pytanie81 13.04.06, 14:58 czy za 1600zl netto mozna sie utrzymac w Warszawie wynajmujac mieszkanie? pytam bo nie wiem czy jest sens przeprowadzac sie do stolicy i zaczynac wszystko od nowa... (wyzsze, specjalista... szkoda gadac) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Var Re: czy za to się wyżyje w Wawie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 15:07 Nie sądzę :( Wynajęcie kawalerki - 1000 zł miesięcznie. Wiem, bo pomagałam kumplowi tam szukać mieszkania. Tyle, że on dostaję 4000 netto. Odpowiedz Link Zgłoś
1boss Re: czy za to się wyżyje w Wawie? 13.04.06, 15:08 tak możesz się utrzymać,życze powodzenia. ja podobną kwote wydaje miesięcznie na paliwo do mojego LEXUSA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Do Bossa Materialisty IP: *.jtb.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 15:29 a kogo to obchodzi ile wydajesz na paliwo? Jejku.. gdzie się tacy ludzie chowają jak Ty :( Odpowiedz Link Zgłoś
jola_szarek Re: Do Bossa Materialisty 14.04.06, 11:10 ne odpowiadaj temu łosiowi - to typowy podżegacz który sie nudzi bo ma dośc seriali w telewizji i dawno stracił zasiłek więc nie moze skoczyć na piwko. A jak nie podżegacz to imbecyl, skoro bawi go pisanie taich rzeczy. Na ocecie pewnie mu się juz znudziło. Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: Do Bossa Materialisty 19.04.06, 12:08 bo to cieć jest:) zwykły glutojad, który boi się wyjść na ulicę ze swojej stodoły:)Woli siedzieć przed kompem, bo boi się braku akceptacji ze strony ludzi:)Nie można mu pomóc..wszystkim innym podobnych do niego tak- jemu nie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zegna Re: czy za to się wyżyje w Wawie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 15:50 No tak, przylazłeś i tu. A fe, wynocha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolargol Re: czy za to się wyżyje w Wawie? IP: *.os1.kn.pl 15.04.06, 21:11 boss - to kupa gnoju":) - burak Odpowiedz Link Zgłoś
przemoo28 Re: czy za to się wyżyje w Wawie? 20.04.06, 19:10 boss zamknij buzke , bo gadasz glupoty, Ty nawet kaszlaka nie masz!! Odpowiedz Link Zgłoś
cirkon Re: czy za to się wyżyje w Wawie? 13.04.06, 16:12 Można się utrzymać - przez pierwsze 9 miesięcy w Wawie dokładnie tyle zarabiałem. Z tym, że nie nastawiaj się na wynajęcie całego mieszkania (chyba, że z jakimiś znajomymi). Ja wynajmowałem pokój i to - w zależności od lokalizacji - można zamknąć w kwocie 350-450 / mies. pozdrawiam i powodzenia, C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Wynajmij pokoj, a nie cale mieszkanie IP: *.acn.waw.pl 15.04.06, 11:01 Zgadzam sie z cirkon, wynajmij pokoj (np. wynajmujecie mieszkanie w 3-4 osoby, z innymi przyjezdnymi albo ze studentami). Za 350 -450 miesiecznie spokojnie powinniscie cos znalesc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacobs Re: czy za to się wyżyje w Wawie? IP: *.brda.net 13.04.06, 16:15 Nie można. Szukaj dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: czy za to się wyżyje w Wawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 16:18 można, spokojnie można, oczywiście bez wyrzeczeń, mieć 1600 w W-wie to tyle samo co 800 poza nią. Oczywiście bez luksusów, zależy kto żyje na jakim poziomie, ale jak nie masz samochodu i związanych z tym opłat, jesz normalnie, mieszkasz z kimś na spółkę i dotąd żyłeś gdzie indziej za mniejszą kwotę to sobie poradzisz, wierz mi, wiele osób żyje w W-wie nawet za mniejsze pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zegna Re: czy za to się wyżyje w Wawie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 16:50 Można, oczywiście, że można. Wszystko można. Ale zbadaj perspektywy lepszej kasy w tej firmie - jeśli firma jest fajna (bo, jacobs, nie tylko dla kasy się pracuje). A jeśli perspektyw brak, to zdobywaj doświadczenie i szukaj dalej. Teraz będzie już tylko lepiej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacobs Re: czy za to się wyżyje w Wawie? IP: *.brda.net 13.04.06, 17:22 A dla czego jeszcze się pracuje, oprócz pieniędzy? Zresztą ktoś już napisał 800 zł. Ciekawe gdzie za te pieniądze wynajmiesz mieszkanie, wyżywisz się, ubierzesz się, opłacisz czynsz oraz dojazdy do pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: czy za to się wyżyje w Wawie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 20:20 > A dla czego jeszcze się pracuje, oprócz pieniędzy? Zresztą ktoś już napisał 800 Czytaj dokładnie: 1600 zł netto, a nie 800 zł. Jest to tylko 100% różnica ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zegna do jacobsa IP: *.gl.digi.pl 14.04.06, 11:46 Chyba nigdy nie pracowałeś w takiej firmie, że rano nie masz siły wstać z łóżka, żeby tam pójść... I raz w miesiącu przelew na konto nie pomoże. Jeśli praca jest fajna, powinien się na nią zdecydować, zapisnąć pasa (pokój, a nie mieszkanie) - od czegoś trzeba zacząć. I albo walczyć tam o większe pieniądze albo szukać dalej. Ja sama szukam pracy w Wawie, ale za tyle się nie przeprowadzę, bo tyle zarabiam na Ślasku, mając własne mieszkanie... Ale każdy przypadek jest inny! Jak się przeprowadzę, to mogę z nim dzielić mieszkanie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: czy za to się wyżyje w Wawie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 20:16 > Nie można. Szukaj dalej. A skąd Ty to wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacobs Re: czy za to się wyżyje w Wawie? IP: *.brda.net 13.04.06, 23:18 Pytałem ,,gdzie?", więc zamiast pisać nie na temat, odpowiedz na to pytanie. Tylko nie pisz, że w Chinach. Mam na myśli Polskę, ewentualnie UE. I pamiętaj, autor wątku zdefiniował sprawę jasno używając słów: ,,_wynajmując_mieszkanie_". Dorosłemu człowiekowi, specjaliście, nie można doradzać, aby żył jak student. Tak już was ten kapitalizm upodlił, że nie widzicie, jakie nieporozumienie mu proponujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
radek_pln Re: czy za to się wyżyje w Wawie? 13.04.06, 17:53 Wynajmując mieszkanie niestety nie, bo sama kawalerka to kwota około 1000 zł i w górę. Wynajmując pokój tak - bo to kwota około 400 - 500 zł za samodzielny pokój. Pozdr, Radek Odpowiedz Link Zgłoś
kalinazkalinowa Re: czy za to się wyżyje w Wawie? 13.04.06, 20:09 wyżyjesz wynajmniesz pokój za około 500 zł - mieszkanie za około 1200 zł ale radzę ci wynajmnij i poszukaj współlokatora na początek powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shark Re: czy za to się wyżyje w Wawie? IP: *.acn.waw.pl 14.04.06, 00:06 pytanie81 napisała: > czy za 1600zl netto mozna sie utrzymac w Warszawie wynajmujac mieszkanie? Za tę kasę co najwyżej przewegetujesz, o (wy)godnym życiu możesz zapomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan chyba lepiej wegetować za 1600 niż za 800 zł IP: *.chello.pl 14.04.06, 00:51 co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: chyba lepiej wegetować za 1600 niż za 800 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 10:01 a ci co zarabiają 800 zł poza Warszawą to nie wegetują? Wynajęcie kawalerki w mniejszym mieście kosztuje od 200 do 400 zł, circa about, tez muszą coś jeść i kupić bilet miejski, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VBm Re: chyba lepiej wegetować za 1600 niż za 800 zł IP: *.acn.waw.pl 14.04.06, 12:05 Pieprzenie. `1600 netto to nie tak źle, jak na początek. po roku napewno bedzie wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: notka Re: chyba lepiej wegetować za 1600 niż za 800 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 12:38 albo tak samo, są firmy, gdzie podwyżek i premii nie ma a pensja stała i niezmienna, niestety :( zależy jak trafisz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zegna Re: chyba lepiej wegetować za 1600 niż za 800 zł IP: *.gl.digi.pl 14.04.06, 13:28 Wtedy po pół roku / roku dochodzisz do wniosku, że dali Ci wszystko, co mogli i jeśli nie masz szans na awans, bo np. you hit a glass ceiling, to bogatsza (nie o kasę, ale doświadczenie), szukasz dalej, za więcej... Czego sobie i innym życzę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bigos nie zgadzaj sie na taka kase - niszczysz rynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 15:20 specjalisto za 1600 netto. Ludzie wam juz poszła palma. za darmo niedługo bedziecie pracowac cieszac sie ze wegetacja to zycie i zyjac z przetworów w słoikach. ps. zarabiam 4 000 netto i uwazam ze to minmum dla migranata na