Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

praca nauczyciela

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 12:05
    Witam!
    W czerwcu kończę filologię polską i mam zamiar pracować w szkole. W związku z
    tym mam kilka pytań: Jak wygląda rozmowa z dyr.w sprawie pracy, jaka jest
    droga awansu, ile godzin pracy to pełen etat?? Dziękuję za odpwiedzi.
    Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: jj Re: praca nauczyciela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 12:11
        Pytaj na forach dla nauczycieli, np. www.profesor.pl... Jest ich dużo i zapytasz
        u źródła.
        • mbb4 Re: praca nauczyciela 31.03.06, 20:55
          popatrz na stronie ministerstwa edukacji
          -ewentualnie forum edukacja- nauczyciele; dla nauczycieli
      • konopielka80 Re: praca nauczyciela 31.03.06, 22:21
        Pierwszy rok pracy - to tzw. staż. Na koniec zdajesz egzamin na nauczyciela kontraktowego, poza tym zbierasz masę papierków do tzw. teczki, aby miec co pokazać przed komisją. Zarobki - ok.1100 zł brutto, ale moze być mniej...Godziny- już nie pamietam niestety,
      • Gość: ja Re: praca nauczyciela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 09:32
        40 godzin w Karcie n-la, w tym dydaktyczne i przygotowujące. O resztę pytaj na
        n-skich forach. Tutaj raczej nie. Pa.
      • Gość: xyz Re: praca nauczyciela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 09:39
        Pierwszy rok pracy to staz na nauczyciela kontraktowego. masz 18 godzin pracy
        dydaktycznej (etat). no, i zapieprzasz , robiac imprezy,wycieczki+dupogodziny
        na konferencjach, przygotowanie lekcji itp.w sumie wychodzi duzo wiecej niz 40
        godzin tygodniowo, a praca jest naprwde ciezka. zastanow sie czy naprawde
        chcesz pracowac w szkole:)
      • Gość: ewa.mikado zastanów się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 11:38
        Zastanów się czy chcesz pracować w szkole.Praca ciężka , a wakcje wcale tego nie rekompensują.Awans nikły i praktycznie nie wiąże się ze wzrostem finansów.Zaczełam pracę w szkole 7 lat temu i teraz staram się ja zmienić .Zaczynam praktycznie od zera moja sciezke prawdziwego awansu zawodowego.Do konca roku szkolnego "dociagnę ", ale juz szukam pracy w innej branzy.Poszukaj na forum , równiez na tym - wiel młodych ludzi rezygnuje ze szkoly po kilku latach .Polska szkoła nie jest miejscem ani do pracy ani do nauki!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka