Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

PLATFORMA WIERTNICZA - PRACA

IP: *.ib.com.pl 13.12.02, 13:46
    czy ktos z was wie cos na temat pracy na platformach , jakies namiary na
    firmy posredniczące, zarobki itd....
    Obserwuj wątek
      • legal.alien Re: PLATFORMA WIERTNICZA - PRACA 13.12.02, 18:18
        W Europie takiej pracy nie ma i nie wierz komukolwiek, kto ci taka prace
        oferuje, ze jest.
        • Gość: Australijczyk Re: PLATFORMA WIERTNICZA - PRACA IP: proxy / 172.24.18.* 14.05.03, 04:45

Krzysiu! i inni

ps. jeszcze jedna mala uwaga.
          Przegladajc rozne strony portalowe-"platform and gas -job offshore",
          mozecie spotkac sie z "bardzo pieknie zaprojektowanymi" stronami
          www.,ktore oferuja roznego rodzaju -wysylanie aplikacji do firm
          i pomoc w znalezlieniu -szybko pracy. Uwaga -sa to zwyczajne strony,ktore
          przy znajomosci komputera mozna sobie samemu opracowac. Wiekszosc
          tych-podajacych sie za "posrednikow" bedzie chciala pobrac :prowizje
          od np.$5 do czasmi az $1000. Jest to zwyczajne oszustow. Poniewaz
          zadna powazna firma-ktora jest w tym temacie nie pobiera -zadnych
          oplat za wysalnie do nich swojej aplikacji.

• Gość: Australijczyk Re: PLATFORMA WIERTNICZA - PRACA IP: proxy / 172.24.18.* 15.05.03, 03:25

Jeszcze taka mala drobna uwaga.
          W roznych stronach-komputerowych, ofaruja swoje strony ,pieknie
          zaprojektowne, tzw"naganiacze" ktorzy proponuja za wplacenie
          od np.$5 do $1000 (nawet) informacje i wysylanie aplikacji do
          firm swiatowych -w dziedzienie platform wiertniczych i
          projektow gazowych. Uwaga dla wszystkich-jest to zwyczajne
          oszustwo, poniewaz kazda osoba prywatna, jezeli sama odnajdzie
          strony komputerowe danych firm, moze wyslac aplikacje
          bez posrednikow. Zadna powazna firma ktora, zajmuje sie
          projektami :paltform wiertniczych, projektow gazowych
          i tym podobnie ,nie pobiera za wyslanie zadnej oplaty.
          Zwyczajnie wystarczy wyslac aplikacje -poprzez komputer, (ewetualnie poczte)
          ( ale obecnie wiekszosc powaznych firm w tej dziedzienie
          ma swoje portalowe strony i wystarczy przeslac poprzez komputer
          swoja aplikacje), wyslana aplikacja znajdzie sie w komputerowej
          bazie danych danej firmy.I ewetualnie jezeli dana firma bedzie
          uwazala ze dany kandydat jest przydatny: czyli ma zawod i praktyke
          w tej materii, skontaktuje sie z dana osoba.
          Tak to w "wielkim skrocie" wyglada.
          Pozdrawiam
      • Gość: kaio re: platforma wiertnicza - praca IP: *.chello.pl / *.chello.pl 13.12.02, 22:38
        jak powszechnie wiadomo Wlk. Brytania, Norwegia i Holandia nie leżą w Europie.
        podobnie jak Morze Adriatyckie i obrzeża Sycylii. to tak w nawiązaniu do
        przedmówcy. a dla szukających pracy w przemyśle naftowym polecam:
        caledonianoffshore.com/careerstartshere.htmllub
        www.workpipeline.com
        • Gość: kaio w pierwszym adresie wyciąć "lub" na końcu n/t IP: *.chello.pl / *.chello.pl 13.12.02, 22:40
        • Gość: djw Re: re: platforma wiertnicza - praca IP: *.ib.com.pl 14.12.02, 11:11
          Kaio czy znasz moze kogos kto korzystal z tych adresow co podales, tzn.czy ktos
          wyjechal dzieki tym firmom?Bo widze ze tam chyba potrzebują samych spacjalistow
          • legal.alien Re: re: platforma wiertnicza - praca 17.12.02, 07:39
            No wlasnie potrzebuja specjalistow. Poza tym, praca na europejskich platformach
            jest na tyle atrakcyjna dla Brytyjczykow i Norwegow, ze o zatrudnieniu
            cudzoziemcow nikt nie mysli. Czy wiesz jakie trzeba miec wogole kwalifikacje,
            zeby tam sie dostac!! Jakie kursy skonczyc!! Tam nie biora ludzi z "ulicy".
          • Gość: XXX Re: re: platforma wiertnicza - praca IP: *.softbank.pl 17.12.02, 14:54
            Sprobuj Petrobaltic, Gdansk (maja dwie platformy).
            Pare lat temu wyslalem zpytanie do Caledoniana. Przyslali mi wtedy bzdet
            w rodzaju ankiety. Jako zalacznik do niej chcieli pare stowek w zielonych,
            a w zamian obiecywali, ze dopiero potem wpisza mnie do ichniej bazy danych.
            Miesiac temu przyslali mi cos identycznego i znowu chcieli "wpisowe".
            Najciekawsze, ze nie podaja wtedy zadnego numeru konta bankowego.

Czlowieku, jak chcesz to dawaj sie nabijac w butelke i sobie z nimi koresponduj.

Generalnie - firmy rekrutujace wszelkie zalogi nie biora z gory forsy.
            Przewaznie to te same, co szukaja ludzi na statki. Jak nie masz zadnych
            papierow kwalifikacyjnych, to i tak czeka Cie wydatek paruset zlotych
            na wykonanie roznych badan, kursow, szkolen i egzaminow na najnizsze nawet
            stanowisko. To juz nie te czasy, ze za darmo zatrudniales sie za "jarzynowca"
            zeby przejechac sie na druga strone oceanu.

A jak myslisz, ze to lekki chleb, to jedz do Kazachstanu - tam tez mozesz
            trafic np do firmy niemieckiej, angielskiej czy kanadyjskiej. Ale za pare
            dolcow posiedzisz sobie tydzien na stepie i przyjrzysz sie co sie tam robi.

Jak nie masz pojecia o tym jak samodzielnie ich znalezc na necie, to masz i tak
            male szanse, bo nie zrobisz testu na inteligencje.
            • Gość: kaio platforma wiertnicza - praca IP: *.chello.pl / *.chello.pl 19.12.02, 09:25
              swoją wiedzę o caledonian oparłem o wypowiedzi ludzi, z którymi miałem okazję
              pracować. nic nie wspominali o jakiś opłatach wpisowych - albo to było dla nich
              oczywiste, albo tych opłat po prostu nie ma. jednak jeśli ktoś żąda pieniędzy -
              trzeba taką ofertę po prostu zostawić: powszechną praktyką jest opłacanie badań
              lekarskich, szkoleń z zakresu bezpieczeństwa i innych potrzebnych certyfikatów
              przez firmę, która chce cię zatrudnić. praca nie jest łatwa i nie zauważyłem,
              żeby ludzie się o nią zabijali, tym bardziej, że to dla większości personelu
              rzeczywiście zarobki rzędu 2,5-3 tys. usd. podejrzewam, że jednak więcej jest
              ofert pracy (nie tylko dla specjalistów, sprzątać też ktoś musi) niż chętnych.
              poza tym do wypowiedzi xxx trudno coś dodać. bez angielskiego i inteligencji -
              zapomnij.
      • areco5 Re: PLATFORMA WIERTNICZA - PRACA 17.12.02, 10:04
        no nie
        • Gość: Mahalo Re: PLATFORMA WIERTNICZA - PRACA IP: 213.195.187.* 17.12.02, 11:21
          Taką pracę załatwia firma z Gdyni ale nie licz na nią jeśli nie znasz dobrze
          angielskiego,nie masz praktyki w branży np.rafineria co najmniej cztery
          lata,zdrowy jak ryba,no i trochę szczęścia ,wtedy możesz liczyć na pracę na
          platformie(ostatnio z tej firmy mieli nabór na platformę koło Włoszech).Jeśli
          Ci się to uda to wtedy możesz liczyć na zarobki od 2,500 do
          3tys.dolarów.POWODZENIA!!!
          • Gość: djw Re: PLATFORMA WIERTNICZA - PRACA IP: *.ib.com.pl 17.12.02, 12:18
            Mahalo masz moze namiary na tą firmę z Gdyni?
            • Gość: XXX Re: PLATFORMA WIERTNICZA - PRACA IP: *.idea.pl 20.12.02, 17:00
              www.admis.com.pl/pol_marp.html
              Chlopie, czy nie potrafisz wpisac np w Google paru wyrazow ???
              W sekunde dostalbys w/w adres "linkowy" do roznych firm.

Aktualnie jestem juz prawie emeryt i wlasnie pisze to z platformy,
              ale chyba bym nie chcial byc w tak nierozgarnietym towarzystwie.
              Przeciez tu jeden na drugim musi polegac w KAZDEJ systuacji,
              bo siedzisz na beczce nafty !!!

Szczescia zyczy kominiarz...
              • Gość: verte Re: PLATFORMA WIERTNICZA - PRACA IP: 62.233.163.* 20.12.02, 19:29
                Gość portalu: XXX napisał(a):

> <a
                href="http://www.admis.com.pl/pol_marp.html"target="_blank">www.admis.com.pl
                > /pol_marp.html</a>
                > Chlopie, czy nie potrafisz wpisac np w Google paru wyrazow ???
                > W sekunde dostalbys w/w adres "linkowy" do roznych firm.
                >
                > Aktualnie jestem juz prawie emeryt i wlasnie pisze to z platformy,
                > ale chyba bym nie chcial byc w tak nierozgarnietym towarzystwie.
                > Przeciez tu jeden na drugim musi polegac w KAZDEJ systuacji,
                > bo siedzisz na beczce nafty !!!
                >
                > Szczescia zyczy kominiarz...

Tak,tak właśnie piszesz z platformy co widać zresztą,wystarczy spojrzeć na
                twoje IP.Jestes kurewsko rozgarnięty prawie emerycie.
                • Gość: XXX Re: PLATFORMA WIERTNICZA - PRACA IP: *.idea.pl 21.12.02, 15:40
                  Gość portalu: verte napisał(a):

> Gość portalu: XXX napisał(a):
                  >
                  > Tak,tak właśnie piszesz z platformy co widać zresztą,wystarczy spojrzeć na
                  > twoje IP.Jestes kurewsko rozgarnięty prawie emerycie.

Verte,
                  Jak nie masz pojecia kiedy i dlaczego jest takie IP, to nie zabieraj glosu.
                  Faktycznie jestem kurewsko rozgarniety prawie emeryt (38 lat na morzu).
                  A przy tym czy musisz uzywac takiego chamskiego jezyka ?

Dodatkowo - do Pytajacych o taka robote:
                  chyba cala lista nazw agencji crewingowych z Trojmiasta i Szczecina, ale bez
                  linkow, jest na stronie www.marynarzpraca.pl, podstrona Agencje Crewingowe.
            • Gość: XXX Re: PLATFORMA WIERTNICZA - PRACA IP: *.idea.pl 20.12.02, 17:14
              Jeszcze dwa slowa - sam do tej pory tak nie probowalem.

Wpisz do wyszukiwarki
              offshore crewing agencies i nacisnij enter
              a wywali ci tyle adresow, ze do konca roku bedziesz
              tylko pisal zgloszenia.

Dzieki internetowi zaoszczedzisz na znaczkach
              • Gość: Coxy Re: PLATFORMA WIERTNICZA - PRACA IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.02.03, 08:37
                Powiem tylko tyle ,żę bez doswiadczenia(okolo5lat pracy przy wydobyciu ropy
                lub gazu)bardzo solidnego english nie mata co szukać chlopy.Aha no i szczescia
                przy znalezieniu takiej pracy.To smietanka do zlizania nawet dla norwega lub
                szweda,mimo bardzo cieżkiej harówy.pozdrawiam i zejdżta na ziemie.:)
                • legal.alien Re: PLATFORMA WIERTNICZA - PRACA 25.02.03, 11:31
                  To samo powtarzam od dluzszego czasu, ale jakos nikt nie chce wierzyc.
            • Gość: XXX Re: PLATFORMA WIERTNICZA - PRACA IP: *.idea.pl 20.12.02, 17:31
              offshoreguides.com/BOOK/23_scams_and_frauds.htm
              To sa przestrogi dla internetowych poszukiwaczy takiej roboty.
              Link do tego rozdzialu pisany jest czerwonymi literami,
              zeby co poniektorym zdjac bielmo z oczu

A w ogole, to faktycznie tych adresow jest mnogo
              • Gość: mgrBurak Re: PLATFORMA WIERTNICZA - PRACA IP: *.proxy.aol.com 26.02.03, 06:14
                w zeszlym roku spotkalem jednego czlowieka ktory twierdzil ze pracowal na
                platformie i byl brygadzista(?) ekipy spawaczy zlozonej z polakow.Mysle ze oni
                mieli byc zorganizowani przrez jakas firme na karaibach.Zaluje teraz ze sie tym
                nie zainteresowalem.
              • Gość: marek Re: PLATFORMA WIERTNICZA - PRACA IP: *.kurdwanowa.sdi.tpnet.pl 22.05.03, 13:26
                co wiesz o pracy na platformach?
      • Gość: tengu Re: PLATFORMA WIERTNICZA - PRACA IP: *.pekao.com.pl 28.02.03, 15:01
        Gość portalu: djw napisał(a):

> czy ktos z was wie cos na temat pracy na platformach , jakies namiary na
        > firmy posredniczące, zarobki itd....

Jakieś 9-10 lat temu skuszony perspektywą dużej kasy dość ostro szukałem
        informacji na ten temat. Większość firm pośredniczących oferowała za stosowną
        opłatą czysty bajer dla naiwnych (w tym niżej podpisanego). Kiedy zacząłem
        szukać tej pracy na własną rękę udało mi się skontaktować z jednym z
        największych światowych koncernów paliwowych. Bardzo szybko przysłali mi nie
        tylko odpowiedź jak i również kilka załączników wśród kórych znajdowały się:
        szczegółowa sześciostronicowa ankieta, draft kontraktu oraz ogólne warunki
        płacowe oferowane w zależnosci od zajmowanego stanowiska. Wygladało to prawie
        fajnie gdyby nie kilka drobiazgów: praca nie dotyczyła platform tylko barek
        paliwowych, wynagrodzenie wynosiło nie 600 DEM dziennie, tylko (na najniższym
        stanowisku - 3rd Marine Officer) 28 tys. GBP rocznie, czyli dużo mniej i
        najkrótszy kontrakt obejmował nie 2 miesiące tylko 7.
        Po rozmowie z ówczesną narzeczoną która skutecznie wybiła mi ten pomysł z
        głowy dałem spokój. Draft kontraktu trzymam w zakurzonym segregatorze. Jeśli
        ktoś chciałby jednak pójść w moje (niedoszłe) ślady, mogę podać bliższe
        informacje.
        Pozdrawiam
        (-) tengu
        • Gość: Andrzej Re: PLATFORMA WIERTNICZA - PRACA IP: *.use.pl 01.03.03, 22:08
          Bardzo mnie zainteresowało to co napisałeś, i jeżeli nie masz nic przeciwko
          temu to chetnie bym chciał uzyskać od Ciebie "namiary" na tę firme, w której
          ubiegałeś się o pracę na platformie. Nie mam żadnych ograniczeń, a siedzenie w
          tym kraju i praca za 2000PLN miesiecznie już mnie zmęczyła.
          • Gość: capote Re: PLATFORMA WIERTNICZA - PRACA IP: utp.:* / 10.10.9.* 15.05.03, 09:47
            3 rd marine officer- to znaczy durniu ze musiszm iec studia marynarskie
            skonczone
        • Gość: ROBIN Re: PLATFORMA WIERTNICZA - PRACA IP: *.ostroleka.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.03, 00:20
          NO,NO TO CIEKAWE CO NAPISAŁEŚ. JEŚLI NIE MASZ NIC PRZECIWKO TO PRZEŚLJ WIĘCEJ
          INFORMACJI
        • Gość: Gosc Re: PLATFORMA WIERTNICZA - PRACA IP: *.cku.pwr.wroc.pl 04.03.03, 16:08
          mozna wiecej szczegolow? najlepiej na priv. coneser@op.pl
          • Gość: marek Re: PLATFORMA WIERTNICZA - PRACA IP: *.witnica.sdi.tpnet.pl 28.03.03, 23:28
            Gość portalu: Gosc napisał(a):