jakies zycie. ja nie odziedzicze mieszkania po babci. musze na nie skosić sianko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shark Re: nie zgadzaj sie na taka kase - niszczysz ryne IP: *.acn.waw.pl 15.04.06, 15:52 W pełni się zgadzam z bigosem. Frajerzy, którzy godzą się pracować za upokarzające stawki, niszczą rynek pracy, tym samym podcinając gałąź, na której siedzą. > za darmo niedługo > bedziecie pracowac cieszac sie ze wegetacja to zycie i zyjac z przetworów w > słoikach. Niedługo to będą dopłacać, żeby ich ktoś z łaski swojej raczył zatrudnić;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zegna Re: nie zgadzaj sie na taka kase - niszczysz ryne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.06, 18:29 No przecież ja z Wami nie wytrzymam, Bigos, Shark... zaden nawet nie zapytał jaki z niego specjalista, może od rozdawania gazet pod stacją metra? Ale przecież tu Warszawa, czy się stoi, czy się leży 4k netto się należy... Może kiepski z niego specjalista... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oliwka Re: nie zgadzaj sie na taka kase - niszczysz ryne IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.06, 10:52 Hej! ja także mam wyższe wykształcenie, 25lat i prace bez perspektyw rozwoju za 800 zł. I co tacy ludzie jak ja mają zrobić? Wyjechać, szukać innej, za podobną kase? Ja marzę żeby iść na swoje!!!Ale zarobkowe realia mi na to nigdy nie pozwolą! Dobija mnie ta świadomość, ale takie jest życie w tym kraju! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hetero Sapiens Bardzo dziwne, bo ja ma takie same parametry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 20:26 jak ty i dwucyfrową wielokrotność twoich zarobków. Też w "tym kraju", którego tak nienawidzisz, a ja kocham. Skoro nie różnimy się niczym, to dlaczego nasze zarobki się różnią tak drastycznie? Może jednak jest jeszcze jakiś tajemniczy czynnik? Podpowiem: optymizm, zadowolenie z życia, pewność siebie i docenianie tego, co nam dane. Odrobina szczęscia też nie zawadzi, ale nie jest to czynnik kluczowy. Nie wmówisz mi, że mając wyższe wykształcenie zarabiasz 800 pracując w swoim zawodzie (no, chyba że 3 dni w miesiącu- to mów tak odrazu)! Przecież nawet nauczyciel zarabia więcej, a jak masz wyższe, to możesz chyba uczyć, nie? Może nie znasz żadnego języka obcego, ale wątpię, bo na studiach jest to wymagane (może nie na wszystkich- nie wiem). Napisz coś więcej o swojej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan nikt nie przeprowadza się zeby zarabiać 800zł IP: *.chello.pl 16.04.06, 01:10 chyba cię pogieło. Taką pracę mozna zdobyć w miejscu zamieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
kalinazkalinowa Re: czy za to się wyżyje w Wawie? 15.04.06, 15:26 bigos złotówa uderzyła ci do mózgu za przeproszeniem ludzie mają po 600 zł na miesiac albo i tego nie i żyją a poza tym specjalista to nie takie znowu swietne stanowisko kierownik, dyrektor owszem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: czy za to się wyżyje w Wawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 18:47 Zalezy ile możesz płącic za to mieszkanie, ale przeciętna cena za kawalerkę do wynajęcia i nie ruderę ale taką, w której da się mieszkac to 1000 zł więc kiepsko to widzę. Masz zsanse jesli wynajmiesz pokój - 400 - 600 zł. Wtedy bez luksusów ale byś się utrzymał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos tam Re: czy za to się wyżyje w Wawie? IP: *.speed / *.speed-net.pl 15.04.06, 20:29 Ja pracuje od 2 lat za ok 1800 netto mies plus ok. 1100-1500 netto premii co 3 miesiace plus diety z wyjazdów zagranicznych (ok.1000-4000 rocznie), wiec nie jest źle. Mam zamiar teraz kupić mieszkanie (mam umowe na czas nieokreślony) i jak najszybciej zmienić pracę (mam już b. duże doświadczenie). 1800 to za mało.Ale od czegoś trzeba w koncu zaczac!!!Dlatego decyduj sie,pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tak można Re: czy za to się wyżyje w Wawie? IP: *.crowley.pl 18.04.06, 15:58 Tak można Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yo_asiek Re: czy za to się wyżyje w Wawie? IP: *.chello.pl 18.04.06, 19:46 Jestem rodowita Warszawianka i uwazam ze spokojnie da sie za ta kwote wyzyc. Moj brat wynajmuje 2 pok. na Bielanach za 1000 zl. Czasem ludzie wynajmuja mieszkania w domkach pod Warszawa, co jest tansze. Poza tym 66 zl bbilet na wszystkie linie w ramach granic miasta, a ceny w supermarketach sa wszedzie jednakowe Odpowiedz Link Zgłoś
kalinazkalinowa Re: czy za to się wyżyje w Wawie? 18.04.06, 21:16 Jaką decyzję podjęłeś ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: od4miesWwawie Re: czy za to się wyżyje w Wawie? IP: *.itpp.pl 19.04.06, 12:00 mozna. ci co tu pisza NA TEMAT maja racje. pokoj za jakiej 350-600 zl zalezy gdzie(kawalerka juz w granicach 1000 - 1200 zl). przejazdowka na cala komunikacje (metro,autobus tramwaj) 66 zl miesiecznie. no i jedzenie bez jakichs ekscesow. ale nie licz ze z tego cos odlozysz. ale jesli to na jakis czas dla zdobycia doswiadczenia to mysle ze warto. zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacobs Re: czy za to się wyżyje w Wawie? IP: *.brda.net 20.04.06, 14:01 Poniżej przypomnę ci pytanie autora wątku, to pośmiejemy się razem z twojego komentarza: ,,czy za 1600zl netto mozna sie utrzymac w Warszawie wynajmujac mieszkanie? " Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: czy za to się wyżyje w Wawie? 19.04.06, 12:11 Lub możesz wynająć mieszkanie na spółkę z kimś. Poszukaj na stronach lub w gazecie OFERTA, ludzi którzy szukają współlokatorów..aha, szukaj ogłoszeń z dopiskiem "BEZPOŚREDNIO", wtedy masz pewność że nie dodzwonisz się do agencji nieruchomości. Dobra strona to www.stancja.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: czy za to się wyżyje w Wawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 17:20 spokojnie za taka kase dasz sobie rade.mieszkanie kosztuje tu gora 500 za msac,kawalerka .max zaplacisz 800zl.reszta to jeszcze zarcie i ciuchy,starczy spox.ane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Catchor A w jakim województwie ta twoja Warszawa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 20:42 Bo na pewno nie w mazowieckim! Idź dziecko spać, bo ci mamusia obetnie kieszonkowe za pieprzenie głupot na forum! Takich ludzi jak ty to się powinno do paki wsadzać za dezinformowanie porządnych obywateli. Won! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pysio Re: czy za to się wyżyje w Wawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 19:00 Na dłuższą metę to nie jest dobry pomysł. Za jakiś czas się okaże, że te 1600 wydasz na czynsze i inne opłaty i nie będzie co do garnka włożyć. Jak na stolicę to zdecydowanie za mało, jeszcze biorąc pod uwagę, że jesteś specjalistą. A jaka specjalność ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Absolutnie nie ma takiej możliwości! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 20:07 Samo wynajęcie mieszkania zjadłoby wszystkie, lub prawie wszystkie zarobki. Chyba, że gdzieś na dalekich peryferiach, ale z kolei trzeba dojechać, co też kosztuje- w sumie na jedno wyjdzie, a czas na dojazdy też się liczy. Gdybyś miał już mieszkanie w Wawie, to można popróbować, ale też na sukces bym nie liczył- komorne i opłaty by Cię zjadły, a przecież jeść też coś trzeba i ubrać się... szkoda gadać- o potrzebach intelektualnych człowieka z wyższym wykształceniem nawet nie wspomnę :(. Większość czasu zajęłoby Ci liczenie 10- cio i dwudziestogroszówek. Czy znalazłbyś go jeszcze na pracę? Chyba nie muszę dodawać, że o ożenku i ew. dzieciach w takiej sytuacji nie ma co marzyć. Nie bierz pod uwagę tych głupich rad, że "przecież można wynająć pokój albo mieszkanie w siedmiu"- to nie są warunki dla dorosłego człowieka na stałe. Z drugiej strony- jeśli jesteś dobrym specjalistą, to będzie 1600, ale na tydzień! Warszawa daje takie możliwości- tylko trzeba być naprawę dobrym ;) Głowa do góry i powodzenia! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Re: czy za to się wyżyje w Wawie? IP: *.idg.com.pl 27.04.06, 12:19 Raczej będzie Ci ciężko. Chyba, że wynajmiesz z kimś na spółkę, albo tylko pokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwazar Re: czy za to się wyżyje w Wawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 13:17 A w piątek do pracy z plecakiem... Następny plecakowiec w stolicy. Odpowiedz Link Zgłoś