w młodym dynamicznym zespole" 06.05.09, 13:26
      Zespół dynamiczny - to znaczy zespół o dużej rotacji ;)
    • Gość: michał Re: "...w młodym dynamicznym zespole" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.09, 23:16
      Znaczy mniej więcej tyle, co "mało płacimy".
      • Gość: mastif Re: "...w młodym dynamicznym zespole" IP: 91.198.121.* 19.06.09, 13:28
        tzn ze nie zdarzysz zapamiętać imienia kolegi z pokoju obok ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka