Gość: agent? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 15:59 czy macie jakies doświadczenie w pracy jako agent ubezpieczeniowy w PZU lub Hestii ? Właśnie zastanawiam się nad tym... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Albert Re: Agent ubezpieczeniowy - ? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 19.04.06, 23:26 A co chciałbyś wiedzieć? Jakie miasto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agent? Re: Agent ubezpieczeniowy - ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 09:30 poznań interesuje mnie jak uklada sie wspolpraca w tych 2 firmach z agentami, bo moze byc tak ze na poczatku slyszy sie same dobre rzeczy a potem wielkie rozczarowanie że życie jest inne.- czyli mysle tu o warunkach współpracy zastanawiam sie czy zła opinia niektorych o pzu a z drugiej strony jego potega przewyższa nowoczesnosc hestii a z drugiej strony tłumaczenie i argumentowanie potenc.klientom dlaczego mieliby zaufać hestii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: Agent ubezpieczeniowy - ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 13:37 poznań Ja pracuję we Wrocławiu w PZU Życie > interesuje mnie jak uklada sie wspolpraca w tych 2 firmach z agentami, Wszystko zależy do jakiego zespołu trafisz, jaki będzie kierownik i dyrektor sprzedaży czyli mysle tu o warunkach współpracy W PZU otwierasz działalość, płacisz 200 zł za szkolenie (w moim przypadku było warto zapłacić) i zaczysz pracę. Nie dostajesz żadnych pieniędzy, ale z drugiej strony nie masz narzyconego planu sprzedaży. Praca wymaga dużo samodyscypliny i zaangażowania, no i nie zrażania się na początku. > zastanawiam sie czy zła opinia niektorych o pzu a z drugiej strony jego potega Jeżeli mówisz, że jesteś z PZU każdy wie o co chodzi i nie trzeba mu tłumaczyć czym się zajmuje. Ma to swoje + i -. W małych miejscowościach i na wsi jest to ogromny +, natomiast w mieście niekoniecznie, pozatym połowa firm ma grupowe ubezpieczenie w PZU. Wbrew powszechnym opiniom ubezpieczenia PZU sprzedają się dobrze (największy przyrost w ostatnich miesiącach), no i wyniki całej spółki są bardzo dobre. Moim zdaniem ubezpieczenia są konkurencyjne w porównaniu do innych firm. Największy problem jest z tym, iż ludzie kojarzą agenta jako akwizytora, osobę która chce coś wcisnąć. Jeżeli będziesz też próbował wcisnąć coś to długo nie popracujesz w tym zawodzie bo to nie na tym polega. > przewyższa nowoczesnosc hestii a z drugiej strony tłumaczenie i argumentowanie > potenc.klientom dlaczego mieliby zaufać hestii. Co do Hestii to nie wiem na ich temat nic. Jak masz jakieś inne pytania śmiało pytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agent? Re: Agent ubezpieczeniowy - ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 14:56 dzięki za ciekawe informacje mówisz, że nie ma planów sprzedaży ale przynajmniej TU w wlkp. sa targety sprzedazowe... :-/ czy możemy ewent porozmawiać przez e-amil ? mój adres to szatop@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś