verop 05.05.06, 01:00 Witam, czy ktoś orientuje się jakie są przeciętne zarobki biegłego rewidenta ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ola Re: Biegły Rewident - zarobki IP: 192.193.245.* 05.05.06, 13:28 Właśnie - ma ktoś jakieś informacje ? stawki za badanie, czy wynagrodzenie z umowy o pracę ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Biegły Rewident - zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 21:41 Zależy gdzie pracujesz, jeśli w Wielkiej Czwórce to okolice 20 tys brutto, jeśli masz własną działalność to jak to w biznesie, najtrudniej znaleźć klienta, a za badanie bierze się różnie nawet do kilkuset tysięcy, ale to tylko w przypadku b. dużych spółek. Odpowiedz Link Zgłoś
verop Re: Biegły Rewident - zarobki 07.05.06, 22:49 Dzięki a czy orientujesz się jak wyglądają kwestie finansowe u aplikantów ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Biegły Rewident - zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 23:02 No niestety aplikant to zupełnie co innego, przede wszystkim nie ma uprawnien, żeby podpisywać, więc własna działalność odpada. Zostaje zatrudnienie w Wielkiej 4 (zarobki dobre) lub w małej spółce (zarobki marne). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: verop Re: Biegły Rewident - zarobki IP: 192.193.245.* 08.05.06, 11:53 Dziękuję za info. Czy masz jakieś informacje o wysokości zarobków aplikanta w Big4 ? ( uzyskany równiez dyplom CIA, w trakcie ACCA).Mam zdane 5 egz. ale zastanawiam się czy to ciągnąć, ponieważ obecnie zarabiam 11k z perspektywą na stały wzrost. Z drugiej strony dopuszczałbym spadek wynagrodzenia, żeby uzyskać uprawnienia biegłego. Nie wiem tylko o jak duży byłby to spadek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Biegły Rewident - zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 10:38 Rozumiem, ze 11k brutto. Jeśli tak to ja na twoim miejscu nie przychodzilabym do Big4 (jeśli netto to tym bardziej :) ). Robienie aplikacji to długa sprawa, najpierw 10 egz, potem musisz miec staz, prowadzic dzienniczek, potem ostatni egz, a potem juz czekasz na wpisanie na listę, na mój gust wszystko będzie trwało min 4 lata, przy założeniu dobrej zdawalności. Mozesz tez prubować inaczej, po Acca musisz miec 2 lata doswiadczenia w audycie i mozesz zadawac 1 egz aby uzyskac uprawnienia bieglego w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Biegły Rewident - zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 10:39 próbować oczywiście :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: verop Re: Biegły Rewident - zarobki IP: 192.193.245.* 09.05.06, 12:52 Trudna sprawa :) Ciekawe z tym ACCA. Czy kwestie uzanwania ACCA przez KIBR są gdzieś oficjalnie uregulowane ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Biegły Rewident - zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 16:32 Tak jest to oficjalnie uregulowane, myślę, że w Kibrze mozna spytać. Od wejście Polski do Unii jest przepis, że wszyscy którzy mają uprawnienia biegłego rewidenta w innych krajach UE po zdaniu jednego egzaminu (prawo gospodarcze) uzyskują uprawnienia do badania w Polsce. Niestety egazmin ten jest BARDZO trudny, obejmuje w zasadzie całe prawo gospodarcze. Aha no i oczywiście musisz mieć uprawnienia ACCA, czyli po zdaniu egz musisz miec 2 lata praktyki, zdac koncowy egz 0 dopiero wtedy masz uprawnienia na Wlk Bryt. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: verop Re: Biegły Rewident - zarobki IP: *.chello.pl 09.05.06, 20:06 Ciekawe, czy jest to ten sam egz. co w normalnym postępowaniu kwalifikacyjnym (3 z kolejności ) - jeżeli tak to faktycznie trudny ale na szczęście już za mną. Dziękuję za wszystkie informacje i pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Biegły Rewident - zarobki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 08:39 u mnie w firmie za badanie bilansu - 2 tyg - 2 osoby wziąły 13 tyś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: verop Re: Biegły Rewident - zarobki IP: 192.193.245.* 09.05.06, 10:31 A jak duża jest to spółka i jaka forma prawna ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Biegły Rewident - zarobki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 06:35 duża firma produkcyjna Odpowiedz Link Zgłoś