> mozna wiecej szczegolow? najlepiej na priv. coneser@op.pl

CO DO TEJ ZANIECHANEJ PRACY NA PLATFORMIE.
            pROSZE O WIECEJ KONKRETÓW.torus21@poczta.onet.pl
            z góry dziekuje.
            • Gość: Kraken Re: PLATFORMA WIERTNICZA - PRACA IP: *.ipt.aol.com 30.03.03, 03:02
              Nie daj sobie robic wody z mozgu-przejrzalem ten shit tutaj-tylko jeden z
              podanych przez forumowiczow linkow jest w miare wlasciwy.Nie obcyndalaj sie
              tylko w wyszukiwarce(ja uzywam InternetExplorer)wpisz po prostu
              "oil drill platforms"-wypierdoli ci kilka tysiecy stron,ktore trzeba jednak
              szczegolowo czytac(bedziesz mial zajecie na kilka miesiecy)-wiekszosc z nich
              zajmuje sie "rekrutacja" na znanych juz chyba zasadach-(najpierw plac,a my cie
              umiescimy na liscie)-z tymi nawet "stukac" nie warto-obiecaja ci co tylko
              chcesz ,ale najpiewr chca ci zedrzec "skore z dupy"(stawka od 800-1200
              $za "rejestracje")-tym najlepiej odpisac,ze owszem zgadzasz sie na oplate-ale
              PO zalatwieniu pracy(mozesz im placic odpowiednia dzialke miesiecznie)-wiecej
              sie nie odezwa-z pozostalymi mozesz prowadzic negocjacje-jesli jestes
              technikiem-pisz smialo,ze masz skonczony college-te ichnie "inzyniery" maja
              problemy z ulamkami-a powierzchni kwadratu z glowy ZADEN nie wyliczy-jeslis
              inzynier-pisz,ze masz doktorat-ci durnie nie poznaja sie-jesli umiesz cokolwiek
              z programowania komputerowego-podawaj ze jestes SPECJALISTA-poza Krzemowa
              Dolina malo gdzie mozna spotkac tu prawdziwego fachowca-bez kalkulatora ZADEN
              Jankes sobie nie poradzi!!Widzialem juz takich "orlow" dla ktorych podniesienie
              2,5 do kwadratu wynosilo 5!!!-wiec glowa do gory i probuj-ja ze swej strony
              takie tylko sobie jaja z poszukiwaniem pracy robie-po prostu z nudow-ale tobie
              zycze powodzenia
              • Gość: Grzesiek Re: PLATFORMA WIERTNICZA - PRACA IP: *.mm.pl 03.04.03, 00:10
                Bez przesady,
                gosc z 5 letnim stazem w rafinerii nie pojdzie pracowac jako sprzątaczka...
        • Gość: max Re: PLATFORMA WIERTNICZA - PRACA IP: *.petrobaltic.com.pl 10.04.03, 10:20
          Gość portalu: tengu napisał(a):

> Wygladało to prawie
          > fajnie gdyby nie kilka drobiazgów: praca nie dotyczyła platform tylko barek
          > paliwowych, wynagrodzenie wynosiło nie 600 DEM dziennie, tylko (na najniższym
          > stanowisku - 3rd Marine Officer) 28 tys. GBP rocznie, czyli dużo mniej i
          > najkrótszy kontrakt obejmował nie 2 miesiące tylko 7.

To nie do konca tak:
          na platformach pracuje sie najczesciej w systemie 4tyg/4tyg (czyli miesiac na
          morzu i miesiac na ladzie - placone masz tylko za pobyt na morzu, czyli:
          600 DEM/dzien x 180 dni x 1,7 PLN = 183600 PLN (z parytetu 1 DEM = ok. 1,7 PLN)
          natomiast 28000 GBP x 6,1 = 170800 PLN
          wiec roznica w rozliczeniu rocznym niewielka.

pozdrawiam

• Gość: robert Re: PLATFORMA WIERTNICZA - PRACA IP: *.localdomain / 192.168.21.* 29.04.03, 15:05
          (-) tengu
          "Jeśli
          > ktoś chciałby jednak pójść w moje (niedoszłe) ślady, mogę podać bliższe
          > informacje."
          > Pozdrawiam
          >

Cytat jaki zamieściłem jest wycięty z jednej z twoich wypowiedzi
          Proszę cię o kontakt
          SPRAWĄ PRACY NA PLATFORMIE WIERTNICZEJ JESTEM ZAINTERESOWANY NAJMOCNIEJ JAK TO
          TYLKO MOŻLIWE
          ROBERT
          • Gość: tom Re: PLATFORMA WIERTNICZA - PRACA IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 09.12.03, 13:51
            jak mógłbyś to prześlij mi to na mój adres sieniol@poczta.onet.pl jestsm
            ciekawy tej propozycji
        • Gość: Krzyś Re: PLATFORMA WIERTNICZA - PRACA IP: server:* / 192.168.26.* 07.05.03, 15:57
          Jeśli ktos ma namiary na jakieś sensowne firmy związane z platformami
          wiertniczymi to bardzo bym prosił.Mój e-mail:autokrzysio@wp.pl.Jestem jak
          najbardziej zainteresowany tą pracą jak również pracą na statkach.Jeśli macie
          namiary to poproszę.Z góry dziękuję i pozdrawiam.
      • Gość: a Re: Drogi autorze tego postu.. IP: proxy / 10.102.68.* 30.04.03, 12:40
        ..jakie masz kwalifikacje i jakiej pracy szukasz ??
        • Gość: Krzyś Potrzebuję namiarów na firmy zajmujące się tym IP: server:* / 192.168.26.* 07.05.03, 16:00
          Jeśli macie jakieś namiary na firmy zatrudniające na platformy lub też na
          statki to proszę przyślijcie mi je na e-maila:autokrzysio@wp.pl.Z góry
          serdecznie dziękuje
          • Gość: Australijczyk Re: Potrzebuję namiarów na firmy zajmujące się ty IP: proxy / 172.24.18.* 14.05.03, 03:48
            Gość portalu: Krzyś napisał(a):

> Jeśli macie jakieś namiary na firmy zatrudniające na platformy lub też na
            > statki to proszę przyślijcie mi je na e-maila:autokrzysio@wp.pl.Z góry
            > serdecznie dzięki

Daleki Krzysiu!!! i inni

Przegladajc sobie czasmi polskie portale, "wpadlem" na ten temat.
            Z tego co wnioskuje : nie masz kompletnie doswiadczenia, nie posiadasz
            odpowiedniego wyksztalcenia -technicznego.Nie jest to moja krytyka
            w stosuku do ludzi chcacych pracowac na platformie wiertniczej.
            Ale proponuje zejsc na zwyczajna na ziemie.
            Moge Tobie podac setki stron komputerowych: gdzie znajdziesz bardzo
            duzo stron polaczonych z tym tematem:
            www.off shore gas platform job.jednak jezeli nie jestes:
            senior pipeline Engineer
            Lead Electrical/Instrumental Enginner
            Senior Civil/Structual Engineer
            Mechanical Piping Desinger
            Engineers&Designers
            i tak dalej to musze Tobie wyjasnic ze, nawet jezeli wyslesz 1000 aplikacji
            do danych firm za garnica ,to otrzymasz odpowiedz grzecznie..prosze czekac.
            Czyli grzeczna odpowiedz-na nie. Jezeli chodzi o inne zawody: np. kucharz,
            czlowiek do sprzatnia, i tak dalej sa obsadzone przez miejscowych ludzi.
            Czyli ludzi ktorzy w danym kraju zyja i mieszkaja.Nikt, z tego co wiem nie
            zatrudni
            np. sprzatacza z innego kraju. Tak wyglada brutalna rzeczywistosc.
            Jezeli jestes jednak z wyksztalcenia,inzynierem ( czytaj powyzej)
            masz szanse ( ale tez w tym przypadku -potrzeba wiecej -niz troche szczescia.)
            Zycze powodzenia i ewtualnie ukonczenia studiow, lub szkoly technicznej
            w tej dziedzinie.
            Pozdrawiam z innego
            kontynentu

• Gość: Trucker Re: Potrzebuję namiarów na firmy zajmujące się ty IP: *.acn.waw.pl 15.05.03, 08:13
              A ja na szczescie ,mam w dupie platformy.Ale wydobywajcie ropke,zeby bylo o
              tankowac.Pozdrawiam przyszlych platformersow.
      • Gość: tom Re: PLATFORMA WIERTNICZA - PRACA IP: 217.153.14.* 15.05.03, 13:39
        w Polsce sa dwie platformy: podanie na stronach firmy PETROBALTIC, :
        www.petrobaltic.com.pl, praca 2tyg na 2tyg,
        • tomide Re: PLATFORMA WIERTNICZA - PRACA 16.06.03, 20:15
          Załóżmy, że staram się o pracę na platformie. Czy wada wzroku (okulary/ szkła
          kontaktowe) mnie eliminuje?
      • Gość: joł Re: PLATFORMA WIERTNICZA - PRACA IP: 80.51.240.* 26.08.03, 11:24
        mam pytanie tak was czytam i dochodze do wniosku ze coniektozy z was maja moze
        jakies pojecie wiec do tych kieruje moje pytanie czy np ktos taki ma szanse na
        prace na platwormie; technikum mechaniczne skonczone matura 22lata ,uregulowany
        stosunek do wojska ,podwojne obywatelstwo polskie i niemieckie ,zdrowy
        znalomosc angielskiego srednia
      • Gość: tomek Re: PLATFORMA WIERTNICZA - PRACA IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 09.12.03, 10:57
        Ja tez szukam. Niewiem jak długo męczysz się z tym ale jak byś miał dobre
        rady to mógł byś się nimi podzielić.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka