Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Czy praca w Policji daje satysfakcję ??

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 10:16
    Witam wszystkich,
    Mam 28 lat i zastanawiam się co zrobić ze swoim życiem :) Pracuję obecnie od 5
    lat w Państwowej firmie. Pensję mam jako taką, ale praca jest wybitnie mało
    rozwojowa i nie wyobrażam sobie siebie na tym samym stanowisku za powiedzmy
    lat 10, a awans jest praktycznie niemożliwy. Rozglądam sie dookoła i szukam
    czegoś nowego ... od jakiegoś czasu myślę o pracy w Policji. Z jednej strony
    od zawsze mnie pociągała, z drugiej od zawsze słyszałem o różnych koteriach
    tam panujących, uładach, układzikach ... że ciężko awansować bez znajomości,
    że płacą marnie ... Myślę, że byłbym w stanie przełknąć marną płacę, gdybym
    miał jasne perspektywy awansu, rozwoju. Czy coś się zmienia w Policji pod tym
    względem? Mam wyższe wykształcenie, znam 2 języki i myślę, że mógłbym się
    sprawdzić w Policji. Tylko nie chciałbym utknąć na podobnej posadzie jak
    obecnie i za kilka lat wracać do tematu ... Czy ktoś może się podzielić swoimi
    uwagami w tej tematyce?
    Obserwuj wątek
      • konopielka80 Re: Czy praca w Policji daje satysfakcję ?? 20.06.06, 13:19
        Na tym forum była już masa watków o policcji. Wyszukaj je, tam sporo ludzi wypowiadałao się nie tylko o rekrutacji, ale i o specyfice pracy w policji...
      • Gość: poznaniak Re: Czy praca w Policji daje satysfakcję ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 15:08
        Witaj.
        Mam tyle lat co ty, studia itd. i 3 lata służby. Genialna uwstecznialnia. Jak
        nie masz wujka komendanta to do emerytury dojedziesz z belką na pagonie. dadzą
        Ci najdurniejszą, najnudniejszą i najbardziej pozbawioną sensu robotę.
        Dziękuję, nie tak to miało być. Irlandia czeka. Jeszcze trochę i piękne kadry
        będzie miała ta firma wszyscy kumaci uciekają gdzie pieprz rośnie

• inesk Re: Czy praca w Policji daje satysfakcję ?? 20.06.06, 17:20
        Piotrze, w tej chwili trwa otwarta rekrutacja do słuzby w Policji i kazdy ma
        teraz równe szanse na dostanie się do tej instytucji, co do samej słuzby to
        szkoła trwa pół roku a potem jesteś przez 3 lata w Oddziale Prewencji i po 3
        latach jeśli jest taka mozliwość i wolne etaty możesz zmienić wydział.
        Z racji wykonywanej pracy znam wielu ludzi młodych, którzy przeszli ze świetnymi
        wynikami przez sito rekrutacji i są już w słuzbie i są zadowoleni.
        To co mogę Ci odradzić, to jeśli chcesz się tu dostać jedynie z tego względu że
        nie masz innej propozycji czy alternatywy i traktujesz to jako "zapchaj dziurę"
        to nie podchodź do rekrutacji bo będzie to nie tylko Twoje rozczarowanie ale
        takze strata czasu Twojego i prowadzących Cię osób. Tu najlepiej odnajdują się
        osoby zkonkretnymi celami i dużą motywacją, które czują coś w rodzaju
        powołania, dla innych którzy robią to tylko ze względu na duże bezrobocie i nie
        znają specyfiki sluzby, moze to byc trudna próba i rozczarowanie.
        pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka