Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

List motywacyjny

11.07.06, 12:26
    Witam i proszę o poradę. Chciałbym poznać Pani zdanie, co Pani mysli o takiej
    aplikacji:
    CV- napisałem je dość szczegółowo a list motywacyjny ograniczyłem do jednego
    zdania, mniej więcej takiego: "Mówi się, ze w Polsce coraz trudniej o
    zatrudnienie wysokiej klasy fachowców. Zapraszam do lektury mojego CV."
    Aplikacje mam zamiasr składać na stanowisko Art Directora w agencjach
    reklamowych.
    Dziękuję.
    Obserwuj wątek
      • patrycja.zasieczna Re: List motywacyjny 12.07.06, 14:28
        Pomysł jest ciekawy. Branża reklamowa ma swoją specyfikę i wymaga od kandydatów
        pomysłowości i oryginalności. Jeszcze nie spotkałam się z takim pomysłem na
        list motywacyjny. Oczywiście jest to moja subiektywna opinia, ale mi sie podoba.
      • sirtalent Re: List motywacyjny 12.07.06, 22:10
        skoro Pani Patrycja, do której pytanie było skierowane już odpisała to i ja
        teraz pozwolę sobie dodać coś od siebie. też uważam że sam pomysł na list jest
        interesujący i adekwatny do branży. co do samego hasła tak myślę, że jest
        trochę oficjalne i tradycyjne - jak z reklamy usług finansowych, jest trochę
        ciężkie i sztampowe. może warto nad nim jeszcze popracować i zmienić na
        bardziej "sexy", moim zdaniem rzecz jasna.
        pozdrawiam,
        Paweł :)
        • e_krzysztof Re: List motywacyjny 13.07.06, 13:24
          Sama forma jest tu naprawdę mało istotna. To jest bardzo czytelny komunikat
          marketingowy a nie reklamowy. Ci którzy coś niecos wiedza o marketingu z
          pewnościa dobrze go odczytają, ale byłem ciekaw jak cała sprawa wygląda
          widziana oczami psychologa. Dzieki za komentarz.
          • annajustyna Re: List motywacyjny 13.07.06, 13:46
            Ja bym jednak ten Lm nieco rozbudowala, aby czytajacy nie pomyslal, ze
            skrotowosc zwiazana jest z wygodnictwem...Samo sformulowanie a la zaproszenie
            jak najbardziej...
          • sirtalent Re: List motywacyjny 13.07.06, 14:30
            e_krzysztof napisał:

> Sama forma jest tu naprawdę mało istotna. To jest bardzo czytelny komunikat
            > marketingowy a nie reklamowy. Ci którzy coś niecos wiedza o marketingu z
            > pewnościa dobrze go odczytają, ale byłem ciekaw jak cała sprawa wygląda
            > widziana oczami psychologa. Dzieki za komentarz.

ok. to Ty się znasz na reklamie. skoro tak piszesz, to pewnie wiesz dlaczego.
            pozdrawiam,
            Paweł :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka